Last news in Fakti

27 Юли, 2021 15:43 3 291 59

Фандъкова: Не разбирам защо Пеканов води тази битка

  • йорданка фандъкова-
  • пеканов

По думите й министърът твърди, че София взима огромни средства

Фандъкова: Не разбирам защо Пеканов води тази битка - 1
Снимка: БГНЕС

Имаше една голяма спекулация, която, за съжаление, продължава. Не зная каква е причината за тази битка, която се води от страна на министър Пеканов, заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на пътя към Дивотински манастир.

По думите ѝ министърът твърди, че София взима огромни средства. От близо 13 млрд.лв., заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, средствата, които бяха заложени и защитени от нас при първия вариант на плана бяха в размер на 360 млн.лв. за метрото и 250 млн.лв. за канализация в четири населени места на Столичната община, каза Фандъкова. Гражданите могат и сами да направят сметка какъв процент е това от тези 13 млрд.лв. Тези проекти отговарят на всички изисквания на плана и на ЕК. За радост успях да защитя средствата за метрото. По начало те бяха защитени и заложени като 360 млн.лв., което е по-малко от 50 процента от нужните средства, подчерта столичният кмет. За останалите средства, повече от 50 процента, ние сме поели ангажимент да ги финансираме.

По думите на кмета не отговаря на истината и това, че София разчита само на европейски средства. София има капацитет да защитава заемни средства, за да може да съфинансира своите проекти. За съжаление, средствата за канализация бяха категорично орязани, подчерта Фандъкова. Нямам обяснение защо. Успяхме да защитим проектите за тези четири населени места, влязоха в предишния вариант на плана и изведнъж тези 250 млн.лв. се оказаха изключително важни за новите стратегии на съставителите на този план, коментира Фандъкова.

Тя изрази надежда, всички народни представители от София, без значение от коя политическа сила са, да направят всичко възможно да защитят гражданите на София, защото тези пари не са за Фандъкова, за Столичната община, а за тези населени места, за които трудно биха могли да бъдат осигурени средства.

Кметът Фандъкова подчерта, че София има интерес да се развиват и другите региони, но София е двигателят на икономиката на страната. София произвежда над 40 процента от БВП. Софиянци плащат като физически лица повече от 40 процента от данъците в държавата. Като юридически лица повече от 50 на сто от приходите в държавната хазна се плащат от софиянци. Те не получават тези средства, защото, за съжаление, финансовата ни система не е децентрализирана. Затова София разчита само на местните си данъци и такси, и разбира се, на строгата финансова дисциплина, която наложихме, благодарение на която София има най-високия възможен кредитен рейтинг за община. Това ни позволява да защитаваме заеми. Ние сме осигурили близо 300 млн.лв. собствени средства за метрото. По думите на столичния кмет правителството, Столичната община имат ангажименти към една четвърт от българските граждани, които живеят в София и не са изолирани от България.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    21 83 Отговор
    Защото е предател, Фандъкова. Долен, гнусен, предател.

    Коментиран от #22, #41

  • 2 Фен

    13 77 Отговор
    Е кво има да се чудиш? Ако Мая беше станала кмет, щеше да има пари, колкото искаш! Ама ти си от ГЕРБ, и хунтата на Радев иска да те изчегърта!

    Коментиран от #10

  • 3 я познай

    100 12 Отговор
    Щото само крадете
  • 4 БОЛШЕВИК

    90 10 Отговор
    И тая плаче за разследване, да видим какви ги е вършила!
  • 5 Съдията Дред

    75 9 Отговор
    Защото "нафандъчен" стана нарицателно. За ремонт, за строителство, за пътна организация, за почистване, и всичко в общината.
  • 6 Кака Мара

    65 5 Отговор
    Айде влизай в Дивотинския манастир, ако и там те приемат и да не се връщаш, крадлива лисица!
  • 7 Как да

    55 5 Отговор
    не разбираш! Не те искат, МА! Ей, на! ТПК оди пеша и се е юрнала по балканите. Няма работа и бързо я забравиха. И ти така ще отидеш в забвение.
  • 8 юрданке

    58 7 Отговор
    недей бля ами върнете откраднатите милиарди от СО и се махаите никой не ви иска ,сбогом мутро ПСП
  • 9 Българка

    67 5 Отговор
    Фандъкова не е в позиция да търси отговорност за каквото и да е и от когото и да е от служебното правителство. Тя отдавна трябваше да бъде отстранена от кметското кресло и да бъде разследвана за маса корупционни схеми в София, както и за екзекуцията с ток на Людмил от незаконния павилион-убиец, за което тя носи отговорност
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Деймос

    55 4 Отговор
    Защото СОФИЯ смята ,че нейното ВИК е по важно от пътя на Видин ??
    През тези тридесет години СОФИЯ се крие в РАЙОН ЗА ПЛАНИРАНЕ , югозападен , и така достига до европейски пари !
    Ако беше изведен като самостоятелен регион , той не трябва да получава Европейско финансиране!! Ама да го обясняваш на КУХА Герберка ... Щяла да мобилизира София срещу България !?? Стига ви тридесет години ....

    Коментиран от #46

  • 12 БАЙ Х@Й ‼️

    34 6 Отговор
    Е кой да плаща 40-50% данъци и приходи , жителите на село Долно Уйно ли ?
  • 13 бай стамат

    40 4 Отговор
    Айде махай се най-после ма циганска слугинио!!
  • 14 хаххахаа

    7 33 Отговор
    Колко изкривен болен и тъп трябва да си да мислиш че Кюстенделския боклук Галева ще ти оправи живота закриваййй хахахахахааххаахахахаххахахахахахахахахаха
  • 15 Димитров

    37 3 Отговор
    Госпожо
    Фандъкова и аз не разбирам защо например всяка сутрин не се измива както трябва,през лятото
    Женския пазар!?
  • 16 БАЙ Х@Й ‼️

    30 2 Отговор
    Всички управления са в София ! Даже щаба на флота искаха да прилагат, ако и да нямат само водни колелета !

    Коментиран от #17

  • 17 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ИМАТ*
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 възпитаник

    36 5 Отговор
    Защото знае,че сте крадци ремонт на ремонта,робота,работа,робота и кражба,кражба,кражба ЗАТВОР за МАФИЯТА
  • 20 От де

    23 3 Отговор
    акъл , морал и съзнание , както и компетентност у теб , че да разбереш ?
  • 21 ТИТИ

    39 4 Отговор
    ЗАЩОТО ЩЕ КРАДЕТЕ ПО МАЛКО И СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ ФЪНДЪКОВА
  • 22 Оставка

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    Оставка токсични гербециди! Изчегъртване от всички хранилки! До нова годинамще сте по затворите!
  • 23 Име

    38 5 Отговор
    Тази жена продължава ли да дава мнение наляво-надясно след всичките години на корупция? Нали много се хвалете с новопостроеното метро - едно ще кажа: толкова мърлява работа и некаръдщина не съм виждал през живота си. Метрото е построено над река и докато се строеше (беше зима 2019 още) не очаквали да завали сняг посред зима и голяма част от използваните материали се износиха. А да припомня ли и за строителството на ул. Граф Игнатиев, където имаше няколко ремонта на ремонтите? Пълен позор извършен от абсолютни некадърници.

    Коментиран от #36

  • 24 Арена Самоков

    24 3 Отговор
    Благодарение на невероятното икономическо развитие на София и приноса и с 40% към БВП, цели региони в северозапада се обезлюдиха. Все пак купуването на гласове от ромската махала на кметските избори, дори и да увеличава БВП, едва ли допринася с нещо за икономиката.

    Коментиран от #35

  • 25 мишо

    16 3 Отговор
    Е ТАЗИ ФЪНДИ ЩЕ СЕ РАБОЛЕЕ ЩЕ ИМА МАЛКО ЗА НЕЯ
  • 26 Centyrion

    22 2 Отговор
    Време е разходите да сменят малко посоката си,ако не искате след 10/25 години 50% да живеят в София,и останалите в още ,4/5 града.Има места където нямат вода, за канализация да не говорим.Трябва да се направи нещо за по малките градове ,защото ги обезлюдихте.И там трябва да останат хора,които се нуждаят от някакво качество на живот.Иначе не се чудете,що улиците ви идват тесни,няма къде спрете,и ред други неудобства от миграцията към София.
  • 27 нима

    20 3 Отговор
    трябва да бъдете разследвани и осъдени! върнете всичко откраднато!
  • 28 защо ли

    20 2 Отговор
    ?!Ти си само тъпа ,гробарска мисирка..
  • 29 МИНА

    21 3 Отговор
    ИСКАМ СЛ ПРАВИТЕЛСВО ДА ПРОДЪЛЖИ НАЧЕТЕНИ МЛАДИ ХОРА С МОРАЛ ЩОМ ФЪНДИ ПИЩИ ЗНАЧЕ СТЕ НА ПРАВЕЛНОТО МЯСТО
  • 30 Дани

    12 3 Отговор
    М ... те учителите мнго от политика не им е нужно да разбират.
  • 31 Анализатор

    15 3 Отговор
    След общинските избори, ще има: "Крадливата сврака с двата крака..."
  • 32 ХАРИ

    16 3 Отговор
    МИН ПЕКАНОВ ВОДИ ТАЗИ БИТКА ЗАЩОТО НЕ Е КАТО ТЕБ УЧИТЕЛКО ЛЮБИМА НАПРАВИ ПЪТ НА МЛАДИТЕ С НУЖНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ТИ ФЪНДИ МАЙ СИ НАЧАЛЕН УЧИТЕЛ ПО РУСКИ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ПОПРАВКА

    11 3 Отговор
    ЯПА ТАЗИ ЗАЩО ВСЯВАШ РАЗКОЛ МА СОФИЯ ДА НЕ Е БЪЛГАРИЯ ДРУГИТЕ ДА ГНИЯТ КАК СА НЕНАКРАДАХТЕ АКО ИМАХ ВЛАСТ ЩЯХ ДА ОСАВЯ СЛ ПРАВИТЕЛСТВО ДА ВИ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА
  • 35 мдда

    4 11 Отговор

    До коментар #24 от "Арена Самоков":

    Е какво произвежда северозапада, освен л*йна??? Кажи поне една сносна стока която да се произвежда там..
  • 36 Помним

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Име":

    Че даже линията пропадна от "плаващи пясъци"
  • 37 ПОПРАВКА

    12 1 Отговор
    ЯПА ТАЗИ ЗАЩО ВСЯВАШ РАЗКОЛ МА СОФИЯ ДА НЕ Е БЪЛГАРИЯ ДРУГИТЕ ДА ГНИЯТ КАК СА НЕНАКРАДАХТЕ АКО ИМАХ ВЛАСТ ЩЯХ ДА ОСАВЯ СЛ ПРАВИТЕЛСТВО ДА ВИ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА
  • 38 ТИТИ

    12 2 Отговор
    ОСТАВКА ФЪНДЪКОВА ДО ВСИЧКО КОЕТО СЕ ДОКОПА СЕ РАЗПАДА КАКВО СТАНА С МОМЧЕТО КОЕТО УБИХТЕ ЗИМАТА НИЩО АМА НУЛА КАК СПИШ СПОКОЙНО КМЕТЕ
  • 39 Щото

    13 2 Отговор
    Едно кошче струва хиледарка, една пейка пет
  • 40 ОПОЗИЦИЯ

    12 2 Отговор
    МАЛЕ ТАЗИ ЖЕНА КАТО БАТЕ НЕ Е ДОБРЕ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ
  • 41 Чудя се

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    Как така се хвърлят обиди наляво и надясно,без да са подкрепени от факти.Само защото Фандъкова е от ГЕРБ,давай да обиждаме.Най-вероятно ти НИЩО ЗА НИКОГО НЕ си направил в живота,ама много знаеш.Спри да търсиш виновен за неудачите си в живота.Сега,новите стари партии, като започнат да дават пари за разни иновации,т.е "да хвърлят пари от самолет",дано да ПРОГЛЕДНЕТЕ.

    Коментиран от #47

  • 42 Данчеееее

    7 2 Отговор
    Ма ти нищо не разбираш. Не си за този пост. Бегай преподавай руски
  • 43 Начо

    6 2 Отговор
    София не е България
  • 44 Чегърт чегърт

    7 3 Отговор
    Защото си крадлива сврака
  • 45 Просто човек

    9 3 Отговор
    Даскалице, битката е само в твоята глава...г-н Пеканов иска да ви научи да работите,не само да хленчите за пари...
  • 46 Спас безделника

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Деймос":

    РАЗСЪЖДАВАШ АБСОЛЮТНО ПЪРВОСИГНАЛНО. НЕ СЪМ ФЕН НА Й.Ф., НЕЩО ПОВЕЧЕ, СМЯТАМ Я ЗА ДОКАЗАНА БЛОНДИНКА, ЗАЩОТО ИМАШЕ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ 10 ГОДИНИ, А И СРЕДАСТВАТА (ОТ "ВЕОЛИЯ") ДА ОПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЯТА, НО НЕ И СТИГНА СИВОТО ВЕЩЕСТВО. И СЕГА, ПРИ ПОСЛЕДНОТО НАВОДНЕНИЕ,ТРЪГНА ДА ОПРАВЯ МЕСТАТА, КЪДЕТО ВОДАТА ВЛИЗА В КЪЩИТЕ ПРИ ХОРАТА, ВМЕСТО ДА УПРАВЛЯВА ВОДНИЯ ПОТОК. КОЛКО ПО - ЕВТИНО ЩЕШЕ ДА НИ ИЗЛЕЗЕ, ДА Я ПРАТИМ НА МАЧУ ПИКЧУ, ДА ВИДИ КАК СЕ УПРАВЛЯВА ПОРОЙ - ОТ ИЗТОЧНИЦИТЕ, "КАКО ДАНЧИ", ОТ МАЛКАТА ВАДИЧКА, А НЕ ОТ МЯСТОТО , КЪДЕТО ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ПЯНА, ФЕКАЛИИ И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ. ДАНЧЕ, ДУШИЦЕ ЗЛАТНА, ВОДАТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОКА ТЕЧЕ САМО ОТГОРЕ НАДОЛУ!

    Коментиран от #50

  • 47 Винету

    9 2 Отговор

    До коментар #41 от "Чудя се":

    Питай Фандъкова откъде намери ония рафтове по 47 000 лв и отиди да си купиш същите за мазата.
  • 48 Шкембе чорба

    9 3 Отговор
    Кметице защо убиваш децата с ток на?
  • 49 Оксфорд

    8 2 Отговор
    Кой за каквото е учил...другарко Фандъкова.
  • 50 Деймос

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "Спас безделника":

    Всички Европейски столици са извън големите пари за инфраструктура !! Те развиват своята инфраструктура със заеми от ЕБ !! Но ако ГЕРБ краде по малко в столична община с 10% ще имат всички проекти!

    Коментиран от #57

  • 51 иван иванов

    6 1 Отговор
    ами не разбираш,защото не е за тъпи зависими даскалици...
  • 52 ТРОПЧО

    5 2 Отговор
    ДАНЧЕ МА НЕ ЧУСТВАШ ЛИ ЧЕ ВЕЧЕ СИ ИЗЛИШНА МНОГО ВРЕМЕ СТАНА СИ КМ2Т НЕ СЕ ЛИ ИЗМО.И Я ОТИВАИ ДАСКЙЛИЦА И ЗАПЛАТИТЕ ДИГНАХА НЯМА ГО ВЕЧЕ БОКО ДА ТЕ КРЕПИ И ДА МАНИПУЛИРА ИЗБОРИТЬ ДАПЧЕЕЕЕЕ
  • 53 Горски

    4 2 Отговор
    Да се наливат 140 години обществени средства приоритетно в един град и да твърдиш, че не разбираш... - Аз лично го намирам за невероятна наглост!
  • 54 ЗНАМ ЗАЩО

    5 1 Отговор
    ЗАЩОТО В СОФИЯ ЖИВЕЕ НАЙ МНОГО ОТ ЗЛОБНИЯТ КРЕСЛИВ И НЕБЛАГОДАРЕН ПРОВИНЦИАЛЕН Б КЛУК
  • 55 Софиянеца

    5 2 Отговор
    За Йорданка 350 милиона не са нищо пари Йорданка плаща по 300 000 за обществено WC от 5 кв.м и 500 за посадена фиданка!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Спас безделника

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Деймос":

    ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ, НО КАКВО ДА ПРАВИМ, КАТО НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕМЕСТИМ ВИТОШ ПЛАНИНА!
  • 58 Вицепремиер ли?

    1 3 Отговор
    Данче, няма какво да се търси човешка логика в твоя опонент : Пеканов е просто един хрупкав пекан – захаросана ядка–разядка в хищните усти на олигарсите зад Радев, едно момченце за всичко, направено заместник министър–председател, за да може хем с големи с големи правомощия, хем максимално послушно да пренасочва паричните потоци от обществени към строго частни цели....
  • 59 Чегърт чегърт

    1 1 Отговор
    Въх, тя не разбирала! Щом не разбираш, попитай някого от кохортата си. Ако и те не разбират, ясно е какво следва!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове