Last news in Fakti

29 Юли, 2021 09:02 2 419 29

Продължават разговорите за бъдещия кабинет

  • парламент-
  • слави трифонов правителство

Със срещите на експертно ниво партиите се опитват да набележат най-важните си приоритети в различните сфери, сред които икономика, финанси, социална дейност

Продължават разговорите за бъдещия кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

И днес продължават експертните разговори по приоритетите на бъдещо управление.

"Има такъв народ" и "БСП за България" ще разговарят в парламента за борбата с корупцията, съдебната реформа и външната политика, в частност позицията за Република Северна Македония.

Това е поредната среща от серията разговори между експертите на различните формации, с които ИТН заяви, че ще преговаря. Миналата седмица бяха първите консултации между ръководствата на парламентарните групи за излагане визията за бъдещото управление на страната. На тях бяха поканени и ДПС, но не и ГЕРБ-СДС.

Със срещите на експертно ниво партиите се опитват да набележат най-важните си приоритети в различните сфери, сред които икономика, финанси, социална дейност.

Вчера съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова от парламентарната трубуна разговорите да се форсират и да има повече яснота какви са намеренията на ИТН. На последвала среща с Мая Манолова от Изправи се БГ! Ние идваме! бе казано, че има притеснения да не се прокрадне дългата ръка на ДПС или ГЕРБ в бъдещия кабинет, затова и било важно кои ще са имената в състава на правителството. Двете формации отново отбелязаха, че не очакват министерски постове.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yordanov

    19 7 Отговор
    Лош или не, но Карадайъ бе прав, че в ДБ бъка от потомци на комунистическата номенклатура.

    Коментиран от #4, #21

  • 2 pepi777

    19 2 Отговор
    Когато БСП беше опозиция на ДПС и ГЕРБ- ИТН още не съществуваха !
  • 3 Кирчо

    1 13 Отговор
    Без Бойко няма смисъл.

    Коалиция ГЕРБ-СДС има между милион и половина и два милиона привърженици.

    Коментиран от #20, #27

  • 4 Абе

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "yordanov":

    сменяме Шиши за олигархът Прокопиев :)
  • 5 Квадратни гащи

    5 7 Отговор
    Спондж Боб цяла седмица приказва как не искат министри в кабинета, а в същото време им извива ръцете за триото Петков-Василев-Денков, които са кадри изцяло на Да България и Прокопиев. По принцип лоша дума не може да се каже за нито един от тримата, но някакси не е правилно да постъпващ така с бъдещия си партньор. Подмолен е Христо и това всеки го знае.

    Коментиран от #12

  • 6 Севда

    8 6 Отговор
    ИБНИ е създадена от олигарси и политически утайки, факт!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мъкаааа

    4 2 Отговор
    "Продължават разговорите за бъдещия кабинет." Все едно да четеш приказката "Баба и ряпа." "Дядо и ряпа" е,ама Майка е замесена. Разговорите на кафенце и баничка ще продължат още доста време.
  • 9 Дано не

    12 0 Отговор
    се разберете, че да остане служебното правителство!
  • 10 хаберих

    3 0 Отговор
    Продължава Българската работа.
  • 11 Българка

    12 2 Отговор
    Служебното правителство, с малки изключения да продължи да работи, а депутатите да започват промените в съдебната реформа. Още днес могат да приемат решение да изгонят от Бояна незаконно живеещия само с еднолично решение на Борисов самозванец-милиционер Иван Гешев. Днес той трябвая да се яви в НС и да даде обяснение защо ние българите през 2020 г. сме обрани с над 9 милиона лева за бюрото за охрана единствено и само на тЕлото на Каскет. С бързи темпове да се гласува закона за закриване на Бюрото за охрана към Гешев. Божия инструмент трябва всеки ден да се атакува и притиска, да му се отнемат незаслужените привилегии и поста главен прокурор, за който няма нужното образование

    Коментиран от #18

  • 12 Нищо подобно

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Квадратни гащи":

    Точно Христо Иванов не иска в редовното правителство да бъдат Кирил Петков и Асен Василев. Запознай се защо!
  • 13 БАЙ Х@Й ‼️

    3 1 Отговор
    Да не се бърка с бухалка ! Цаци погна Рашков за имотите! За къщата в Барселона, нямал време !
  • 14 ОСТАВКА

    4 2 Отговор
    ТЕЗ НЕ СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ БОЮ ЩОМ ПРОДЪЛЖИХА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ СА СЪЩИТЕ ГЛОБАЛИСТКИ ПРЕСТЪПНИЦИ !
  • 15 българка

    5 2 Отговор
    ИТН крие и ще внесе имената на министрите в кабинета в пленарната зала - и шок и ужас!
    И КОЙ ще го подкрепи - ами КОЙ ???
  • 16 olo

    4 1 Отговор
    "...Продават се, мамо, белите манастири,
    белите манастири, мила мамо, с черните калугерки..."
  • 17 Смях смях

    9 1 Отговор
    Щели да разговарят за борба с корупцията и съдебната реформа.Все едно да се борят със самите себе си.
  • 18 БСП в канала

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Забелязвам, че много несъгласни с теб ти на нито един не отговаряш. Сякаш имаш набран текст от някой друг и ти го постваш. Единствените твои мисли са оплакванията от това ,че си маслиш, че имаш запазен ник.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    никога герб никога мутри
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кирчо":

    ПЛАТИ ЛИ СМЕТКИТЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА
    ТОК ВОДА ЗДРАВНИ
  • 21 вярно е

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "yordanov":

    При това се изкараха единствените без връзки в ДС, което ги прави смешни. Така се прави партия в България то!
  • 22 Африкански

    3 2 Отговор
    ИТН не искат да съставят правителство. Те имат друга роля- да провалят усилията на народа да се измете олигархията. Чалгарите са турени там да сменят едни хора на мафията с други. Вижте какво говори Тошко Африкански- семпъл и дребен човек, но напорист, коварен, потаен.

    Коментиран от #24

  • 23 Чалгев

    3 2 Отговор
    Чалгарите няма да направят правителство, те и не искат, те имат друга роля, отредена им от истинските сценаристи. Чалгарите излъгаха народа, следващия път няма да влязат в парламента, но те ще си получат пая.

    Коментиран от #25

  • 24 LOSHIA

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Африкански":

    Гербаджии! Кабинет ще има! Ревизия ще има! Свиквайте да бъдете арестувани и съдени! Народа това иска! Ревете колкото искате!
  • 25 LOSHIA

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Чалгев":

    Гербаджии! Кабинет ще има! Ревизия ще има! Свиквайте да бъдете арестувани и съдени! Народа това иска! Ревете колкото искате!
  • 26 МАЛОУМНИКА

    0 1 Отговор
    Предложение за кабинет от "ИТН" : МВР- Манивел Манов, МФ- Данчо Ментата, МИкон. - ПКП, МЗдр. - ПСмолянскаП, МКулт. - калин вельов, е стига ви толкоз - Тия са ви достатъчни.
  • 27 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кирчо":

    Публикувано във факти.бг: ...между милион и половина и два милиона... в чекмеджето.

    Коментиран от #29

  • 28 Alex

    0 0 Отговор
    Отказали се били от лятна почивка!Е,да,ама друг път!Това им го наложиха Чалгаджиите и се хилят ехидно да гледат как се гърчат останалите т.н.партии на промяната,които и понятие си нямат от изграждане на държавност в България,а само една едничка жажда за министерски кресла!Ееех,само Минеков се нагласи,ама и на него нещо започна да му гложди на задника и се смълча като на погребение!
  • 29 Alex

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Така е":

    Как се пише милион и половина -1,5-едно цяло и пет милиона.Факир си,мой човек!Само с едно поглеждане и ги преброи!Браво!Хвала!Е такива способняци ще ни оправят в бъдеще!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове