Last news in Fakti

30 Юли, 2021 08:45 1 725 28

Паргов: При скорошни избори тенденцията ще е неприятна за БСП

  • бсп-
  • калоян паргов

Той е категоричен, че по степента на носене на отговорност Корнелия Нинова трябва да подаде оставка заради резултатите от изборите, а той ще е първият след нея, ако тя прояви тази смелост

Паргов: При скорошни избори тенденцията ще е неприятна за БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Най-важното за БСП е моделът „ГЕРБ“ да бъде отстранен от властта, но по-важното е да се стабилизираме като партия, защото при скорошни избори тенденцията е доста неприятна за нас. Това каза председателят на БСП-София Калоян Паргов за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“.

По думите му в Националния съвет има консенсус по отношение на това да има стабилно правителство, което ще бъде на доста по-широка основа, защото няма партия, която е убедителен победител, а отношенията между „Има такъв народ“ и „Демократична България“ будят тревога . Според него те трябва да намерят сили да продължат тези разговори, без ултимативния тон, защото той замразява диалога.

Калоян Паргов е категоричен, че по степента на носене на отговорност Корнелия Нинова трябва да подаде оставка заради резултатите от изборите, а той ще е първият след нея, ако тя прояви тази смелост.

„На 4 април ясно заявих, че по степента на носене на отговорност, когато говорим за национални избори, предвид и моята отговорност в подкрепата на политиката на Корнелия Нинова, която за съжаление не даде резултата, който очаквахме всички, съм готов след нея първи да си подам оставката. И държа на тази си дума. Задават ми въпроса, защо не съм първи аз, а след мене да е Нинова – ами, защото ако бяха местни избори, както 2019 г., отговорността изцяло пада върху мен и Градската организация.

Същата тази Градска организация в този състав, която спечели президентските избори в София, която направи резултат, който сме имали два пъти преди това – над 150 000 гласа в София, 2013 и 2005 г., с които дойдохме на власт и направихме правителството на Тройната коалиция, същият този състав, който даде резултат на европейските избори, който направи тези местни избори, в които за малко да имаме кмет на София – мечта вече 30-годишна и в която само 20 000 гласа, купени от корпоративен вот в София, ни разделиха от нея. За съжаление, тогава нямаше служебен министър Бойко Рашков, който да се справи с това, както сега“, обясни председателят на БСП-София.

В хода на разговора се разбра, че трябва да има скорошен Конгрес на БСП, тъй като анализът, започнал на 25 юли, трябва да продължи и самият Конгрес окончателно да подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова. Според него този сигнал от най-високия форум ще бъде още по-отчетливо разпознат от избирателите, като категорична подкрепа, която е трябвало да се даде още с обявяването на кандидатурата им през зимата на тази година.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    7 16 Отговор
    Е, с тая ваша фюрерка партията ви върви към закриване. Поне наемете Тиквата за една година, той е видимо по-малко прост.
  • 2 Тутанкамон

    2 1 Отговор
    Дай всички партии да се самоунищожат. И да се избият помежду си Шиши, Боко, Каскет, Доган, Прокопиев, Маджовци и Божковци.
  • 3 Българка

    5 7 Отговор
    При скорошни избори активността ще бъде още по-ниска. Хората се Слави да ги разиграва да ходят да гласуват. Всички партии ще изгубят, с изключение на ДБ и ИБГНИ, които са последователни и активни в НС
  • 4 хахаха

    4 8 Отговор
    Не е важно ние да сме добре, важното е ГЕРБ да са зле. С такова мислене Ганьо се остава Ганьо.
  • 5 ТАКА ДЕ

    5 2 Отговор
    НИНОВА КАТО НЕ ЩЕ ДА Я ПОДАВА..........ОСТАВКАТА
  • 6 ами

    3 3 Отговор
    тoвa прaвитeлcтвo e нecъcтoятeлнo, гeрб бcп дпc ли щe рaзcлeдвaт ceбe cи и зaдкулиcиeтo зaд тях? Тeзи кoитo в злобата си заедно бламираха парламента и oбикaляхa cтудиaтa нa прoдaжнитe тeлeвизии, които заедно ce върнаха в партийния дом пред очите на цялата държава, които почти успяха да наложат феодално-олигархичния строй, които превърнаха парламента в тото за далавери?

    Въпрoca e кoй cтoи зaд итн, oтнoвo зaдкулиcиeтo? Пoрeдния тeхeн прoeкт? Изглeждa чe вeчe ce изяcнявaт oтгoвoритe нa тeзи въпрocи.
  • 7 Бай Шили

    6 2 Отговор
    Баш комунистите си гласуват за ГЕРБ.
  • 8 Сделано в СССР

    1 7 Отговор
    Модела не ГЕРБ, ДПС, БСП .... модела е съветски. Прокуратурата съветска, службите съветски ... Докато има национални предатели по държавни постове на съветска служба, няма оправия.

    Коментиран от #27

  • 9 Митю

    6 0 Отговор
    Не му разбрах всичките страхове нещо.
  • 10 СПРИ БЕ

    6 2 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ. АКО НЕ СТЕ ТИ СТАНИША
    ГЕРГО ДОБРЕВ ВИДЕНСКИ И ДРУГИ
    НАГУШКАЛИ СЕ ПРЕДАТЕЛИ БСП С
    НИНОВА ЩЕ ВЪРВИ НА ПРЕД.
  • 11 Уйке

    5 1 Отговор
    Паргов, резултата постигнат на кметски те избори в София не е твоя заслуга, а високия рейтинг на Мая който си е лично нейна заслуга от дейноста и като Омбудсман! Същото ще се случи и на президентските избори!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 щаб за честни избори в България

    3 2 Отговор
    Случайно ли Борисов във всички видеа напада Христо Иванов?! Случайно ли Тошко и ДПС привиждат враг в Да България. Кой не разбра, че ГЕРБ+ ДПС+ИТН са заедно?!

    Коментиран от #18

  • 14 Бай Шили

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Уйке":

    Точно негова е заслугата. Защото точно на него Нинова остави решението дали БСП да се яви с свой кандидат на кметските избори. Паргов каза тогава Йок, заставаме зад Манолова. Ако БСП бяха излезли с свой кандидат тогава, то сега Кмет на София щеше да е от ДБ
  • 15 Внос / Износ

    2 1 Отговор
    Поргов, ясно е че се бориш за власт и пари! За съжаление саботираш партията за собствена консумация.
    Истината обаче е, че ще останеш извън борда.
  • 16 Рап

    2 1 Отговор
    Престанете с тези оставки! Това са закономерни моменти от състоянието на тази партия! Подобни резултати достигнаха преди 20 години соц. партиите във всички бивши соц страни. Естествено при нас нещата стават по бавно и затова са през тази година.
  • 17 Геят

    4 1 Отговор
    пак е активирал кохортата си:

    Парговци, кирчовци, мишковци - каквито се сетиш от репки пак на амбразурата, белким се намери някой мало умник да им се върже на тъпните.

    Айде, пътувай георгостанишева с ган. Направете си своя партийка на червената буржоазия и вземайте властта, като сте толкова мотивирани.
  • 18 Кой Христо?

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "щаб за честни избори в България":

    Оня от Росенец, дето се моли на Доган за парче от Баницата. Оня ли дето Доган му се смя през оградата и му се чуди на акъла? Христо като иска баница да се беше явил на кметските избори в София. Хем щяхме да го видим какъв оправник е.
  • 19 Бай Шили

    0 4 Отговор
    Аз освен Янаки Стоилов невиждам кой друг може да замести Нинова. И ГЕРБ и БСП не разполагат с качествени кадри.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Не знам

    3 1 Отговор
    кой ви е сценаристът на кампаниите за плюене срещу Нинова, но го оставете без заплата. Ефектът от неспирния ви вой срещу нея дава точно обратен ефект.

    Защо ли?

    Нинова може да има сто кусура, но всеки нормален непредубеден българин, като прочете поредната ви бъл воч, си казва:

    Щом тия у тайки я атакуват, значи тя е различната от тях и тя е правилният ми избор.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Шили":

    Този безпринципен нагаждач ли?!!

    Че той не можа никаква да я свърши под диктат дори в крадевото правителство под херовия чадър, камо ли да прояви професио нализъм и инициатива за смяна на модела в съдебната система.

    Той е непораснало момченце, свикнало да изпълнява мокри поръчки на главните, най-вече на станишев.

    Коментиран от #24

  • 23 Бай Шили

    1 3 Отговор
    Петър Курумбашев да поема БСП, Любен Дилов ГЕРБ, Слави си е шеф в ИТН. Да се обединят и направят коалиция КУ КУ. Всяка прилика с дейсвителноста е случайна.
  • 24 Бай Шили

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Ми щом тъй работата да поканим Бойко Тиквата да оглави БСПту. То и без туй Бойко все още не е изключено от партията.
  • 25 иванчо

    3 1 Отговор
    Калояне, "тенденцията ще е неприятна за БСП", но не колкото за гербавите и за итн; дишай само, не се опитвай да спреш колелото на промяната, този път - към разчистване .....
  • 26 Не е сега

    2 1 Отговор
    моментът за уреждане на лични сметки, Паргов. Нинова не е най-доброто за БСП - но кой /коя Е в ТОЗИ момент? И как ще реагира колебаещият се избирател при едни скорошни избори - "Те помежду си не могат да се оправят, а аз ще им гласувам доверие"? След наследството на Станишев тегобата върху БСП е много силна - и едва ли едно днешно сваляне на лидера ще я преодолее. Нужен е разум и време.
  • 27 Нямат

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сделано в СССР":

    свършване мантрите, лошото не е, че "пеещите" ги си вярват, ами и че увличат и други... Съветският модел е бил актуален и нужен - не казвам лош! - за една отминала система; защо днес вие - "знаещите и можещите" - не създадохте нова, а непрекъснато "откривате" образци някъде другаде? Че да не би в Европа нещото да са единни или единствени, или пък всички да са "най-добри"? Не "съветският модел", а родната некадърност и блюдолизничене са в основата на провалите , те създадоха и крепяха Борисов, ГЕРБ и подобните им...
  • 28 ама

    0 1 Отговор
    моделът не е само "герб", много по-обширен е, и вие бсп сте част от него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове