Last news in Fakti

4 Август, 2021 09:43 2 734 58

Филип Станев: До последно ще търсим подкрепа от ДБ и Манолова

  • филип станев-
  • итн-
  • кабинет

Зам.-председателят на ИТН е категоричен, че няма да върнат празна папка на президента в петък

Филип Станев: До последно ще търсим подкрепа от ДБ и Манолова - 1
Кадър Нова тв

„До последно ще търсим подкрепа от „Демократична България” и от хората на Мая Манолова". Това заяви в студиото „Здравей, България" по Нова ТВ Филип Станев, зам.-председател на „Има такъв народ”.

По думите му вторият вариант на предложения от ИТН кабинет не е авариен и няма да претърпи нова редакция. „Така или иначе беше необходима известна промяна на предложените министри, защото знаете, че предишният кандидат за премиер няма да бъде такъв, а той си беше избрал част от бъдещия екип", поясни Станев.

Според него разграждането на „модела ГЕРБ” или така нареченото „изчегъртване” може да се случи, само ако се извършват конкретни практични дейности в изпълнителната и законодателната власт.

На въпрос дали „Има такъв народ” ще получи подкрепа за Момчил Иванов, предложен за правосъден министър, и за Петър Илиев - кандидат за вътрешен министър, Станев заяви следното:

„Този въпрос трябва да бъде зададен към нашите бъдещи партньори. Ще видим как ще гласуват в пленарна зала. Истината, е че Конституцията повелява кабинетът да се гласува анблок”.

„За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Крайно време е да спрем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство думи", допълни Филип Станев.

По повод обвиненията в плагиатство, отправяни към Петър Илиев, Станев заяви следното:

„Който има желание и доказателства, че има подобно плагиатство, нека го каже публично. И понеже това не е така, г-н Илиев ще чака всеки, който твърди нещо невярно за него, с усмивка и удоволствие в българския съд. Ние сме уверени, че г-н Илиев е в своята правота и ще е чудесен министър. Работим с него отдавна. Той ни помогна за провеждането на референдума".

По думите му какво ще се случи с този кабинет ще реши не кой да е, а българският парламент. Зам.-председателят на ИТН бе категоричен, че няма да върнат празна папка на президента Румен Радев в петък.

Относно това, че лидерите на ДБ не дойдоха лично на срещата, Станев заяви, че това е тяхно право. И допълни, че очаква днес диалогът да бъде по-спокоен.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говори на старата ми шапка

    38 6 Отговор
    Чудя се колко човека още могат да излъжат.

    Коментиран от #18

  • 2 Последния дебил

    15 3 Отговор
    Премиер - Йоло Денев!
  • 3 choko

    29 4 Отговор
    Какво ще правите със Северна Македония ?

    Коментиран от #14, #16

  • 4 тоци

    29 5 Отговор
    Е как нали кокала искате, защото ако има избори 4-5 % получавате сценаристчета жалки сте

    Коментиран от #26

  • 5 Pepi

    29 6 Отговор
    Защо подхода на Слави много напомня този на герб?

    Коментиран от #12

  • 6 ДПС -ТРЯБВА ДА СЕ ДЕПОРТИРА

    24 10 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ,НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В КАПАНА НА ДПС,НЯМА ДА ВИ ПОДКРЕПИ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ ОЗНАЧАВА ДА ИЗГУБЯТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ ГЛАСУВА ЗА ДПС ОСВЕН КАКТО СТАНА С ВАС,ВИЕ СТЕ ДЕПЕСАРСКИ ЕНИЧЕРИ,НО ХОРАТА ГО РЯЗБРАХА КЪСНО
  • 7 Българка

    30 7 Отговор
    Смешник! И как ще търсите подкрепа от хората, които от трибуната на НС обиждахте, обвинявахте и размахвахте назидателно пръст?
    И как ще искате подкрепа за извращението проекто-кабинет ,нареден задкулисно със сламени хора, разбирачи от всичко, т.е. от нйищо, пазени до последно в тайно и без право да бъдат обсъждани. След като от ИТН показаха, че са си самодостатъчни, да си поемат отговорността дори пред собствените избиратели!
  • 8 смешници

    25 6 Отговор
    И как я търсите тази подкрепа бре? Срещу какви гаранции да ви я дадат, а? Ей тъй от добро сърце ли? Подкрепа се дава срещу споразумение за преоритетни политики, които се задължавате да извършите заедно и срещу министерства според вота на електората. Германците така правят. Вие от ИТН някаква нова политика ли искате да измислите, политика на малцинство с подкрепа срещо едно голямо НИЩО!!!

    Коментиран от #15

  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    19 5 Отговор
    Проблемът Ви не е да мине гласуване на правителството ( може и със 65 гл. да успеете), проблемът Ви ще е при вот на доверие!

    Коментиран от #22

  • 10 БоБо

    11 6 Отговор
    „До последно ще търсим подкрепа от „Демократична България” и от хората на Мая Манолова".
    Че какво им е новото на тези, като искат да работят с формациите на Састра Галева, на адвокатката на Мултигруп и адвоката на олигарси - Хаджиментов?

    „Който има желание и доказателства, че има подобно плагиатство (за Петър Илиев), нека го каже публично.
    Би било чудесно, ако по същия начи господина искаше доказателства и за откраднатите от ББ милиарди, за канибалството му и т.н.
  • 11 Плужеци

    17 6 Отговор
    Искам да видя "първите" да лазят пред последните , защото НИЩО не разбират от политика. Никаква подкрепа за вас! Вън от парламента, бе, шнорхели, плавници и пр. нещастници.
  • 12 Хасан

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Pepi":

    Те от години въртят си шоуто на гърба на герб
  • 13 истината

    15 4 Отговор
    Дайте го тоя плагиат да се изкаже лично, дали е плагиатствал. Защото и в Германия имаше един такъv крадец на интелектуална собственост на високо ниво и отричаше, ама накрая го изгониха от министерското му кресло и от университета му взеха докторсата титла, а той се скри, хем и от благородно потекло беше и в кабинета на Меркел. Ама там имат морал и разследват, не чакат да се обади някой.
  • 14 ...

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    Ще ни предадат естествено, ще ги пуснат макетата в ЕС, нали и Слави иска еврофондове все пак, пък от Брюксел ще ги спрат, ако ИТН не им играят по свирката.
  • 15 Българка

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "смешници":

    Споразумение се прави винаги за пари,власт и постове. Думичката "политики" измислена от Курнела, означава точно това: пари, власт и постове.
  • 16 ...

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    Станев, ще си останете с търсенето! Правете си новата тройна коалиция с БСП и ДПС и мълчете, защото излизаме на площадите. Предатели, същите като простата Тиква и слугите му.
  • 17 Тра ла ла

    14 3 Отговор
    Фильо е изключително нагъл и арогантен. Много си е повярвал и явно вече предФкусва, че ще впие зъбки в мазния кокъл. Не е последователен в изявленията си и се върти като фурнаджийска лопата. Това ще му изиграе лош номер, защото хората не са глупави и помнят какво е казал. Приземяването ще е тежко без парашут. Това не са просташките лакърдии в шоуто на сценаристите.
  • 18 Чичо

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Говори на старата ми шапка":

    Аз пак ще гласувам за ИТН, Ристю бойкокиев не ме кефи
  • 19 Българка

    5 10 Отговор
    Браво.ИТН не търсят конфронтация и наистина имат желание да работят за България.И правилно,че вече няма да има редакция на кабинета.Тези ,които са недоволни да спечелят избори и да си правят кабинет.Сега ИТН е упълномощен от суверена и трябва да се изпълнява волята му.
  • 20 Бамбука

    7 3 Отговор
    С досегашните си действия/бездействие загубихте 50% от даденото ви на изборите доверие. Накъде ще тръгнете, зависи само и единствено от вас, а не от ДБ и другите протестни партии.
  • 21 Bai Gan

    9 2 Отговор
    Проектокабинета на ИТН-БКП НЯМА ДА МИНЕ!

    Коментиран от #53

  • 22 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    За минусчев. При вот на недоверие ще им трябват минимум 121 гласа!
  • 23 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Нова Тройна коалиция: Слави (Царя),ДПС,БСП.
  • 24 Сатъра на Хана

    11 2 Отговор
    Що да ви дават подкрепа ДБ , БСП и Мутри Вън ?
    ............... Ако отидете на следващи избори ИТН сте изтекли в канализацията като Янка Хрупкина , Бардака , Далавери Сюлейманов, нискочелия бензинаджия аптекар и Шкембе Войвода
  • 25 плагиат

    4 1 Отговор
    Ако е цитирал източника на цитата не е плагиат, но ако не е цитирал - е плагиат или крадец на интелектуална собственост.
  • 26 Ender

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "тоци":

    Забрави да добавиш една нула отзад!

    Коментиран от #33

  • 27 търпимост

    10 4 Отговор
    Вие от ИТН не заслужавате подкрепата на ДБ, много прекалихте с нападките и с желанието да ги унижите. Всеки си има граници на търпимост.
  • 28 опг

    7 1 Отговор
    в момента летят едни совалки от ресторанти в ресторанти, та в хотели, от офиси, пак в други офиси, вдигат едни телефони от чужбината и тук, правят се "оферти", милиарди, нови милиарди идват
  • 29 ШиШиШиШи

    9 2 Отговор
    ЧАЛГАРИТЕ се оакаха съвсем. СЦЕНАРИСТИТЕ СА ВЕЧЕ БЕЗ ИДЕИ.... ЛЮБОПИТНО Е КОЛКО СА ИМ ПЛАТИЛИ ЗА ТАЗИ ИЗЛАГАЦИЯ ??????????? Въпреки че след интервюто с Цацаров и ТИКВАТА не трябва да се изненадваме
  • 30 пфуй

    6 3 Отговор
    ИТН загубиха доверието на ДБ и ИБНИ, а също и на своите избиратели. Тези самонадеяни измислени политици, без покритие се самозабравиха в алчността си да са еднолични управляващи. Дори Борисов беше по-добър от тях и управлява с патриотите и им даде министерства. Тези са по-лоши и по-коварни и от Борисов. Те удариха дъното.
  • 31 Шишишиши

    9 2 Отговор
    Я ДА ВРЪЩАТЕ МАНДАТА ДОКАТО Е ВРЕМЕ, НЯМАТЕ НИКАКВА ПОДКРЕПА И ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ!!!
  • 32 аматьори

    14 2 Отговор
    ИТН връщайте мандата, не губете времето на народа в глупости и шоу постановки. Некадърници и аматьори сте вие, не политици.
  • 33 тоци

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ender":

    Хапчетата сутрин на гладно .. чалгарю
  • 34 Гай Турий

    12 1 Отговор
    Прибирайт есе в чалгарската си телевизия. Та може да си съчинявате каквито си искате скечове и простотии, които да са само ваши по авторско право. България не е шоу програма, нородът не са вашите заблудени зрители, опиянени от кючеци и гюбеци. Искаме нормални хора на власт, а не нови тунеядци и крадци с мъгляви идеи и импровизации на гол тумбак. Не разбрахте ли, че ако ще е по телевизионни правила, вие вече се намирате в Национална телевизия, а не в джендърското 7/8.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 кака Мара

    3 2 Отговор
    Много си рунтав кака като на мойто малкото Марче
  • 37 Мас с праз

    11 1 Отговор
    Направо ми опротивяха тия. Ще се окажат или кукли на конци или тотал щета с интелкта
  • 38 Gowo

    9 2 Отговор
    Е няма как да сервираш на трапезата едно вмирисано л...о и да се усмихваш на една страна.И да бъдеш подкрепен.Ясно е че не ви пука за България
  • 39 истината

    5 2 Отговор
    "Крайно време е да спрем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство думи." Ами като дрънкате глупости, после ще съжалявате. Вие първо говорите, а след това мислите. Те такива не стават за политици като вас. Трябват уравновесени и умни хора като Кирил Петков. Защо в Европейските страни няма такива простаци като вас. Хората учат политология, а вие някакви палячовци сте си повярвали, че ставате за политици. Просто уловихте вълната на недоволството срещу Борисов. Но един път за вода, втори път за вода, на третия ще ви се счупи вече стомничката!!!

    Коментиран от #54

  • 40 Буров

    6 2 Отговор
    Едни истински политици трябва да представят открито своята развита концепция за бъдещото управление на страната. Вие от ИТН не го направихте, вие сте потайни и задкулисни, не открити към евентуални партньори в политиката и към електората. Така не се прави политика.
  • 41 Така де

    7 0 Отговор
    ДБ да подкрепи правителство на Доган! Абсурт!!!
  • 42 Буров

    6 1 Отговор
    Освен това срещите и консултациите с политическите партньори трябваше да използвате за разработване на споразумение за политически концепции и решения, които можете да реализирате заедно, а не да им прожектирате филмче и да казвате еднолично:"Ние решихме, ние избрахме..." Това не е политика, това можете да го правите само във вашата телевизия на измислените ви кастинги. Тук на картата стои БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 така така

    9 2 Отговор
    Ще търсите, ама те защо да ви я дават?? Дадохте ли им постове? или до сега се правихте на големи играчи, ама сега изведнъж.. ама вие ни трябвате. Хайде по-сериозно.
  • 45 У лево

    11 2 Отговор
    Каква подкрепа бе селяндур!!!.От приказките преди изборите не остана нищо.Погледнете си само премиера,който сте го взели от групата на "Ало измамниците".За един ден му извадихте 5 фалшиви дипломи а той е прост продавач на шнорхели,но се сравнява с Кисинджер.Как искате да ни убедите,че продавача на шнорхели е бил с плавници и очила в някоя локва и от там е избрал правителство.Ами погледнете си избранниците.Те смърдят от всякъде.Гелосанотъо адвокатче има участие в завличане на държавата с 50 милиона и е адвокат на доказан крадец на ДДС и мафиот Гр.Ганчев.Козата военен министър-отговорника за НАТО в България-да очакваме контингента от Авганистан да се настани в България и тях да ги хрантутиме.Онзи съсел от Америка за България министър...и да не продължавам.Искате да замениме Герботъпаци със Чалгапросртаци.Истамбулската конвенция.Закони за обратните и приемане на Македония безусловно.Прозрачноста ви е задкулисна.Котирате ни като някакви ИДИОТИ,които трябва да се съгласяват с арогантното ви поведение.Ами няма как да стане.У лево и да ви нема.Никаква подкрепа.На следващите избори ще получите наказателен вот.

    Коментиран от #55

  • 46 Буров

    8 1 Отговор
    Особено важно е един политик да разбиро политическите въпроси и процеси. Явно вие не сте наясно и с това. Не може да искате подкрепа без гаранции, а гаранцията е споразумение за общи политики, които ще правите, около които ще се обедините. ДБ ви го казваха всеки път на срещите, обаче вие вироглави егоисти не мислите за народа на България, а за еднолично управление, "ние това решихме, ние сами ще управляваме, а вие само ни подкрепете..." Няма такъв филм в политиката.
  • 47 Who you bol 2

    2 7 Отговор
    Имам чувството че МИСИРСКИТЕ МЕДИИ дават рамо на ДБ, и с постоянните набутвания на ДЪПС С ИТН, НЕ Е СЛУЧАЙНО.... ВСИЧКО СЕ РАЗДУХВА ЗА ДА НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО А ИЗБОРИ
  • 48 Буров

    9 0 Отговор
    За да бъдете истински политици са нужни набор от качества, които на вас крещящо ви липсват, а те са умения за преговори (липсват ви тотално), да носите критика (баз да обиждате критикуващия ви или тези, които са ви отказали да станат ваши министри), излъчването на човека също е важно (вие сте отблъскващи и арогантни персони), умение да говориш убедително пред широка публика (вие не го притежавате, затова се скрихте в предизборната кампания, да не проличи колко сте нескопосани да изнасяте речи и да дебатирате), социална компетентност, да имат голямо чувство за отговорност ....
  • 49 ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Тоя ЛЕВЕНТ ако го добарам лошо му се пише.
  • 50 стига вече

    3 1 Отговор
    Фильо, оставете междуличностните и междупартиини заяждания и започнете да действате държавнически, ако искате българския народ да ви благослови!
  • 51 Стара чанта

    5 0 Отговор
    Филипчо, мамин ! Я вземи да качиш - ти и он`я тъпак Африканският маймуняк- по някоя снимка на женичките ви, че като видях как се присмяхте на една журналистка, сигурно вашите са от мис Вселена нагоре ! Белким някоя от тях ще може да освободи напрежението ми ?! Сдухани селтаци !
  • 52 чалгар е

    4 0 Отговор
    Каква подкрепа търсиш бе прикрит фес. Това са приказки за пред чалгализираните ( опростачени) ти избиратели.
    Да слагаш треторазрядно адвокатче за Министър на правосъдието тип Барни Ръбъл, който има постижения само с връзките си с видните гербаджии във В.Търново ( приятел на Областен управител, на гербаджийския шеф на НАП В.Търново...), който пише във фейса си гнусни постове в стила на В.Сидеров против "комунисти" и "соросоиди".
    И да очакват чалгарите от ИТН, че Христо Иванов ще си плюе на сурата , ще плюе на симпатизантите си и на цялата кадърна юридическа общност си е нагло.
  • 53 не се знае

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Bai Gan":

    Може и да мине. Не изключвай тарикатите от ДПС - ще допълнят гласовете и ще кажат че са демократична партия и всеки гласува по съвест. Не е изключено да има и гласове от ГЕРБ - та нали кандидат министъра на правосъдието е приближен човек на гербаджиите.
    После не знам как ще пада такова уж правителство на малцинството, при условие че си е правителство на старите играчи ГЕРБ, ДПС и част от БСП.
  • 54 Тра ла ла

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "истината":

    Казваш умерени като Кичо Петков? А гледа ли клипа, когато продаваха Овър газ на хамерите? Бая "умерено" се кикотеше Кирето тогава. Беше се озъбил като жаден кон и правеше движения като рапър на концерт. Защо ли беше толкова емоционален? Може би причината е успешна сделка и повишаване на цените на горивата в БГ?
  • 55 Тра ла ла

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "У лево":

    Добре казано. Само едно допълнение : Не показаха никаква програма и стратегия за измъкване от блатото, камо ли как ще го постигнат. Долни мошеници, скрити зад голословни лозунги.
  • 56 Майчето

    2 1 Отговор
    Ало,френският кочияш на файтона на Цигулката Фильо Станев! Ще ви подкрепим,ама колко министерски кресла ще ни осигурите?? Ако откажете,ще видите правителство и власт,когато гущерът пръдне!!

    Коментиран от #58

  • 57 Пламен

    2 0 Отговор
    Физиономия на много мазен чалгар
  • 58 Дедовия

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Майчето":

    Ха ха ха ха!! Хи хи хи хи!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове