Last news in Fakti

9 Август, 2021 07:29 11 764 18

Двама мъже се удавиха при мъртво вълнение в Обзор

  • обзор-
  • мъртво вълнение-
  • мъртво течение-
  • удавени-
  • удавяне

Жертвите били повлечени от бурното море

Двама мъже се удавиха при мъртво вълнение в Обзор - 1
Снимка: БГНЕС

Двама мъже са се удавили във водите на Черно море край плажа на Обзор в следобедните часове в петък, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

На 07.08.т.г. около 18.30 ч. в Районното управление в Несебър било получено съобщение за инцидент на плажа в Обзор пред хотел "Рейна дел мар", при който са се удавили двама мъже (26-годишен от старозагорското село Богомилово и 43-годишен от шуменското село Изгрев). Констатирано било, че двамата работели в Обзор, като заедно с компания влезли в морето, за да поплуват. Първо започнал да се дави 26-годишният мъж, вероятно отнесен от мъртвото вълнение, след него втори човек от компанията и накрая 43-годишния мъж от Изгрев. Вторият мъж успял да излезе от морето с помощта на други хора от компанията, но останалите двама били повлечени от бурното море.

Смъртта на мъжете е била констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Бяла. Телата им са били откарани в УМБАЛ – Бургас за аутопсия. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    7 0 Отговор
    Е 8нс ден нали се оплакваха че мъртвото вълнение тази година си взело почивка
  • 2 хаберих

    7 5 Отговор
    И мъртвото вълнение е Ковид,но срещу него няма въйксинка.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 0 Отговор
    Все пак има Мъртво вълнение след 06.08....Всяка година и тази морето се обръща.от Средата на август спира да тегли,поне съм останал с такова впечатление от преди!
  • 4 щурецъ

    3 7 Отговор
    Това не ви е "Пиня-колада",а мъртво вълнение. Опасно е! Опиням я в колата. Вечер. Щото сега,до пет часа следобяд е твърде гарячо.
  • 5 Гост

    22 2 Отговор
    Как може бе,това е един от най тъпите начини да умреш.Щото си голем плувец.Другите са да се натровиш с гъби или да се забиеш в дърво.Щото си голям гъбар или голем шафьор

    Коментиран от #10, #11

  • 6 ИВАН

    10 5 Отговор
    Ми жалко за момците, но явно и за плуването се иска тактика и акъл, който в селските пръчки явно е в недостиг ... не ще само мускули борбата със стихията
  • 7 Българина

    23 6 Отговор
    жалко, но забележете от село са двете момчета. целия проблем идва защото е Българи думата целогодишен басейн в училище или във всеки град са несъвместими нито преди 89 нито след!!! българите не могат да плуват и се давят в реки язовири и на морето ей така от раз и малки и големи, защото няма къде да тренират през годината. на запад във всяко градче от 10000 души има басейн и всяко училище тук областни градове нямат!!!!

    Коментиран от #13

  • 8 ИВАН

    13 3 Отговор
    Съгласен съм с горния коментар, трябват много басейни и да не са скъпи, та всеки да плува .... ама като осякоха гората, вода от къде
  • 9 Морски

    2 1 Отговор
    Как пък разбрахте ,че е мъртво въ
    лнение

    Коментиран от #18

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Вероятноста Глупако да се отровиш от Диворастящи гъби БЕЗ ДА ГИ ПОЗНАВАШ е 5/255,или 1/51,а това е 1,96%,говоря за смъртно натравяне.Да бъдеш участник в ПТП е 8-9/100,или 8,5% има голяма ,огромна разлика-между това да се отровиш и да катастрофираш!Гъбите са много полезна храна и това,че тук не са много хората познаващи ги е голям късмет за мен!

    Коментиран от #12

  • 11 ПСР

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Точно така е.Много жалко за тях.Нито с Морето,нито с Планината,нито с колата не бива шега-виждаме какво се случва.Повече мисъл и внимание са нужни.Жалко за хората!
  • 12 К12

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Те гъбите в чистата си форма може и да са полезни, но дори да ги познаваш перфектно ядливите, всичките извличат тежки метали и други токсични вещества от почвата и доста народ си е заминал точно от такива гъби. А дори и да не води до смърт, те ти се наслагват в организма веществата и могат да доведат куп проблеми без дори да осъзнаеш че е от тях. И като чета на колко места са замърсени почвите, е все едно да ядеш риба в днешно време, много полезна за сърце, за мозък и тн , ама не я знаеш в какви води е плувала. Но си има уж екологично чисти сертифицирани райони, ако имаш възможност там да береш, чудесно за теб, вероятността е по-малка. Но според мен от всичко се яде умерено, за презастраховка. "Дозата убива, не отровата" е известния цитат от Парацелз.
  • 13 Митко

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българина":

    Рядко тъп коментар. Да си чувал, че при мъртво течение се давят най-големите отворковци плувци? И всичко започва с думите: Глей какво мога. Пущи радио Веселина и ме глей как плувам.
    Жалко за хората, но всеки си пати от главата.
  • 14 зная

    3 0 Отговор
    Един от най-коварните плажове при мъртво вълнение.
  • 15 Ицо

    7 0 Отговор
    Басейните и плуването са хубави работи, но... Плуването в басейн, няма нищо общо с плуването в морето. Хората трябва да се научат на респект към природата. Повечето хора нямат елементарни познания за морето и рисковете, които крие. Там няма място за его и демонстрации на самочувствие и умения. Но нас от малко по-старото поколение ни учеха и възпитаваха така докато посещавахме пионерски (детски) лагери на морето. Цените бяха достъпни за повечето семейства, не като сега. В момента се предлагат само скъпи лагери, които не са по джоба на всеки, а целта е само да се приберат парите. Образователен ефект = 0.
  • 16 Геро

    0 0 Отговор
    Двама глупаци по- малко .. жалко, но е така.
    Спасителите поставят червен флаг - който пренебрегват тотално
    Не могат да плуват или са употребили алкохол - отново забранено
    Ходят на плажове без спасител и не могат да плуват !
    Да плуваш 10м - 20м не означава, че можеш !!!!
  • 17 Геро

    2 0 Отговор
    Важно е да има басейн, който да посещават всички училища и часът по физическо да е плуване. Аз като бях ученик имахме в Бургас.
    Там те учат да плуваш, учат те да разпознаваш мъртво течение, учат те какво да правиш ако попаднеш в него ... учат те как се спасяват хора ..
    Но като не можеш да плуваш 20 минути и 500м няма как да стане.
    Реклами по телевизията през 20минути, но да има поне 2 пъти дневно да се обяснява през летният сезон как да се пазим в морето ?
  • 18 стария моряк

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Морски":

    И интересно кой го е убил?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове