Last news in Fakti

9 Август, 2021 08:43 4 889 22

Новоремонтиран път в Петричко се нуждае от ремонт

  • петрич-
  • некачествен ремонт-
  • габрене

Местни жители се оплакват от некачествената рехабилитация на отсечката Първомай-Коларово-Габрене

Новоремонтиран път в Петричко се нуждае от ремонт - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

За некачествена рехабилитация на пътя Първомай-Коларово-Габрене в община Петрич се оплакаха местни жители. "Извършваната рехабилитация на пътната отсечка от разклона на с. Първомай по посока с. Коларово-Габрене, община Петрич е крайно некачествен продукт", алармират пред Bulgaria ON AIR.

По думите на гражданина става ясно, че:

1. Новата асфалтова настилка е с толкова неравности, че при пътуване с лек автомобил се създава усещането за чести, неестествени за кола силни вибрации.

2. Целостта на настилката е технологично нарушена още при полагането на настилката.

3. Участъците с мостове все още не са завършени, като не е положена временна настилка, за да не се разбива ходовата част на колите.

4. Сигнализирането е буквално безумно.

- от едната страна на първия от многото мостове (след с. Първомай по посока Габрене ) ограничението е 10 км, а от другата - 60 км (в момента някой шегобиец е обърнал знака към храстите, та глупостта да е по-скрита).
- няма временна сигнализация за стесняване на пътя.
- няма временна сигнализация за предимство.
- няма временна сигнализация за пътуващите вечерно време.

5. Това вече доведе до катастрофа в района на с. Коларово.

6. Не са предвидени разширения за автобусните спирки в селата, през които преминава пътят.

7. Настилката извън банкета е от типа "почва от близките ниви" и се отмива от дъжда, а това, освен че се стича на пътя, създава предпоставки за ПТП, особено в дъждовните сезони и зимата.

8. Свързването на новоасфалтирания участък със стария при с. Първомай е по метода "скок на кола и разбиване на джанти".

9. Страничния наклон от двете платна на банкета е почти нулев и при дъжд водата залива асфалтовата настилка.
Ако това е изпълнение е за частна сметка, едва ви някой ще плати за него? А вие от Агенция "Пътна инфраструктура" ще платите ли? А инвеститорският контрол ще приеме ли този ремонт за некачествено извършен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарантирано от ГЕРБ

    48 2 Отговор
    Асфалт не се ядяло, но Бойко Борисов от асфалт се изхрани до 9-то коляно!
  • 2 мъкаааа

    39 1 Отговор
    В България е измислена политиката "Ремонт на ремонта".
  • 3 реване

    25 2 Отговор
    Баце:Яжте асфалт и ходете пеш боси!
  • 4 ОПЛАКВАНИЯТА В БАНКЯААААА

    23 0 Отговор
    .........
  • 5 chi

    28 2 Отговор
    ГЕРБстандартите са такива...
  • 6 пешо

    20 1 Отговор
    работа, работа, работа!
    ***!
  • 7 Така де

    5 18 Отговор
    Борисов пак е виновен....Осигурил е и е дал парите по предназначение за ремонти и нови пътища, ама на, какво да прави като българския "МАТЕРИАЛ" е некачествен и лош ..!!!
  • 8 #видимирезултати

    20 2 Отговор
    На следващите избори да продължат да гласуват за ГЕ.П. Всички села и малки градове в провинцията ще изпищят от последствията на схемите на крадцитегерб.
  • 9 Тиквострой

    24 2 Отговор
    Румен Радев и служебното правителство са виновни. И Орешарски и тройната коалици. А най-виновни са комунистите че не са направили качествена основа на пътя преди 60г. РЕВ В ХАОСА. И ЛАПАНЕ ЛАПАНЕ ЛАПАНЕ
  • 10 Петър

    20 2 Отговор
    На Борисов работачите ! 12 години все пътища прави и няма един като хората ! Ремонт на ремонта .

    Коментиран от #15

  • 11 Бой-COVID-59

    14 1 Отговор
    Не гледайте към чекмеджето ми,
    аз не съм виновен...
  • 12 Боцко

    16 1 Отговор
    За милиард лева на километър толкоз. Ако искате по качествени пътища увеличете цената с още 9 пъти.
  • 13 песимист

    2 7 Отговор
    Картинката е тъжна!
    Повсеместното скапване си продължава, който и да е на власт!
    Оправдаването с борисовщината, както е модерно сега да се казва- няма да помогне! Некадърността и безотговорността много отдавна разяждат обществото ни! Ние упорито не си признаваме недостатъците, защжто видите ли това било нихилизъм!
    Да видим, докъде ще ни доведе наивният ни и неподплатен с нищо прагматично патриотизъм!
  • 14 Display

    9 0 Отговор
    Не е като да прочетох нещо ново........
  • 15 Тошо

    2 13 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Не са "На Борисов работачите" !!!! Борисов такива ги наследи и завари "работачите" , НО успя въпреки лошия материал да построи нови магистрали и да подобри пътищата, ЗАЩОТО още преди Борисов пътищата в България бяха и се славеха като едни от най лошите И не си правете илюзии че който и да дойде след Борисов с такива "работачи" и такъв материал ще направи по добри пътища от него !!!

    Коментиран от #18

  • 16 комунистче

    3 2 Отговор
    да си гласуват пак депутата от ГЕРБ, избрали са си един такъв, на предните избори
  • 17 Рошко

    3 1 Отговор
    Защо ли не се учудвам
  • 18 пътна помощ

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тошо":

    Тъкмо на Борисов са . То ако искаше за 12 години щеше да ги подмени от до !
    Ама такива му трябват за шкафчето .
  • 19 Хахаха

    2 1 Отговор
    Гласувайте за ДПС-ГЕРБ ! Ще ви ремонтират пътищата всеки месец !!!!! Хахахахахахаха
  • 20 факти

    2 0 Отговор
    Факти, проверихте ли фактите???
    Описаното касае ситуацията на пътя в началото на ремонта. Към настоящия момент подгорските села се радват на ремонтиран път, който макар и да не е завършен, вече е път който отговаря на съвременните изисквания. Някои не могат да преживеят, че се случват хубави неща в общината и дори организират саботажи на работата - правят коловози в новия асфалт, заплашват да пробият резервоарите на камионите, пишат глупости до институции и т.н. и т.н.
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    никъде не правят по-зле отколкото при нас, дори и в африка. никъде няма това ежеднение да се приеме обект, който е разбит и незавършен, да не говорим, че у нас го прави премиера, нали, ако той го приема, как някой дребен чиновник ще откаже. страната на абсурдите сме, няма спор,
  • 22 анонимин

    0 0 Отговор
    Затвор за мошеника от банкя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове