Last news in Fakti

14 Август, 2021 12:18 3 456 62

Божанков: Третият мандат ще бъде на четирите партии, които трябва да променят системата ГЕРБ-ДПС

  • явор божанков-
  • бсп

СП е единствената партия, която успя да запази добрия тон, сподели депутата от левицата

Божанков: Третият мандат ще бъде на четирите партии, които трябва да променят системата ГЕРБ-ДПС - 1
Кадър: NOVA

На фона на диалога или по-скоро липсващият такъв, БСП е единствената партия, която успя да запази добрия тон и то с всички 4 партии. Ние ясно заявихме, че ако получим мандата от президента, с ГЕРБ и ДПС няма да водим разговори. Наясно сме с нашите 36 депутати и ще гледаме на този мандат като мандат на четирите партии, които трябва да променят системата ГЕРБ-ДПС.“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Явор Божанков в ефира на NOVA.

В предаването “Събуди се“ депутатът от левицата обясни, че партиите не трябва да се намесват в работата на президента. По думите му някои сили са се опитали да го направят, а по този начин се взривява диалогът. „От “Демократична България“ го направиха още преди мандатът да бъде връчен, според мен, неправилен ход. Това бяха поставяне на условия и разделителни линии. Нашата роля и поведение ще бъде на медиатори и на политическа сила, която ще покаже как този диалог трябва да се води“, допълни той.

Според Явор Божанков трябва да си отговорим на въпроса дали ни трябва служебен кабинет и на второ място дали ни трябват нови избори: „Служебният кабинет е със срочен мандат, на нас ни трябва редовен кабинет, защото има три предизвикателства пред България – бежанската криза и събитията в Афганистан, COVID кризата, която ще наложи не само актуализация в бюджета, но тя е непредвидима. Третото са цените на електроенергията, които влачат след себе си инфлация. Самият служебен министър заяви, че не може да повлияе на този процес без законодателни промени, а те се правят от редовен кабинет“, коментира той.

„Ако третият мандат ни бъде връчен ще предложим основата на служебния кабинет и ще водим разговори и за кадровия състав. Философията на служебния кабинет е нашата основа, защото то обедини хора с различни разбирания с една цел – да променят управлението на страната, да извадят истината за управлението на ГЕРБ и да начертаят пътя за промяна“, заяви той.

Според Явор Божанков при нови предсрочни избори социологията показва, че ще влязат същите политически сили, но с няколко риска: „Възможно е ГЕРБ да върнат първата си позиция, възможно е и да влязат радикални елементи. Но едно няма да стане – няма да направим реформи, няма да се подготвим за трите кризи, дори в дългосрочен план няма да променим съдебната система“, предупреди той.

„Ние видяхме полицейското насилие още на протестите от по-различен ъгъл, сега виждаме действията на ГЕРБ в абсолютна пълнота. Още тогава попитах тогавашния министър Маринов колко служители и как са санкционирани, но отговор не получих. ГЕРБ вече не управляват и истината за действията им излизат наяве.“ Така Божанков коментира предоставените кадри от протестите миналото лято, показващи полицейско насилие като по думите му то трябва да завърши с отговорност.

Според Явор Божанков в момент, който България трябва да бъде подготвена за предстоящите кризи, Народното събрание е загубило цели парламентарни дни да обсъжда временна комисия за "Буджака" . „Това не може да е приоритетът на държавата в момента, когато нямаме бюджетна и правна комисия. От БСП имаме последователна позиция относно актуализацията на бюджета – това трябваше да стане още в миналото Народно събрание и призоваваме да се направи в това. Ние ще направим предложения между първо и второ четене, за да подобрим параметрите на бюджета“, коментира той.

По думите му част от структурата на държавния бюджет е Планът за възстановяване и развитие и Брюксел иска от нас редовен кабинет да го внесе. „Има вариант, ако не постигнем съгласие, служебният кабинет ще го внесе, но все пак е по-добре да го направи редовен кабинет“, категоричен бе депутатът.

На финала Явор Божанков призова за по-държавно поведение, за все по-малко лични нападки и по-малко лични амбиции за власт и постове, както за и все повече отговорност за България.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    22 32 Отговор
    Третият мандат трябва да не го дават на вас, Божанков. Пък каквото ще да става..

    Коментиран от #35, #62

  • 2 Последния Софиянец

    26 31 Отговор
    Радев да даде мандата на Мая и тя да предложи Служебното правителство с малки промени.Да влязат в него и представители на партиите.

    Коментиран от #6, #57, #60

  • 3 ммммда

    22 8 Отговор
    Отиваме на избори.
  • 4 Президентът да каже така

    16 15 Отговор
    Предлагам третия мандат на най-малката партия на протеста, за да няма сърдити като Слаби коката.
  • 5 Трети

    18 21 Отговор
    мандат без вас. Вие сте в същата тази групичка. Нещо за Гешев, че нищо не казвате! Не съм чул и нищо против ДПС. Брех, че на борци се направихте срещу статуквото.
  • 6 Лошото е

    13 18 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    че пак ще има сърдити. Нинова така ламти да е министър-председател, че не е истина. В този случай служебното правителство няма да отиде под шапката ѝ и отиваме на избори.
  • 7 Непознат

    14 19 Отговор
    Каква нова система ни предлага БКП, пардон БСП? Може би тази наложена на 9 септември 1944г с помощта на окупаторската червена армия.

    Коментиран от #13

  • 8 И така

    25 7 Отговор
    Аве продайте я тази държава на открит търг та да рахатясаме всички граждани.То всеки в света знае,че в БГ няма политици а само клоуни начело с Боко и Слави.Ние не сме държава а някакъв сатиричен театър.
  • 9 Киро Жарта

    7 21 Отговор
    Че кой пречеше да подкрепите ИТН ?

    Коментиран от #56

  • 10 ИМПИЙЧМЪНТ

    13 13 Отговор
    ТЯ СИСТЕМАТА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ КАТО СЕ ПОЧНЕ С ЛУСТРАЦИЯ И ПЪЛНА ЗАБРАНА НА КОМУНДЕТАТА ДО ВЛАСТ ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО ТОВА
  • 11 Поп Алигорко

    20 8 Отговор
    Питам се може ли Славуца,комунистическото дете Христо Иванов, Майчето и Танчето от БСП да са лица на промяната 😍🇷🇺

    Коментиран от #21, #36

  • 12 Кочо коня

    17 1 Отговор
    Четвъртия мандат трябва да се връчи на град Кзлодуй и последния софиянец .Алфа вълкът съединителя ще бъде министър на зоопарка
  • 13 Нищо

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "Непознат":

    не предлага тази партия и никога не е предлагала. Докопат ли властта започва голямото грабене. Същото като при ГЕРБ. Затова са си е дружки. Нинова събори тази партия и сега си спасява главата от оставка. Видяхме ѝ предизборното говорене. Нито дума против ГЕРБ и ДПС. Само клишета, на които сме се наслушали.
  • 14 121212

    12 10 Отговор
    Защо така без ДПС?! Това е партия, с която БСП традиционно управляват! Близки са си, познават се добре... Пък сега подобно пренебрежение! 😱😂

    Коментиран от #26

  • 15 !!!?

    10 10 Отговор
    Ами "системата ГЕРБ-ДПС" е един сурогат на БКП/БСП - автентичната червена русофилска Мафия !!!?
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 11 Отговор
    никога герб никога дпс

    Коментиран от #17, #23

  • 17 червен глист

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тъпотията ходи по такива като тебе.А бе преди да го имаше ГЕРБ с кого бяха коалиция ДПС?

    Коментиран от #19, #29

  • 18 Наглеци

    5 9 Отговор
    и "борци" против статуквото. Брех, да му се не види. Нямало да преговарят с ГЕРБ и ДПС. А с кого управлявахте четири години тихомълком. И като видяхте полицейското насилие какво стана! Нинова ви прибра в парламента ни лук яла, ни лук мирисала. Това е съглашателство, ееей. Защо не направихте един голям митинг с ваши симпатизанти по време на протестите, а се скрихте от жегата, а после от студа. Говорено ви е силно на шаблони, обаче не е смеете да кажете как ще се преборите с Гешев и борисовщината. Затова никакъв мандат на вас.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ох да ви

    7 6 Отговор
    се не види. Запазили добрия тон! Плюхте, плюхте срещу ИТН предизборно, нищо срещу ГЕРБ и ДПС, после единствени полегнахте пред ИТН, готови да ги подкрепите, а сега "не сме статукво". ,Айде, бе!
  • 21 Ужас

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Поп Алигорко":

    Може с такъв електорат може
  • 22 червен глист

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Зададох Ви конкретен въпрос, Вие ми философствате за герб сдс дпс , и се опитвате да вкарате някакъв елементарен сарказъм. Пак питам,преди да го имаше ГЕРБ с кого бяха коалиция ДПС?

    Коментиран от #27

  • 23 В този

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    случай никога и БСП. Не разделяй другарчетата, ще ти се разсърдят.

    Коментиран от #31

  • 24 Anonymous

    7 7 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Явно на Позитано 20 се разпространяват най тежките наркотици

    Коментиран от #28

  • 25 асан

    6 2 Отговор
    мълчите, като подритано куче, което чака кокал да му подхвърлят
  • 26 Защото пак

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "121212":

    лъжат и заблуждават. Чакат наивници да налапат въдичката. А после задкулисието /БСП, ДПС и ГЕРБ/ пак ще управлява. Това е целта.
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "червен глист":

    МНОГО се ИЗВИНЯВАМ господине захгрубия ми отговор ИЗВИНЯВАЙ
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Anonymous":

    с инсулт съмне пия не пуша не се дрогирам ИЗВИНЯВАН СЕ

    Коментиран от #41

  • 29 Че и

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "червен глист":

    управляваха заедно барабар с Кобурга. Цели четири години. Това говорене е капан за наивници.
  • 30 Ender

    4 8 Отговор
    Аз предлагам, който и да вземе мандата да предложи правителството на ИТН!
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "В този":

    АПОЛИТИЧЕН СЪМ но СДС ИВАН КОСТОВ ЖАН ВИДЕНОВ НДСВ ГЕРБ 31 ГОДИНИ СЪСИПВАТ българия И С ПОМОЩА НА дпс И ДОГА който разпределя постове

    Коментиран от #33

  • 32 5577

    5 2 Отговор
    Каква система, какви пет лева. Кажете какво ще правите че положението става по зле. Стига с празни приказки. Политически импотентни сте. Имате само икономически интереси и изкарване от арестите на вашите мутри. Гонете го тоя Гешев и да се прибират от Дубай, Сърбия и тия Галевите, че ми писна от това БЕЗВРЕМИЕ. Пак срокове по конституция и на края парашутист.
  • 33 И чии

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    са наследниците на Жан Виденов. И тогава тази партия се наричаше БСП. Не знам дали си бил свидетел на процесите, но след Жан Виденов избирателите на БСП бяха с 200 хиляди повече от сега. Сега е мъртвило, точно заради Нинова.
  • 34 LOSHIA

    6 1 Отговор
    БОЖАНКОВ,СМЯНАТА НА СИСТЕМАТА НЕ СЕ ИЗВЪРШВА САМО С ДОБРИЯ ТОН,А С ДЕЙСТВИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!!
  • 35 И да им

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    връчат мандат правителство на БСП няма как да има. С този резултат да искат да правят правителство е наглост.
  • 36 изрод от ГЕРБ

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Поп Алигорко":

    И аз се питах може ли Бацо с невърнатия билет от БКП да промени системата ,ама на...........
  • 37 Го4о

    6 5 Отговор
    Ахаааа, Божанков предрече, че изпражнението ще е четворно!? Това може да се роди само в главата на Фигуранта.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тошко Йорданов

    5 1 Отговор
    Малкият лъв от клана на мравките ще го викат ли на преговори..той е учил нещо си в класическата защо се прави че не знае какво значат преговори и парламентьор или просто иска да се впише в психопрофила на неграмотните си избиратели
  • 40 Тошко Йорданов

    7 1 Отговор
    Итн за момента буквално представлява цивилизационен регрес и това са хора които ще трябва да сядат на една маса с европейските ни партньори..добра реклама за страната в най-ярък тиква стайл
  • 41 Аз Човек

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Гледай си здравето човече
  • 42 Вида

    5 4 Отговор
    Без ИТН и ГЕРБ - кабинет не може да има!

    Коментиран от #46

  • 43 Коце Коцев Коцаков

    7 3 Отговор
    Божанков е малка недоразвита слувка
  • 44 Отговори

    5 4 Отговор
    Тези От БКП седнал да Лъже нагло Забравихте ли Тройната коалиция А Гечев и сие които фалираха Банките Кредитните милионери Вие БКП Милионер до Милионер Щели били Ей Оставете България

    Коментиран от #45

  • 45 накадърници от село

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Отговори":

    Аа и вие убивате бкп..дали не се припокрива пак със на едни други хора приказките..ей смешници връщайте се по дупките си че само вие ни липсвахте на главите
  • 46 нннн

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "Вида":

    Е, ако ИТН предпочитат да са с ГЕРБ...
  • 47 Коце Коцев Коцаков

    2 4 Отговор
    Божанков е малка недоразвита сливка
  • 48 Кинжал

    4 2 Отговор
    Божанков, сами сте сред вълци! Това трябваше да го разберете през последните години, когато няколко пъти внасяхте вот на недоверие срещу мафията, а никой от улицата не ви подкрепи. Всички потриваха самодоволно ръце и тайно се надяваха БСП да бъде смачкана докрай от герб. Да, ама не! Давайте смело, печелите все повече симпатии и скоро вашата работа и действия ще ви се отплатят! Другите няма да имат полезен ход, ако не ви подкрепят с третия мандат и служебното правителство, както и желаните промени в бюджета си подписват смъртните присъди!
  • 49 Народът БГ

    2 2 Отговор
    Този джендър все още е с жълто около устата.Този дървен псевдо философ все още не е разбрал,че правителство с ония примитивни партии и улично възпитание правителство не могат да направят.Още повече,че чалгаря каза официално,че няма да подкрепи никого в трети мандат.Единствено стабилно правителство в къс хоризонт с общи допирни точки по програмите си могат да направят БСП,ГЕРБ и ДПС.Това е голата истина и всички които държат на избирателите си в България трябва да го приемат.Зимата не е далеч и трябва да се взимат бързи и адекватни решения.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Абрее

    0 2 Отговор
    Комунде недорасло що не са скриеш марсолко
  • 52 Васил

    1 0 Отговор
    Как ще променят нещата като тези партии искат само власт и пари особено ДБ тези жалки хора са Българският аналог на ДПС-то
  • 53 Пенсионер БГ

    2 0 Отговор
    Пeнcиoнeри cъeдинявaйтe ce! Виe cтe нaд 2 милиoнa и щe cтaвaтe пoвeчe, aкo прoгнoзитe ca вeрни. Трябвa caмo дa бъдeтe eдинни и дa глacувaтe зa тoзи, кoйтo плaщa пoвeчe. Винaги щe имa тaкъв, зaщoтo, дoкaтo глacувaтe зa нeгo, щe ви плaщa и щe ви нaричaт нeжнo „нaшитe мaйки и бaщи“.

    Задължително трябва да се приеме внесения законопроект на служебното правителство за актуализацията на пенсиите от 01.10.2021 година с промяна на коефициента отчитащ приноса на трудовият стаж от 1,2 на 1,35.

    Зaдължитeлнo тaзи есен при приемането на бюджет 2022 трябвa се приеме,че всички стари пенсии дo 2020 гoдинa дa се преизчислят със средно осигурителният доход от 2020 година.

    Пaртиитe глacувaли зa приeмaнeтo нa прeизчиcлявaнeтo нямa дa бъдaт зaбрaвeни и всички пенсионери ще гласуват за тях.Предупреждавам ви,че не трябва да лъжете Българския НАРОД,защото това ще ви бъде за последно.

    Така,че скъпи пенсионери внимателно ги гледайте как работят и си помислете добре за кого да гласувате нa cлeдвaщитe избoри,кoгaтo и дa ca!
  • 54 ГОСТ 1

    3 2 Отговор
    Цялата пасмина от протестъри, БСПари и другите политически недоразумения не са по различни от Герб и ДПС. Разберете в България всичко е на лична основа. Докато не погребем веднъж и завинаги омразата, злобата и зависта винаги ще изплуват разни популисти и алчни за власт типове. В сегашния случай политическата ситуация е по сложна не само заради безобразията на всички управлявали досега, а и заради безотговорните и престъпни действия на Р. Радев.
  • 55 Матей

    1 0 Отговор
    Такъв ли е планът,в общи линии?Избягване на крещящите проблеми и забиване в глуха линия,за да се запази олигархичния модел,да не се търси отговорност и да не се пипа награбеното,а то е цялата държава,стотици милиарди,да не се измъкнем от хватката на нато и ес.Не са ония времена ,когато Станишев можеше да се преструва ,че води социална политика,за 12 г. боковска сатрапия нещата задълбаха страхотно,ножицата между бедни и богати се отвори драстично.сега нищо друго не оправя работата,освен лява диктатура,но К. Нинова определено няма такива намерения.

    Коментиран от #58

  • 56 истината

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Киро Жарта":

    Ината на ИТН, които не зачитаха мнението на уж партньорите, с които не се съобразяваха. ИТН искаха еднолична власт без да дават подписано споразумение като гаранция.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Матейчо

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Матей":

    Май скоро не си посещавал лекуващия те психиатър.
  • 59 Доктор

    0 0 Отговор
    Яворчо,единственото,което можете да промените е половете си,но спред мен ти нямаш нужда от това.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ФАКТИ

    0 0 Отговор
    БОЖАНОВ,НЯМА ПАРТИИ.ВСИЧКИ СА БРУТАЛНИ БАНДИТИ,ГРУПИРОВКИ, КРАДЦИ И СЕЛСКИ ТАРИКАТИ. И НЯМА НА КОГО ДА РАЗЧИТАТЕ.
  • 62 Бре бре

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Кои ви бръсни за слива Те в челото не ги искат те за попската къща питат та имали такъв партия / а има от дс и приватизатори и ликвидатор на банки-1$=3000лв Умници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове