Last news in Fakti

20 Август, 2021 05:23 2 518 19

Рушат с АTV-та дюните край Созопол

  • дюни-
  • созопол-
  • atv-
  • разрушение-
  • нарушение

Нарушителите трудно могат да бъдат глобени от органите на реда

Рушат с АTV-та дюните край Созопол - 1
Снимка: NOVA

АТВ-та разрушават пясъчните дюни на Шофьорския плаж край Созопол, предаде БНТ. За това сигнализират летовници, които се натъкнали на следите им по плажа. Оказва се обаче, че нарушителите трудно могат да бъдат глобени от органите на реда.

В това състояние намира пясъка на Шофьорския плаж преди дни Теодора Пройнова от Сливен, която всяка година прекарва лятната си почивка на ивицата.

"Идвайки на плаж се натъкнахме на дълбоки следи, вероятно от грайфери на АТВ-та. Следите са много навътре в плажа. По мои подозрения тук се извършват някакви гонки нощем, защото същите следи видяхме и на плаж Аркутино, няколко дни по-рано", сподели Теодора Пройнова.

Шофьорският плаж е сред малкото останали диви ивици у нас. Попада в защитената местност Алепу и в природна забележителност "Пясъчни дюни".

На няколко места на плажа са поставени табели, на които ясно е изписано, че е забранено преминаването на превозни средства. Именно покрай такава табела са минали и нарушителите.

В регионална екоинспекция няма подаден официален сигнал за разрушаване на дюните. От инспекцията обясниха още, че трудно могат да бъдат установени нарушителите.

"Когато не се присъства по време на извършване на нарушението, трудно може, невъзможно е бих казала, да се установи кой е нарушителят, както и да се предприемат административни мерки срещу него", заяви Елена Паспалева, експерт в РИОСВ-Бургас.

Летовници сигнализират и за още нарушения с превозни средства на плажа, но този път по вода. Джетове карат опасно близо до туристите, които се къпят в морето. Случаят е от плаж Корал.

"Веднага изпратих служител на място да установи кой е собственикът на джета. И в момента предстои налагането на санкция на собственика на джета. За съжаление санкцията е малка - 50 лева", каза още капитан Александър Илиев, директор на Дирекция "Морска администрация"-Бургас.

И в този случай, ако инспекторите не установят нарушението в момента или не получат съдействие от свидетели, нарушителите се разминават с глобите, допълва БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД ОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    къд е ДЪРЖАВАТА
  • 2 Следствието ГЕРБ

    13 1 Отговор
    Те са електората !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 митака

    21 0 Отговор
    РИОСВ - Бургас дават само итервюта, като кинозвезди. Стоят си по канцелариите на хладак, пият си кафетата и дълбокомислено обясняват, че няма сигнали. Обикаляйте рутинно и констатирайте. От канцелариите не излизате, как ще констатирате. Смешници на държавната хранилка.

    Коментиран от #17

  • 6 Мисля

    6 3 Отговор
    Заровете 5-6дъски с наковани пирони в пясъка и нещата ще утихнат.
  • 7 Smooth Jazz

    2 1 Отговор
    Какви са тези глоби от 50лв бе? Какви са тези смешни закони? Толкова ли няма кой да ги пренапише СПЕШНО. Ам да са като крумовите. Аман от либералщина.
  • 8 Не ги подкрепям

    13 0 Отговор
    Тия малоумните с атв ама то....едни други застроиха с бетон мавсякъде, даже ползваха пясъка от дюните за замазки по хотелите си. Интересно и учудващо е как все още има дюни...? Интересно е и защо някви моторджии са по-вредни от тези които построиха хотели и благодарение на послените по дюните не останаха никакви следи от тяхната дейност. Те, дюните,просто се изпариха и изчезнаха.

    Коментиран от #18

  • 9 Той

    0 0 Отговор
    Къде е държавата или трябва да станат частни та се стопанисват грижовно и добре???

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 синтаксис

    1 0 Отговор
    Заглавието няма подлог. Кой руши дюните с АТВ-тата? Може би МУТРИТЕ.
  • 12 1111

    3 2 Отговор
    Всички си мислят, че комунизма си е отишъл....... , а той просто се е видоизменил. Отново шепа хора с връзки и пари, правят каквото си искат, а за другите няма прошка .....

    Коментиран от #13, #19

  • 13 един от многото

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Комунизъм никога не е идвал в България. И комунизма и демокрацията са утопии които никога не може да се случат на човечеството! Явно не си живял в прехода на България към развито социалистическо общество за да пишеш , че е било също като преди!
  • 14 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    Днешната полиция е като вчерашната и като онзиденшната. Освен преследването на Гешев и Борисов Рашков не прави нищо по-различно от предишните. Дори във всичко друго е по-слаб.
  • 15 Русенец

    3 0 Отговор
    Не са само там. Това лято забелязвам, че пътеките на Беклемето вече не са трошливи, ситни камъчета, а са два пръста прах и пепел с коловози. Там карат някакви бъгита, мотори, АТВта и газят, и трошат. Цветята край пътеката вече не са чисти и красиви, а са запрашени и на нищо не приличат. Там е национален парк! Кой ги допуска тия да бръмчат?
  • 16 Русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Той":

    Където е държавно газят с АТВта. Край сараите няма такива проблеми. Там е неприкосновена собственост и се охранява денонощно.
  • 17 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "митака":

    Беззаконието и негодуването на органите, подтиква хората към саморазправа.
  • 18 Проcто е

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не ги подкрепям":

    Тези c хотелите cи плaщaт. Тия c aтеветaтa aко почерпят кудето трябвa и рaмпa зa cкокове ще им cпретнaт от общинaтa. Еcтеcтвено рaмпaтa ще cе води зa укрепително cъофъжение.
  • 19 САЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Голобрадий в България никога не е имало комунизъм.
    Ако не вярваш питай майка си и баща си.
    В България имаше социализъм.
    Социализъм, с който днешния демократичин нескончаем преход не може въобще да се сравнява. Така както всички управляващи за тези 32 години взети заедно не могат да се сравнят дори със сянката на Тодор Живков.
    Да живее България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове