Last news in Fakti

20 Август, 2021 16:22 7 790 37

"Българско лято" изпрати писмо до Кирил Петков за "Магнитски"

  • българско лято-
  • кирил петков

Не може чужди държави да ни определят дневния ред, посочват от партията

"Българско лято" изпрати писмо до Кирил Петков за "Магнитски" - 1
Снимка: фейсбук

ПП “Гражданска платформа Българско лято” изпратиха писмо до Кирил Петков, служебен министър на икономиката на Република България.

"ОТКРИТО ПИСМО

УВАЖАЕМИ, Г-Н МИНИСТЪР,

ПП „Гражданска платформа Българско лято“ следи с тревога събитията в политическия живот на България. В тях попада и казусът с Вашето канадско гражданство, но ние не се наемаме да вземем отношение по този случай – по него ще се произнесе българският съд. Вниманието ни, обаче, привлякоха следните Ваши изказвания в медиите:

1. „Възможно ли е българската Конституция да бъде подчинена на чужд акт от чужда държава?“

2. "Не може чужди държави да ни определят дневния ред“.

3. „Не може някакъв административен акт на чужда държава да предопределя още повече възможността на българския народ да избира кой да бъде народен представител, министър или президент“.

Разбира се, че не може и не трябва българската конституция да се подчинява на законите на чужди държави. Разбира се, че не е редно българският избирател да е ограничен в правото си „да избира народни представители, министър или президент“ от нормативните действия или бездействия на други държави.

Но защо тогава, г-н министър, ПП „Гражданска платформа Българско лято“ е в забранителните списъци по чуждия американски закон „Магнитски“? Защо една партия, законно регистрирана по всички правила в България, е ограничена в правото си на работа, съществуване и равнопоставено участие в избори, заради закон на САЩ?

За нас отговорите на тези въпроси са ясни, но пред Вас стои най-важният въпрос: В качеството си на министър на икономиката, г-н Петков, ще защитите ли независимостта на България и ще инициирате ли премахването на ПП „Гражданска платформа Българско лято“ от забранителния списък „Магнитски“?

Вярваме, че от позицията, която заемате – на потърпевш и на министър на икономиката, Вие имате и правомощията, и мотивацията, и инструментите да промените тази несправедливост. Вярваме, също така, че не бихте позволили българският закон да мери с двоен стандарт Вашия и нашия казус.

Очакваме с нетърпение Вашите последващи действия и се надяваме да поставите началото на премахването на възможността да има намеса на чужди държави във вътрешните работи на страната ни. Защото България е свободна и демократична държава и нашите политици трябва да са първите, които да защитават нейната независимост и добро име."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    64 18 Отговор
    Американски закони не важат за свободна България !!!

    Коментиран от #10

  • 2 Хаааа

    40 83 Отговор
    Г-н министър 🙄🙄🙄😅😅😅😅та тоя е господин Никой. Незаконно назначен от Прокопоко и Радев
  • 3 Пич

    41 24 Отговор
    А така Васо , и съкровищата да ти върнат... Срамота , на такъв почтен човек да му се случват такива работи...
  • 4 Българка

    42 36 Отговор
    Прав е в изречението свързано с Конституцията, но казано от човек с 19 обвинения е някак си гнусно. Мразя фигуранта, това за да не се бъркате и да ми поставите прюсче:))))

    Коментиран от #22, #36

  • 5 Бойкикев съм

    33 44 Отговор
    Тези как засилиха Кирето по пързалакта.. хахаха... с него и Фърчилото ще се хързулне.. дадоха им избор: отпред море - отзад тур хахах
  • 6 мдда

    44 24 Отговор
    Божков, кога ще връщаш всичките антики които открадна от държавата??

    Коментиран от #37

  • 7 хах

    35 15 Отговор
    Спопокойно череп, снаха ти вече има работа няма да умре от глад.
  • 8 закона

    37 24 Отговор
    магнитски е насочен срещу корупцията а не срещу българския народ или България . поради това , че нашия съд и прокуратура НЕ СПАЗВА българските закони и не защитава интересите на държавата се налага чужди държави да ги заместят . а кога тоя мисли да плато дължимите 700 млн на бюджета ?
    тоя е нагъл отвсякъде
  • 9 аз съм Веска

    7 9 Отговор
    КОГАТО ЧУЕТЕ " ЧИЧО САМ " , СЕ СЕТЕТЕ , ЧЕ ДУХОВНИЦИТЕ СА ВИДЯЛИ , И ПРЕДУПРЕДИЛИ ЗА СЪДБАТА НА НАЦИЯТА , КОЯТО БЕШЕ НА ВСЯКА МАНЖА МЕРУДИЯ .МЕРУДИЯТА ИМ СЕ КАЗВА НЕПОИСКАНА ДЕМОКРАЦИЯ .ЧИСТА , БЯЛА , ВРЕДНА , И СЛАДКА КАТО ЗАХАР .
  • 10 АМОН

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    НЕЩО НЕ ТЕ РАЗБРАХ С ТОЗИ ИЗРАЗ "свободна България"

    За каква свобода може да става дума когато сме в зависимост от подписани международни актове с ЕС , с други държави които трябва да спазваме и се съобразяваме?!!!

    Коментиран от #27

  • 11 българска зима

    30 10 Отговор
    Божков , трябваше да изпееш боко тиквата още докато те рекетираше , а не след като си се облажил и след като те погна бухалката на шиши каскета
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 16 Отговор
    атака господин БОЖКОВ търси си правата
  • 13 Нерегистриран

    16 22 Отговор
    Жена канадка. Много е готина, ток Кирчо и Тя Канадката. ПРЕЗИДЕНТА Радев е уМЕн и ще се справи СЪС СИТУАЦИЯТА В БГ. УСПЕХ НА МЛАДИТЕ, Кирчо, Асен и другите приятелче та. Браво господИН РРадев. Възпирание не им липсват. На РРадев децата му са красиви и много учтиви И умни ни казва комшийката на село Славяново, Хасково. Кирчо и сие приятели не са били в подземния свят сик и
  • 14 Чук и Гек

    20 12 Отговор
    Точно в Конституцията пише, че всеки български гражданин може свободно да се върне в България! Не Гешев да гони честните хора, а той да укрива полицаи престъпници! Цяла година под прикритие! Като сериала, но не!
  • 15 може би

    21 8 Отговор
    "Зaщo „Грaждaнcкa плaтфoрмa Бългaрcкo лятo“ e в зaбрaнитeлнитe cпиcъци пo чуждия aмeрикaнcки зaкoн „Мaгнитcки“? Зaщo eднa пaртия, зaкoннo рeгиcтрирaнa пo вcички прaвилa в Бългaрия, e oгрaничeнa в прaвoтo cи нa рaбoтa, cъщecтвувaнe и рaвнoпocтaвeнo учacтиe в избoри, зaрaди зaкoн нa CAЩ?"... Глупав въпрос! Може би защото този, който спонсорира "Българско лято" пере парите си през партийката, неговите доходи не са чисти или той се крие в чужда държава от блгарското правосъдие. Може би защото в банковата система зависим и от чужди държави.
  • 16 дуби

    15 9 Отговор
    Черепа яко го е закъсал щом вече се жалва по сайтовете
  • 17 анонимен

    14 6 Отговор
    Това си беше очаквано.ИТН от Хаджигенов ли чуха за проблема с гражданството на Кирил Петков се питам.Защото и Митева каза наскоро,че не е произлязло от ИТН,а са били едни слухове,които се носят.Също,като със зписите,Хаджигенов удря в правилния момент,по заповед на Божков.Не казвам,че не одобрявам,но най-вероятно е само за лична изгода.
  • 18 ХАха

    14 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Но защо тогава, г-н министър, ПП „Гражданска платформа Българско лято“ е в забранителните списъци по чуждия американски закон „Магнитски“?

    Черепче да не би да е защото си мутра от 90-те години с 19 повдигнати обвинения?
  • 19 Защо лъжеш

    15 5 Отговор
    Божков нали веднага след изборите щеше да се върнеш в България? Май не спираш с лъжите и манипулациите
  • 20 Дубай

    13 10 Отговор
    Череп защо се оплакваш? Нали Николай Хаджигенов върши всичко каквото му наредиш.
  • 21 JEFF

    8 10 Отговор
    Забегнали, поради престъпна дейност с участието на управляващите по това време не могат да имат каквито и да били претенции. Лятото на Божков отминава , Кирил Петков остава тук и сега.
  • 22 анонимен

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Пък 19 обвинения,повдигнати от проКУРАТУРАта на каскета, са най-вярното нещо на света,да знаеш..
  • 23 На Арменския Поп писа ли

    6 4 Отговор
    На Папата писа ли
  • 24 Черепа

    9 9 Отговор
    Намери на кой да се жалва. Не знам, какво очаква от един обикновен канадски гражданин. Киро си е соросоидно мекере, а както вече стана ясно и измамник.
  • 25 Канадски Соросоид

    6 4 Отговор
    АМИ СЕГА?
  • 26 Бамбука

    6 2 Отговор
    Какво стана с едни 500 милиона дължими на бюджета ? Пиши до НС и другите партии.
  • 27 По страшно

    5 9 Отговор

    До коментар #10 от "АМОН":

    е , че се подчиняваме и сме командвани от руските окупатори, оня ден служебното правителство беше изпънато пред руската .......посланичка да им набива чумберите !
  • 28 Чук и Гек

    6 3 Отговор
    Значи, Кирил да изгони канадката и да се омъже за Луна и Георг! Така ли!?

    Коментиран от #29

  • 29 Буха ха

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "Чук и Гек":

    Всички немлади, неостри и некльощави лелки са влюбени в Кирчо Неканадеца. Очаквам поне 300 минусчета :)
  • 30 Хахаха

    4 3 Отговор
    Божков нареди цялото правителство на фигуранта и сега си защитава отрочетата. Нещо за културиста да се е чуло?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Георги

    5 0 Отговор
    Поредните казуси показват, че в правова държава трябва да се спазва върховенството на закона, който е основен принцип в условията на демокрация.
  • 33 комунист

    3 3 Отговор
    Хайде сега взаимно да се защитите, ти оправда Кирчо канадеца, а Кирчо ще защити Черепа. Брей, глупав български народ. Сега ще ни източат банките и ще си идат, а ние в Радева зима. Дигай се народе да изметем юмрука, че идва глад, студ, пандемия, мигранти и безпаричие. Яко ще се мре!
  • 34 бойчо

    2 3 Отговор
    Тоя Харвард да си прибира верисиите или да се отрича от тях, че го срамят. Като започнат някакви кратунчовци да си показват дипломите преди да им научиш имената ясна работата. Ходете да бършите д-то на дедо ви Байдън и стига сте се жертвали за нас клетите:)))
  • 35 Да, би било добре,

    3 0 Отговор
    ако нашите политици понамалят в изказа си ”yes, yes”.
  • 36 Анти Хунта

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    19 обвинения от Иван Гешев ,
    към Васил Божков ,
    но нито едно ,
    към Бойко Борисов и Делян Пеевски ???

    Тук е Гешевата измама !

    Комисиата по закона "Магнитски"
    намира разлика в деянията ,
    но Иван Гешев, не вижда нищо странно?
    Сами съдете ?

    Защо мълчи ," вмирисания пор"
    по останалата част,
    от престъпленията?
  • 37 Анти Хунта

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "мдда":

    Когато Иван Гешев покаже дипломата,
    си за завършено висше Юридическо образувание ,
    а не школа за милиционери?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове