21 Август, 2021 08:48 3 282 104

Симидчиев: Малко се слушаме, затова сме последни

  • александър симидчиев-
  • мерки-
  • четвърта вълна

Според него заповедта е закъсняла

Симидчиев: Малко се слушаме, затова сме последни - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

България е на прага на четвъртата Ковид вълна. Нови противоепидемични мерки влязоха в сила, но какъв е ефектът им?

"Те са опит за поведенческо моделиране на пандемията, защото би трябвало да подтикнат хората, които искат да ходят на фитнес и заведение, да се ваксинират. Въпросът е дали има време, след като вече кривата на заразени говори за четвърта вълна", заяви пулмологът и депутат от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него заповедта е закъсняла, защото за изграждането на имунитет са необходими поне месец и половина. Нужна е комуникационна кампания.

"Големият проблем е в това, че твърде много се опитваме да налагаме мнението на едните или на другите и се получава все по-тежко и по-тежко поляризиране в обществото. Истината е, че просто трябва да се слушаме повече. Едните казват "Искаме лична свобода", а другите "Искаме да защитим обществото". И двете имат позитиви и никой не би следвало да е срещу личните свободи и срещу общественото здраве", изтъкна пулмологът.

По думите му именно затова България е на последно място по брой ваксинирани – "защото малко се слушаме". Депутатът от ДБ все пак увери: ваксините срещу Ковид-19 предпазват срещу тежко боледуване в 95% от случаите.

"95 от 100 човека ще бъдат защитени от тежко боледуване и смърт, а причината да се заразяват е от това, че ваксините ги правим в рамото. Не изработваме толкова силен локален имунитет в дихателните си пътища, а вирусът влиза през носа и устата и може да остане там. Но той не може да се размножи толкова много при ваксиниран, отколкото при неваксиниран човек", обясни д-р Симидчиев.

Болниците обявиха, че са подготвени за четвъртата вълна, но според д-р Симидчиев със сигурност ще има сериозно натоварване, защото България, за разлика от другите европейски държави, е значително изостанала с ваксинацията. Причината: "Политиканстваше се. Ако имахме отговорни политици, те щяха да мислят за здравето на нацията".

"Едва ли има някой, който иска да прилага мерки. Но мерките се налагат, за да се намали скоростта на разпространение, за да има време да се поеме вълната от здравната мрежа. От друга страна, хората, които имат нужда от време, за да вземат собственото си здраве в ръце, да го направят – да имат време на изградят пост-ваксинален имунитет", посочи депутатът от ДБ.

Шансът за страничен ефект от ваксина е сравним с шестица от тотото, стана ясно от думите му.

"От ваксините, които са срещу коронавирус, в световен мащаб вече са сложени 5 млрд. дози. Ежедневно около 35 млн. дози се поставят. Ако имаше някакъв рядък страничен ефект, който се появява 1 на милион, ежедневно щяхме да имаме по 35 такива случая. Това не се случва", категоричен е д-р Симидчиев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОКО

    94 4 Отговор
    Симидчиев, Зомби такова! Въпросът не е само в страничните ефекти а и в това, НА КАКВО СТАВА ПОДАТЛИВ ОРГАНИЗМЪТ след така наречената "Ваксинация"?
    Партията ти много губи с такъв "Котарак", като теб!

    Коментиран от #14

  • 3 я яяя

    85 3 Отговор
    В държавата в която ти взимат здравето за без пари да ти говорят за загриженост за здравето направо е цинизъм.
  • 4 КОКО

    60 1 Отговор
    И какви са тези статистики с натрупване от две години назад?
    По тази логика статистиката за грип би трябвало да е 20мил. заразени, 800хил. починали и т.н.
    Чиста МАНИПУЛАЦИЯ!
  • 5 Продай България

    37 4 Отговор
    Отново ще ви продава да живей Мустафа,Серос,Гаргамел,Ристо,Маджо,Прокопа,Киро язовира
  • 6 гтнгтн

    57 5 Отговор
    Тези от ДБ всичките до един са долни продажни типове и типчета - пълни гнусари-

    Коментиран от #12

  • 7 Провинция

    70 1 Отговор
    Защо е необходимо някой да ме подтиква да се ваксинирам? Пълнолетен съм, разумен съм, с акъла си съм все още, така че мога да взимам решенията си сам. Няма нужда да ме подтикват, Симидчиев. И друго не мога да разбера, давате ли си сметка, че се нарушава Конституцията на страната чрез тези заповеди - конкретно последната? Ако не-време е да го осъзнаете и да спрете да тормозите хората.

    Коментиран от #17

  • 8 ДБ лъжците

    35 17 Отговор
    На последните избори аз и семейството ми гласувахме за ДБ, но сме толкова разочаровани от тях,че нямам търпение да има по-скоро избори да гласуваме за ИТН

    Коментиран от #15

  • 9 АРЕ БЕ

    21 6 Отговор
    ДРУГА ПЕСЕН ЗАПЯХТЕ С ЧОРБАНОВ И КАЦАРОВ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 !!!?

    15 29 Отговор
    "Малко се слушаме, затова сме последни" ! Борисов си го каза направо: лош матрял !!!?
  • 12 5ко

    33 4 Отговор

    До коментар #6 от "гтнгтн":

    Така е. Тея са от костовите еничарчета.
  • 13 Копипасте

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Вярно! Заглавието друго, а пък физиономията от ON AIR същата!

    Коментиран от #16

  • 14 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    41 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОКО":

    Тя партията губи и заради Христо лодкаря,който се сети за сараите на Доган няколко месеца преди изборите!Да питам аз ДБ,къде бяха през последните години когато Христо беше част от правителството на ГЕРБ, които винаги са управлявали с подкрепата на ДПС?

    Коментиран от #23, #42

  • 15 Един

    25 12 Отговор

    До коментар #8 от "ДБ лъжците":

    Ти пък намери с кого да ги замениш. ИТН са отживелица!
  • 16 Анонимен

    2 14 Отговор

    До коментар #13 от "Копипасте":

    Да! това е! Симидчиев: Ваксинирайте се, ако искате на фитнес и заведение
    Мерките се налагат, за да се намали скоростта на разпространение
    Обновена: 20 авг 2021 23:01 | 20 авг 2021 22:45, Анисия Иванова

    Коментиран от #20

  • 17 Е как ще

    40 0 Отговор

    До коментар #7 от "Провинция":

    спрат като сигурно парите са преведени и сега трябва да ги усвояват? Нали за да ги гушнат, трябва да въведат "мерките". Така навсякъде се правят зависимости и обикновените хора по цял свят са жертва на тези мошеници. Колко народ си замина заради тези престъпници?
  • 18 Гост

    37 1 Отговор
    Научни аргументи,
    Симидчиев - защо вече боледували да се боцкаме? Лозунгите на СЗО, стил енти Конгрес на БКП ги знаем, но досега не съм видял научни аргументи! А вашите глупости няма да ме откажат от фитнеса и спорта! На теб не ти трябват, защото "спортуваш" само на масата!
  • 19 Манипулация

    48 2 Отговор
    Заради този ДБ ще загубят половината гласове на предстоящите избори. ДБ се затвърди като соросоидна организация.
  • 20 moiraine

    22 0 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Ами не искам нито на фитнес, нито на кръчма! Защо ми е смрадливият фитнес, когато мога да изляза на слънце сред природата? От какъв зор да се напъхам в кръчма с вчерашна, претоплена, безвкусна манджа вместо да положа мъъничко усилия да си сготвя нещо хем прясно, хем вкусничко?

    Коментиран от #34

  • 21 Мислещ

    21 7 Отговор
    Затова на следващите избори е важно да се гласува за Възраждане. Дори да не ви кефи Костадинов, няма значение. Всички фенове на Възраждане са срещу ковид-геноцида и той няма да има избор, освен да си спази обещанието и да продължава да действа срещу тази лудост. Няма да може да си позволи друго.

    Коментиран от #56

  • 22 Буха ха

    23 0 Отговор
    Трудно е да вярваш на държава която 12 години се управлява от лъжец, както и на здравеопазване в което преобладават търгашите.

    Коментиран от #25

  • 23 Само

    21 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    допълвам. Хр. Иванов е от много червено потекло по майчина и бащина линия. Майката е дъщеря на полит. емигранта Бойкикев, родена в Москва и неможеща да говори правилен български език. Преди няколко дена случайно попаднах на клип от началото на 90те години, където тя на лош български, със силен руски акцент, говореше на митинг в защита на "доктар Меди Доганав Доганав" както тя го произнасяше. Тя е много близка с доктара. Та плажните скечове тази година сигурно са режисирани от доктара и Ицко.
  • 24 Имунолог

    5 42 Отговор
    Само решителни мерки ще преборят настъпващата корона вълна. Прилагане без колебание. Другото е антиваксъри и празни приказки.

    Коментиран от #27, #54, #61

  • 25 Мислещ

    21 0 Отговор

    До коментар #22 от "Буха ха":

    А като имаш предвид, че търгашеството е на световно ниво (Всички производители на ваксини са осъждани многократно за сериозни престъпления), съвсем няма място за колебание и отстъпление срещу фашистите.
  • 26 Бацо Чекмеджан

    11 1 Отговор
    Мен ваксината ми я сложи с 200 кмета на Симитли, при това не ми я наби в рамото. Чувствам се здрав като бик и почти толкова умен.
  • 27 Слагай

    25 3 Отговор

    До коментар #24 от "Имунолог":

    намордника и праскай бустера. Имунолог си само на сън, продажно соросче.

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Имунолог

    2 20 Отговор

    До коментар #27 от "Слагай":

    Не говори глупости. Внимателно провери какви ешителни мерки се вземат в държавите от ЕС в борбата срещу коронавирусът и си направи съответните изводи. И тук ще стане така, като член на ЕС.

    Коментиран от #31, #38, #53, #59

  • 30 Еееей

    15 3 Отговор
    не прави внушения. Работата ми е такава, че не мога да си позволя да боледувам от грип. От 20 години отивам в аптеката, купувам си "Инфлувак" и си я поставям. Подкожно, пак в ръката. Първите 10 години бях бетон, след което имунната система поддаде. Разболявам се на крак наистина, но работата е в това, че човек става резистентен на подобен вид ваксини, а не в това къде се поставя ваксината. Сега ни подготвяте, че трябва да се имунизираме срещу Ковид всяка година ли? Може, ако ваксина се появи в аптеките и си я купя без да подписвам информирано съгласие. Аз съм от ваксинираните, но няма да ме убедиш да си поставя трета, четвърта и не знам колко ваксини. Редът е: първо лекарство, после ваксина, но купена от аптека. Освен това съм убеден, че това няма да е последната болест, която се появява от "прилепи". За всеки прилеп по ваксина ли?!

    Коментиран от #32

  • 31 Мислещ

    20 1 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    Направили сме си ги отдавна. Дотук никой не е спечелил "борбата срещу коронавируса", няма и да я спечели. Защото е невъзможно (С локдауни и със сегашните "ваксини") и още повече защото не е това целта. Както не е целта да се спечели войната срещу тероризма.

    Коментиран от #33

  • 32 Имунолог

    2 12 Отговор

    До коментар #30 от "Еееей":

    Написал си големи глупости. Като не знаеш нещо, не се произнасяй.

    Коментиран от #36

  • 33 Имунолог

    4 22 Отговор

    До коментар #31 от "Мислещ":

    Никакви изводи не сте си направили. А иди в Австрия да видим как ще влезеш в супермаркета да си купиш хляб и буца сирене. Гладен не се седи, нали? Ами Италия,Франция,Кипър,Испания и т,н. Ей само глупости пишете.

    Коментиран от #37, #39, #41, #58

  • 34 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "moiraine":

    Това е заглавието на статията в другия сайт, колега! Не е коментар по тая вчерашна претоплена ДНЕСка рано във Факти манджа!

    Коментиран от #65

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Saggitarius

    13 0 Отговор

    До коментар #32 от "Имунолог":

    По-добре ти не се обаждай, че ме караш да пиша от ника си . Нали си за ваксинацията! Глупостите си ги написал ти, защото не си никакъв имунолог. Ако си, щеше да знаеш разликата между векторни, рнк ваксини и начина на поставяне. Скрий се в дупката си ваксиниран и не агитирай. Аз съм се ваксинирал без агитации. Напомням: ти не ръси глупости. Ваксината действа, ако е ваксина като хората, дори и меката част на телесната ти долница да я поставят. Аз съм лекар и не можеш да ми казваш как действа и как не една ваксина. При дълга употреба организмът на човека става резистентен към всички лекарства, затова ги и сменяме.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ти си завършен

    16 0 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    хипохондрик и нищо повече! За имунолог можеш да мечтаеш по форума. Разкарай се!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 гост

    10 0 Отговор
    Подозирам че сивия бизнес със сертификати ще процъфти.
  • 41 Мислещ

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Имунолог":

    Аз пиша, че официално никой не е "спечелил битката срещу вируса", ти ме "контрираш" с това, че продължава да има мерки (И ще продължава, както аз самият казах)? Сериозно?
    Я да видим ще ме изтрият ли за трети път, че много чувствителни са станали.

    Коментиран от #44

  • 42 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    Проблемът е, че си мислим, че има демокрация, но в същото време живеем като в периода на демократичния социализъм! Дори тогава май имаше повече демокрация! Днес уж гласуваш за много партии, но всички са като различни клонове на БКП! Всички до един изпълняват заповедите на САЩ, СЗО, ЕС и НПО-та по отношение на пЛандемия, грабеж на народа, обезлюдяване на нацията, да ядем боклуци по хипермаркетите, да нямаме армия и суверенитет и да се шири корупция и престъпност! Само се замислете - кой предлага или върши нещо различно от Генералната линия на Партията!?

    Коментиран от #43

  • 43 Мислещ

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    Възраждане. И тъкмо заради това се прави всичко да не бъдат в парламента.

    Коментиран от #46

  • 44 Ваксинираният

    10 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мислещ":

    си е въобразил, че е имунолог.

    Коментиран от #45

  • 45 Мислещ

    12 2 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксинираният":

    Така става като си набие човек солидна порция експериментални отрови. Съвсем му се замъглява съзнанието. Масово има свидетелства, че даже забравят неща като имена на роднини и т.н.

    Коментиран от #49, #62

  • 46 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "Мислещ":

    Съмнявам се! ОК, но ако влязат и се направят на Волен Сидеров.... Някои обещават едно, а вършат друго, като "изненадите" на Станислав с предлагането на малкия Мук и касата, която пледира за 300 процента ваксинирана нация първо за здравен, а след това за образователен министър....

    Коментиран от #48

  • 47 Емор

    15 3 Отговор
    Симидов заради теб ДБ загуби много гласове,на изборите ще се видим и ти си слуга на Саруман.
  • 48 Мислещ

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Безспорно е така, гаранция няма как да има, но сме длъжни да пробваме, а и наистина не вярвам да са толкова глупави с такъв електорат да допуснат такова нещо - ще се сринат моментално на 0.2-0.3% одобрение.
  • 49 Което не му

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Мислещ":

    пречи да ръси глупостите си от позицията на уплашена мишка и да агитира, забравяйки, че човек е свободен да прави своите избори.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 оня

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Но той не може да се размножи толкова много при ваксиниран, отколкото при не ваксиниран човек", обясни д-р Симидчиев.
    А защо никой не казва за преболедувал? Или юруш да се боцкаме, защото някой така е решил и да пълни шкафове на определен кръг?:))
  • 52 шевалие кадош

    9 1 Отговор
    Като те гледам Симидчиев....много ми приличаш на някой член на масонска ложа...или на Ротарианец....или на соросоидец...въобще на "враг пред портите".
  • 53 Това че

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    някои умници се давят във ваната не означава, че и ние трябва даскачаме там с камък на шията.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 а стига глупости

    5 0 Отговор
    само мрънкане , все сме последни , ходете да видите в германия какво е льохман
  • 56 Апелес

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мислещ":

    Да, но са "за" други едни неща ... 😀 Така, че - мерси.
  • 57 Ако виждаш че някой/я не се държи добре

    0 7 Отговор
    Браво Докторе ти ще си новият министър на Здравеопазването.. Уникален човек

    Коментиран от #63

  • 58 В Австрия

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Имунолог":

    в момента влизаш в магазина А хранителни стоки с FFP2-маска. Дистанция никой не спазва. Онзи ден гледах една жена в дрогерия (в ДМ), без маска, пробваше червила. Навън е общо взето, все още, по-лежерно. Да видим докога.

    Коментиран от #67

  • 59 Трололог

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Имунолог":

    А г-н Имунологът ще сподели ли дали е ваксиниран, с какво и кога?
  • 60 Булаир Фружин

    6 0 Отговор
    Шансовете да спечелиш от тотото са 1:13 983 816. Демек 3 цели държави като нашата да се избоцкат и да има 1 човек със странични ефекти. Малко послъгваш, моето момиче. И как подло противопоставяш общественото здраве и личната свобода, това не са взаимоотричащи се понятия. Я да бягаш.
  • 61 Апелес

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Имунолог":

    Решителни действия със сигурност ще има. През септември има избори в Германия, в началото на 2022 г. във Франция. В България също ще са скоро, май. 😀 Танте излиза от политиката. Да видим дали ще е само тя. 😀
  • 62 Ти затова

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Мислещ":

    ли забрави, че масовите ваксинации не бяха през декември-януари. Така де, те първите боцкания почнаха на 26-27 декември 2020 г. и през първите месеци ваксинираха само възрастни пациенти. Малко ли "скандали" имаше за политици, които се били "предредили",.че "чак и уредили близките си". 😆
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Смех

    7 0 Отговор
    Ако малко говорехте, може би щяхме да слушаме повече.. не млъкнахте 24/7 пропаганда и наливане на вина и плашене... Е НЯМА ако ще да свърши света НЕ... елате ме накарайте да видя как, ще взмете на босия цървулите
  • 65 moiraine

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    Знам, колега. Но това не променя факта, че не могат да ме мотивират да се ваксинирам със забрани за посещение на фитнес и кръчми. Вчера писах надълго и нашироко, че искам да направя информиран избор, а вместо това получавам голи декларации и агресивна пропаганда. Бъдете здрав/а и до нови срещи тук, във форума.
  • 66 Имунолог

    2 7 Отговор
    Няма съмнение, че троловете антиваксъри яко вършеят по форумите. Не трябва да им се обръща внимание.

    Коментиран от #68

  • 67 В момента в Австрия

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "В Австрия":

    ффп2 маска не е задължителна никъде. в магазин за хранителни стоки и навсякъде другаде където има маскенпфлихт си влизаш с маска каквато имаш. ама повечето хора защото свикнаха с ффп2 когато бяха задължителни зимата си ги носят и в момента.

    Коментиран от #69

  • 68 Апелес

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Имунолог":

    Няма съмнение, че подмяната на "имунизиран" с "ваксиниран" се изчерпа. 😀 Едно от плюсчетата ти, всъщност е минусче.
  • 69 Добре,

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "В момента в Австрия":

    да уточним. Говоря за Виена. Маската все още е задължителна в магазини за стоки от ежедневна потребност, напр. за хранителни стоки. Не знам, дали е още задължително да са ФФП2. А иначе, отпадна изискването за маски там, където важи 3G - ваксиниран, тестван или преболедувал. В магазин за хранителни стоки във Виена трябва да си с маска. Маските, които продават по 60 цента, са ФФП2. ". И да, направи ми впечатление, че персоналът в магазина е с маски от тънките.

    Коментиран от #76

  • 70 Имунолог

    2 8 Отговор
    Нарастналата активност на антиваксърите по форумите e пoкaзaтeлeн, чe трябвa дa ce минe нeзaбaвнo към ЗAДЪЛЖИТEЛНA ВAКCИНAЦИЯ нa нaceлeниeтo, зa дa бъдe cпaceн рoдът бългaрcки. Другoтo e прaзни прикaзки нa нaхaлни aнтивaкcъри Cиe. Тoвa e.

    Коментиран от #71, #72

  • 71 Доооообре

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Имунолог":

    И то със същия боц, с който си и ТИ!

    Апропо, какъв е той и кога ти е поставен, г-н Имунолог?
  • 72 Престараваш се

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Имунолог":

    в коментарите си.

    Коментиран от #74

  • 73 Матей

    6 0 Отговор
    Ккаво да ви слушаме ,ве,вашите брътвежи,видяхме докъде ни докарахте с вашето евро-атлантическо послушание.Ето що казва знаменития вирусолог Люк Монтание: НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ,ЩЕ ЗАГАЗИТЕ!Според неговото виждане ваксините затрудняват развитието на естествен имунитет и насочват вируса към подобрена мутация.Той не го казва направо,но всъщност става дума за особен вид резистентност,като добавим и мерките и всичко си идва на мястото,затова може да се въртим постоянно в тая центрофуга.

    Коментиран от #78

  • 74 Имунолог

    1 7 Отговор

    До коментар #72 от "Престараваш се":

    Може ли да обясниш, тази бясна антиваксърска вълна на какво се дължи?

    Коментиран от #75, #87, #103

  • 75 moiraine

    7 1 Отговор

    До коментар #74 от "Имунолог":

    Човече божи, събота е, все още е лято, топло е, слънчево е! Излезте сред природата, разходете се, повишете естествения си имунитет! Не се фиксирайте върху корони, ваксини и антиваксъри! Заредете се с положителна енергия и животът Ви ще стане по-добър! А каквото е писано да Ви се случи, и след 100 000 ваксини няма да Ви отмине.

    Коментиран от #77

  • 76 Няма значение дали виена или

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Добре,":

    Другите бундеслендер. Маскенпфлихт има в хранителни магазини, банки, аптеки, поща в цяла Австрия. Където са неща от първа необходимост. Но вече не е задължително да са ффп2, ами каквато имаш. В други магазини като хартлауер примерно и учреждения няма маскенпфлихт, ама повечето ги слагат като влизат. Персонала на хранителните магазини си носят който каквото иска. Касиерите в Хофър дето пазарувам са си с тънките. В билаплюс повечето също, в ресторанта им служителите дето ти сипват в чинията не носят маски.

    Коментиран от #80

  • 77 Имунолог

    1 5 Отговор

    До коментар #75 от "moiraine":

    Избяга от въпросът ми. Достраша те да отговориш

    Коментиран от #82

  • 78 Имунолог

    1 4 Отговор

    До коментар #73 от "Матей":

    Люк Монтана не е казвал такова нещо. Измисляш си го. Не лъжи хората.

    Коментиран от #79, #86

  • 79 Имунолог

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Имунолог":

    Поправка: Люк Монтание.
  • 80 Може би зависи,

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Няма значение дали виена или":

    къде гледаш за информация. Гледам ги в ORF. Пише: "От 22. Юли край на маскенпфлихт във всички бундеслендер, с изключение на Виена". Ако гледаш в сайта на Социалното министерство, има опция да видиш за конкретния бундесланд - там също можеш да видиш, че за Виена е малко по-строго, специално за маскенпфлихт. Без да влизам в много подробности - маски задължителни в аптеки, магазини за хран. стоки, културни учреждения (библиотеки, музеи), учреждения, свързани с религията (предполагам църкви, джамии и т.н.). Там, където не важи 3G. В заведенията май важи 3G, затова са без. Освен това маски в помещенията за обслужване на клиенти - мисля, че имат предвид например фоайето на банката, чакалните при здравните каси и т.н, таксита. Абе, както и да е... Много е объркващо - вече толкова пъти променяха кой, къде, с/без 3G и прочие. Във всеки случай исках да кажа на Имунолог, че (все още) не е толкова строго като във Франция.

    Коментиран от #81

  • 81 Да и аз казвам

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Може би зависи,":

    Във Австрия не е като във Франция. Потвърждавам го!

    Коментиран от #83

  • 82 moiraine

    7 0 Отговор

    До коментар #77 от "Имунолог":

    Какъв е въпросът Ви - не се познаваме и доброто възпитание, дори и в бг форум изисква да си говорим учтиво. Или пък не? На всяко действие има обратно по насоченост и равно по сила противодействие. Агресията на ваксърите поражда такава и от антиваксърите. А аз от маса време обяснявам, че има една камара народ с противопоказания за ваксина и питам тях какво ще ги правите - може би ще ги пращате в газовите камери? И още - искам да направя информиран избор дали, кога и с какво да се ваксинирам, но вместо нужната ми информация получавам само агресивна пропаганда. Ами няма да стане. Днес попаднах на много добър коментар на И. Стамболов - Сула по темата.
  • 83 Имунолог

    2 6 Отговор

    До коментар #81 от "Да и аз казвам":

    Заблуждавате хората. Иди в Кипър да видиш за какво става въпрос. САЩ, в повечето щати, Англия и т.н. Неуморни сте в лъжите.

    Коментиран от #84, #102

  • 84 Говорим

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "Имунолог":

    за Австрия! Ти я спомена в коментар 33. Цитирам: "А иди в Австрия да видим как ще влезеш в супермаркета да си купиш хляб и буца сирене."
  • 85 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Болестите, стреса и всички проблеми на хората са в резултат на несъотвествието между съзнателните желания и подсъзнателните намерения.

    Съвременната медицина се стреми да потиска симптомите на болестите или да отстрани последствията от тях. Тя в повечето случаи не се занимава с психологичните причини отключили болестта.
  • 86 Айде сега

    1 1 Отговор

    До коментар #78 от "Имунолог":

    - що пък да не си измисля човека?
    Нали затова са тия социални отдушници.
    И без това мнозина си измислят и пишат каквото им хрумне.
    Други пък го преписват, но някакси творчески.
  • 87 Мисля, че се дължи

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Имунолог":

    на същото, на което се дължи и твоята бясна ваксърска пропаган.да - изпадане в крайности. Нека всеки да си решава за себе си. Колкото повече някой се опитва да ти наложи нещо, в което не си убеден сам, толкова повече ще се противопоставяш.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Логолог

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "Знаех си,":

    Може да са същия, може да са различни. Или пък същия да се мисли за различни...?

    Ама никой от двамата радетели за задължителния боц не споделя с КАКВО се е боцнал, и кога ;)
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Аа,

    2 1 Отговор
    ясно. Този с никове, завършващи на "-лог" е ваш човек. 😆😄😂

    Коментиран от #97

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Аа,":

    Кажи конкретно на кого?

    Коментиран от #98

  • 98 На "Факти"

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Гост":

    Из.триха коментари, отправени към него, в които нямаше обиди, линкове или каквото и да било друго съдържание. Неговите не ги пипат, независимо, че поства едно и също под различни статии.

    Коментиран от #100

  • 99 На "Факти"

    2 1 Отговор
    ...или каквото и да било друго съдържание, което да е забранено в Условията за ползване...
  • 100 Ммммдааа

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "На "Факти"":

    А този, дето е отговор на този номер, ама числата са наобратно, оцеля, ама остана без контекст...

    Алгоритъма на Ютуб пасти да яде.

    Коментиран от #101

  • 101 хмм

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Ммммдааа":

    Абсолютно!
  • 102 аве яйце варено

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "Имунолог":

    аз съм в австрия. всеки ден ходя до магазина, пътувам до работа, ти ли от българия ще ми казваш как стоят нещата с ковид в австрия. ай глей си ваксърската пропаганда в^шлива и недей ти да разпространяваш невярна информация
  • 103 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Имунолог":

    Къде я видя тази вълна?
    Масово се агитира и провокира за ваксинация,нещо си в грешка,явно е от ваксината.
    Всичко живо по медиите говори да се ваксинираме,а не обратното.

    Коментиран от #104

  • 104 То стана

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Просветен илюминат":

    То стана като във вица за студента, дето запомнил, че краставицата била 90% вода...

    Не бе, сериозно, очаквам и в прогнозата за времето...

    "Утре ще е слънчево, с временни изменения на облачността. Ваксинирайте се! В Северна България ще превали и прегърми, полезно е да се ваксинирате! По котловините, ваксинирайте се, защото е добре да се ваксинирате, ще има купесто-дъждовна облачност. В МОЛа ще има ваксини! Нивото на Дунав, при само 10% ваксинирани е..."

    Къв им е толкова зора...? Срок ли гонят, що ли?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове