21 Август, 2021 14:28 1 795 40

Военният министър: Подготвяме се за мигрантски натиск

  • мигрантски натиск-
  • военни-
  • георги панайотов

Над 500 военни са участвали до момента в гасенето на пожари в страната

Военният министър: Подготвяме се за мигрантски натиск - 1
Снимка: БГНЕС

Има готовност за изпращане на техника и хора по границата за справяне с евентуален мигрантски натиск. Трябват обаче четири милиона лева, които военното министерство няма. Това заяви пред Нова тв военният министър Георги Панайотов.

„Очаква се мигрантски натиск на българската граница и ние се подготвяме за това. Вчера имахме координационна среща с участие на всички институти и министерства, агенции, които имат касателство по този въпрос. Ще трябва да се взимат допълнителни мерки. Освен тези, които са разписани по действащите планове, за да можем да сме сигурни, че българската територия ще бъде запазена”, заяви Георги Панайотов.

„Министерството на отбраната има готовност, но не разполага с финансовите ресурси, не са предвидени такива финансови ресурси в бюджета и за да се реализира, за да бъде проведена тази операция по разполагане на военнослужещата техника по българската граница, на нас ще ни трябват средства”, каза Панайотов.

„Разчетите са, че за един месец при максимално участие, на тази бройка, която споменах – т.е 1050 военнослужещи и 145 единици бойна техника, ще ни трябват около четири милиона и двеста хиляди лева”, обясни военният министър.

Същевременно той обясни, че над 500 военни са участвали до момента в гасенето на пожари в страната. Скоро се очаква да имаме още един самолет, който да може да участва в гасенето.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя има още мляко по клоаката

    7 6 Отговор
    Той двойник ходил ли е??

    Коментиран от #9

  • 2 Войник

    6 2 Отговор
    Войник?Да се провери!!

    Коментиран от #7, #30

  • 3 КОТарАК

    6 1 Отговор
    искам да поздравя всички тук-приятели / опоненти / критици/ врагове!!! винаги съм писал за благото на БГ поне аз както го разбирам в моментната ситуация,Аз съм патриот! разделяме се-почнаха и да ме трият без причина , но съм уверен че ще има слънце и за нас , рано или късно / ако има нещо-няма нищо и НАЗДРАВЕ
  • 4 SAAB

    16 2 Отговор
    до 10 .30 ч . ще успеят ли да се епилират и оскубят веждите ......заплатаджии и гИнИрали :)
  • 5 ТаУмВзе

    6 5 Отговор
    Това няма как да стане! Няма армия, няма служби. Има само оградката на тоалетко! Когато започнат атентатите и Тук, няма да питам. Явно всичко си знаете.

    Коментиран от #11

  • 6 Няма време !

    11 6 Отговор
    Докато се каниш талибаните ще превземат София!
    Изкарай веднага армията на турската и гръцка граници в помощ на гранична полиция!
    Къде си Янев да наредиш на този мързеливец?!
    А къде е този,така наречен главнокомадващ българската армия?!

    Няма никой!Всичко спи!

    Само каналджиите и талибаните не спят!

    Коментиран от #17, #24

  • 7 Гошо

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Войник":

    и какво значение има дали е ходил ине в случая ,би ли обяснил

    Коментиран от #18

  • 8 ????

    18 1 Отговор
    Има кравари, които ползват безплатно 4 бази вземете им наем или ги изпратете тях да пазят границата и без това кашата си е тяхна.
  • 9 Подготвяте

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя има още мляко по клоаката":

    се за комисиона от новите милиарди за никому ненужни самолети .
  • 10 Матей

    15 3 Отговор
    Ох,бабачкооо,4 милиона левчета ,ще си ги разделят като гуджа мръвка!Празна раница не пази граница,пък и никой от военните не мисли сериозно за пазене,а за лапане.Защо закриха гранични войски и заставите,махнаха съоръженията,за да нямаме граница,всичко да е условно.Кога ще се махнат и от тук американските бази,та да имаме уредена и нормална държава?

    Коментиран от #26

  • 11 Отивай

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    доброволец! Ти войник бил ли си?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    4 1 Отговор
    Сторнирайте сделката за ненужните щатски хвърчила и ще имате няколко милиарда в бюджета на военното. За какво ги купихте, като една граница от мигранти не можете да опазите с тях?
  • 14 Гост

    5 1 Отговор
    4 200 000 лв за месец, само за 1050 военни. Това са по 4000 лв на месец, за войник.
  • 15 4 милиона

    3 0 Отговор
    Срещу една приятелска дума “ Дай Да си помагаме комшу” от някой от предишните министър председатели.
  • 16 МАЙКОПРОДАВЦИ

    6 2 Отговор
    Не съм чул да мобилизират картечари, така, че единствената подготовка е за пореден път да продадат националните интереси!
  • 17 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Няма време !":

    Границата с Гърция може да се прекоси безпрепятствено на поне 10 места в Родопите. Заставите от едно време седят порутени и необитаеми. А имахме армия и граничен контрол, но сега НАТО щяло да ни пази. Де го НАТО бе, пр0дажници?

    Коментиран от #33

  • 18 Гошо извинявай

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Така мисля? Вярно като ходехме войници само си загубихме живота а едни други с фуражки взеха пенсии и даже са по млади от нас !+
  • 19 Сух

    5 1 Отговор
    Да се отделят парите, и не 1000, поне 5000човека трябва да има. Сутринта слушах как Гърците са построили ограда със всевъзможни сензори и датчици, а ние разграден двор. Благодарение на онази гербаджийска пасмина ограбила народа имаме златна ограда, която не функционира! Глупаци да не забравите да гласувате отново за гроб..
  • 20 Никой НЕЕ тръгнал, да поръчва още F16!!

    2 2 Отговор
    Повтаряте като папагали една тиражирана лъжа от ГЕРБ!!
  • 21 хмм

    7 0 Отговор
    Пълно е с арабухи вече. Движат се на групи по центъра. Положението е изпуснато.
  • 22 "Чалгар"

    4 0 Отговор
    Ало министрите стига сте ни обяснявали как все се подготвяте и колко много работите и колко много сте свършили. Спрете да се обяснявате и почвайте ама наистина да работите. Че Радев, да не види втори президентски мандат, а вие служебно кресло през крив макарон. Когато дойде време да видим колко сте подготвени и какво сте свършили. Резултата все един и същ и го гледаме вече 75 години, все сте изненадани и неподготвени.
  • 23 пак този

    6 0 Отговор
    Е то не е голям натиск! Калашников, гранати и стари джипове и ние имаме. Ще ги изгоним за 24 часа.
  • 24 Сандо

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Няма време !":

    Изобщо не спят,а се ослушват.Откъде ще задуха вятърът,какво ще нареди посланичката,с какво да нахранят журналистите.Но нека да бъдем честни и да си признаем истината:Ние сме се предали и отдали и вече нищо не зависи от нас.Дори и оцеляването ни като държава и народ!
  • 25 този там

    3 0 Отговор
    Успокоих се, като каза, че сме готови. Значи границата вече е минирана и не се стрхуване.
  • 26 Матейчо

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Матей":

    Гранични войски, застави и телени мрежи бяха премахнати, защото целта им беше единствено да пречат на хората да бягат от прекрасния комунизъм! Кой е луд да идва в концлагер от нормални страни, като Гърция и Турция! Даже и сега влизат тука само в краен случай и минават транзит. Само комуняги в тоз сайт бре!

    Коментиран от #27

  • 27 Интернационал

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Матейчо":

    Либералин, си ти, либералин. Държавите имат граници. Племената и васалните народи нямат граници.
  • 28 NikNay

    4 0 Отговор
    Абе то хубаво че се подготвяте ама докато станете готови мигрантите ще са прегазили нашата територия и ще са се надтанили вече я в Швеция я в Германия ......
  • 29 гост

    3 1 Отговор
    Лесно се решава проблемът - не закачайте младите и старите , които все още са БЪЛГАРИ, да посрещат не канените гости по ,,нашенски " по села и градове и тута финито ла комедия !
  • 30 Ти си

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Войник":

    Колега два поредни министара на одбраната в Германия са жени . Важно е как ръководиш а не дали си ходил войник !

    Коментиран от #32, #36

  • 31 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 2 Отговор
    То се вижда колко сте подготвени. Оградата, която е почти нова, само на няколко години. И която ни струваше стотици милиони, е цялата свлечена, в дупки и "тунели". Никой не я ремонтира. Вижда се колко некадърни са били предишните управляващи "патриоти" и гербаджи. Които са "строителите" на безполезната ограда. Вижда се колко сте подготвени и по прелнените лагери с нарушители на гранцата. А големия наплив още не е започнал. Вижда се и по това, че няма хванат и един трафикант на хора, а мигранти щъкат из цялата дъръжава(Видин, Драгоман, Русе, Варна, Бургас, Петрич ... ). Афганистанци, араби и африканци изкачат от всеки втори храсталак. Дано талибаните успеят да си опазят хората да не бягат от Афганистан. Че нашата полиция и армия за нищо не става. Може да бие само собственият си народ. И то както се вижда неуспешно и безсмислено, защото не успя да запази властта на тулупа.
  • 32 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ти си":

    Въпроса не е дали министъра на отбраната е жена или джендър. Въпроса е в това, че докато комунистите ни обясняваха какъв бил "дълга ни към родината" и как трябвало да служим на родината-разбирай на тях. Т.е. да пазим властта и богатствата им и да си дадем живота за това. В бой на живот и смърт с други "роби" като нас с господари като тях. Децата на тези същите комунисти като СЕРГЕЙ Станишев ... Въобще не са имали дълг и не са "станали мъже" в родната месомелачка наречена казарма.
  • 33 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Ти, който се изказваш така. Готов ли си останалата част от живота ти да премине в някоя възстановена тодорживкова застава. И да си редник под желязна кумунистическа дисциплина. Да се къпеш веднъж на 2-3 седмици. Заплащането ти да се състои в лоша храна, облекло и обувки. Да делиш стаята си с още 20-30 нещастника като теб. И да спиш в легло пълно с дървеници. Жена да ти е някоя овца или коза, която да ви е направила баджанаци цялата застава. Навсякъде по света е едно и също всеки иска да е вожд, никой не иска да е индианец. Но действителността е по-различна. Има свободни места само за индианци, не и за вождове. На 1000 индианци има по един вожд. Аз съм с двете ръце "ЗА" такива дърти комунисти като теб, заедно със Сергей Станишев. Да ги пратим да възстановят тодорживковите застави и да пазят границата. Да не ви плащаме 1500 лева месечна пенсия, а да си заработвате само за храна и облекло. Докато ни пазите.

    Коментиран от #35, #37

  • 34 Преводач

    3 0 Отговор
    Военният министър: Подготвяме се за мигрантски натиск!
    Превод:Потготвяме се да бършим оплесканите задни части на Сащ,поради некадърност в дипломацията и фалшивия герой който си назначиха чрез имами в изборите,като президент!
    ............
    "Министерството на отбраната има готовност, но не разполага с финансовите ресурси, не са предвидени такива финансови ресурси в бюджета и за да се реализира, за да бъде проведена тази операция по разполагане на военнослужещата техника по българската граница, на нас ще ни трябват средства”
    Превод:МО,може да направи нещо но някой трябва да плати...Този който забърка кашата няма да плаща,за това върху народа на България ще бъде приложена процедура по извънредно сурвакане!
  • 35 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Ти описваш някой резерват или комуна в любимата си САЩ. Очевидно е, че нито си живял, нито си помирисвал България през социализма. Ако вашите са се къпали веднъж на 20 дни, значи сте от родата и чакате да завали, за да излезете навън със сапун в ръцете. Аз съм живял по него време и затова мога да го съпоставя с днешното. Ти не можеш. И защо не ми отговори? Какво стана с гръмкото ти "НАТО НИ ПАЗИ"? Ще ни пази ли сега границата от бежанците? Тебе питам бе, тртко атлантическа!
  • 36 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ти си":

    Как ще ръководиш нещо, което не си виждал и през плет? Може ли плеймейтка да тренира футболен отбор?
  • 37 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    И да си знаеш, че ние сме си отбили военната служба, като сме пазили граница и страна, и никой талибан не е проникнал по наше време, значи сме си свършили дълга. Сега е ваш ред да ходите, да браните България, ама само от столчето пред монитора не става.

    Коментиран от #38

  • 38 Домакин

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Така е .
    Аз граничар не съм бил,но за с/ка на това една година командвах танков взвод в прословутия 12 МСП Елхово -някъде през '70-те г. на м.в. ,когато бях само на 19-20 годишна възраст. Полка имаше т.н. "Очаквателен отбранителен район" някъде на 5 км от турската граница,а за нашите танкове дори имаше предварително изкопани ,укрепени окопи ,които переодично ходихме да почистваме и поддържаме в готовност.
    Днес съм вече на възраст , за последно запас ходих някъде през 1996-та ,когато ме накара и да си предам .т.н."бойна готовност",която висеше в килера на апартамента ми . Над 6 месеца запаси съм дал в годините след завършване на висшето обр.
    В танк надали мога да се кача ,пък и няма защо, но виж рота от доброволци , мога да ръководя ,поне за носене на някаква караулно-постова 24 часова охрана на полосата ...на трисменен режим поне на фронт от 10-на км. За тия пари ,дето министъра ги иска допълнително (4 200 000 лв за 1050 боици и 145 единици техника) ,сигурен съм ,че за 3-4 000лв/месец ще се намерят хиляди мераклии,дори и със собствените си АТВ-та , ОФ-РОУД -джипове и кросови мотоциклети да се включат, ако МО им подсигури поне ГСМ-а . А за другото ще се оправяме сами .
    Е, най-важното е и да имаме законово-правната гаранция от Държавата , да действаме ,както се полага на военнослужащи охраняващи Родината ,съответно с разписаните Закони и Устави -каквото и да означава това ...Който е служил -знае ,как се действа с оръжие при о

    Коментиран от #40

  • 39 Домакин

    0 0 Отговор
    (продължение към ком №38)

    Който е служил ,знае как се действа с оръжие при постова служба на охраняем обект . Пък това ,къде ще се храним, спим и колко пъти на ден ще се къпем - сами ще си разрешим . За по 3500-4000лв/месец ...ще му намерим колая .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове