Last news in Fakti

26 Август, 2021 05:52 4 108 31

Действията на служебното правителство срещат все по-голяма подкрепа

  • маркет линкс-
  • доверие-
  • проучване-
  • парламент-
  • правителство

Парламентът пък губи доверие, показва проучване на "Маркет линкс"

Действията на служебното правителство срещат все по-голяма подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът все повече губи доверието на българите, докато действията на служебното правителство срещат все по-голяма подкрепа. Това сочат данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“ в периода 13-22 август.

Така само за един изпълнен със скандали месец спадът на доверието в Народното събрание е цели 10% до 13%, докато служебното правителство прибавя 3% и вече се ползва с 54% доверие.

„Българските граждани недвусмислено заявяват, че не са удовлетворени от посоката на развитие на страната. В предишни месеци фактор за подобни нагласи са били и вълните на COVID-19 епидемията, но понастоящем, четвъртата вълна е с много по-малка тежест при формирането на обществените настроения“, пишат авторите на изследването.

Действително, отрицателна оценка за развитието на страната дават цели 72% от анкетираните, а за последно подобни нива сме виждали по време на тежката COVID вълна през миналия ноември и в летните месеци на 2020 г., белязани от големите антиправителствени протести.

ИТН, „Демократична България“ и ИБГНИ – трите политически сили, които представят себе си като алтернатива на предходното статукво, губят доверие, като при партията на Слави Трифонов пропадането е най-рязко. На този фон ГЕРБ стоят стабилно, а ДПС и БСП даже прибавят подкрепа.

Данните са от съвместно проучване на bTV и „Маркет линкс“, проведено сред 1055 пълнолетни лица в страната по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    39 20 Отговор
    Едно време като са изпадали партиите в безпътица,патриотите се обръщали към царя.Той викал армията.Тя отивала и изхвърляла от парламента самозабравилите се кърлежи и царя назначавал правителство и нещата тръгвали напред.Радев да вика танковете и да тръгваме към Парламента.От нас има 150 000 пехота.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Сатъра на Хана

    54 20 Отговор
    Основния проблем на България в момента се казва Иван Гешев. Колкото по бързо го решим по един или друг начин, толкова по-бързо ще започне прехода към нормално общество. ..

    Коментиран от #26

  • 4 Маркет Линкс

    35 9 Отговор
    Трябва да се преименуват на Мекере Линкс. Поръчково изследване на ДПС. Сега очаквам и следващото изследване, според което 90% от анкетираните одобряват смяната на Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Рашков.
  • 5 150 000

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Са само от Младост!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 14 Отговор
    БРАВО на служебния кабинет

    Коментиран от #15

  • 8 Последния Софиянец

    12 43 Отговор
    Действително, Отрицателна оценка за развитието на страната при Радев дават...Цели ..72% от Българите!
    Радеееев,..Радеееев... сбогом
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 среднощен

    18 0 Отговор
    "...На този фон ГЕРБ стоят стабилно, а ДПС и БСП даже прибавят подкрепа..."; Статуквото "изигра правилно картите си".... За Божков нищо не се казва, но то няма и нужда - този път хазартният бос" загуби най-много...
  • 11 цвък

    19 5 Отговор
    Каква подкрепа...!!!! Държавата отива към гибел...В момента се нанасят невероятни щети ,които после нямат оправяне.И най-лошото е ,че никой не носи отговорност!!!

    Коментиран от #29

  • 12 КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПОЗДРАВИМ

    12 30 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ СЪС...27 ПОРЕД ИЗБОРНА ПОБЕДА!
    "ФАТМАШКАТА ЗИМА" И БКП ВОДИ БЪЛГАРИЯ КЪМ ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!
    ЕДИНСТВЕНО НАЙ-УСПЕШНИЯТ ПРЕМИЕР В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ,..БОЙКО Е...ШАНС ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
    ПОБЕДА, БОЙКО,..ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!

    Коментиран от #14

  • 13 Мммммм

    18 1 Отговор
    Ко правим сега? Институцията с най малка подкрепа получава най големи заплати и бонуси. Трябва да им се дават не три СРЗ, а три пъти по малко от СРЗ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Вече друго мнение

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Край с подкрепата. Ще храним афганци, да си ги вземат вкъщи и да ги хрантутят.
  • 16 Емо

    20 6 Отговор
    Грубата реклама води до обратен ефект. А в България лекарите-депутати от ГЕРБ използваха случая да правят политика. Вождът им управляваше пандемията и ни докара до втори по смъртност в света.
    Това е и причината голяма част от българите да не искат да се ваксинират. Асоциират вируса с лъжите на ГЕРБ.
    Иначе е ясно че вирус има, както обаче е и ясно, че не е толкова смъртоносен, колкото го изкарват. От грип умират много повече хора. Само че за това не се повтаря всеки ден.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Уйке

    15 4 Отговор
    Разпускане на НС и управление на страната от служебно правителство с укази от Президента, и то от Радев не друг! Борисов и неговата шайка, Доган и неговия башибозук с Цонев и Пеевски в затвора! Това пътя и истината!

    Коментиран от #21

  • 19 колю

    1 3 Отговор
    Това не е вярно! Само Л.М. може да го измисли и разпространи!
  • 20 Иво🇧🇬

    4 18 Отговор
    Кой реши че служебното правителство имало подкрепа??! Напротив те ще фалират държавата. Надигат се протести което показва пълната некадърност на Радев.
  • 21 666

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Уйке":

    Още един луд. хаха
  • 22 Айде бе,

    4 15 Отговор
    Верно ли бе, и кои са тези от служебното правителство с нарастналия авторитет. Може би Киро канадеца, който продължава най отвратително публично да лъже и да издава незаконни актове. Мълчи те за далаверите му и му по пате фалшиф рейтинг. Защо не пишете за назначеният му в ББР, например за юридическата съветничка и заплатата и. Къде сте и формирали хората за дейността на неговата фондация, за договора който сключи с албанец за Ел. автомобили и по който държавата се задължава да плати едни 34млн. Изобщо много "успешен", само че в далаверите. И другите все така успешни, само като видим насъскания пес Рашков. Той си призна че успешно е манипулирал изборите и благодарение на неговите полицейски методи и заплахи, парламента е такъв какъвто е, т. е. Чалгите "победиха" с 3 места в повече и затова сега искат цялата власт, и затова сега няма правителство. Заслугата е и на успешния мин. Рашков. Изобщо писна ми от манипулации и платени медии работещи за президентската кампания.

    Коментиран от #23

  • 23 НЕ БЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Айде бе,":

    ВЕРНО Е МАСОВО СЕ КУПУВАТ ДРЯНОВИ САПОВЕ ОСОБЕННО В ПРОВИНЦИЯТА
  • 24 0707

    6 2 Отговор
    Така е тези новите уж искаха и ревяха по площадите за нов вид управление, а вече 4-5 месеца имат тази възможност, но никакъв напредък няма съглашение, няма идеи какво ще се прави за да се подобри живота ни, а слушаме селски караници и хвалби кой по-по най - ама това не води към пътя на благоденствието, което ни обещаха... Рейтинга на правителството е висок защото поне то се опитва да свърши нещо в тази напрегната обстановка...
  • 25 В.В.П.

    7 2 Отговор
    Правителството е добро..Партиите ,да оставят да управлява. С тоя плурализъм,вечно на скандал,не става работата. .
  • 26 В.В.П.

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    Точно,сатър,,!!!.Иван е токсичната бучка,в кацата мед..
  • 27 !!!?

    3 13 Отговор
    Ама какви "действия" има служебния Кабинет освен PR внушения за предишното управление !? Иначе Фигуранта и неговите Фигуранти потопиха "черната кутия" на българската армия на дъното на Черно море, убиха двама български офицери, върнаха Пандемията, спряха строителството на пътната мрежа в страната, цялата икономика на страната се свежда до правене на перманентни избори, населението ни обединя с половин милиард за изборната вакханалия на генералската хунта, а Киро Язовиро раздаде 200 млн. на ангро и омайва наивниците с виртуални "клъстетери" !!!?
  • 28 Стойчо

    1 10 Отговор
    Кои действия срещат подкрепа?? Няма пари за това, няма пари за онова, все предишните ги окрали! Борисов веднъж не е казал- няма пари. И проекти, всичко си вървеше. Като не стават, аре чао. Нацначиха си хора, и окрадоха парите, съд за тия.

    Коментиран от #30

  • 29 1122

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "цвък":

    Вие сте виновни за всичко, тулупи такива!
  • 30 дааа

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Стойчо":

    Голямо геройство! Така и никой не каза колко точно заеми ни натрупа на сметката.
  • 31 Aaaaa

    1 0 Отговор
    Задълбочен анализ на политиката в последните месеци и нагласите в обществото показват:
    ГЕРБ 10% (обременени и доверени хора)
    ИТН 10% (скотското им поведение масите подгрява, яростно народа среден пръст им дава)
    БСП 20% (на пук на демографията и ковид експлоатация, пенсионерски фронт втвърдява, със социалки ги сплотява)
    ДБ 20% (Ний сме силни, ний сме млади, за зелени политикани)
    ИБГНИ 10% (Ние пак сме тука, ще разтуриме достлука)
    ДПС 10% (С тази си риторика на полит-истинология, с демократично фередже, държиме своите гласове)
    30% за останалите абдали и нови политически театрали. В същий хор народа строг, не намерил новият пророк.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове