27 Август, 2021 13:46 1 367 21

Стефан Янев: Готови сме да посрещнем всяка бежанска вълна

  • стефан янев-
  • бежанци-
  • мигранти

На първо място защитата на националната граница

Стефан Янев: Готови сме да посрещнем всяка бежанска вълна - 1
Снимка: БГНЕС

В готовност сме да съберем Съвета за сигурност към Министерски съвет, на който да обсъдим и приемем конкретни идеи и предложения. Това каза премиерът в служебното правителство Стефан Янев в отговор на въпрос на Минчо Куминев за кризата в Афганистан, предаде агенция "Фокус".

"Ще се въздържа да правя коментар на геополитическата обстановка и какво е довело до ситуацията в Афганистан", каза той. Премиерът заяви, че ситуацията е такава, каквато е.

"Това, което прави българската държава, правителството и всички ангажирани както ведомства, така и различни служби, е да следи непрекъснато обстановката, да я оценява и да подготви националната система за защита на националната сигурност да реагира адекватно на потенциално увеличаване на мигрантската вълна.
Има известно увеличение на мигратския натиск срещу границата на Р България", коментира министър-председателят. Той заяви, че това се наблюдава и преди да се развият събитията в Афганистан.

"На първо място защитата на националната граница, включително по отношение на допълнителен мигрантски натиск, е един непрекъснат процес, който продължава послединте вече 7-8 години с различна степен на този натиск. Ситуацията в момента се контролира от МВР и съответните негови структури, като към момента под ръководството на ГД "Гранична полиция" личният състав, който патрулира, който е оборудван с необходимите допълнителни средства за наблюдение и необходимите материални средства, включително високопроходими автомобили, е увеличен с 600 души", каза още Стефан Янев.

Той уточни, че е осъществена координация с Министерство на отбраната за увеличаване на необходимите патрули.

"С моя заповед в Министерски съвет с участието на почти всички министерства, с участието на службите за сигурност, агенции, включително и НПО от типа на Червения кръст, е създадена една координационна група с цел, задача непрекъснато следене на обстановката, оценяване на всички фактори както външни, така и вътрешни, така че този анализ да бъде на разположение на висшето държавно ръководство за вземане на незабавни мерки", заяви още Стефан Янев.

По думите му от първостепенно значение е границата с Турция, но в същото време границата с Гърция също не е за подценяване.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    20 2 Отговор
    А къде са F-16-те на Боко?

    Коментиран от #18

  • 2 Dinero

    19 0 Отговор
    Раздайте по един АК47 на хората, ако не се справяте с потока! :)
  • 3 За съжаление

    15 3 Отговор
    Май ще посрещнем тази вълна наведени, с голи и разтворени дупета..

    Коментиран от #10

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    15 2 Отговор
    С какво бе, с хлаб и сол ли ‼️
  • 5 ТаУмВзе

    9 1 Отговор
    Таратанци с танци!
  • 6 Критичен

    11 3 Отговор
    как наблюдаваш непрекъснато като камерите или неработят или са откраднати, а в оградата зеят огромни дупки, разчиташ на динко от ямбол ли ???
  • 7 GGG

    11 2 Отговор
    Талибаните се подиграват със США ?!
    Вчера на село си мислих- да не ми падне някой талибан от небето :)

    Коментиран от #14

  • 8 РЕАЛИСТ

    12 1 Отговор
    Колко е хубаво да имаш министър председател, който не е нарцис и не не ни се натрапва всеки ден в новините. За Бойко, казваха, че нямал огледало, а се бръснел, като се гледа при телевизията всяка сутрин.
  • 9 СТОЯН

    10 2 Отговор
    НИКАКВИ ИМИГРАНТИ!
  • 10 ИСТИНАТА

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "За съжаление":

    Платената социология лъже, че ГЕРБ водят в проучванията преди изборите!
    Но дори да е истина, че ГЕРБ ще спечелят изборите с 1-2% и повече ,
    с кого Борисов ще направи правителство?
    Само с ДПС, ли?

    Борисов се кандидатира от два избирателни района,
    а после избяга от парламента и сега е в тотална изолация!
    ГЕРБ постоянно връщаха мандатите, защото никой не иска да управлява с тях, нали?
    И след новите избори ще бъде така, какъвто и да бъде резултата!
    Тогава какъв е смисълът да гласуваш за ГЕРБ?
    Ако уважаваш гласа си, гласувай за всеки друг, но не и за ГЕРБ!
    Елементарно е!
    Извън всяка социология и политизиране!
    Проста аритметика, логика и здрав разум!

    Малоумно е да гласуваш за ГЕРБ, нали?
  • 11 притеснен

    4 1 Отговор
    Влезнат ли в страната, ще ги дондуркаме докато остареят и след това пенсиониране ! Да се надяваме да им се даде минимална пенсия !

    Коментиран от #13

  • 12 ????

    8 0 Отговор
    Хич не я посрещаите вълната, а направо я спираите още на границата!
  • 13 Последния Софиянец

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "притеснен":

    Никой бежанец не ще да остане в България.Да не са луди!

    Коментиран от #15

  • 14 Талибаните

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "GGG":

    Талибаните ли биха вече закопчани с белезници младежи,
    зад колоните на ЛС?
  • 15 съселяни

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Молим те, говори с президента да засилят още повече охраната по границата !

    Коментиран от #17

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор
    Какво ще стане,ако америка си отегли войските от ирак ,както ги отегли от афганистан,а после и от бг....какво става с нас,като съюзници на америка и какво става със самолетите,които чакаме???явно е,че америка има големи проблеми за да напусне по този начин афганистан.Вчера имаше голям атентат,който всички знаеха и никой не успя да предотврати...От къде излезе пак Идил...бг Политици имат чудното качество да се лепват за губещи държави и каузи.....Дали не е правилно вместо да приемаме бежанци да ги товарим на самолети и кораби към америка???
  • 17 Последния Софиянец

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "съселяни":

    Снощи на Агора България пред президентството гледам отворил прозореца и викам : Радев слез да видиш Еничарите какви пак ги творят,ама не слезе.
  • 18 Сенатор

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Няма да има Ф-16 станала е грешка при сделката .колкото си дал няма да ги видиш така е като си балама , сега има друг проблем -изритаха ни от Авганистан загубите са големи ,така че сега не може да се занимаваме с вашите хвърчила . Край това е ! Една студена вода помага пробвайте и ще видите, иначе чакаме нови поръчки с авансово плащане разбира се, както правите магистрали.
  • 19 Архимандрисандрит Бибиан l

    1 0 Отговор
    То като при майтапа-имаш ли килоти на подкръста ,страшно нема,може да идват! Ма дали е така,кой че ни каже? Динко оди гол край оградата,ма е гол од краста нагоре, па тръгнеме ли голи од кръста надоле и особено кога се изтарвеме да пръцнеме!!!!!! Край!.... че помислат ,че флиртуваме и айдя стана белата! Внетно е нале?
  • 20 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    И все пак как ще ги посрещате? Като ги приемате и настанявате на издръжка на бълг. народ ли тези дезертъори, или както сте задължени по закона и конституцията да отблъснете нападението на държавната граница с ВСИЧКИ средства неа неканените криминални пришълци. Хилядипъти се каза-това не са никакви бежанци. Бежанци могат да ги броят в съседен Иран. Подай си по-добре оставката заради жъжата с уж работилите в посолството ни в Кабул 70 броя афганци. Че и с техните многолюдни семейства. Нямаш право на това и си подавай веднага оставката, лъжецо.Клекнахте пред колективния запад, главния виновник за ситуацията.
  • 21 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    Янев, иди да видиш лично на литовската граница как се охранява и как действат. Безкомпромисно! Няма НПО-та , няма шест-пет. И хич не им дреме за запад и соросоиден вой.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове