Last news in Fakti

30 Август, 2021 08:52 2 547 83

Нинова: Би било безотговорно да оставим държавата без парламент и управление

  • корнелия нинова-
  • ибгни-
  • управление

Ако не стигнем до съгласие, нека поне актуализираме бюджета. БСП предлага мерки, които ще подпомогнат 2,5 милиона българи, каза тя

Нинова: Би било безотговорно да оставим държавата без парламент и управление - 1
Кадър БСТВ

Разговорите с ИБГНИ протекоха конструктивно, разумно и най-вече постигнахме съгласие по двата важни въпроса, които поставихме като мандатоносител. Първият, дали биха подкрепили правителство на промяната – отговорът беше да, ако постигнем съгласие с ИТН и ДБ. И вторият, ако все пак не постигнем такова съгласие, да направим усилие, преди да върнем мандата, да актуализираме бюджета с най-важните решения, които касаят хората. Така че бих определила тази първа среща като успешна. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в ефира на БСТВ.

По нейните думи ръководството на БСП се е събрало и е преценило, че има смисъл разговорите по третия мандат да се извървят докрай, въпреки предварителните заявки на другите формации.

„Още от първия мандат се отнесохме отговорно, държавнически и диалогично. Разговаряхме с всички партии на промяната. За разлика от някои противоречия между тях и някои тежки думи, които си казаха, ние запазихме и добрия тон и сериозното отношение към проблемите. Искаме да направим последен опит – да се опитаме да внесем разум, защото идват тежки месеци, ковид криза, икономически последици от нея, социални проблеми, ръст на цени. Би било безотговорно да оставим държавата без мнозинство в парламента и без управление“, посочи Нинова.

„Ако не постигнем съгласие, поне да се разберем за минимум пакет, с който трябва да актуализираме бюджета преди да върнем мандата. Ако сега веднага върнем мандата, това означава, че президентът ще разпусне парламента до дни и няма да има кой да преизичсли пенсиите, да осигурим средства за "Ремдисивир* в болниците, да осигурим на лекарите на първа линия по 1000 лв., да осигурим средства за полицаите и военните на границата, за да опазят от мигрантска вълна националната сигурност, няма да има обезщетения за работниците, за културни дейци, за самоосигуряващи се“, каза още тя.

Нинова посочи и грешките, които ИТН са направили като мандатоносител: „Една от грешките, която направи мандатоносителят тогава и която взриви отношенията им с ДБ и ИБГНИ, беше готовото предложение сложено на масата за министри и министър-председател. Ние решихме да подходим по-разумно и да оставим отворен въпроса за премиера и министрите, да седнем четирите партии заедно и да обсъдим възможностите. Всяка партия да даде своите предложения и заедно да решим кое от тях е най-подходящо. Поставихме следния график: първи кръг от срещи да видим дали сме съгласни по политиките, по които постигнахме съгласие при първите разговори и дори се стигна до политическа декларация с подпис от ИТН. Ако постигнем съгласие по това, едва тогава да преминем към втори кръг от срещи, на които да обсъдим личностите, които да изпълняват политиките.“

Според Нинова личните нападки и обвинения, които партиите на протеста си отправят, ще блокират възможността за разговори дори и в следващия парламент.

„На открит поглед ми изглежда, че колегите от партиите на протеста не успяват да надхвърлят тяснопартийния интерес в този момент. Те допуснаха и помежду си съмнения за задкулисие. Едните видяха зад другите дългата ръка на ДПС, другите – на икономически кръг на Прокопиев. БСП стои най-добре в тази ситуация, защото в последните пет години положихме усилия да изчистим партията си от зависимости. Както чувате, никой не казва, че някой стои зад БСП. Зад БСП стоят членовете, избирателите, колективните органи на партията. Моментът е много важен и затова ми се иска от другите да покажат надпартийно мислене и чистота на решенията“, коментира лидерът на БСП.

„Не съм ходила в офиса на Слави Трифонов. Моята представа за правене на политика е, че тя трябва да се прави в институциите и открито пред гражданите, без задкулисни договорки на тайни срещи. Ние го показахме в последните седмици – всички срещи, които проведохме бяха единствено и само в сградата на Народното събрание. Винаги преди тези срещи уведомяваме журналистите и винаги след тези срещи отчитаме какво сме постигнали. Мисля, че когато имаме претенции за публичност, прозрачност и за смяна на модела, трябва да се държим така“, подчерта Корнелия Нинова.

Нинова посочи, че ако „Демократична България“ и „Има такъв народ“ откажат разговори за редовен кабинет, отиваме на избори, които, за съжаление, ще се проведат в много тежка ситуация.

„Имам тревога, че с това, което се случва, особено противоречията между партиите на протеста, даваме възможност на статуквото да се окопае. Виждате как Борисов говори през последните седмици. Още преди месеци казах на колегите от трибуната на парламента – спрете се и дайте да свършим работа, защото ще го върнете с това поведение, с тази невъзможност да намерим общ език и да продължим промяната на модела, защото той съвсем не си е отишъл“, сподели още тя.

„Нямаме окончателно решение на колективен орган, но гледайки от интереса на народа, според мен е по-добре избори „две в едно“. Разминаването иначе в изборите би означавало поне три подред недели да се ходи до урните и то това в такава тежка ситуация. Това е рисково и за здравето на хората, но и за държавността, защото това предполага ниска избирателна активност и ниска легитимност на институциите, които ще бъдат избрани. Ниската избирателна активност е опасност, изобщо, за държавата и държавността, и за политическата система, а в случая – и за бъдещия президент“, коментира темата за евентуални предсрочни избори Нинова.

„Оттук нататък предлагаме да се съкратят сроковете между първо и второ четене и в много кратки срокове да приемем актуализацията на бюджета. Ако трябва да проведем извънредни заседания. Освен това, има внесени законопроекти за промяна на съдебната система, закриване на специализирания съд и специализираната прокуратурата, можем и тях да се опитаме да ги приемем. Ние сме внесли и Закона за възрастните хора, няма никаква пречка да се приеме в следващите две седмици. С мерките, които предлагаме близо 2,5 милиона българи ще получат подкрепа“, начерта пътя напред лидерът на БСП.

Според нея рискът за актуализацията е да се започне едно наддаване с предложения и даде пример: „Едни от колегите вече предложиха 100 лв. за пенсионерите, веднага след това други предложиха 120 лв. Трета ще предложи 150 лв., ние можем да предложим 200 лв. Това е неработещо и това вече е предизборно. Ние искаме обратното – всички партии да излъчим представители, да се съберем и да видим кое е работещото.“

Тя заяви още, че в предложената от служебния кабинет актуализация има пропуски и затова БСП ще направи предложения между първо и второ четене да ги допълни. Нинова даде пример, че в нея няма предвидени средства за самоосигуряващите си лица, за които трябва да се предвидят поне по една минимална заплата, ако се стигне до затваряне. По думите ѝ трябва да се предвидят още допълнителни средства за дейците на културата, както и за родители, които ще останат вкъщи да си гледат децата.

„Не направим ли всичко това, ще бъде много тежка зима“, предупреди Корнелия Нинова.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    64 47 Отговор
    В момента БСП прави много добро впечатление- много демократична партия излязоха !

    Коментиран от #41, #54

  • 2 FEFE

    66 7 Отговор
    Имат 165 депутати без тези на ГЕРБ и ДПС и едно правителство не могат да направят?!

    Коментиран от #23

  • 3 САМО БСП

    33 40 Отговор
    САМО БСП
  • 4 Мутри вън

    56 16 Отговор
    Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от жипката си.

    Коментиран от #44, #47

  • 5 Пич

    31 38 Отговор
    Горката , само тя не иска да схване , колко бита карта е... Ристе и Мая започнаха вече да правят обходи на към Банкя...
  • 6 GGG

    65 12 Отговор
    Трифоноф, помага на приятеля си Боко- факт!

    Коментиран от #25

  • 7 Цигани

    36 32 Отговор
    Лелче много си алчна,няма да ти се случат нещата...
  • 8 Дед

    31 31 Отговор
    По добре без парламент отколкото да ни управлява ти злобна жена.
  • 9 точно

    28 25 Отговор
    Вие ли говорите за отговорност?...
  • 10 ТаУмВзе

    25 17 Отговор
    Кинтоимпексова, сдавай мандата на Служебния кабинет ма. Когато мутропитека се върне на бял катър и ти падаш!
  • 11 нннн

    23 13 Отговор
    Кой ще смени модела КОЙ, ако тия не се разберат? Не искам да живея в Боковия модерен феодализъм още 12 и повече години!
  • 12 Българка

    26 15 Отговор
    Действията на БСП са балансирани и заедно с ДБ, ИСБГНИ постъпват отгокъм българите със заявките поне да актуализират бюджета, за има средства за справяне с кризите.
    Иимат последен шанс да покажат, че са отговорна партия, а не чалка организация, случайно попаднала в НС
    Трифонов е ясно, че е болен мозък, но Митева, Чорбанов, Мика Зайкова ми е изненадващо, че действат като безгръбначни послушковци, които нямат чест и достойнство

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 13 Факт

    18 9 Отговор
    По принцип третият мандат може да се държи неограничено време... Законът позволява, месеци, дори години да се водят преговори и консултации... В този парламент имаше и има мнозинство срещу досегашният модел Борисов-Доган-Пеевски-Гешев.... Ако обаче Слави Трифонов не се окаже наистина троянския кон, който всъщност играе за ДПС и ГЕРБ......
  • 14 ХА ХА ХА

    17 18 Отговор
    ТИЯ ПАК СЕ ИЗЦЕПВАТ , НАЛИ СА СИ КОМУНДЕЛИ !!! КАТО Е ТОЛКОВА БЕЗОТГОВОРНО ДА ОСТАНЕ ДЪРЖАВАТА БЕЗ ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО И СИ ТЪЙ ЗАГРИЖЕНА ЗА НАРОДА ???? ЗАЩО НЕ ПОДКРЕПИХТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЛАВИ ???? КАЖИ БЕ КОМУНДЕЛ ???

    Коментиран от #35

  • 15 среднощен

    16 10 Отговор
    "Дрън-дрън - та плюс"... "Грешката не е случайна"... Две седмици са много време, наблюдавайте внимателно - какви законопроекти ще минат в Парламента... За цените да не говорим...?
  • 16 пупу

    15 8 Отговор
    Що не се сетихте за това от първия мандат?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българка

    29 6 Отговор
    Нинова греши- ИТН не са партия на протеста. Техните сценаристи се появяваха на протеста чисто служебно, за да го отразяват, а не да протестират като граждани. ИТН протестираха от диванчетата в 7/8
  • 19 Ами

    14 11 Отговор
    не стоиш въобще добре! Тя дългата ръка на дпс, от години ви бута насам и натам!
  • 20 Инфлация

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Какви средства сънуваш? Може би новонапечатани банкноти...

    Коментиран от #26

  • 21 ВЕРНО БЕ

    11 14 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Действията на тия престъпници са мтооого балансирани !!!! Нека актуализират бюджета и да го опоскат !!! После ще духаш супата българка ли , не та зная каква си !!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Даа

    19 7 Отговор

    До коментар #2 от "FEFE":

    Наистина имат огромно мнозинство без ДПС и ГЕРБ, НОО Слави иска да налага своето без диалог, без съгласие!! Подкрепата се търси, а не се налага силово! Слави наистина играе за ДПС и ГЕРБ... Но в групата на ИТН има много достойни хора, те могат да решат да не се подчиняват на шефа си .... И е възможно правителство .... Доста депутати от ИТН могат да се отцепят, като разбраха в каква измама ги е вкарал Слави Трифонов...

    Коментиран от #29, #49

  • 24 Нини

    6 8 Отговор
    Това бошков ТВ ли е?
  • 25 Факт

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "GGG":

    е единствено подлите напъни на дб да плащат за лъжи!
  • 26 Sss

    14 6 Отговор

    До коментар #20 от "Инфлация":

    Стига с тоя Прокопиев, стига с тези опорки на ДПС... Явно си фен на Пеевски и Борисов...
  • 27 ОСТАВКА

    11 14 Отговор
    НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ ! ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК ! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА , СЪД И ЗАТВОР !!!!
  • 28 еко

    11 7 Отговор
    Но пък е съвсем отговорно да натоварвате гражданите с нови такси в полза на олигарсите? Екостикерите, кога ще ги отмените?
  • 29 Аха

    9 9 Отговор

    До коментар #23 от "Даа":

    И как достойни хора в ИТН, ще се отцепят от достойно и морални идеи, за да отидат при недостойни подлеци и задкулисници като ДБ! Много умно!
  • 30 антибсп

    9 10 Отговор
    Безотговорно е! Но точно това прави курнелия ...
  • 31 подмяна

    10 12 Отговор
    БСП демонстрира как се подменя вот.
    Задачата им е да направят правителство , но те вече се изживяват като правителство.
  • 32 ах ах ах ах

    14 12 Отговор
    Мунчо разбута държавата , сега потрива доволно ръце и чака втори мадат ! Цените хвърчат нагоре , инфлацията набира скорост , мигрантите напират ! А народа ще яде отново хурката !!
  • 33 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    12 8 Отговор
    Гладна ли си ма?
  • 34 БСП за България и Радев

    9 10 Отговор
    Госпожица Нинова, струва ли си да се жертвате за тези неблагодарници? За тези 2 500 000 гласоподаватели на Тиквата, учиндолския чалгар и Спондж боб Христо Иванов??? Само Мая Манолова и Адвокат Хаджигенов са от нашата морална основа. Към другарката Дончева съм резервиран, защото е меркантилна и много лъже. Май е време с теб да последваме Зуека

    Коментиран от #42

  • 35 Ми ся

    15 10 Отговор

    До коментар #14 от "ХА ХА ХА":

    Ми ся ко ша прайм ??? БСП не ще да връща мандата , иска да управлява ОТГОВОРНО в името и благото на народа !!! Да , хубаво звучи .....ама как ша им повярваме на тия БЛАГОДЕТЕЛИ , като всеки път вземат ли властта , вземат и парите , работата и залъка от устата ни ???? И това го правят три поредни пъти !!!! КОЙТО им вярва, да ги подкрепя ....аз съм им събрал попарата !!!!!
  • 36 Коментар

    12 8 Отговор
    А в същност какво искаше да каже кака Корни!
    "Би било безотговорно да оставим министерските кресла, комисииките и другото лапане на държавната баница"!!!
    Тая, Тиквун, Славун и сарая са от едно и също котило - мафия до мозъка на костите си!!!
  • 37 Шматарока

    13 12 Отговор
    Единствено Нинова се оказа играч. Сега, понеже няма времева рамка за третия мандат, да го задържи поне до пролетта. Така и Парламент ще има да поработи, и правителството може да свърши доста работа. Пък ако има възможност, да го задържи така 4 години, още по-добре.И тЕ ви правителство, тЕ ви и Парламент. И всичко ще е на 6.Умен ход и на Президентса..сега остава кака Корнелия да изиграе правилно картите

    Коментиран от #43, #45, #80

  • 38 РЕалиста

    11 7 Отговор
    какъв 15-ти септември ма, то за 3 дни ще стане ясно, що за игри играете ???
  • 39 хайде

    6 2 Отговор
    От парламентарно представените партии, всички милионери с хотели, яхти, джипки, мерцедеси, майбаси, къщи за гости - крачка напред. Каква вълна уважаеми зрители, какви емоции. Епа няма ли някой да си остане на мястото, така от кумова срама?
  • 40 Мъкаааа

    10 8 Отговор
    Тупаме топката докато ни разпореди Радев.Могъщата някога партия изпадна до положението на креатура на една фуражка.Какво падение.Първанов бешее светлинни години пред този.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Смешко

    8 8 Отговор

    До коментар #37 от "Шматарока":

    Блаженни са верующите и техно е царството небесно.Бавите и протакате в ущърб на обществото.Стара и изпитана червена тактика.От пусто в празно.Партия със затихващи функции.
  • 44 Подкрепа за Борисов

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мутри вън":

    Мутри Вътре сега нали това беше целта Размотават Разрушават Крадат България За какъв Гешев дрънкаш Тази сбирщина Дърти обиграни мутри от 20 год шетат в парламента Създават закони за тях А ти ще драскаш Лъжи Огромни заблуди

    Коментиран от #70

  • 45 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #37 от "Шматарока":

    Най-добре е да го задържи 45 години те това го могат,но я няма Съветската армия.

    Коментиран от #53

  • 46 Давид

    7 7 Отговор
    Бъди безотговорна, както си била винаги. Защо за пред нас се правиш на такава каквато не си. Жан Виденов ни каза що за стока си.
  • 47 Че той

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мутри вън":

    Борисов се е фактор,другарю.Вижте без него ,как другарите се ос...ха.
  • 48 Бойко идвай

    7 7 Отговор
    Мутри Вътре сега нали това беше целта Размотават Разрушават Крадат България За какъв Гешев дрънкаш Тази сбирщина Дърти обиграни мутри от 20 год шетат в парламента Създават закони за тях А ти ще драскаш Лъжи Огромни заблуди
  • 49 Питанчев

    3 7 Отговор

    До коментар #23 от "Даа":

    С кого да преговаря Славчо?С Мая предложила Пеевски и част от управлявалото някога БСП?Или с Дончева с поправката Ванко1.И тя част от управлявалата БСП в тройната коалиция.И двте напуснаха ,защото не можаха да преборят Корни кой да управлява на Позитано.Или с Мравояда дето беше министър на Боко.С неголи да преговаря?Или с Атанасов.Изпечен тарикат,пребоядисан комунист част от клакьорите на Костов разграбили България.С кой???
  • 50 Нинова връщай мандата веднага

    5 10 Отговор
    БКП От 30 год грабят крадат ИЗТОЧВАТ България Законите те са си ги направили в тяхна услуга Конституцията е направена от БК П Досега Никой Не е осъден защото Законите са създадени от самите Крадци Вижте БКП милионер до милионер
  • 51 Мислител

    8 2 Отговор
    Дори и да спечели новите избори, ББ ще загуби, ако състави правителство!
    Крахът на политическата система е толкова силен, че нещата могат да се оправят много бавно, с много компромиси и позитивен подход.
    За съжаление, това са непривични за нас "нещица"!
  • 52 Бамбука

    10 4 Отговор
    За разлика от Бориов и Трифонов, Нинова има топки да застане пред НС и обяви проект за правителство.

    Коментиран от #57

  • 53 Шматарока

    12 4 Отговор

    До коментар #45 от "гост":

    Абе, глъмпер. Толкова ли не можеш да вденеш, че това е единствения изход да презимуваме. Че това, дето се е задало, хич не е добро. Това е начинът, колкото и да не ни се иска, да остане служебното правителство за 7-8 месеца, докато отмине зорът.Иначе лошо.. А че не разбирате от ирония,това е друг въпрос. Нищо чудно че изгонихте банкянската тиква, само и само да го смени учиндолска кратуна.
  • 54 Бай...

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Това е така защото скъсаха конците на кукловодите, вземат колективно решения, а не еднолично като ГЕРБ, ИТН, ДПС! Надеждата е повече хора да го осъзнаят до следващите избори!

    Коментиран от #62

  • 55 Българка

    6 9 Отговор
    Когато Кури се грижи за народа ,получаваме Пеевски за шеф на ДАНС, плосък данък ,празни магазини,купони за хляб и бензин, дискотека в къщи и все такива благини.Черешката на тортата при тяхното управление е 3000 лева за долар и заплата около 5 а пенсия 3.За това предпочитам да не се грижи толкова а да постъпи безотговорно.Ще е по добре за нас в пъти.

    Коментиран от #61

  • 56 добре бе

    3 7 Отговор

    До коментар #41 от "Коментар":

    Ми, кажи си направо: Президентска република!
    Това го има по света?!
    Само, не с тоя президент!
  • 57 майтап бе

    4 7 Отговор

    До коментар #52 от "Бамбука":

    Къде ли ще паднат топките на Нинова, ако Баце и Карадайъ решат да я подкрепят на самото гласуване?
  • 58 То служебното

    3 4 Отговор

    До коментар #41 от "Коментар":

    в голямата си част е под контрола на прокопиев, ама нали копейкин плаща да се драска нещо там, та драскаме без христо иванов, ама да остане иначе! 😃
  • 59 А ти защо не си Обявила

    2 2 Отговор
    Какъв ще е кабинетът, официално.???
  • 60 Помня преди известно време

    4 6 Отговор
    БСП заявиха, че няма да подкрепят, БЕЗУСЛОВНО? Сега пък, “било безотговорно за държавата да не ГИ подкрепят”. Жалка история са тези колективни псевдосоциалисти..
  • 61 Toxic

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Българка":

    Пеевски доскоро си беше задкулисен шеф на ДАНС без да е бил предложен официално, благодарение на мафията герб-дпс-вмро! Орешарски го свалиха за изтеглен 1 милиард кредит, а след като демократите върнаха Бойко на власт, мафията после изтегли още 20 без никой да протестира.

    Коментиран от #67

  • 62 Викаш

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "Бай...":

    Колективен грабеж ще има?
  • 63 истината

    8 2 Отговор
    Абе каквото и да си говорите,с всичките и кусури,по-читав политик на българския пазар в момента от Корнелия няма.Но българинът не мисли с главата си,а слуша продажните медии и дежурните"експерти"по всичко.А там тя не е долюбвана.Познайте защо и от кого.

    Коментиран от #77

  • 64 Просто спомени

    2 7 Отговор
    явно на плебса му е къса паметта.
    Само преди 8 г. лидера на БКП се целуваше уста в уста с лидера на ДПС на орлов мост.
    Сега БКП е конструктивна партия а ДПС е токсична.
    Как става това?

    Една фин. институция - "Клиентите са ни скъпи", отлетя в небитието.

    Спряха финансирането от далеч.

    Очевидно народа не помни, но държи доволно в ръка чегърталката
  • 65 БСП ...ЗЛО КОМУНДЕ

    4 7 Отговор
    НИНОВА, НЕ НИ БАЛАМОСВАЙ...БЕЗ ГЛАСОВЕТЕ НА БАЦО И СЛАВУЦА, НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ......КАМО ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО
  • 66 ГЕРБ

    5 4 Отговор
    АЙДЕ НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ТОЛОВА ОТГОВОРНИ.ВСИЧКИ КРИЗИ В БЪЛГАРИЯ ВИЕ ГИ СЪЗДАДОХТЕ .
  • 67 Българка

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "Toxic":

    Аз излагам неоспорими факти а не опорки на Позитания.Беше ли предложен Пеевски за шеф на ДАНС, беше ли приет плоския данък,беше ли долара 3000 долара,бяха ли празни магазините и т.н.Може да се напише цял роман.И ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВАШЕ КОГАТО БСП УПРАВЛЯВАШЕ.СЪС ДЕЙНОТО УЧАСТИЕ НА НИНОВА И МАНОЛОВА.И СЪЩИТЕ СЕГА БИЛИ НОСИТЕЛИ НА ПРОМЯНАТА .СМЯХ.

    Коментиран от #71

  • 68 beast

    6 5 Отговор
    САМО БСП ЩЕ ОПРАВИ ТАЗИ УМРЕЛА СТРАНА ....
  • 69 марков

    3 4 Отговор
    скрий се бе кукундрел
  • 70 кой

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Подкрепа за Борисов":

    МУТРИ ВЪН!
  • 71 Toxic

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "Българка":

    Какви факти, бе, ако Виденов беше изтеглил кредитите , които всички след него изтеглиха доларът щеше да е 30 стотинки, а не 3000 лева?! Виденов защитаваше страна от алчните лапи на псевдодемократите, които после изкупиха държавата за жълти стотинки, благодарение на кризата която предизвикаха сами.

    Коментиран от #72

  • 72 Българка

    2 5 Отговор

    До коментар #71 от "Toxic":

    Нали точно за това ти говоря.Ако ,такива като Нинова не бяха приватизирали и съсипали печеливши предприятия сега щеше да е друго.И същата сега ще ми се прави на спасител.Ха,ха.

    Коментиран от #76

  • 73 121212

    4 4 Отговор
    Нали знаете,колко гласуваха за вас Нямате право да се разпореждате с държавата.На частни партита викайте който си искате.
  • 74 2 5 МИИОНА

    2 3 Отговор
    ТАЗИ кокошарка, от ден на ден става все по-умна. " Ще направим всичко възможно по-силите ни да има редовно правителство!". Но, то се знае пазарлъците са само на пазара, за краставици и домати. "Ако не стигнем до съгласие, нека поне актуализираме бюджета!". "БСП предлага мерки...?" "Умна" - хайде да дадем баницата на временното правителство на нашия другар Румен Радев, а те ще раздават на кой едно, на кой две парчета от нея, а на някой дори нищо. Старата песен на нов глас.Тук се прокрадва съмнението, че трябва да се подпомогнат идващите президентски избори - хора, пари, пари са нужни за тези избори! Всички тези не успели да са съставят правителства е само една игра която се върти около президенти. Та, "подпомагането" на 2,5 милиона българи е добре дошло, добра възможност - " щастливи" българи, вече има някой който се е загрижил за вас..., вече сте подпомогнати.
  • 75 ....

    2 7 Отговор
    Печелят време за да обслужват Радев ,те много са на ясно ,че не могат да сформират правителство!
  • 76 Toxic

    6 2 Отговор

    До коментар #72 от "Българка":

    Нищо подобно не говориш! Нинова живее в панелка от 80 кв. и е участвала в приватизацията на търговско дружество заедно и наравно с всички свои колеги, работещи в него, а не е приватизирала и разграбвала фабрики с милиарди активи като всички останали. И Виденов е измежду най-честните и почтени политици от последните години. Задокеанските ни уж приятели заедно с другите ни уж приятели от западна Европа му спретнаха схема за унищожаване на икономиката ни и нейното безогледно разграбване, понеже той им се опълчи и не пожела да го направи доброволно. Като за капак ни заробиха с безбожни кредити. На кредит лесно се демонстрира стандарт на живот, докато не дойде време да плащаш сметката.

    Коментиран от #78

  • 77 мнение

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "истината":

    Съгласен съм за Нинова, но само по отношение на външна визия / не давам оценка за женска такава/ по-точно начин на говорене- яснота, точност на формулиране на тезата, премерен тон, без обидни и груби квалификации!
    При това, не съм бесепар!
  • 78 Който и да съм

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Toxic":

    Съгласен съм с това, което пишеш, с изключение на приватизационната сделка! Само Нинова си знае!
    Ние българите, обикновено сме подозрителни за такива неща и има защо!
    За Виденов си абсолютно прав / не съм от БСП, не съм и бил/! Много от нас имат къса памет и изопачена представа за случилото се през 96/97 година! Обикновено се повтаря "Виденовата зима", празните рафтове и съотношението долар/лев-1 към 3000.
    Това са само част от резултатите на тая криза.
    За причините , развоя и главните играчи в нея по-голяма част от народа не знае!
  • 79 мдда

    3 2 Отговор
    Би било безотговорно вие от БСП да не се налапате с постове и облаги... при връчен мандат.
  • 80 Шматарока

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Шматарока":

    И да допълня- почти съм сигурен, че така ще се отиграе мача. Всичко е пресметнато- Нинова задържа мандата до пролетта, разтягайки консултациите във времето. И това е единствения правилен ход да презимуваме, а и Парламента да може да свърши най-значителните законови промени, най-вече-да се махне Гешев и да се отпочне съдебна реформа, ама истинска..че на много хора търпението вече ни е на изчерпване.
  • 81 Решетников

    3 2 Отговор
    Импексова и Дрътия Чалгарин играят за таварищ Радеф Всичко е пунта мара за дебилите които гласуваха за тях
  • 82 КРОКОДИЛА

    0 2 Отговор
    АМА ТИ СИ ВИНОВНА ВРЕШ СЕ КЪДЕТО НЕ ТИ Е РАБОТАТА - САМО ЗИМАШ ЗАПЛАТА ОТ НАРОДНИТЕ ПАРИ ...................ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ..............................
  • 83 1122

    0 1 Отговор
    Още по безотговорно е БСП да управлява.И не само БСП,а и ГЕРБ,ДПС,видяхме и ИТН,те пък не знаят какво да искат и каво да правят,а пък ДБ с тия Иван костовски номера,също като царя.Най добре това служебно правителство да си продължи работата,че таман се е захванало здраво,ще свърши добра работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове