Last news in Fakti

30 Август, 2021 12:50 7 022 100

Ето какви мерки предлага доц. Кунчев на МЗ

  • доц. ангел кунчев-
  • нови мерки-
  • затягане-
  • мз

Регистрираната към момента 14-дневна заболяемост от COVID-19 в страната е 265,52 на 100 000 население

Ето какви мерки предлага доц. Кунчев на МЗ - 1
Снимка: Shutterstock

Гл. инспектор доц. Ангел Кунчев е изпратил доклад до министъра на здравеопазването, с който предлага въвеждането на нови ограничителни мерки на територията на страната.

С цел прекъсване на механизма на предаване на инфекциите от COVID-19 е необходимо да се въведат ограничителни мерки по отношение струпването на хора, свързано с провеждането на различни обществени дейности, мероприятия, посещения на обекти с обществено значение.

Регистрираната към момента 14-дневна заболяемост от COVID-19 в страната е 265,52 на 100 000 население. В тази връзка Кунчев предлага да се въведат предвидените в Националния план мерки, както следва:

На първо място трябва да се преустановят всички масови мероприятия, организирани от общини и по частна инициатива като концерти, музикални фестивали, събори, фолклорни инициативи и др., свързани със събиране на едно място на хора от различни области на страната и държави от света и висока концентрация на хора на ограничена площ. Това е предпоставка както за масово заразяване на присъстващите поради високия контагиозен индекс на Делта варианта, така и за последващо вторично разпространение на инфекцията в различни населени места, смята той.

Следващото предложение е да се преустанови провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма на закрито. Допуска се тяхното провеждане на открито при спазването на основните противоепидемични мерки (носене на защитна маска за лице, спазване на физическа дистанция). Като възможност за намаляване на негативните последици от ограничителните мерки върху бизнеса е целесъобразно използването на въведения вече т.нар. зелен (санитарен) паспорт (100% от персонала и посетителите да са ваксинирани, преболедували или с отрицателен резултат от проведен PCR или бърз антигенен тест, удостоверено с необходимите документи) като алтернативен вариант на предвидените в Плана мерки.

Наличното вече официално приложение на България за сканиране и валидиране на Digital Green Certificate – COVID CHECK BG, одобрено от Гугъл и публикувано в Google Play Store, ще спомогне на персонала в различните обекти, прилагащи този подход лесно и бързо да проверяват сертификатите на посетителите.

Ще се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма на закрито при заемане на 50% от капацитета на помещението и 100% наличие на цифров COVID сертификат за ваксинация, преболедуване или изследване от всички заангажирани и участващи лица.

Кунчев предлага още да се преустанови провеждането на закрито на мачове и други спортни събития. Изключения се допуска само спрямо провеждането на професионални спортни събития на закрито, но без публика. Провеждането на мачове и спортни състезания на открито се осъществява без публика. Алтернативен вариант е допускането на публика на открито до 50% от капацитета на съответния стадион/спортна зала само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт.

В предложението се посочва и преустановяване на групови посещения във фитнеси, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове. Допуска се само индивидуалното ползване на посочените по-горе обекти при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м между посетителите. Алтернативен вариант е допускането на групови посещения и заетост до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала.
Мерките да засегнат и музеи, галерии и други културни събития чрез преустановяване на работата им. Алтернативен вариант е работа до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100% наличие на зелен паспорт от персонала.
Преустановяване работата на нощни заведения, игрални зали и казина. Алтернативен вариант е работа до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100% наличие на зелен паспорт от персонала.
Преустановяване работата на закрито на заведения за хранене; допуска се обслужване на открито при осигуряване на разстояние от 2 м. между столовете на масите и посетителите са групи до 6 човека на маса и при ограничено работно време в границите между 7.00 и 22.00 часа. Разрешена е доставка по домовете. Алтернативен вариант за работа на закрито е до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала.
Преустановяване работата на закрито на прилежащите към местата за настаняване заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма за лица, които не са гости. Същите обслужват само гости на местата за настаняване по възможност чрез рум сървиз или при спазване на изискванията за работа при обслужване и при спазване на въведените изисквания и ограничения за конкретния обект, но не повече от 50% от капацитета на заведението.

Въвеждане на контрол за достъп в търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговските центрове тип МОЛ, с оглед ограничаване на потока от лица, като не се допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

Това са предложенията, изпратени от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Предстои да стане ясно дали от здравното министерство ще излязат със заповед, с която да приемат въвеждането им.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2335

    160 14 Отговор
    Време му е за пенсия, да бъде изолиран

    Коментиран от #84

  • 2 честен ционист

    10 162 Отговор
    Нека аз предложа няколко мерки на Кунчо:

    1. Въвеждане на ваксинационни пропуски и такива за преболедуване с валидност 6 месеца
    2. Изискване на пропуските за посещение на хранителни магазини, др магазини, работни места с повече от 5 човека персонал + клиенти
    3. Тестване на всеки 72ч на неваксинираните с PCR тест за доказване на отрицателен резултата при посещение на хранителен магазин, църква, банка, фризьор, раб място

    Коментиран от #4, #5, #6, #26, #32, #45, #53, #54, #75, #79

  • 3 Димов

    141 4 Отговор
    Кунчев, как върви ваксинацията в гетата? Колко души от малцинствата вече са ваксинирани?

    Коментиран от #16

  • 4 Димов

    114 3 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Нали ревахте против дискриминацията? Сега нов вид дискриминация прокарвате.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 аванта

    61 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Имаш ли идея как се осъшествява предложението по т.2 и че няма законен начин да се осъществи
  • 7 Гост

    61 9 Отговор
    ⚠️ЗАПОЧВА СЕ⚠️
  • 8 Нечестен цион

    52 12 Отговор
    Аз пък предлагам да си имплантираме чип, който да следи 24/7 дали сме болни и ако сме болни и опитиме да излизаме от вкъщи да ни пуска ток в мозъка посредством миниатюрни електроди.
  • 9 123

    117 8 Отговор
    Кунчев, ти какъв боклук си!

    Коментиран от #15

  • 10 Чичо Гошо

    93 4 Отговор
    Да каже първо как установяват "делта, капа, гама..." варианти, че на този етап няма стра в която да съществува тест за индивидуализирането на отделни щамове. На следващо място да става ясно колко от положителните тестове са PCR. Ясно е, че този метод е ненадежден и не следва да се прилага за изследване на вируси.

    Коментиран от #13, #61

  • 11 Гост

    9 73 Отговор
    Въведете задължителен изходящ ПСР тест за преболедувалите. В момента те се връщат на работа просто след като минат 2 седмици от диагностицирането им с ковид. Отрицателен изходящ тест не се прави, не е задължителен и повечето болни си мислят, че вече са здрави, а не са съвсем, но пък отиват на работа.
  • 12 446ттт

    86 4 Отговор
    Няма да мине номера
  • 13 Гост

    27 12 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо Гошо":

    ПСР тестът има надеждност около 80%, но само около 8 ден от заразяването. На вторият и на 12 ден е с достоверност около 25%.

    Коментиран от #18

  • 14 ПЕШО

    9 11 Отговор
    Най-важното е да се спаси туризмът.А ко казах ?Това ддс ,кой ще го плаща ?
  • 15 Много

    31 1 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    голям, тиквест
  • 16 За това

    7 24 Отговор

    До коментар #3 от "Димов":

    не питай Кунчев, а т.нар. д-р Кацаров.
  • 17 Фики

    80 2 Отговор
    Отдавна долният гнусен герберастки боклук Кунчев трябваше да бъде в пенсия.
  • 18 Чичо Гошо

    66 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    PCR технологията може да изкара положителна проба за всичко възможно. Използват средно около 40 цикъла с този метод, като по този начин увеличават молекулите трилион пъти. М/у другото не разграничава активно от разпаднало се РНК. Тази информация е достъпна.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Доктор

    75 1 Отговор
    Този натеглив каун трябва да бъде уволенен незабавно.
  • 21 бушприт

    49 1 Отговор
    Чужди вещества са открити в още една партида на ваксината срещу коронавирус, произведена от американската компания "Moderna", доставена в Япония. Това беше съобщено в неделя на уебсайта на префектура Окинава.
  • 22 секуро

    27 1 Отговор
    Това на снимката на Кунчето-съседката циципасът ли е?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гражданин

    71 1 Отговор
    Каква е причината за неистовото озлобление лъхащо от изказваните мнения от държавния здравен инспектор Кунчев? Неосъществени амбиции за налагане на мнение или използване на позицията си за политически цели? Разделянето и насъскването на хората един срещу друг: ваксинирани и неваксинирани( със сертификати и без ..) не води до нищо хубаво за страната. Може би Кунчев, трябва да се опита да разбере същността на проблема, а не да "насилва" чрез заплахи използвайки държавната властова позиция.
  • 25 Истината

    61 10 Отговор
    За да се спре разпространието на Ковид единствената мярка, която трябва да се вземе е изолиране на всички ваксинирани, факт е че само те сеят заразата, да се допускат до магазини и заведения само след отрицателен тест! Пак повтарям - отнася се само за ваксинирани.
  • 26 Явор

    60 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Докато има действаща конституция ,нищо че се правят на ударени мислейки, че няма да се усетят хората, това не може да стане. Може да се опитат да го направят но само със насилие но това ще бъде краят за тях преди всичко. Представете си гладни и бясни български мъже ама не като онези от миналогодишните протести на палатки в София , дето все едно бяха на екскурзия. Достатъчни са две три нахлувания от по 50 души на куп в магазините за хранителни стоки и ще се откажат да тормозят хората.

    Коментиран от #31

  • 27 Що си

    57 0 Отговор
    мисля че на хората ще им писне от всичко това.българинът не е търпелив... Особенно ако му спрат традиционните радости.
  • 28 Българин

    72 4 Отговор
    Значи неваксиниран влиза само след отрицателен ПСР за да може след като влезе да се зарази от заразените ваксинирини? Куньо, Куньо прост си беше и прост ще си останеш!!!
  • 29 От UK

    72 2 Отговор
    Факт е, че ваксинираните могат да се заразяват и разпространяват болестта като неваксинираните. Следователно неправилно е с тези мерки да се дава предимство на ваксинирани и да се дискриминират неваксинирани.
    ТЕЗИ МЕРКИ СА ДИСКРИМИНАЦИОННИ!
  • 30 Чешър коте

    10 28 Отговор
    Традиционна радост на българина е да зяпа по улиците разтворени деколтета и баджаци под веещите се поли на рокличките.
  • 31 Истината

    37 0 Отговор

    До коментар #26 от "Явор":

    Това е.Много си прав.Гладен народ мерки не признава .Има много тъпунгери,които не разбират какво е глад.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 И от мен мерки

    53 2 Отговор
    1. Уволняване на Кунчев
    2. Изправяне пред съда
    3. Издаване на присъда (мин. 10 години лишаване от свобода)
    4. Излежаване на присъдата
  • 34 Копипасте

    29 1 Отговор
    „Учените нанасят страшно много вреди на света в името на това да му помогнат. Нямам нищо против да атакувам побратимите от колегията, защото се срамувам от тях.“ — Кари Мълис, изобретател на технологията за полимеразна верижна реакция (PCR)
  • 35 Доктор Професор

    30 7 Отговор
    Заразата се разпространява основно от ваксинираните!
    Не се мъчете да мислите! - политиците и "специалистите" за пореден път ви измамиха.
    Но, нищо, вярвайте им, те мислят за вас! сложете си по един абокат и всеки месец по 1-2 дози "ваксина" си вкарвайте - само така ще бъдете "спасени" и ще получите вечен живот...
  • 36 1111

    7 29 Отговор
    лошия бойко ни затваряше бизнесите сега кой ни затваря добрия радеф
  • 37 boiko

    2 15 Отговор
    а гласувахте за промяната а
  • 38 Анонимен

    25 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ел Коменданте":

    А може би както преди 75-80 години : в едни богоугодни места с големи порти и големи букви над портите?! И вътре зад портите едни мършави хора с татуирани номера на ръцете?!
  • 39 1111

    11 19 Отговор
    Радев изгуби ми гласа на мен и моите приятели шушумиго нали махаше ковид затварянките
  • 40 Става страшно

    36 2 Отговор
    Испански Изследователи Показаха че Ваксинната Течност PFIZER е 99 Поцента Графенов ОКСИД

    Коментиран от #42, #66

  • 41 1984

    31 5 Отговор
    НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД се оказа, че не е налудничева теория, а добре планувана практика! Честито на печелившите!
    Да живее Демонокрацияата..
  • 42 Ти шегуваш ли се

    28 0 Отговор

    До коментар #40 от "Става страшно":

    Та това е бавнодeйстваща отрова в организмите на хората

    Коментиран от #44, #62

  • 43 ЛЕОНАРДО ДЕ ВИНЧЕВ

    1 6 Отговор
    ....Е КАТО ВИ РИСУВАХ ПРЕДИ МЕСЕЦ 🍁🍁🍁🍁 И🔒🔒🔒🔒🔒,А 😱
  • 44 Няма шега -зловещо е

    29 4 Отговор

    До коментар #42 от "Ти шегуваш ли се":

    Д-р Чарлз Хоф: Повечето Ваксинирани за К19 ще УМРАТ до 2025 от Сърдечна Недостатъчност ! ЗАДАВА СЕ НЕВИЖДАН ГЕНОЦИД над населението на света и това е безспорната цел за редуцирането му!

    Коментиран от #58

  • 45 Адолф

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    А за Циклон-5 дали си чувал...
  • 46 Нечестен цион

    7 13 Отговор

    До коментар #32 от "Ел Коменданте":

    Неееее не може да мрете, вие ми трябвате. Само ще имате чип и ще изпълнявате моите заповеди без да се усещате. Хайде дишай сега и си изяш попарката.

    Коментиран от #55

  • 47 ВЪН

    22 2 Отговор
    Когато Доктор Менгеле (Кунчеф) се спомине, вместо китки, мятайте му маски - за да има да раздава на грешниците, когато отиде при тях в ада
  • 48 1234

    28 0 Отговор
    Тоя че го погнат с камъни май,,,
  • 49 Игор

    25 1 Отговор
    няма да се ваксинирам никога
    още малко и пландемията ще почне да дърпа назад
    проявете характер уважаеми сънародници
  • 50 Гост

    16 10 Отговор
    Ваксинираните вече се сканират и с инфрачервения порт на телефоните директно насочен към тялото, а не към... измисления сертификат.
  • 51 Анонимен

    21 2 Отговор
    Някой знае ли какъв е броя на циклите, които лабораториите са длъжни да правят при КОВИД ПЦР тестовете в България - 20, 25, 30, 35, 40, 50?! Щото при 20 цикъла е по-вероятно да не си КОВИД положителен, но при 40 може и да си!? Това определя /-/ и няма карантина и прочее или пък /+/ и има карантина и прочее!

    Коментиран от #72

  • 52 Дончо

    7 14 Отговор
    Зaтягaй дo дупкa! Бългaринът e cвикнaл дa гo дoят,
    дa гo cтригaт и дa гo eaт! Нaкрaя дaжe мoжe и дa
    гo кoлнaт - тoй пaк щe мълчи и щe викa - тaкa e
    прaвилнo, тaкa кaзaхa "cпeциaлиcтитe" и пoлитицитe
    , чe тoвa e дoбрe зa мoeтo здрaвe.. и вceки, кoйтo
    нe e cъглaceн, e кoнcпирaтoр,
    кoмуниcт и тeр0рииcт!
  • 53 kkk

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    100% съгласен да се въведат тея глупости ВЕДНАГА. Не утре- ВЕДНАГА.

    Само 1 дреболия има- аз ще си пазаря онлайн и куриерът ще ми доставя всичко + и без друго от години работя дистанционно. За мен и моя бизнес проблеми няма, но след 5 дни когато държавата буквално спре и всичко блокира не ме търсете да ви работя.
    Добре де, може да ме потърсите- идвате със събути гащи, хванати за палците, БЕЗ вазелин и с 2 чували кинти покриващи доходите ми за 6 месеца и тогава след като ви изплющя и прибера парите МОЖЕ да си помисля да ви работя... Може, ама не разчитайте...
  • 54 Я обясни

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    по т.3 с кой вид тест ще се тестват хората?Защото теста е един, а щамовете много и как тогава по дяволите ще разберат, от кой вид е болен човек?

    Коментиран от #56

  • 55 Ел Коменданте

    20 2 Отговор

    До коментар #46 от "Нечестен цион":

    Върви да коментираш в Дневник и Капитал! Умнокрасивите либерасти там са си направили седянка; и за всичко е виновен Путин.
    Ще ти хареса. Даже лювовник и може да си намериш..
  • 56 честен ционист

    0 18 Отговор

    До коментар #54 от "Я обясни":

    Ще се тестват за тяхна сметка, пък все ми е тая с кой тест.

    Коментиран от #74

  • 57 лана

    22 0 Отговор
    ех кунчев ех гад - не събра ли и ти милионче, че да мирнеш ,измамнико!!!!
  • 58 Мунчо

    23 8 Отговор

    До коментар #44 от "Няма шега -зловещо е":

    Познавам човек който се фъксинира преди 6 месеца с Астра.До вчера ме агитираше да се фъкна и аз. Днес обаче сподели че има болки и оттоци в прасците на краката. Доктора му е казал че това са хематоми и съдови съсиреци от фъксината....сега трябвало да пие препарати за разреждане на кръвта а човека преди беше добре и нямаше такива проблеми.

    Коментиран от #69

  • 59 Матей

    11 5 Отговор
    Събрали се кумчо вълчо и кума лиса да кроят кожата на зайо-байо.Продължават си по установения тертип,на половин година-нова вълна.Набелязаната стагнация е само прелюдия към последващи блокиращи удари,до пълно обездвижване на жертвите.Кръчмарите тоя път ще са по-активни,виждат че търговията им отива на кино,хората се научиха да пият на домашна обстановка.
  • 60 Един

    4 23 Отговор
    Мдаа.
    Докато не умре по един от семейство все ще мислим че ни слагат чипове или че няма вирус и т.н.
    И така докато изчезнем от картата на света. Айде със здраве

    Коментиран от #64

  • 61 Чрез секвениране на извадка от проби

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо Гошо":

    на положително тествани. Да речем 250 проби се изследват взети на случаен принцип измежду заразени, лежащи в различни болници и се изследва какъв вариант преобладава.В момента вече е Делта.Нямам идея дали не се прави само от взета кръв или проби от PCR тестове са достатъчни. Който има по-задълбочени познания или му се чете повече по темата да обясни. Естествено, че е невъзможно да се провери всяка проба, защото има сигурно само 2-3 лабиратории в страната, които да се занимават с това. А може и 1 да е.
  • 62 Анонимен

    16 1 Отговор

    До коментар #42 от "Ти шегуваш ли се":

    Тъй наречения "графен е една от алотропните форми на въглерода, двумерен вариант на тримерния графит. Той се причислява към ароматните съединения, макар че не е съединение. Графенът е изолиран за първи път през 2004 г. от ръководителя професор Андре Гейм и Константин Новосьолов, за което двамата са наградени с Нобелова награда през 2010 г. Графенът има дебелина само един атом и е известен като най-тънкия материал на Земята. Той е 200 пъти по-здрав от стоманата и непроницаем за всички газове и течности, с голям потенциал за употреба, например антикорозионни покрития, непромокаеми опаковки и суперкондензатори."
    Някой от активните коментатори да разясни на нас простосмъртните защо и как са успели да го "нахакат" в течни продукти каквито са т.нар. ваксини....!? Не се забелязва и някаква съществена полза от ваксините /според мен са един вид плацебо/, но това е тема за друга статия!
  • 63 мешере

    20 0 Отговор
    кой е тоя ,че ще ограничава и събиранията !явно ги е страх от демонстрации срещу ваксинирането!

    Коментиран от #70, #91

  • 64 kkk

    25 1 Отговор

    До коментар #60 от "Един":

    От моето обкръжение над 1500 човека изкараха вируса, вкл. и аз. Едни тежко, други леко- никой не умря...
    От поне 2000 човека "ваксинирани" с 2 дози засега поне 700 изкараха вируса (повечето леко, но 15-на човека бяха в болница), 3-ма си докараха тежки усложнения и 2-ма починаха от усложненията след "ваксинацията"...

    Добре ли ти изглеждат цифрите, а? Записвай си:

    Към днешна дата ваксина НЯМА, има само и единствено някакъв препарат който прави незнайно какво ама НЕ Е ваксина

    Коментиран от #67, #71

  • 65 Месут

    1 26 Отговор
    Тези мерки са недостатъчни. Тотален локдаун за неваксинираните. Наработните места да се допускат единствено ваксинирани. За останалите платен отпуск до изтичането му,след това неплатен.
  • 66 Чист диамант!

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Става страшно":

    А последният 1% какво е?!
  • 67 Чорбанов

    3 9 Отговор

    До коментар #64 от "kkk":

    чакаме твойта истинска ваксина!
    100% препазва от пренасяне и зараза!
  • 68 Румпелщилцхен

    23 0 Отговор
    Също така да не се плащат данъци и сметки докато не спре тази лудост. Най-вече данъци. Да видим тогава как ще им се развива пандемията.
  • 69 Дали са от ваксината е Божа работа.

    8 8 Отговор

    До коментар #58 от "Мунчо":

    Нямаш представа колко възрастни хора са от години на кръворазреждащи лекарства заради подобни проблеми. А и не само много възрастни. Познавам много такива, които вече 10- 15 години пият подобни лекарства. С възрастта кръвта започва да се сгъстява. Яжте чесън и не прекалявайте с месото и храните с високо съдържание на витамин К. Тромбофлебити има открай време, много преди да чуем за ковид. А и самото преболедуване води до тромбози(особено ако е съчетано със залежаване). Затова им слагат инжекции с фраксипарин на повечето болни с ковид. Или пият аспирин-протект поне 3 месеца след преболедуване. Ако са се консултирали с лекар разбира се. Аспиринът е само антиагрегант, но пак е от полза. Пречи на тромбоцитите да се слепват и по тоя начин предотвратяват тромбози. В момента Астра Зенека се ползва изключително рядко в България, защото се сдоби с лоша слава точно заради няколко случая на тромбози. Така че друго измисли. След 6 месеца не ваксината е причина.Не се ваксинирай като имаш резерви. Че някои от страх могат също инфаркт да получат. Като ви е страх от ваксини не се ваксинирайте. Ако имате избор и не ви го изискват за работа в чужбина например. То човек всъщност винаги има избор.Друг е въпросът дали алтернативата му харесва. Може да смени работата например.
  • 70 Прутестър

    6 6 Отговор

    До коментар #63 от "мешере":

    ше ми забраняват те да фърлям домати и павета!
  • 71 Много ти е голямо обкръжението.

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "kkk":

    Всички контакти във фейсбук за обкръжение ли ги броиш?
  • 72 За какви цикли говориш?

    0 5 Отговор

    До коментар #51 от "Анонимен":

    Би ли уточнил?

    Коментиран от #85

  • 73 republic

    14 0 Отговор
    Да тураме жълтите звезди на ревера и да се приключва.
    Чичо пасти да яде пред тия олигофрени!
  • 74 не си в час

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "честен ционист":

    въпросът е друг. А не за чия сметка? Чети и разяснявай като даваш предложения!!!

    Коментиран от #77

  • 75 лкйнхб

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    На някой му е омръзнал живота на тази земя.?!
  • 76 ДА БЕ

    3 4 Отговор
    БАЧКАШ ОНЛАЙН И ДА ПЪТУВАТ ВСИЧКИ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА Е УЧИЛ АНГЛИЙСКИ КОГАТО Е ТРЯБВАЛО ХАХАХА
  • 77 честен ционист

    0 14 Отговор

    До коментар #74 от "не си в час":

    Има си утвърден списък с тестовете, удобрени от Мин на здравеопазването. По-важният въпрос е, че неваксинираният ще си ги плаща сам.

    Коментиран от #80, #81, #90

  • 78 Вий

    5 0 Отговор
    Иди в жопу
  • 79 честно голяма тиква си

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    А знаеш ли че ваксинираните също се заразяват и мутират вируса и го разпространяват?, кои са по-опасни?
  • 80 не мисля

    13 0 Отговор

    До коментар #77 от "честен ционист":

    по-важното е,че няма отделни тестове за отделните щамове. Тестовете са само един вид. А и другото все повече хора спират да плащат здр.осигуровки.
  • 81 честно голяма тиква си

    15 0 Отговор

    До коментар #77 от "честен ционист":

    А знаеш ли че ваксинираните също се заразяват и мутират вируса и го разпространяват?, кои са по-опасни?
  • 82 кмета

    1 17 Отговор
    Пловдив е в червената зона, но тукашната управа провежда "Капана фест", а сега се готви и поредният бирен фестивал. Всичко се прави в името на това, някакви фирми да спечелят! Дори с риск за здравето на населението!
  • 83 наблюдаващ

    15 0 Отговор
    Този почва да става опасен
  • 84 Тъпан

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "2335":

    Каква пенсия, такива като Унчев трябва да бъде линчувани затова че всяват страх и поддържат постоянен стрес в хората.
  • 85 Анонимен

    11 0 Отговор

    До коментар #72 от "За какви цикли говориш?":

    На Полимеразната верижна реакция измислена от Кари Мълис. При лабораторни изследвания се правят Х на брой цикли/стъпки...., при което от малко някакъв материал правят много! И е факт че броя на тези цикли не е уеднаквен в различните страни! Как Китай изведнъж стана на практика чиста от КОВИД територия - защото са по-здрави, по-ваксинирани, по... или има и още нещо?! Самия Мълис е отричал възможностите на метода си за изследване на РНК материал - специфично го е казал за връзката ХИВ-СПИН!
  • 86 Ваксинираните

    14 0 Отговор
    Са по-опасни за обществото, пренасят мутанти а неваксинираните са по-опасни за себе си. Не разбирам фашизоидното желание да те ваксинират.
  • 87 бай онзи

    8 0 Отговор
    ДОКАТО НЕ ВИ ШАМАРОСЪТ КАТО ЕВР.....ЕЙЧЕТО МАКРОН НЕМА ДА МИРЯСАТЕ С ТИЯ ПРОСТОТИЙ
  • 88 АФИХПЕРТЯ

    12 0 Отговор
    КОРОНА ТИРАНИЯ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН ВРЕД. НЯМА БОЛЕСТ ИМА САМО ДЕСПОТИЧНА ТИРАНИЯ.
  • 89 Джони Факалот

    9 0 Отговор
    Тоя ,откак е актуален, много наддаде на тегло. Направо нашишкавя.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Борис

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "мешере":

    Някой знае ли защо под някои коментари се чете : Коментиран от 0. Странно.

    Коментиран от #92, #93

  • 92 отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Борис":

    първи коментар е "0", втори е "1" и тъй нататък
  • 93 ето пример

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Борис":

    сега разбра ли?
  • 94 д-р Игор Шепърд

    3 0 Отговор
    Ковидните ваксини са „Биологични оръжия за масово унищожение“ казва доктор по медицина в Уайоминг и мениджър на Държавния отдел за обществено здраве в Уайоминг.

    Коментиран от #95

  • 95 Главният

    4 0 Отговор

    До коментар #94 от "д-р Игор Шепърд":

    канадски патолог за Ковид: „Най-голямата извършена някога измама“.
    Има напълно неоснователна публична истерия, задвижвана от медиите и политиците. Това е най-голямата измама, извършена някога върху неподозиращата публика. Не може да се направи абсолютно нищо, за да се задържи този вирус. Това не е нищо повече от лош сезонен грип. Политиката играе медицина и това е много опасна игра.

    Не са необходими действия …. Маските са напълно безполезни. Няма доказателства, че те дори са ефективни. Абсолютно нелепо е да виждаме тези нещастни, необразовани хора да се разхождат като хаховци, които се подчиняват без никакви доказателства. Социалното дистанциране също е безполезно … Положителните резултати от тестовете НЕ показват клинична инфекция.

    Това просто води до обществена истерия и ВСИЧКИ тестове трябва незабавно да СПРАТ …. използвайки собствената статистика на провинцията (в Канада), рискът от смърт под 65 години е 1 на 300 000. Мащабът на реакцията е крайно абсурден … всякакви бизнесови затваряния, самоубийства …. те водят надолу.

    Коментиран от #97

  • 96 Германия

    3 0 Отговор
    спира всички ваксини срещу ковид-19, казва, че са опасни и вече не се препоръчват!
    (Англ Преди новините) 27.08.2021 – Федералното правителство оцени отново тази опасна ситуация. Рискът от инфекция с коронавирусите ще бъде прегледан и видян като много нисък понастоящем, което е поради летния сезон и респираторните заболявания ще почнат през есента. Извън това ние започнахме повторно да оценяваме критериите за оценка на опасностите.

    Между другото, аз трябва да ви информирам че ние получаваме доклади за страничните ефекти от ваксините за коронавируса. Федералното правителство предава мораториум и ваксинациите не се препоръчват оттук нататък. Второ лицензът за ваксинациите е задържан за 2 седмици. В момента ваксинациите са невъзможни сега! И всички компетентни федерални институции ще събират информация за това как да се продължи в тази ситуация.
  • 97 Димчев

    3 0 Отговор

    До коментар #95 от "Главният":

    Псевдомедицински талибанизъм!!!

    Някой може ли да ми обясни, моля:

    Как талибаните оцеляха една година и половина без маски, социално дистанциране, PCR-тестване, задължителни ваксини, а дори успяха да превземат обратно Кабул и да управляват необезпокоявани Афганистан в разгара на глобална пандемия?
  • 98 Каква е ползата от

    4 0 Отговор
    Ваксинация с ваксина чието действие е 6-8 месеца, мутанти които не хваща, успеваемост на ваксината 85%-90%, докато се ваксинират 20% първите вече нямат анти тела, даже да се ваксинира една държава със светлинна скорост, да са уловени тези на които не е подействала ваксината и има имунитет цялата държава и какво след 6 месеца, държавата ще бъде в логдаун ли или същата песен, отново вълни, ваксинация до безкрай или до намиране на трайна изчистена ваксина и то не с комерсиални цели както го е направил имунолога Джонас Едуард Солк за ваксината против полимиопатия /детския паралич/.
  • 99 Още 2020та

    4 0 Отговор
    Излязоха документи на НАСА, че населението се пръска с кем-трейл с литий, азотен диоксит и торий.

    Литият прави населението вяло и послушно.

    А азотният диоксит и тория предизвикват симптомите на К-вид: кашлица, задух, висока температура, болки в корема, виене на свят, загуба на обоняние.

    НЯМА „ВИРУС“!!!
  • 100 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Брояч на населението на България
    6 892 414
    Настоящо население.........България
    16.08–29.08
    Общ брой случаи 18 365
    Смъртни случаи 387
    18365 : 68,9=266.545/100000!Аз деля на 69!266,159/100000!Днес е това,а това ,което сте написали и още по малко ще стане скоро!При мен всичко е Пределно ясно и точно!Показано е кое и как!Пак казвам моята статистика на 14 дневна база за последни 35 дни,които имат увеличение е 161/100000!тя е по точна!В момента това е истината 161/100000!!!Тенденция Надолу!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове