30 Август, 2021 17:08 4 197 46

Райчев: Само Нинова се бори 4 г. срещу Борисов

  • андрей райчев-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Много е трудно да се предвиди бъдещето на БСП, но завръщането към традициите е изгодно, каза още Райчев

Райчев: Само Нинова се бори 4 г. срещу Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Когато има вълнение в езерото, изключително грешно е да кажете какво е неговото равнище. Важно е да се натрупат социологически изследвания. Виждаме подем в "синьо" и стабилизация на ГЕРБ и БСП. Т.е., партиите на статуквото се стабилизират. Виждаме и смущения сред електората на ИТН. Това заяви социологът Андрей Райчев пред БНР.

"За БСП е най-сложно в момента, защото ту я слагат към ИТН, ту към ДБ. Каквото и да си говорим, тя е единствената, която се бори срещу Бойко Борисов през последните 4 години. Страшно много хора се връщат при ГЕРБ, защото партиите на протеста се изпокараха.

Слави Трифонов не взе властта, както може, а за това има цена. Той предложи кабинет и поиска да го подкрепят. Корнелия Нинова никога не е била член на БКП, но БСП все още се свързва с нея. Тя е приета като компромисна, партия, която отстъпва и 30 години затова оцеля. Нинова обаче смени политиката. Тя не е управлявала 45 години и няма комплекс. В момента виждаме класическото поведение на БСП с идеи за народа, за доходите и т.н. За БСП може да е изненадващо, но левицата падна под 400 000 избиратели на последните избори. Много е трудно да се предвиди бъдещето на БСП, но завръщането към традициите е изгодно", каза още Райчев.

"Кирил Петков може да не е отделен от ДБ. Кирил Петков и Асен Василев имат 90 000 души инициативен комитет във Фейсбук. Те имат два избора - или да се присъединят към ДБ, или да направят нещо свое. Това решение не е очевидно. Петков каза нещо съществено - разликата между мен и Николай Василев е, че докато запушваме дупките, не можем да водим дясна политика. България няма ясна дясна икономическа политика. В същото време ДБ не е партия, а коалиция на ляво "зелено", центристко "Да България" и дясна ДСБ", припомни Райчев.

"За мен няма никакво съмнение - Румен Радев няма да прави партия. Ако искаше, щеше да се държи по друг начин и тя щеше да е най-голямата. Щяхме да имаме две партии на двама генерали. Повечето наблюдатели описват ситуацията с агония на България, на ГЕРБ и т.н. Аз обаче виждам родилни мъки. Българите не са като преди 20-30 години. Ние не сме бедни, не сме нещастниците, които като дойде гръцки бизнесмен, мислят, че небето се е отворило. Вече знаем къде отиваме и не вярваме на бай Илия, който се върнал от Севиля 2 пъти и разказва какво било там. България ще поражда в следващите години нова политическа система и политици. България въобще не е в агония. Разделението на партиите "протестиращи - статукво" се разпадна. Зависи как ГЕРБ ще се възстанови, защото не е за отписване", коментира социологът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    47 22 Отговор
    Напълно вярно!

    Коментиран от #2

  • 2 Последния Софиянец

    21 36 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Така се бори че ако не бяхме ние още 12 години щеше да е Тиквата на власт.

    Коментиран от #3, #8, #10, #15, #34

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 а кажи ми

    16 7 Отговор
    На къде дува ветъро бо Райчев ?
  • 5 choko

    36 9 Отговор
    Интересно кой ще избере Нинова за премиер, ако е Кирил Петков ще е велико! хехе
  • 6 плюс минус

    58 18 Отговор
    Не съм фенка на Нинова, но този път тя се оказа най-мъжкото момиче сред другите партийни лидери/ки.
  • 7 гост

    17 15 Отговор
    Мазен долен боклук
  • 8 Ресторантьор

    42 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Абе, дюнерджия, кога и как точно свалихте Бойко от власт, че не се сещам?
    Клоун

    Коментиран от #14, #30

  • 9 ТРЕТИО МАНДАТ

    14 9 Отговор
    ПРЕДИ ПЕТ МЕСЕЦА ѝ ВИКАХА РАЗПЪНИЯ КАТО ПЛАТНО НА ПИКАСО,А СЕГА Ѝ ВИКАТ ОСАННА Е ДОННА МОБИЛЕ,О БЕАТРИЧЕ НА ПОЛИТИКАТА😇😇😇
  • 10 селски

    19 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти изкарай кебабчетата , че ръната праи борбата , а не ми разправяй къф борец си голем.
  • 11 Швейцария

    12 21 Отговор
    Ако бяха напуснали парламента на 02.09. 2020 година. Борисов щеше на мига да падне от власт и щях да гласувам за тях на предстоящите парламентарни избори избори. Но понеже са кухи лейки не го направиха.
  • 12 Тоя шебек

    13 2 Отговор
    с гримаси и пустословие си оправи фамилията.И Виза е същата песен..
  • 13 ТОДОР СТОЯНОВ

    19 10 Отговор
    КОЙ СЕ БОРИ...С КОГО???
    АВЕ РАЙЧЕВ, Я ДА СИ СЯДАШ НА КРАЯ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ И ДА СИ ЗАТВАРЯШ УСТИЦАТА!!!БОРИЛА СЕ БИЛА...С ГОЛ Г...З НА ТАРАЛЕЖА ;-)))
    ЯДЪТ ОТ ЕДНО МЯСТО, НАШИТЕ ПАРИЧКИ И ТИ РАЙЧЕВ С ТЯХ ЗАЕДНО!!!КВОТО ТИ КАЗВАТ, ТОВА КАЗВАШ!
    АРЕ БЕГАЙ У ЛЕВО!!!
  • 14 Кръчмар

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ресторантьор":

    Да ни затварят, че ми писна !
  • 15 Жендър

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Eх, кaк ми липcвa дa прoтecтирaмe зaeднo в пaлaткaтa или дa блoкирaмe някoe кръcтoвищe кaтo мъжe...ceгa e cкучнo...нямa близocт мeжду нac...
  • 16 АМОН

    14 6 Отговор
    АБЕ ВЕНЦЕЛ, АБЕ РАЙЧЕВ,

    ЖИВЕЕМ В ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ХАЛИФАТ НА ДОГАН.

    КАКВА НИНОВА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ?!!

    ИСТИНАТА Е ПРОСТА - този ислямски халифат подкрепян от СЪД , ПОЛИЦИЯ , ПРОКУРАТУРА , в ръцете на който е цялата ИКОНОМИКА , ЕНЕРГЕТИКА , БАНКОВО ДЕЛО трябва да бъде изчегъртан не с благите приказки на тази крушовска биволиц, а така както са го правили нашите прадеди.

    БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОВЕЧЕ ИСЛЯМСКИ ХАЛИФАТ И Е ВРЕМЕ НАЧЕЛО НА ТАЗИ НАЦИЯ ДА ЗАСТАНЕ ДОСТОЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДА ПОВЕДЕ НАРОДА КЪМ ВРАГА ПРЕВЪРНАЛ НИ НАС БЪЛГАРИТЕ В РОБИ В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА.

    ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ СЕГА, ЗАЩОТО АКО НЕ ГО НАПРАВИМ СЕГА , ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ ВЪВ ВТОРА ПАЛЕСТИНА.
  • 17 Цървул

    13 17 Отговор
    Стига с тези прехвалени приказки за принцесата мва Техноимпекс,бе Райчев! От 4 години нейната основна битка е с опозицията в БСП. Битки с Борисов тя няма,а само загуби!

    Коментиран от #26

  • 18 66666

    11 14 Отговор
    Пожарникарския шланг пак ще шляпа др0гарете през устата.
  • 19 РАЙЧЕФФ ПЕЛТЕКА Е ФАМОЗЕН КОМУНЯГА

    14 8 Отговор
    С БАЩА- СИВИЯ,...ДЯСНАТА РЪКА НА ТОДОР ЖИВКОВ . ЖЕНА МУ ..ВИЗА,..КОМУНЯГА ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ!
    А...МЕНТЕ АГЕНЦИЯТА " ГУГУТКА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ",...БЕЗ ..НИТО ЕДИН ПОЗНАТ ИЗБОРЕН РЕЗУЛТАТ ДО СЕГА!
    ДОСЕЩАТЕ СЕ...ПОЧЕМУ...
    ✊😂🇻🇳
  • 20 4747

    18 13 Отговор
    Борила се била Нинова срещу ГЕРБ? Как? С кухи вотове на недоверие, за които се знае, че няма да минат. Заради фасадната опозиция на Нинова ГЕРБ се окопаха във властта.
  • 21 911

    14 11 Отговор
    Прoблeмът нa лeвитe e, чe ca cи лeви рeзби - нe cтaвaт зa нoрмaлнo упрaвлeниe нa Бългaрия. Дaжe и никoй дa нe им прeчи в oпoзиция - пaк caми прoпaдaт. Прeди 10 нoeмври 1990 г. aбcoлютнo цялaтa влacт бe в тeхни ръцe и - кoмунизмът им ce прoвaли c гръм и тряcък в крeщящa вceнaрoднa бeднocт, тoтaлнa бeзпътицa и грoзни мутрeнcки изпълнeния...
  • 22 Винкело

    11 2 Отговор
    Хи-хи, Райчев, сега иди виж какви змии ще избълва оназ изкукалата Веселина Томова в Аферата.
  • 23 Фактъ

    20 15 Отговор
    БСП е най-демократичната партия в момента!
  • 24 Цигани

    8 4 Отговор
    Леля Бидон
  • 25 FEFE

    21 4 Отговор
    Тя е истински боец- освен с Тулупа се пори и вътрепартийната опозиция!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Макробиолог

    11 7 Отговор
    Срещу машината за крадене на млрди,БСПто на Ниново оцеля и това е факта,даващ надежда за промяна.Разни демократични чистофайници като женерала Атанасов да се сапикясат,щот 100 пъти гласувахме едно време за всичките сдс-та и резултат нула умножена по две/анадолски ке..ф/..
  • 28 Аргонавт

    9 7 Отговор
    На предните и по предните избори гласувах за Бсп, като единствените който могат да детронират герпи... Пълно разочарование...., А последните 4години пълен смях и никаква опозиция.! Идими дойдими само блябля бля и накрая ние бяхме единствената опозиция и отпора на герпи🤣Абсплютни ляловци, жалко че имат такива образовани кадри...
  • 29 Давид

    10 6 Отговор
    Борите се единствено за пари и власт. Мошеници. Ние се борим да ви изритаме всичките търтей дето сте там в тази проклета сграда.
  • 30 Тъп герберист

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ресторантьор":

    Да ти отговоря: Вие сами се свалихте от власт. Или да съм по- точна : Самия огромен Шут БМБ ви свали от яслата да не зоната повече боб
  • 31 шега

    5 3 Отговор
    Това някакъв майтап ли е на говорителчето?
  • 32 Андрейчо лъже

    6 3 Отговор
    Стойте далеч от тоя - като говори му хвърчат слюнки от устата!
    Нaция нямa, имa плeмe или нaceлeниe, нo нe нaция!Cлeд близo 30 г. прeхoд, Трифoнoв ce oкaзa винoвeн!? Ниe бяхмe eдинcтвeнaтa coц. cтрaнa, кoятo нямaшe иcтинcки диcидeнти. Нaшитe диcидeнти бяхa кoмуниcти и дoнocници нa ДC, пoвeчeтo oбрaзoвaни в CCCР! Тя се борила 4 г. и нищо! Слави на едни избори се яви и успя!
  • 33 И къде

    9 5 Отговор
    точно е написано, че само Нинова се е борила 4 години срещу Борисов? Стига с тези подвеждащи заглавия. Абсолютно безсмислен и неподреден "анализ". Уж Нинова се борила, а ГЕРБ не е за отписване. И за БСП можело да звучи изненадващо, но гласоподавателите ѝ паднали до 400 хиляди. Каква е тази статия, бе!

    Коментиран от #35, #40

  • 34 Стига лъга

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    хората, че си бил на протестите. Криеше се като мишка, че беше опасно. Подаде 2-3 сандвича и се изкара борец. Тръгна на протести като дойде служебното правителство.
  • 35 Как къде бе

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "И къде":

    Как къде бре ...Написана е в стила на анализите на тоя ръкомахащ плашидундарник . Тоя ако му вържат и ръцете -хептен нищо няма да може да обясни . Става само ,бабите да плашат злоядите си внучета с него ...Ей така някои люде си изкарват ,целия трудов стаж ... Да разтягат врели и некипели , маащи с ръце .Че за награда и с цели голф комплекси се сдобиват .
  • 36 Стара чанта

    1 1 Отговор
    Заслужи си орден ,, Стара планина " !КОГА ще е удостояването и ? Имало е смисъл миткането от партия в партия ! Идеологическите принципи тук нямат роля, важна е ВЛАСТТА !
  • 37 питам се

    3 3 Отговор
    бе къде е зарков.

    Беше винаги до импекса.

    Коментиран от #43

  • 38 ХХХУУУЙЙЙ

    5 4 Отговор
    П.Е.Д.А Л И С И М У С,какво да кажеш за тоя олигофрен червен.тъп,тъп комунист..................
  • 39 бря

    4 2 Отговор
    Щом Райчев се препозиционира значи у Буце вече леб нема. Тролцината от ГЕРБ , време е и вие да потърсите друг подслон. Иначе за Нинова , да държаха се напоследък най-адекватно.
  • 40 БСП на Бунището

    4 7 Отговор

    До коментар #33 от "И къде":

    Тази година Ковид " изяде" още сто хиляди от електората на Нинова и БСП....Вървят активно към Бунището на Историята....Досвидание!!!
  • 41 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    4 1 Отговор
    Беше патерица на Слънцестоящия, сега върти деференциала по посока на далаверата.
  • 42 Мемфис

    2 2 Отговор
    Този олиг..ен. кога ще спре да ръси тъпият си мозък?
  • 43 предполагам

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "питам се":

    На почивка край морето в едно от именията си в Балчик .
  • 44 сноу

    6 0 Отговор
    Опомнете се хора ,освестете се българи ,циганията бавно но сигурно гложди и огризва последните останки на България а вече е превзела и Европата..С толкова много нагли цигани на глава от населението , няма как българин да остане със самочувствие и стремеж да си гради държавата..Европа е вече заприличала на един огромен катун в който необезпокоявани , добре обгрижвани и здраво финансирани уж като малцинство се роят в геометрична прогресия...Това ще бъде бомба за поколенията..Това нанася непоправими беди и психически травми на целия ни народ..Никой от сегашните политици не смее дума да продума за това бедствие от страх да не го обвинят ония сороски чакали...
  • 45 Само Райчев е на хранилка

    1 2 Отговор
    При Нинова.
  • 46 Коно

    1 1 Отговор
    Кривогледия плъх да се скрие . Такива дето само бъмкат , не ми трябват , промени от тях няма как да има
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове