Last news in Fakti

31 Август, 2021 15:48 1 585 30

Ангел Джамбазки към МВнР: Недопустимо е да се толерира Коминтерновската политика на съвременно Скопие!

  • северна македония-
  • ангел джамбазки

Настоявам за остра реакция след поредната гавра с българско знаме в РС Македония

Ангел Джамбазки към МВнР: Недопустимо е да се толерира Коминтерновската политика на съвременно Скопие! - 1
Снимка: БГНЕС

Реакцията на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки идва след поредния случай на поругаване на българското национално знаме в РС Македония. Този път става дума за вандалски акт на омраза срещу страната ни в Търговско-икономическото представителство в Генералното консулство на Република България в Битоля. Грозната демонстрация на антибългаризъм и омраза е изразена чрез увреждане на пилона и сваляне на националното ни знаме.

Подчертаваме, че този брутален акт е извършен в навечерието на 97-ата годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров, отдал целия си живот за освобождението на Македония. Българският революционер е убит на 31 август 1924 година от предатели в местността Равна бука, край село Сугарево в Пирин.

Това провокира и Джамбазки да напише официално писмо до служебния министър на външните работи Светлан Стоев. В него той настоява за бърза и незабавна реакция от институцията с искане да бъде остро осъдена поредната гавра с българския национален символ.

България трябва да защити националния си интерес и да изиска предприемането на конкретни мерки срещу извършителя, а също и гаранция, че държавата Северна Македония ще противодейства на тази позорен акт, превърнал се вече в тенденция, подчертава още Джамбазки и допълва:

„Това поредно грозно деяние е доказателство, че антибългарската политика в Скопие продължава да дава изобилни плодове и именно тя е в основата на този престъпен вандалски акт.“

Според заместник-председателя на ВМРО е недопустимо в страна, която непрекъснато се опитва да изтъква принадлежността си към европейските ценности и да се стреми към членство в европейското семейство, подобни престъпни актове да продължават да се случват.

Такива жалки и грозни действия са типични за Коминтерна, но не и за една европейска държава, каквато Северна Македония претендира да бъде, категоричен е още евродепутатът.

В качеството си на български представител в ЕП Джамбазки ще сезира и Европейската комисия с настояване за официална проверка и позиция по случая, с която да бъдат осъдени антидемократичните прояви в Република Северна Македония.

Нямам никакво съмнение, че подобен род гаври няма да бъдат прекратени в Северна Македония. Не и докато в Скопие продължава да властва политика на дълбока и безрезервна омраза към България, нагнетявана години наред и подхранвана от властващия болшевизъм в страната, завършва Джамбазки.

В чест на Старио ние от ВМРО ще Ви припомним и един негов цитат:

„Прочее, дълг се налага на всеки македонски деец и член на Организацията да употреби всички усилия в тия съдбоносни за съдбата на Македония моменти, за да изпълни своя дълг: да пожертвува всичко свое, но да стори зависимото от него за ускоряване, налагане и довеждане на благоприятен край предстоящата война със сърби и гърци. Уверен в пълната сполука на правата кауза, пожелавам успех на всички българи. Да живее целокупна България! Довиждане в свободните български градове: Скопие, Битоля и Солун!“


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БОРУНА ЛОМ

    14 8 Отговор
    АЙДЕЕ ЧАО! НЕМА ТЕ ВЕЧЕ!
  • 3 3.14К

    16 7 Отговор
    Джамбазки ми прилича на гол охльов.
  • 4 Скопие

    15 0 Отговор
    В една кръчма в Скопие като чуха, че съм бугарин и не искаха да ми сервират.

    Коментиран от #14, #21, #30

  • 5 LOSHIA

    13 5 Отговор
    Джамбаз Джендю войвода вече се активира

    Коментиран от #15

  • 6 Да се маха

    14 3 Отговор
    Този с бомбичките, Сашко Йорданов и други на щатна лапачка некадърнаци в измисленият ЕС-няма ли да ги отзовете, та да поработят като нормални хора.
    Тоя си изкара стажа в ЕС с нищо правене и плюмпане.
  • 7 Джамбаза

    14 2 Отговор
    Кво става с пияндурата Слабака? Още ли дреме в Брюксел?
  • 8 Егати

    7 6 Отговор
    Такива взимат по 32 000 лева заплати, с куп привилегии, накрая ще лапне още 150 000 евро.
    Нека му е лошо на тоя и дебелият Сашко.
    След 1989 г. излезе тинята на върха, този при Живков щеше да е най-много трамваен "оператор".

    Коментиран от #17

  • 9 дребна

    4 4 Отговор
    въшка e мекерето...
  • 10 фгнр

    5 6 Отговор
    Тоз пък е толкова противна личност. Негативна и злобна.
  • 11 Българка

    7 5 Отговор
    Чудесна позиция на хулиганчето Джамбазки. Но защо не чух такъв рев срещу поруганото от служителя на НСО българско знаме на плажа пред сараите на Доган в Росенец. Защо пироманчето не протестира срещу тези съдии, които не осъдиха мутрата от НСО, че май го и върнаха на работа. Иначе подкрепям искането за официален протест от България
  • 12 666

    4 5 Отговор
    ДжамбазкА РАТКА ПИРАТКА
  • 13 Чук и Гек

    4 5 Отговор
    А на Джамболина защо и е пилона!?
  • 14 Русе

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Скопие":

    Когато дремеш само с едно кафе:))
  • 15 бл.134 в Зап. парк

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "LOSHIA":

    Замълчи
  • 16 Димитър Благоев

    3 4 Отговор
    Унищожено е българско знаме, на български имот, в български консулат, охранен с български камери и българска охрана! Да не би самия Джамбаски да се искатерил на стълбата и свалил знамето? Идват избори а глупавите шовинисти имат нужда от малко провокация.
  • 17 Истината

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Егати":

    Този взима 6000 евро на месец ! Нито стотинка повече! А идиотите не са ЕС а наще дето изпращат такива индивиди да излагат България! Но този повече никога няма да види службица такава. Като Бареков!
  • 18 Протестър

    4 3 Отговор
    Джамбазов, всяка патриотична тема олеква, когато ти вземеш отношение по нея. Спри се известно време, нищо, че идват избори. Изказвай се на патреотарските ви сбирки, стреляйте с пищови, пиратки, пийте по едно, изпейте една песен и си лягайте. Компрометирахте се.
  • 19 Жамбазьо

    2 4 Отговор
    Македония и Битоля са влезли в Кралство Югославия след ПСВ благодарение на Англетата и Франсетата. Набийте си го в главите. Коминтерна няма нищо общо
  • 20 ДРЪНКАЛО

    2 1 Отговор
    ЗАРАДИ ТЕБЕ ЛЕКЕ ТАКОВА ПАТРИОТИТЕ НЕ СА В ПАРЛАМЕНТА
  • 21 Имал си късмет

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скопие":

    защото можеха да ти пикаят в бирата и плюят в супата...
  • 22 иван иванов

    2 1 Отговор
    чиба...чиба...шшшт...марш от тук.
  • 23 Някой

    1 0 Отговор
    Коминтерна ли разцепи България на Мизия Тракия Македония . Е от тогава Македония не е била черно на бяло в пределите на България . За това тоя гризач да попита тези , тези които сега му дават заплатата.
  • 24 хасан

    0 0 Отговор
    Джамбаза - президент
  • 25 ТРИ КРАДЕЦА

    2 0 Отговор
    Бойко Борисов И ДЖAМБAЗA CA КOМУНИCТИ - ГEНEТИЧНO
    Премиерът в спор с Весела Лечева кой е построил зала "Арена Армеец"
    Да слушаш комунист е все едно да слушаш дяволът как чете евангелието" КАТО ВСЪЩТНОСТ ЗАЛАТА Е ПОСТРОЕНА ОТ СТАНИШЕФ !
  • 26 КЪРЛЕЖИ

    2 0 Отговор
    има ли джамбаза роднини от първа ръка КОИТО СА БИЛИ И ВЕЧНО ЩЕ СА ВЕРНИ НА КОМИНТЕРНА - БИЛИ ЛИ СА СЪЩИТЕ ПАРАЗИТИ И ХРАНТУТНИЦИ ЦЯЛ ЖИВОТ КАТО АНГЕЛЧО И НЕГОВАТА НАСТОЯЩА ПАРТИЯ А ТОЙ Е ПОДЛОГА И НА ГЕРБ И БОЙКО , НАЧАЛНИКА МУ КАРАКАЧАН СЪЩО !
  • 27 КЕНГУР

    1 0 Отговор
    В чест на Старио ние от ВМРО ще Ви приомним и един негов цитат: ............................КОЙ Е ТОЯ СТАРИО БЕ ПИЯНИЦО ? ЗА КАКВА ВОЙНА БЪЛНУВАШ БЕ ПАРАЗИТ ГЕРБАВ ! АКО НЕ БЕШЕ БОЙКО ДА ТЕ ПРАТИ В ЕС ТИ ЩЕШЕ ДА МИЕШ КЕНЕФИТЕ НА ВМРО !
  • 28 МАШИНИ

    0 0 Отговор
    НИЕ РОМИТЕ ДЕНОНОЩНО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ЖАМБАЗКИ - ТОЙ ЩЕ НИ КУПИ И МАШИНИ ЗА ЦЕЛТА !
  • 29 седесари

    0 0 Отговор
    Бoжидaр Лукaрcки
    Лидeрът нa CДC Бoжидaр Лукaрcки зa кризaтa в Рeфoрмaтoрcкия блoк
    „В минaлoтo и нa CДC, и нa ДCБ e имaлo дocтa хoрa и лидeри, прeпoдaвaли пoлитикoнoмия и члeнoвe нa БКП. Нe мe притecнявaт нали и аз съм комуняга .
  • 30 ДолуБКП+БЗНС+ДС

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скопие":

    А ти защо киснеш в скопските кръчми по време на пандемоята, бе?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове