Last news in Fakti

3 Септември, 2021 09:10 2 188 25

Симов: Не бързаме с връщането на мандата

  • александър симов-
  • мандат-
  • правителство-
  • бюджет

Чухме как служебният премиер каза, че би подкрепил партия на Кирил Петков. Когато попитаме президента подкрепя ли това, това в никакъв случай не е атака към Румен Радев

Симов: Не бързаме с връщането на мандата - 1

Не бързаме с връщането на мандата. Задържахме го достатъчно и протегнахме ръка за съгласие, но нашата покана не беше приета. Затова решихме, че задържането на мандата е безсмислено и ние ще го върнем на 7 септември, когато в Народното събрание трябва да се гледа актуализацията на бюджета. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Александър Симов.

Когато върнем мандата, президентът има право да удължи работата на парламента с ден-два, за да може да бъде приета актуализацията на бюджета. Актуализацията може да бъде приета в рамките на следващата седмица, отбеляза той.

Предстои ни една предизборна кампания, чиято основна тема ще бъде кой е виновен за стигането до нови избори. БСП не може да бъде обвинявана в това. Направихме всичко възможно България да има редовно правителство. Сега в 12 без 1 някой иска да приема закони. "Демократична България" иска да задържим мандата, за да се разгледат промени в Закона за съдебната власт. Ако наистина искат тези промени да бъдат приети, защо не ги внесоха по-рано? Правят това искане, за да имат какво да говорят на своите избиратели. Не приемам в тази кампания някой да трие мръсните си ръце в БСП. БСП беше партията на здравия разум в тази кампания и търсеше съгласие, но срещнахме голяма доза партиен егоизъм, заяви Симов.

След следващите избори няма нищо, което да не може да се случи, което се случи и сега. Смятам, че това са избори, които никой не искал. Повечето хора искаха управление, защото виждат проблемите, които се задават, посочи социалистът.

В отговор на въпрос ще станем ли свидетели на политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Александър Симов заяви: "Не мога да ви кажа, това трябва да кажат самите те. Право на всеки български гражданин е да създаде партия. Такава партия, ако се появи, трябва да отговори на въпроса кой я подкрепя и как си представя бъдещето развитие на България. Чухме как служебният премиер каза, че би подкрепил партия на Кирил Петков. Когато попитаме президента подкрепя ли това, това в никакъв случай не е атака към Румен Радев. Нормално е хората да си задават въпроси. И ще чакаме отговори. Нас не ни притеснява нищо, някои други политически сили би трябвало да са притеснени от появата на Кирил Петков и Асен Василев като политически фактори. На този етап смятам, че президентът не би се ангажирал с подобни формации".

По думите му няма напрежение между левите избиратели и Румен Радев. Когато издигахме Румен Радев, не сме издигали някаква марионетка, той е горд президент. На тези избори Румен Радев ще търси по-широка подкрепа и това е негово право, коментира Симов.

Следващото управление ще зависи от възстановяване на диалога и от това 2-3 партии да седнат и да се разберат за своите приоритети. Те трябва да си отговорят на въпроса искат ли да демонтират модела на ГЕРБ или ще оставим това управление непроменено, каза още Александър Симов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъскава кратуно

    15 15 Отговор
    Оди да копаш като дедо си!

    Коментиран от #12

  • 2 честен ционист

    15 18 Отговор
    Симов, излагате се с тая вашата водачка. Отдавна трябваше да си поел юздите на партията, не да й гледаме ехидната усмивка и след всеки вот с по 5% надолу.
  • 3 KSH

    17 17 Отговор
    Дръжте го(мандата),че скоро няма да ви се случи да ви се падне !:)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 www

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    Нито едните, нито другите!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мъкаааа

    5 3 Отговор
    Не бързайте,не бързайте! Бързането води до инфаркти. До Ковид-19,де.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Edee..

    10 3 Отговор
    Саа ,бързате или не бързате!? Нещо се оплетохте . Вчера нещо друго прочетох.
  • 10 ннннннннн

    8 0 Отговор
    с кого ще се коалира Борисов? Борисов няма да се коалира,а ще се завоалира.
  • 11 маргинал

    11 6 Отговор
    Амчи защо да бързате ? Да не сте луди да се откажете от 300 кинта дневен надник ,дето обикновените хорица се гърбят цели 10 дни по 10-12 часа за тях .
  • 12 червен маргинал

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Лъскава кратуно":

    И за това не става ...най-много да настъпи мотиката :)))
  • 13 Един Българин

    10 11 Отговор
    БСП ПРОГОНИХА 2 мил.БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ,ТЕ СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ И ФАЛИРАХА 5пъти БЪЛГАРИЯ!СРАМ И ПОЗОР Е ЧЕ СЪЩЕСТВУВА ТАЗИ КРАДЛИВА ПАРТИЯ.
  • 14 аз съм Веска

    6 6 Отговор
    Ако гениалната ти журналистическа мисъл е развита в посока защита политиката на БСП , КАК ЩЕ СЕ ПРЕХРАНВАШ СЛЕД ЗАБРАНАТА НА ПАРТИИТЕ .
  • 15 БАТЬОВ

    7 6 Отговор
    Сашко,само се пениш като говориш-ама иначе си пиеш винцето с Томето от герб!!! Колко ти обещаха,та и ти обърна г.за!?
  • 16 аз съм Веска

    8 5 Отговор
    ДРЪЖТЕ СИ ГО !!!! ХИ ХИ ! ПО ДЪЛЪГ ОТ ТОЗИ ,НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ .
  • 17 среднощен

    6 3 Отговор
    ". .Нас не ни притеснява нищо, някои други политически сили би трябвало да са притеснени от появата на Кирил Петков и Асен Василев като политически фактори..."; Няма от какво да се притесняват в БСП, "дали ще са трети или четвърти" - все тая...?
  • 18 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    8 3 Отговор
    И С МАНДАТ И БЕЗ МАНДАТ НА ТИЯ ИЗБОРИ СТЕ ОБРЕЧЕНИ....ДАНО НИНОВА ГО РАЗБЕРЕ И ПОДАДЕ ОСТАВКА
  • 19 Генчо

    4 3 Отговор
    ами побързайте ве другарю, колкото по бързо се утървем от прогнилите дтртаци със саветско мислене толкова по добре за всички млади хора
  • 20 чичо

    4 4 Отговор
    Ама как ще бързате бе Симов.Правите си безплатна изборна кампания,що да бързате.Народеее...

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 🎃 cupcake

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "чичо":

    И вие си правите, що мрънкаш?
  • 23 краси

    2 1 Отговор
    Тоя комуняга е като к.р в главата!
  • 24 КОТАРАН

    2 2 Отговор
    СИМОВ МНОГО ПЛОСКО БЕ /МАИКА ТИ ДА НЕ Е БИЛА ДРУЖИННА РЪКОВОДИТЕЛКА
  • 25 Точен

    2 0 Отговор
    БСП остана единственета нормална партия. Това го потвърждават просташките постинги срещу Симов. А еднакво вредни са ДПС=ДБ - и двете най-антибългарските.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове