3 Септември, 2021 12:50 1 719 31

Нинова: Чакат ни тежки месеци без актуализация на бюджета

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • народно събрание-
  • актуализация на бюджета

От БСП смятат събитията в Народното събрание през последните дни за унизителни за българския парламентаризъм

Нинова: Чакат ни тежки месеци без актуализация на бюджета - 1
Снимка: БГНЕС

Не стигнем ли до разумна актуализация на бюджета, ни чакат тежки месеци. И отговорността, която всички се опитвате да прехвърляте един на друг, ще бъде на всички ни. Най-вече на институцията Народно събрание. Сриването на институцията Народно събрание трябва да спре. И това зависи от всички нас. Ако сме отговорни, ако държим на клетвите, които полагаме в тази зала, мислете. 4 дни. Мисъл, разум и действие – за стабилност на България и за спокойствие на българския народ. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, прочитайки декларация от името на левицата.

Тя посочи, че от БСП съжаляват за това, което 46-то Народно събрание причинява на българското общество, особено през последните дни. Тя визира грозните сцени, личните обиди и непремерените изказвания на колегите, като ги определи като унизителни за българския парламентаризъм.

"Ние от коалиция „БСП за България“ опитахме да внесем стабилност, спокойствие и разум. Поканихме ИТН, Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“ на разговори за мнозинство по политики и редовно правителство. Мнозинство за промяна на модела. Част от тази промяна беше спора от вчера и днес. Промяна в съдебната система – съдебна реформа. Уважаеми колеги от „партиите на протеста“, Вие отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор Гешев, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му. Ето на това му се казва „реформа по протестърски“. Така ли отговаряте на очакванията на хората, които десетки дни бяха на площадите с две искания – оставка на Борисов и оставка на Гешев. Виждаме, че в последните дни много йезуитски се опитвате да прехвърлите отговорността за собственото си безсилие върху БСП. Не можем да ви го позволим. Ние от „БСП за България“ гласувахме „за“ законите за сваляне на охраната и на НСО от управленски фигури. Ще продължим да го правим. Така че не прехвърляйте отговорността върху БСП", призова тя.

Нинова припомни, че отт „БСП за България“ цял месец проявяват отговорност към гражданите– затова щели да бъдат търпеливи, разумни, аргументирани и мислим държавнически.

Уверявам ви, че това беше огромно изпитание на характери. Новите партии високомерно отхвърлиха подадената от нас ръка. Така направиха съставянето на правителството невъзможно. От 2 дни се молят да задържим мандата, за да решим важни въпроси уж за вас. Видяхте вчера и днес какво се случва – нашите важни въпроси са цената на тока, на хляба, на млякото, увеличението на цените на газа, ниските ви заплати и пенсии, препълните ни болници, липсата на лекарства, фирми, изправени пред фалит, растяща безработица и инфлация. Всичко това може да се заключи в три думи – актуализация на бюджета. Да чухте нещо по тези въпроси в последни дни, освен изслушване на министри? Думи, думи, думи и фалшива загриженост, а дела – никакви. Вчера и днес колегите от ГЕРБ и партиите на протеста дадоха много аргументи защо трябва да се върне мандата. Съжалявам да го кажа – опитахме всичко по силите си, но това Народно събрание е изчерпано от съдържание", категорична бе тя и се обърна към колегите си, депутати:

"Уважаеми колеги, Имате 4 дни до вторник. За последен опит за разум и отговорност пред държавата и хората. Не вярвам тези 4 дни да изтрият срама и да върнат изгубените 44, откакто сме положили клетва. Но все пак оставаме с последна надежда – до вторник да се опитаме да променим ситуацията и поне на финала НС да изглежда отговорно към българските граждани. Спомням си края на 45-то Народно събрание, спомням си как от трибуната ви призовахме да гласуваме на второ четене преизчисляването на пенсиите, за да остане с нещо добро то в историята. Тогава отказахте. Сега за последен път ви призоваваме – разум, спокойствие и отговорност за 4 дни. Дайте да актуализираме бюджета, за да оставим поне малко в съзнанието на хората, че 46-то Народно събрание на финала е проявило отговорност към тях. Обръщам се към вас – да не допускаме това, което видяхме в залата през последни дни, да се случи по време на актуализацията на бюджета. Има риск от това, но резултатът ще е фатален. Сигурно и за партиите, но и за хората".


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    7 21 Отговор
    Мен това слабо ме засяга... не ползвам нищо държавно вие кво ще правите....
  • 2 Сесесере

    8 24 Отговор
    Долни комунисти, кой ги избира?
  • 3 кой

    9 5 Отговор
    Но който си има хотел и джипка изобщо интересува ли го?
  • 4 666

    19 1 Отговор
    Чакат ни тежки месеци ... Така наречените политици ви чака нещо много по-страшно ,по села и паланки народа може да излезе и да ви строши кратуните на всичката престъпна сган дет са изреди в управленията да крадете мизерници .

    Коментиран от #6

  • 5 Димов

    18 4 Отговор
    Тежки за нас. Твойта заплата колко е?
  • 6 Ако слезеш

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    от дивана може, иначе не става!
  • 7 Рак

    25 3 Отговор
    ГЕРБ са вредни за държавата и нацията, те са тумор с разсейки, убиващ всичко. Разликата е, че са по гладни и по алчни за ресурси дори от раково образувание. Готови са цялата нация да затрият, само и само да покажат колко е велик селянинът вожд.

    Коментиран от #8, #20, #23

  • 8 кой

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Рак":

    Но ГЕРБ са само едно от разклоненията на КОЙ?

    Коментиран от #10

  • 9 Верно е

    3 4 Отговор
    Абе слагайте си маските те помагат против глад, студ, умора и грип.
  • 10 Рак

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "кой":

    Така е, но само то е достигнало до злокачествено и опасно състояние, способно да унищожи държавата.
  • 11 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 10 Отговор
    Нинова, нещо не ви чуваме гласчетата когато става въпрос за мутрите от НСО, мутрите на Гешев и разни такива болни за обществото теми....
    Не става да се правиш на протестър срещу статуквото и в същото време да играеш с ГРОБ и ДПС в един отбор!
  • 12 БСП най крадливата партия

    7 11 Отговор
    Нинова нали ти работи хотела в Гърция не се оплаквай, ние да му мислим, или са ти малко милионите искаш още да щипнеш.
  • 13 Един Българин

    7 10 Отговор
    БСП ПРОГОНИХА 2 мил.БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ,ТЕ СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ И ФАЛИРАХА 5пъти БЪЛГАРИЯ!СРАМ И ПОЗОР Е ЧЕ СЪЩЕСТВУВА ТАЗИ КРАДЛИВА ПАРТИЯ.
  • 14 оня с коня

    8 9 Отговор
    Ето какво казва Нинова"Нашите важни въпроси са:цената на хляба,млякото,Газта,ниските ви заплати и пенсии,препълнени Болници,липса на лекарства,Фирми пред фалит,растяща безработица и инфлация.И да каже Тя:Не е ли това Плачевно състояние на Държавата ПРЯКА ПОСЛЕДИЦА от Управлението на наложенота от Радев на Народа негово Марионетно правителство,което има единствена Цел ДА ЧЕГЪРТА и поставя на ръководните и важни за Държавата длъжности СВОИ И ДОВЕРЕНИ на Радев хора?Вместо обаче да призове за СВАЛЯНЕ на Президентското правителство поради некадърност и Безхаберие чрез Протести,др.Нинова точно обратното - услужливо предлага То да стане Редовно правителство чрез Мандата на БСП!И понеже Нинова "разумно" иска да бъде Актуализиран бюджета,т.е. да се позволи на правителството на Партия "Двигнат юмрук" да се докопа до хазната и да опоска Буферите останали от ББ,ще получи и съвсем "разумен" отказ от НС.

    Коментиран от #16

  • 15 Мечо Пух

    13 0 Отговор
    Ей, задръстеняци, веднъж проявете разум и се вслушайте какво ви говорят! Престанете с вашите тъпи партийни и лични интереси! Народът ви е пратил в това НАРОДНО СЪБРАНИЕ да вършите това, за което сте пратени там, а не на конкурс по остроумничене! Ако не друго, то поне гласувайте тази актуализация на бюджета преди да се разкарате от там, че както вървят нещата този път освен стачки и протести може и бой да има...
  • 16 Куку

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Очевидно разсъжденията са на коня, а не на оня! Щото такава тъпня по приляга на кон да я измисли, отколкото на човек...
  • 17 АМОН

    10 1 Отговор
    ВЧЕРА ПОДКРЕПИХТЕ ГЕШЕВ

    ОТКАЗАХТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА СВАЛЯНЕ НА ОХРАНАТА МУ ОТ ГАВАЗИ.

    КАКВО ПРОМЯНА МОЖЕ ДА НОСИТЕ, ЩОМ ПОДКРЕПЯТЕ ХОРАТА НА ГЕРБ И БОРИСОВ?!!
  • 18 Светлина

    4 8 Отговор
    Просто прекалява Корнелия Нинова. Ако продължава в същия дух, ще загуби всичко постигнато. Ясно беше, че не може да направи правителство, врътна се, като реши да върне мандата на 7ми. Още ли си мисли, че някой хваща дикиш колко я е грижа за друго освен за собствения й пост. Срамота!
  • 19 Баба Вела

    6 1 Отговор
    СТАВА ВСЕ ПО-ИНТЕРЕСНО!.................ВЛАСТ ИМАЩИТЕ - ПРЕДИШНИ И СЕГАШНИ - ИДЕ ВИДОВ ДЕН!
  • 20 Бай Х.Й....

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Рак":

    Болни болшевишки мозъци!!!
  • 21 бобошен

    6 0 Отговор
    Без актуализация на бюджета тежки месеци очакват пенсионерите. Това е имала впредвид кака Корни.
  • 22 ЧОЧО

    4 0 Отговор
    Депутатите през тия два месеца не свършиха никаква работа.Да се откажат от заплатите си, не са малко пари доста ще помогнат на бюджета.Не можаха едно правителство да съставят,най големия им успех беше прослешването на министри.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове