Last news in Fakti

5 Септември, 2021 19:38 2 114 36

ГЕРБ иска 70 млн. лева за земеделците

  • герб-
  • помощ-
  • земеделци

Водещият вносител Десислава Танева се обоснова: "Цените на крайните продукти в животновъдството са на практика с незначителна промяна.

ГЕРБ иска 70 млн. лева за земеделците - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

От партия ГЕРБ настояват за допълнителни 70 милиона лева за подпомагане на земеделските производители. Предложението е внесено между двете четения на актуализацията на бюджета.

Средствата са планирани за подкрепа на земеделски производители в секторите животновъдство и производство на плодове и зеленчуци. Вносителите мотивират предложението си с тежкото финансово състояние на земеделските производители заради рекордно високите цени на фуража.

Водещият вносител Десислава Танева се обоснова: "Цените на крайните продукти в животновъдството са на практика с незначителна промяна. България произведе рекордно количество пшеница, борсовите цени на този вид зърно са на рекордно високи нива, разликата спрямо цените от предходната година варира от 20 до 60%. Подкрепата за животновъдството е крайно наложителна".

Внесеното предложение между двете четения на актуализацията на бюджета отговаря на очакванията на фермерите, които преди дни блокираха главния път София - Варна с настояване секторът им да бъде включен в акстуализацията на бюджета.

По-рано днес в интервю за БНР министърът на финансите Асен Василев заяви, че предлаганата от правителството актуализация на бюджета може да покрие исканията от различни браншове за допълнителното подпомагане. Министър Василев обаче посочи, че решението за конкретните разходи вече е в ръцете на парламента, където предстои второ четене на актуализацията.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 5 Отговор
    За шкафчето ли?
  • 2 бл.134 в Зап. парк

    26 2 Отговор
    Малко са ! Искаме 7 милиарда . Иначе няма да бъркате в кацата с мед
  • 3 Раданч Татлъту

    10 13 Отговор
    Бравос на ГЕРБ!
    Бойко ни обича с 200!🚙💨👍
  • 4 Иван Пилето

    28 0 Отговор
    Трябват ми едни 70 000 000 лв.Аз съм скромен.Трябва да купя едно кюлче злато за подарък на Бойко Борисов за Коледа.
  • 5 БОЛШЕВИК 🌟

    24 2 Отговор
    Тиквата ще ги извади от шкафчето и ще помогне на доматите и чушките!
  • 6 БОЛШЕВИК 🌟

    22 0 Отговор
    Тиквата ще ги извади от шкафчето и ще помогне на доматите и чушките!
  • 7 Като

    22 1 Отговор
    са толкова загрижени да бръкнат в шкавчето да дадът!! А следващия път земеделците дс си застраховат нивите

    Коментиран от #10

  • 8 ГЕРБ иска

    20 1 Отговор
    Чекмеджета
  • 9 Да не казваме на ес

    19 1 Отговор
    Каква веселба ще е с тия докато спрат да съществуват..голям кеф
  • 10 Танева

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Като":

    Трайте си ,да не ни спрат евро парите.
  • 11 А защо

    17 1 Отговор
    Не са застраховани
  • 12 Българка

    29 1 Отговор
    Ами ГЕРБ като искат 70 милиона за замеделците ( това е предизборен ПР) нека Борисов, Танева и другите от върхушката им да си отворят чекмеджетата, да изтеглят от сметките си и започнат да връщат ограбеното от българите
  • 13 мдда

    4 23 Отговор
    ГЕРБ мислят за народа!!
  • 14 Стъки прави организацията в Търновско по

    22 4 Отговор
    Блокажи на пътища!!! Танева, защо не им дадохте на тези производители помощ, като бяхте на власт??? Кои фуражи се вдигат, вдига се на бабати фърчилото!! От Житарите да вземат, да дадат на Стъкивци те!!
  • 15 Активист на БКП

    16 2 Отговор
    Няма, Банкянският крадец ги взе🎃🇱🇷

    Коментиран от #26

  • 16 опг

    13 0 Отговор
    Имате прекалено много чекмеджета и офшорки, така че действайте. Започвайте да връщате.
  • 17 Ами, те ги

    12 0 Отговор
    Дадоха на когото прецениха.да извадят справките и да ги преразпределят.пък като не стигнат, да вземат от държавните служителки калинки горницата дето им я притуриха преди изборите.
  • 18 Социялният

    4 1 Отговор
    МИ ДЕМОКРАЦИЯ СВОБОДА СВОБОДЕН ИЗБОР ДА СТАНАТ ЦИГУЛАРИ БАЛЕТ ПОЛИЦАИИ ВОЙСКАТА ДАСКАЛИ ЗАВАРЧИЦИ ИЗБОР ГОЛЯМ . ЧАСНИЦИ ИСКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА!?! А ТЕ КАКВО ДАВАТ !?! КОРАБА И ЖИТОТО ЗАМИНАВА КЪМ ТОПЛИТЕ СТРАНИ ПРЕДИМНО. И ПАЧКИТЕ В ЛИЧНИ СМЕТКИ. ТИЯ ЗЕЛЕНЧУЦИ ПРОЙЗВОДИТЕЛИ КАКВО ИСКАТ ,ПА ДА СИ ТЪРСЯТ ПАЗАРИ ТУК И ОРГАНИЗИРАТ И ИЗНАСЯТ И ТЕ КАКВО ДАВАТ!?! МАЙ ВСИЧКИ ВЗИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ДА ДАВАТ. ЗЕМЕДЕЛЦИ И ЖИВОТНОВЪДИ. ДЪЖД,СНЯГ,НАВОДНЕНИЕ,СУША,И Т.Н. ДАЙТЕ НИ ПАРИ НЕМОЙ СИ ПРОДАДЕМ КОНПИРИТЕ ДАЙТЕ НИ ПАРИ . Е ТО ТОВА ИНТЕРЕСНА ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 19 Мишо Бирата

    12 1 Отговор
    Точно за фирмите на Пилето и Тиквата
  • 20 Давчев

    12 1 Отговор
    ША ВИ ДАМ НА ВАС 70 ТОЯГИ.
  • 21 ник петков

    9 1 Отговор
    Парите са за Борисов,земледелец и животновъд!
  • 22 Centyrion

    13 1 Отговор
    Никаква помощ на земеделците,на кой друг
    бизнес държавата е помогнала???На никой,лентяи и измамници смучат субсидии!!!На животновъдите да,нека им помогнат,но на земеделието особено на крупните зърнари и стотинка не трябва да се дава!За зеленчуко производителите също нека им помогнат!
  • 23 молба

    10 0 Отговор
    Бачоо,дай им бе!Дръпни от личните резерви.С такваз смешна сума,бълха те ухапала.Джоб -парасЪ.
  • 24 Рошко

    10 0 Отговор
    Иска за техните земеделци, че да си подменят и те автопарка бедничките
  • 25 Драк

    11 0 Отговор
    Като бяха на власт герб най голямо материално внимание обръща ха на зърнопроизводителите .Те станаха и най богатите в България .Най вероятно същите връщаха и част от субсидиите на Борисов в чрез шкавчето .Сега се сетиха за животновъди , зеленчукопроизводители и други. НАГЛОСТ

    Коментиран от #27

  • 26 За сведение

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Активист на БКП":

    Смел ученик поправи Путин, който сбърка исторически факти
    Президентът благодарил на момчето за поправката, но директорката на училището го порицала заради проявената "наглост"
    Критиците на Кремъл похвалиха смел ученик, събрал кураж да възрази на руския президент Владимир Путин, след като той сбъркал факти в разговор с деца по време на урок по история, предаде ДПА, като се позова на медийни информации.
    Момчето, видимо притеснено, казало на Путин, че император Петър Велики (1672-1725 г.) не се е сражавал в Седемгодишната война (1756-1763 г.), а във Великата северна война, продължила 21 години (1700-1721 г.).
    Президентът благодарил на момчето за поправката, но директорката на училището порицала детето заради проявената "наглост".
    Критични към Кремъл медии и опозиционни политици похвалиха ученика за неговата смелост.
    Според Кира Ярмиш, говорителка на намиращия се в затвора опозиционер Алексей Навални, директорката явно смята, че в училище трябва да се учат не факти, а "покорност и раболепие".
    Случката, станала в първия учебен ден в Русия вчера, предизвика вълнение в страната и накара говорителя на Кремъл Дмитрий Песков да замазва положението.
    "Това въобще не е наглост. Категорично не сме съгласни с директорката на училището", каза той и изрази надежда, че няма да има по-нататъшно наказание за ученика.

    И все пак Путин е корифей в сравнение с еднокнижникът
    маркучодържател Борисов от Банкя!
  • 27 ФАКТ Е

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Драк":

    ГЕРБ имат само двама депутати по-малко от ИТН, нали?
    А защо тогава не предлагат в НС правителство?
    Защото са в тотална изолация, нали?
    Дори и да спечели ГЕРБ изборите с няколко %-та,
    кой ще подкрепи правителство на ГЕРБ?
    Никой, нали?
    Следователно глупаво е да гласуваш за ГЕРБ!
    В България на дъното на ЕС!
    Първи по смъртност, с ужасявашо здравеопазване и корупция!
    С най-малки пенсии и заплати!
    Най бедните, след три мандата на ГЕРБ!
    С руска енергийна примка на шията!
    На 113-то място по свобода на медиите!
    След повечето африкански държави!

    Явно не е обидна квалификация,
    а е констатация казаното от трибуната на НС
    от Тошко Йорданов от ИТН:
    ГЕРБ не са партия,
    а са ОПГ!

    Коментиран от #33

  • 28 qwerty

    4 0 Отговор
    Искат да ги откраднат!!!
  • 29 Кольо

    4 0 Отговор
    Туй нящо земеделец не е ли частник . Що няма застраховка . Като им гледам тракторите и другите машинарии тип Ламборджини и джипчета от Порше каен нагоре последен модел ,ми се чини ,че тез са бедни и нямат пари горките . Що ли държат по една кантора счетоводители и адвокати ,а трима работници в кооперацията барабар с продавачката и охраната ? От беднотия също както и земеделското министерство и инспекторите от него по места ,дето скриха топката на митничарите и съдебната система по имоти и богатство. Ей ,да се вземате в ръце законотворците и да давате само на реално предадена продукция субсидии ,че дявол Ви взел. За смях и прокурори европейски станахме с далаверите Ви земеделски. Частици пък на държавна хранилк. Връщайте РПК-то и ТКЗС -то тогава. да не сме Ви карали да дерете земята за субсидии чак в реките и язовирите и после само дай ,на постоянно вдигащите се от Вас ненаядените цени. сухо било ,мокро било ,мъгла имало ,петрола ,Тасманийския долар ,бананите в Зимбабве и все такива. Хората животните си избиха заради вас и не гледат щото вижте си буклуците в чувалите смески и цените от 10 лв на 18 лв за 20 кг от началото на годината. Алчни мишкоци.
  • 30 Пенди

    5 0 Отговор
    Сори! Мантрата свърши! Лапайте опашката на ярето и у лево!
  • 31 Хастор

    5 1 Отговор
    Кви животновъди ? Нали избихте животните на хората , а сега и Ковидясахме. На съвестта на Герб ,но те едва ли имат такова нещо , тежат милиони убити глави добитък от всички видове. Май само коне не са убивали щото са пуснати из планината и не могат ги намерят щото играчите си ги крият. Има ги на книга само. Останали са само няколко огромни фабрики за месо на техни приближени плащащи си за това. партиен монопол и те искат да си го донагушат като за последно. Земеделец и животновъд са ЧАСТници. Носят си риска , а не шофьора да дерете само за застраховки със задължителни тъпи закони от типа "Карал ,ползвал -Не ползвал - Плащай " Аман от делене на хора ,отрасли ,администрация и работещи бедни ,религии ,партии и всякакви други признаци. Събираемост няма да имате въпреки обявените милиарди в повече от данъци. 2 милиарда събрали , а трябваше май да са 4-5 . Пари Няма ! Събирайте си от ДДС-арите и дължащите Ваши партийни фирми. Да върнете и субсидиите за партиите щото едно нищо не сте свършили. И пак на избори. Народа да плаща за нищото Ви.
  • 32 Г ЕРБ иска да Делнат 70мил със земеделци

    5 0 Отговор
    Защо не им дадохте, като бяхте на власт?? Бяхте забравили за тях!! Сега Държавата да даде, а вие да приберете Половината, за услугата?? Стъки за това сее разтичал да пали вълна!!! Танева да вземе от Житарите, на тях им се дадоха милиарди, да върнат 70мил на тези с вълната, зеленчуците и плодовете!! Танева даваше само на Житарите!! Искайте от Танева!!
  • 33 оня с коня

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТ Е":

    Абсолютно си открил топлата вода- че ГЕРБ не предлагат Правителство ,щото са в Тотална изолация.Пропускаш да спометеш обаче че И ДРУГИТЕ ПАРТИИ са в Тотална Изолация?както и да е- нормално е да си разсеян и да ти убягват "некои подробности".Допускаш /е с право/,че ГЕРБ е възможно да спечелят с "няколко Процента" на следващите избори.А КОЛКО са тия "няколко процента" и не са ли ДОСТАТЪЧНИ за съставяне на САМОСТОЯТЕЛНО ПРАВИТЕЛСТВО?А не допускаш ли че след тотално огладняване на бълг. Народ ще има и нови играчи в НС с които ГЕРБ може да намери Общ език?А съветът ми е :Не се опитвай да промиваш Мозъци ОСОБЕНО на Гербаджии ,щото нямаш Необходимия Капацитет и твърде вероятно е да бъде промит Твоя.
  • 34 JEFF

    3 0 Отговор
    ГЕРБ не може да иска нищо . Никога ГЕРБ !
  • 35 емо 73 канар

    2 0 Отговор
    От тях 60М обаче трябва веднага да бъдат прехвърлени към шкафчето в Банкя. Там един човек ги пази с пистолет, даже и докато спинка сладко.
  • 36 mnbvc

    1 0 Отговор
    Оня дето се возеше у багажника на джипката,К ангелов,точно толкова завлече Александровска,нека той да плати на Д танева,аман от нахалници,брей нямат наяждане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове