Last news in Fakti

7 Септември, 2021 13:24 3 080 55

Гарелов: Нищо чудно Борисов да се кандидатира за президент

  • иван гарелов-
  • бойко борисов

Апетитът на бившия премиер нараства, смята журналистът

Гарелов: Нищо чудно Борисов да се кандидатира за президент - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ закъснява с някои вътрешни промени. До този момент Бойко Борисов с половин уста каза, че няма да е министър-председател, но е на позиция, от която общо взето той ръководи всичко. Вярно е, че му бяха дадено доста добри шансове, но виждам друга тенденция. Ако ГЕРБ иска със сигурност бъдеще и в коалиция, то те трябва по-ясно да се разделят с Борисов. В последните дни обаче забелязвам, че апетитът му нараства. Нищо чудно да се кандидатира за президент. Те вече загубиха време да лансират нова фигура. Но с кандидатура на Борисов, ще наследят и негативите му. Това каза в ефира на Нова телевизия журналистът Иван Гарелов.

„На Борисов му повдигнаха няколко удобни топки. Той е политическо животно и няма да пропусне да ги забие. Има нещо, за което малко се говори и може да е една нова катастрофа. Не знам защо никой не говори, че на 11 юли гласуваха 600 000 души по-малко от предишните избори през април. При положение, че на 4 април имаше много повече инфектирани. Това не беше страх от пандемията. Ако този процес продължи, можем да паднем под 2 млн. гласували. Когото и да изберем с толкова гласували, той ще има нулева легитимност”, прогнозира от своя страна математикът проф. Михаил Константинов.

Той е известен като противник на машинното гласуване. Ето защо според него причината за по-малкото подадени бюлетини през юли се криела в машинното гласуване. Проф. Константинов прогнозира, че ако сегашните избори са 2 в 1, гласувалите ще са още по-малко именно поради тази причина.

Що се отнася до евентуален нов политически субект на Кирил Петков и Асен Василев, Иван Гарелов коментира:

„След тези нови избори трябва да има правителство. Вече няма накъде, само надолу. За да се разчупи тази вражда, която се натрупва между отделните партии, очаквам да започнат процеси в самите партии. Във всички случаи трябва да има прегрупиране, иначе няма как да стане. Последният фактор са новите партии. Вероятно в следващия парламент ще влезе и „Възраждане”. Що се отнася до новия политически субект – аз съм малко скептичен. Много по американски се държат тия двамата. Много самореклама си правят. Може би намеренията им са съвсем добри и може би са искрени, но толкова хвалби сами за себе си, това не е прието в нашия манталитет. Българите по принцип трудно се доверяват, какво остава за някой, който се бие в гърдите, а зад гърба си има 2-3 месеца в политиката”, заяви журналистът.

Според него свършеното от Петков и Василев за времето им като служебни министри не било достатъчно, за да спечелят достатъчно гласове.

„Преди доста години руският писател Александър Солженицин каза, че трябва да спрем да живеем в лъжа. Това, което се случва напоследък, е, че българското общество затъна в големи лъжи. Като за начало да престанем да лъжем. Сигурното, когато двама души говорят противоположни неща, е , че или единият лъже, или другият лъже, или лъжат и двамата”, коментира Константинов по повод скандала между Татяна Дончева и „Има такъв народ”

„Не виждам нищо сериозно в тази работа. Тъй като няма повод за намеса на прокурор. Оттам нататък другото са фрази, начало на един разпад в някои от партиите, които не успяха”, добави Гарелов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не му стиска

    36 3 Отговор
    не обича да губи Чекмеджан!!
  • 2 Що се

    23 5 Отговор
    бъзикаш , бе другарьо агент ?
  • 3 ТаУмВзе

    37 2 Отговор
    Дано, долната мутра се кандидатира за президент, за да се Срине още повече от загубата!
  • 4 Теляк.

    40 3 Отговор
    Радев ще го млати като маче у дирек.Ще бъде нещо като 80/20%.Дори и с подкрепата на цялата ДС мафия
  • 5 шега

    26 1 Отговор
    Смешно, капо де президенте. Ще се взриви държавата. По-скоро в затвора.
  • 6 Радев

    11 4 Отговор
    Пепел ти на устата Гарелооов. Падни за 20
  • 7 БСП за България и Радев

    21 3 Отговор
    Хахахаха, Ами да заповяда. С подкрепата на Слави вота за генерал Румен Радев ще е 99,999999%
  • 8 бечев

    28 1 Отговор
    Хитра лисица е вратовръзката,нищо чудно Борисов да му се върже и да стане за смях като кака Цеца от село Драгана.
  • 9 Мда

    23 1 Отговор
    Тогава вече ще се гръмне с патлака, като загуби катастрофално от Радев. Дано!
  • 10 Едноокия Джо

    5 1 Отговор
    У панделата....
  • 11 Кочо

    7 3 Отговор
    Чудното ще е ако не се кандидатира, а чудото ще е ако си го изберем.
  • 12 КУМЧО вълчо

    13 3 Отговор
    Борисов трябва да вземе цялата власт в стил 3 в1 - и ПРЕМИЕР , и ПРЕЗИДЕНТ , и ГЛАВЕН ПРОКУРОР , и първи ПРОСТАК ! Това е. Чак тогава картинката ще е пълна.

    Коментиран от #21

  • 13 Кметът на Симитли (влогър)

    9 1 Отговор
    Радев ще му го вложи.
  • 14 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Тиквата го е страх от Радев

    Коментиран от #23

  • 15 оранжев зеленчу

    12 1 Отговор
    хаха и ще се сблъска с народната любов
  • 16 Мендоса

    5 1 Отговор
    Агентът смени плочата!
  • 17 Пловдивско

    3 4 Отговор
    Най-добре за президент да се кандидатира богат политик,който вече няма интерес да богатее повече.Подходящ е кмета на Карлово,и зам.председател на СДС,Каба...иванов,....и така след уяждането,да помисли и за България.....
  • 18 Чук и Гек

    6 3 Отговор
    Добре е да го изберем човека! Толкова много ви даде! Когато е на власт и не го застрашава съд и Ставри е много добронамерен, спокоен, с нормални реакции и медицински изследвания. А когато не е на власт изтрещява като вчера и започва да крещи - ,,Ти откъде знаеш кой ще е прокурор, бе!?.......". Нека му дадем заслужено спокойствие, като го изберем за президент! По хуманитарни причини!
  • 19 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    Вчера вървим към костницата и една бабичка вика :Не знам какви сте , ама само да не сте против Радев.
  • 20 Ковид

    3 2 Отговор
    Глупости големият познавач пак се зказа. Кандидат ще бъде някой свързан с Ковид. Или Мутафчииски или Балтов или Кантарджиев или другият му забравих името дето по телевизията обеснява какви мерки ще вземат.

    Коментиран от #24

  • 21 Кочо

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "КУМЧО вълчо":

    И главен мюфтия, кардинал и патреарх!
  • 22 оня с коня

    0 7 Отговор
    ГЕРБ е Лидерска партия и Гарелов това го знае по-добре от всеки друг.И си е пределно ясно че тръгне ли си лидера,Партията му отива в Канала.Та решил да агитира дъртият хитрец Гарелов ГЕРБ да се разграничат от Борисов,т.е. да си сложат примката на Шията САМИ?!Отделно и подмята гарелов,че ББ може и да се кандидатира за Президент.Иска му се на Гарелов ДА ОБЕЗСИЛИ Борисов превръщайки го в Президент с орязани функции като радев т.е. в Безгласна буква,ама НЯМА прости хора в ГЕРБ да ти вържат на Византийските номера бе Чожум!И НЕ Борисов ще се кандидатира за Президент,а ЩЕ СИ НАЗНАЧИ НЕГОВ,който да го слуша както Плевнелиев.

    Коментиран от #31

  • 23 Мирослав

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Така е кръчмарю, ама с вашите 5 % които имате как ще помогнете на Румен Радев. Може би разчиташ на гласовете на чалгаря?
  • 24 Ковид

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ковид":

    Анген Кунчев
  • 25 Севда

    4 8 Отговор
    Борисов за президент !

    ГЕРБ №1 !!!
  • 26 FEFE

    8 1 Отговор
    Апетита идва с яденето хихи
  • 27 а де

    3 1 Отговор
    ще му напълним шушоните .....
  • 28 Сърп и чук

    7 0 Отговор
    Прав е Гарелов! Всеки неутрален ще ви каже, че Борисов изтрещя напълно! И страх, страх, страх! Президента никога не се изказва емоционално и това напомняне за прокурор е подплатено с достоверна информация. Веднъж му напомни за едни папки.
  • 29 Ехххх

    3 1 Отговор
    Ако го изберат за президент чекмеджетата губят давност....
  • 30 Пешо

    2 1 Отговор
    Борисов доказа, че не е политик.
    Атанасова обяви, че кандидата на ГЕРБ не е политик.
    Следоватално Борисов може да бъде предложен за президент.
  • 31 Мазньо

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    А бе ,каруцарче,вие в махалата така ли си ги назначавате президентите?
  • 32 айде бе

    2 0 Отговор
    ще му се - ха ха ха
  • 33 Изгорелов

    1 1 Отговор
    Каза две полуистини. Ми гласуваха на 11 по малко щот ходиха на почивка след две години локдаун и се оказа, че по-лесно да гласуваш от почивка в Гърция отколкото на Черно Море, ама с мерките в Гърция всичко отиде на Черно Море. Другото е, че Българинат много обича саморекламата, ама по Барбаганювски, пък туй нящо Киро Канадеца и Асанчо не го разбират
  • 34 Българин

    2 2 Отговор
    Агент Талев отново изпълзя от дупката си за да прави профигурантска пропаганда. Жалък червен плаз модий.
  • 35 Мииии

    0 7 Отговор
    Еднакво глупави са ,говорят почти еднакво чужди езици,поне Борисов е позитивен,даже и да се вкарва в роля , докато Радев е злобен комплексар и не може да прикрива гадния си фатмашки характер, ми по добре да е Борисов целият свят го уважават!
  • 36 шопо

    7 0 Отговор
    Бай Бою президент на Р. Б. , ехаа ! Оти па не , он само астронаут не е бил ! Кога е бил малечок у Банки космонавт е искал да стане като порасне , филия с мас е ял , шмръкал е с носо и на Винету се правил яздейки прасето у кочината.
  • 37 ежко

    8 0 Отговор
    Борисов да се кандидатира за президент?Защо?За да изяде още един тупаник по егото си?Нали, ако не го изберат ще вие като убодено мече от Банкя?Не варвам!Борисов е страхлив егоцентрик и за да се кандидатира трябва да е 100% сигурен,че ще бъде избран.
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    БОРИСОВ е аут
  • 39 веселяк

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нищо чудно Борисов да се кандидатира за президент
    Гарелов е пропуснал да добави, че става въпрос за кандидатурата на Баце за президент на клуба по крикет в ЦСЗ. Но нищо, то се подразбира!
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    БОЙКО Е ДО ТУК свършен е като ПОЛИТЕК
  • 41 ПОБЕДА НА ГЕРБ

    1 5 Отговор
    Колко много нещастни и уплашени тролове.ХАХАХА.Борисов ще бие всеки с 300.АЙДЕ ТРОЛЕТЕ
  • 42 Грульо

    2 0 Отговор
    Може, ще получи имунитет така, а тиквата има нужда такъв не само срещу ковид. Отказа се от депутатската ваксина, ако на новите избори получи слаб резултат, няма да е нужен повече на американците. :D
  • 43 Малееее

    3 0 Отговор
    Толупа........ А дано ама ще загуби и това ще му е края.
  • 44 Казуар

    3 0 Отговор
    Ганьо Балкански като президент да представя България, няма да изглежда добре.
  • 45 XYZ

    4 0 Отговор
    Той умира от страх - личи в цялостното му поведение!
    Беснее като звяр, притиснат в ъгъла!
    Да се кандидатира, ако му стиска!
  • 46 пешо

    2 0 Отговор
    радев , ще го бие с убииственна разлика , тиквата ще стане за смех .
  • 47 Гарелка стига си плюл Бойко

    0 3 Отговор
    Кандидатирай се ти да ти видим процентите .........смешник
  • 48 НикогаСДСЧума

    0 0 Отговор
    Е то оставаше и президент да стане!
    За успеха трябва да впрегне в изборите Цвъки (Молитвената закуска). Той е спец по провеждането на избори. И Радо Отверката.
    А Сашо(Ибрикчията) от СДС-то, до изборите трябва да го словослави.
  • 49 бай Иван

    2 0 Отговор
    Борисов срещу Радев, това ще са изборите за президент. Падението за Боце ще е тотално! Ще бъде заловен и мърда е нема
  • 50 Буха ха

    2 0 Отговор
    Ако Бацо Чекмеджан се кандидатира за президент, достатъчно е всеки ден да разказва историята как селяните са извлекли дЕдо му от къщи и са го утепАли с тояги за да спечели със сигурност.
  • 51 Паметлив

    1 0 Отговор
    Гнусният доносник на ДС / агент Талев!! / и лакей на Чекмеджето е тотално изкукуригал!!
  • 52 Гената

    1 0 Отговор
    Досега България не беше имала пладнешки разбойник за държавен глава, но кой знае...
  • 53 Авертас

    0 0 Отговор
    Да, нека се кандидтира и да се зиправи срещу Радев открито, в телевизионни дебати с регламент, с еднакви въпрос, и еднакво време за отговор! не да ми обикаля насам-натам и да джафка от фейса.
  • 54 НЕВЪЗМОЖНО

    1 0 Отговор
    Не, няма другарю Гарелов , от червената гвардия. Не, Г-н Борисов, няма да се кандидатира, той, не е толкова лекомислен като теб. А ти, не ходи по студията като ресторантска цветарка от маса на маса, нямаме нужда от твоето мнение. Хайде, нема нужда от твоите съвети и коментари, твоята песничка на журналист отдавна е изпята. Гледай си пенсията, стой си в къщи по чехли и халат, пий си кафето, а после бирата с мезето и на стар задник си гледай кефа - вестници, телевизия, лаптоп. Г-н Борисов, е като трън в очите на тези които се пишеха за много умни, но в същност се оказаха некадърни да управляват държавата, и това е факт, то се видя от всички българи, оправдавайки се непрекъснато с него за собственото си невежество. Народа ги избра да работят и да приложат своите умения и знания в полза на народа и държавата - а те, седнали да хленчат и да сочат с пръст г-н Борисов, че той им е виновен за двете им леви ръце! Когато постоянно се употребява името на г-н Борисов в парламента, в ТВ-студията и дори да е очернен несправедливо във всички сайтове - това означава, че е незаличим фактор и е важна личност в политиката - колкото и да се опитват да го отричат. - Това е признание, въпреки, че видимо не е на политическата сцена, той е зад завесата, а на сцената са 840 000 хиляди избиратели на ГЕРБ, за които ще бъде много трудно да бъдат изчегъртвани, дори изобщо невъзможно, другарю Гарелов!
  • 55 политолог

    1 0 Отговор
    борисов е страхлив знае че е губещ и може да предпочете да пробута магарето си пръдналиев да се изложи на изборите вместо него
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове