Last news in Fakti

8 Септември, 2021 05:44 1 524 16

Нинова: Можеше да се направи кабинет, искаме избори "2 в 1"

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • правителство-
  • избори-
  • бюджет-
  • пенсионери-
  • парламент

Тепърва ще се обсъжда формулата за явяване на партията на следващите парламентарни избори, заяви председателят на БСП

Нинова: Можеше да се направи кабинет, искаме избори "2 в 1" - 1
Снимка: БГНЕС

Решението БСП да върнат мандата още във вторник е ускорило желанието за работа в парламента.

Това заяви пред БНТ председателят на партията Корнелия Нинова.

"Направихме всичко възможно да бъде съставено правителство. Предложихме открит разговор, пред камерите, на трите т.нар. партии на протеста, дадохме възможност и оставихме отворен разговора за кандидатури за министри, нищо не налагахме силово като мандатоносител, защото много добре знаем каква е тежестта на третия мандат. Трите партии обаче отказаха", коментира Нинова.

Според нея е било напълно разумно и възможно да има мнозинство, което да излъчи редовен кабинет. "Нямаше обективна причина да не съставим кабинет".

По време на срещата с представителите на БСП вчера президентът Радев е информирал, че днес ще покани Централната избирателна комисия, за да обсъдят организационните, техническите и финансови въпроси по провеждането на предстоящите парламентарни избори, и след това ще вземе своето решение кога да бъдат проведени те.

"БСП е на мнение, че е по-добре изборите да бъдат "2 в 1", макар да са уверени, че това ще свали избирателната активност и че избраните депутати и парламент, а също и президентът, няма да имат достатъчно тежест и легитимност да правят политика", отбеляза Нинова.

Що се отнася до актуализацията на бюджета, тя отказа да прогнозира какъв ще е крайният резултат поради нежеланието на партиите да говорят на един език и поне в тази ситуация да бъде сформирано мнозинство.

Нинова беше категорична, че биха подкрепили всяко предложение, което е в подкрепа на българските пенсионери. Предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите беше отхвърлено, каза тя, затова подкрепихме предложението на ДПС за 120 лева към пенсиите за ковид кризата.

"Актуализацията на бюджета е до края на годината, защото е за ковид кризата. Ако ковид кризата продължи и след декември и Законът за извънредните ситуации се удължи със съответните мерки, тези 120 лева трябва да продължат", обясни тя и допълни, че преизчислението на пенсиите ще е постоянната добавка към доходите на пенсионерите.

На въпрос дали БСП ще участва в коалиция на предстоящите избори, Корнелия Нинова е категорична, че тепърва ще се обсъжда формулата за явяване на партията.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    олигарсите и вие политиците не мислите ДОБРОТО НА ХОРАТА
    А ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА

    Коментиран от #10

  • 2 БСП= ГЕРБ=ДПС

    8 8 Отговор
    От БСП доказахте,че не сте за никаква промяна! Гласувате си заедно с ГЕРБ и ДПС в ущърб на народа! Вместо да подкрепите предложението на ИТН,пенсиите да се повишат от 300лв. минимална на 370лв. за постоянно,гласувахте предложението на ДПС за 120лв. само за 3 месеца! От 2022 пенсионерите да се оправят отново с 300лв. Това сте трите партии ГЕРБ, ДПС,БСП крадци и престъпници!

    Коментиран от #7

  • 3 Просто човек

    6 3 Отговор
    За пореден път доказахте защо ви наричат партии на статуквото...
  • 4 München

    3 5 Отговор
    Никога повече ГЕРБ, БСП, ВМРО, АТАКА и сегашните търтеи в парламента!!! Трябват ни независими, честни и милеещи за България хора! Тези, ламтящи за партийни субсидии и министерски кресла са ни ясни отдавна!

    Коментиран от #8

  • 5 Нинова прилича на братя Аргирови.

    3 3 Отговор
    Нинова да дойде на власт БСП то пак за 5 ти път.Даите им шанс те се провалиха само 4 пъти нека си доокрадат,за 5 ти път.
  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 2 Отговор
    И аз искам да ви няма въобще, ама нъц!
  • 7 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "БСП= ГЕРБ=ДПС":

    Дотегна ми да слушам и гледам Как Партиите на Протеста Имали Правото да окупират България Да се разпореждат Да грабят Да заплашват Дотегна ми от това Тук има още много Българи тези Дърти стари Мутри само крадат Вече Явно Докога ще продължава това Гешев Къде си България е на всички Българските си Демокрацията

    Коментиран от #11

  • 8 УжасРадев импийчмънт Радев оставк

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "München":

    А ТЕЗИ СТАРИ ДЪРТИ МУТРИ ДЕТО ВРЯКАТ ЛЪЖАТ КРАДАТ ЯВНО СЕГА КАКВИ СА НАЛИ ЩЕЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ ОСВЕН ДА И ЛЪСНАТ КРАЖБИТЕ ДА ЗАПЛАШВАТ ДА КРАДАТ ЯВНО СЛУЖЕБНИТЕ НАПРАВИХА ПРЕВРАТ С РАДЕВ И ДОКОГА ТОВА ВСИЧКО СИ ИМА НАЧАЛО И КРАЙ СТИГА БЕЗЗАКОНИЕ СТИГА БЕЗВРЕМИЕ
  • 9 пешо

    0 1 Отговор
    долен боклук , доказа че герб , дпс, и бсп са едно .
  • 10 пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    интереса клати феса , а феса клати тях .
  • 11 пешо

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "УжасРадев импийчмънт Радев оставка":

    севде ти ли си
  • 12 мафия

    1 1 Отговор
    Изглeждa, чe нaй-пocлe прoглeднaхa oт мaфиoтcкитe пaртии нa зaдкулииeтo, чe тoзи път нacрeщa cи имaт бългaрcкитe грaждaни oт вcякaкви cлoeвe. И ce пoдгoтвят зa гoдeж, кoйтo вeчe e нaпрaвeн рaзбирa ce, oщe c рaждaнeтo cи нa пoлитичecкaтa cцeнa. Гoтвeтe ce зa мacoви прoтecти.
  • 13 ччччч

    4 0 Отговор
    Талибаните за 3 седмици направиха правителство, а вие полови година не можете!
  • 14 Павел пенев

    0 1 Отговор
    Защо БСП искат избори две в едно без да сочат аргументи за това? Президентските избори са мажоритарни а парламентарните са пропорционални за некадърни партийни послушковци. Не може да се иска от хората да познават всички стотици кандидати голяма част от които са сволачи. Така се опорочават и двата избора което е целта на престъпника от Банкя, или Нинова играе с него. Помислете, достатъчно подли и лукави сте.
  • 15 мдда

    2 0 Отговор
    Г-жа Лъжа, как можеше а се направи кабинет като вие дори не предложихте такъв??!?
  • 16 НИНОВА....ГАДАТЕЛЯТ НА БСП

    0 0 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ И ГАДАНИЯ...ИСКАМЕ РСЕЗУЛТАТИ, НЕ ОПРАВДАНИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове