Last news in Fakti

8 Септември, 2021 06:16 5 115 17

Проф. Георги Михайлов: Когато си бил дълги години във властта, трудно се разделяш с нея

  • професор георги михайлов-
  • бсп-
  • ваксинации-
  • парламент-
  • правителство

Нито едно правителство няма да посмее да въведе задължителна ваксинация, заяви депутатът от парламентарната група на “БСП за България“

Проф. Георги Михайлов: Когато си бил дълги години във властта, трудно се разделяш с нея - 1
Снимка: БГНЕС

„БСП отдавна прави всички опити да застане пред очите на хората, всичките и действия да бъдат съобразени с интересите на нацията и това беше нашата цел и в 44-ото, и в 45-ото, и в 46-ото Народно събрание, защитавана с цената на много големи проблеми за членове на БСП, срещу които се водеха проверки в различни институции, бяха обвинявани и в най-черни грехове. Мога откровено да кажа, че 4-те години, в които парламентът изкара пълния си мандат, бяхме свидетели на пародия на парламентаризъм.“

Това заяви депутатът от парламентарната група на “БСП за България“ проф. Георги Михайлов в ефира на ТВ Евроком, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В предаването “Делници“ социалистът обясни, че в рамките на този парламент не се е получила договореност между субектите, които в момента декларират, че искат да променят модела.

„Ние се противопоставихме на това с всички наши възможности, предложихме на всички реалното да се направи управление. Това беше отказано и при това положение няма защо да се коментира защо БСП връща мандата“, коментира той.

„Тези, които създадоха хаоса в държавата сега казват, че искат да сложат ред в хаоса“, заяви проф. Михайлов като обясни: „Когато си бил дълги години във властта, трудно се разделяш с нея и си с много възможности да се противопоставяш.“

Социалистът бе категоричен, че България се нуждае от промяна. „Ние сме в много сериозна икономическа ситуация като изоставане от европейската икономика, от принципите на европейското образование, да не говорим за здравеопазването“, констатира той.

Проф. Михайлов коментира и заключения от доклад на Националния център по обществено здраве, в което се казва, че голяма грешка по време на ковид кризите, е че до голяма степен са доминирали политическите решения над медицинските.

„Държавническите решения винаги са политически, но те трябва да се опират на сериозни експертни мнения“, обясни той.

„Във въпрос от страна на парламентарната ни група към премиера тази седмица споделихме, че “антиковид“ мерките ни напомнят на мерките, които взимаше предишното управление. Необходимо е внимателен анализ, необходими са мерки, които да бъдат много балансирани, защото неминуемо се създава впечатлението, че един вид занятия и бизнес остават репресирани, докато при други нещата са непроменени“, обясни Георги Михайлов.

Във връзка с актуализацията на бюджета социалистът обясни, че левицата е имала принципни съображения.

„Актуализация е необходима, ние настоявахме за нея още в 45-ия парламент, но това не се случи. Сега имаме конкретни предложения по отношение на НЗОК, и по отношение на държавния бюджет на направление “здравеопазване“. По отношение на Здравната каса според нас разходите трябва да бъдат прецезирани по пера, не е редно да бъдат вписвани в един ред, това би създало условия за субективност и лобизъм“, обясни той. „Смятаме, че не е морално в бюджет, който е “антистрес“ и “антикризисен“, да се вкарват по-голямо количество административни разходи, освен това се вкарват и разходи към други здравни каси“, каза още той.

Като политическа сила левицата смята, че всеки лев, който се разпределя в актуализацията на бюджета, трябва да бъде много добре ориентиран.

„Нашият политически лидер предупреди, че в хода на “наддаване“ при актуализацията, може да се стигне до такова изкривяване, че да се застраши стабилността на държавата“, заяви още социалистът.

Проф. Михайлов коментира и темата със задължителната ваксинация, като по думите му в сегашната ни ситуация никой управляващ няма да посмее да посегне към подобно решение.

Основна цел на Българската социалистическа партия е грижата за децата и възрастните хора, а според социалиста това трябва да е основна цел и за обществото.

„След толкова години наложено фалшиво равновесие, което на хората им беше дошло до гуша, естествено е да има много вълнение и политизиране на мнения. Това ще стигне до нормален край“, заяви на финала депутатът от левицата.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАФИЯ

    28 3 Отговор
    никога герб

    Коментиран от #3, #6, #8, #9

  • 2 Bai Nudals

    24 4 Отговор
    Един много умен и голям професионалист. Заслужава да е министър на здравеопазването повече от всеки в момента.

    Коментиран от #7

  • 3 Създателите

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "МАФИЯ":

    на хаоса !
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    всички политици и партии соа партии на статутковото олигарсията обслужвания на интереси
    интереса клати феса
  • 5 rte

    3 18 Отговор
    Много противен тип е този
  • 6 недоволен

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "МАФИЯ":

    Това никога ГЕРБ ми втръсна!
    Мен ме интересува какво ново предлагате?
    Не ми говорете повече за това, което изхвърляте!
    Дайте ми новото, кое е то?
    Имаме ли го в наличност?
    Не ми говорете за светли бъднини! Наслушал съм се!
    Какво ще правим днес и утре и с кого?
    Или да си вдигам багажа и да потеглям нанякъде?!
  • 7 тони

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Bai Nudals":

    ТОЯ ЛИ БЕ? ИСКАШЕ ДА КУПУВАМЕ СПУТНИК ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА???.....
  • 8 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "МАФИЯ":

    Тоя Дърт Комуняга цял живот е във властта Значи иска неговото място на софрата да е вечно А Защо плюе по ГЕРБ като БКП управлява България от 44 год Какви са тези Лъжи Комуняга За теб може цял живот да управляваш Но баница за друг Не Безсрамници Оставка Вън от България Комуняги Окрадохте България
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СусБре

    5 0 Отговор
    Проф. Петър Иванов - Алчността на българите ...ако едно общество се развива без спазване на моралните закони за добро, истина и справедливост, то е осъдено на гибел...
  • 12 Бате Бойко

    0 4 Отговор
    Вече плачете за мен ахахахаха
  • 13 Пострадал

    2 1 Отговор
    Този толкова благ и готин човек го познавам от първо лице шеф на хематологията в дървеница той коли той беси той определя кой ще живее и кой умира мн животи трябва да тежът на съвеста на този човек но той няма такава при него се влиза само с плик и то предопредено колко да не убидим началника и от там той преценява да дадели шанс на пациента или даго остави на държавата да се поизточи хубаво здравната каса и после даси отиде
  • 14 Дедо

    4 0 Отговор
    за де се оправи модела, трябва да се промени конституцията и да се забрани депутатите да стоят повече от един мандат в парламента , защото виждате как са се "овъртолили" всичките
  • 15 6565656

    1 0 Отговор
    Бошуват ли още хормоните на детето, на шефката, на цялото ви соц котило? ББ опра кирливите зестри след управленията ви и сега всички ще си счупят краката за стола му. Да не говорим за мизерника, който цвъкнахте в президенството да смърди и у нас и по света.
  • 16 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРИ 6 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ИМАМЕ 4 000 ПРОФЕСОРЕТА И ПРОФЕСОРЧИНКИ - ЖИВИ /БЕЗМИСЛЕНИ / ...И 2000 АРМИЯ !!!!!!!!
  • 17 Мистър 50к

    0 0 Отговор
    Не ме слушай какво говоря ,а гледай какво върша!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове