Last news in Fakti

8 Септември, 2021 06:25 2 301 33

МЗ: Протестите няма да спрат вируса

  • министерство на здравеопазването-
  • протести-
  • мерки-
  • коронавирус

Противоепидемичните мерки са внимателно прецизирани и са по-меки от тези, които се прилагат в редица други страни, а резултатите ще зависят от спазването им, се казва в позиция на министерството

МЗ: Протестите няма да спрат вируса - 1
Снимка: БГНЕС

Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19. Това се казва в позиция на здравното министерство в отговор на заявената по-рано днес позиция на представители на ресторантьорския бранш, заявяващи готовност за гражданско неподчинение спрямо влизащите в сила днес противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 в страната.

Министерство на здравеопазването припомня, че тези мерки са въведени след задълбочено обсъждане на всяка една от тях с членовете на Експертните съвети.

Припомняме, че към днешна дата общият брой на болните с COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ у нас, е 4 284, а в интензивните отделения се намират 339 от тях и броят им расте ежедневно. Това налага временното въвеждане на противоепидемични мерки.

Мерките се въвеждат по предложение на Главния държавен здравен инспектор, съобразени са с Националния оперативен план и се даде необходимото време за подготовка за новите условия.

Категорично смятаме, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения и това е позиция, заявена многократно от правителството. Затова, преди да ги обявим, поискахме становища от работодателски, браншови и други организации от всички засегнати сектори.

В МЗ постъпиха над 40 такива становища, съдържащи предложения за компенсаторни механизми за засегнатите от ограниченията лица, които предложения са препратени до министерствата на финансите, на икономиката, на туризма и др., в чиито сектори има въведени ограничения, с цел планираните мерки да бъдат съобразени доколкото е възможно и с тези конкретни предложения.

Противоепидемичните мерки са внимателно прецизирани и са по-меки от тези, които се прилагат в редица други страни, а резултатите ще зависят от спазването им.

Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    70 9 Отговор
    стига стрес манипулирания депресии това ви е целта на вас задкулисната бялаа мафия

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Не им

    14 55 Отговор
    обръщайте внимание на протестите !

    Коментиран от #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Забелязъл.":

    с инсулт съм на никой не го желая внимавай с подигравките никой не знае как ще стигне а инсулт е като пушка у нозе
  • 6 Някой

    47 6 Отговор
    Но пък могат да спрат безумните мерки...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Така е

    55 4 Отговор
    Мерките няма да спрат вируса и това е факт от последните 18 месеца. Спрете да тормозите хората.
  • 9 Smooth Jazz

    31 3 Отговор
    Никога, ама никога не крийте човека, изрекъл думите, зад организацията в която работи. Без знапение дали е партия, министерство или друга държавна институция. Това не го е казало министерството, а конкретен човек. И никой не иска да спира вируса с тези протести , освен ако самите служители на МЗ не са ВИРУС, който вреди на обшеството. Не това е целта на протестите. Толкова ли не сте умни за да го разберете?

    Коментиран от #11

  • 10 Мъдра мисъл

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Един много умен и достоен човек, чието име е ЖакФреско/Jacque Fresco е казал: "Ако кажеш на хората, че нямат право да ловят риба в даден район, но не им осигуриш храна и поминък, те ще нарушават тези закони. Всички закони трябва да съответстват на физическия свят. Но не законите предотвратяват престъпленията, а удовлетворяването на условията. Ако хората са безработни, те ще направят каквото трябва за да изхранят семейството си. Ако направиш закон против кражбата на храна, хората все пак ще крадат храна ако това е необходимо за нуждите на семействата им. Всеки направен от човека закон, който не съответства на обстоятелствата на реалността, ще бъде нарушен."

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Всички

    22 3 Отговор
    По площадите,сега ние почваме..
  • 13 пациент

    8 10 Отговор
    Само и единствено адекватната лекарска помощ, която в момента липсва може да спаси хората от хоспитализация.А управляващите винаги са обслужвали чужди интереси и са напълно неадекватни.
    Достатъчно е да се ваксинират(ако може да се нарече ваксина) хората в обществения сектор и тези с крехко здраве и тези в напреднала възраст.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мъдра мисъл":

    БЛАГОДАРЯ
    МЪДРА МИСЪЛ
  • 15 Мухаха

    14 3 Отговор
    Протестите не са срещу вируса ама може ли тулуп да се осъзнае явно не
  • 16 Ама как

    16 2 Отговор
    Ще изчезне вироса като постоянно прьскате сьс самолети биохимични боклуци .Аз сьм сигорен вьв това.Яко Геноцид но Народите по света се усетиха вече ище има Бунтове до край.
  • 17 Давай

    4 4 Отговор
    Слави идвай на власт и изори всичко че това не се търпи.Всички институции са пълен провал по зле от чалгари
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дългия

    2 12 Отговор
    Кръчмите да се затворят на цяло! Развъдници на вируса!

    Коментиран от #24

  • 20 Доктор

    20 1 Отговор
    И вирусът няма да спре протестите ! 👍
  • 21 Чугунени мозъци

    1 16 Отговор
    Тотален локдаун за ганя, като не разбира от добро!
  • 22 провинциалист

    16 2 Отговор
    Протестите няма да спрат вируса. Ваксините - също.
  • 23 Псевдоним

    10 0 Отговор
    След като опитахме всичко друго, защо да не пробваме с протести? Може пък и да проработи...
  • 24 Странно

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дългия":

    Значи возенето до работата и обратно в трамвай и метро е безопасно, а ходенето в кръчма е опасно. Работенето за жълти стотинки е полезно за здравето, а забавленията и развлеченията са вредни за здравето. Странни интерпретации на фактите.
  • 25 офф

    12 0 Отговор
    Оставете младите да изградят груповия имунитет! Стига с тия ограничения и ваксини!
  • 26 Милиардерите дали ще са НУЛИРАНИ?

    11 0 Отговор
    Мерките ни са "по-меки", защото сме по-БЕДНИ и по-малко ни трябва, за да ФАЛИРАМЕ. Каквато е и целта на занятиети. "Великото" НУЛИРАНЕ няма да дойде само. А милиардерите дали ще бъдат нулирани?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бацката

    8 0 Отговор
    И мерките и МЗ няма да спрат вируса,но глупостта ще расте!!! Кацаров минути обещаваш безсмъртие бе,пич! Да вземем ,вместо министър да ти викаме БОГ! - Но и той не е обещавал безсмъртие!!!
  • 29 big

    10 0 Отговор
    Абсолютно сте прави, но и неадекватните мерки - също! Същото се отнася и за комерсиалната ваксина - за нищо не помага, освен за пълнене джобовете на определени лица! Вируса рано или късно ще отмине от само себе си и това няма да е заслуга нито на мерките, нито на ваксинацията! Възрастните хора, тези със слаба имунна система и болни с не диагностицирани заболявания си отидоха, така че и смъртните случаи ще намалеят!
  • 30 Вече се знае

    9 0 Отговор
    Тревожното е, че Делта вариантът се прекарва и безсимптомно... И болните не се налага да постъпват в болница и болниците ще са на загоба..... А ваксинираните го карат със симптоми за тях няма страшно..... Всеки ден все по-нови глупости ни разказват на кой да вярваш..... На съвсем нелогичните или на по-малко глупавите ...... Подобре да малчат само стресират хората.,
  • 31 Серификат

    0 9 Отговор
    навсякъде- ваксан, преболедувал, тест за деня. И мерки няма да има
  • 32 Ами така

    4 0 Отговор
    Като гледаме и вашите мерки, не го спират вече повече от 1,5 година.
    Я вижте Швеция, Холандия, никой не носи маски.
    Пробвайте нещо различно, ако очаквате с едно и също различен резултат, много се лъжете.
  • 33 0011

    2 0 Отговор
    Агитацията за ваксиниране не върви.С тези методи целта е друга-старите да умрат, изборите да се провалят ,защото от страх от опашки пред урните за гласуване, младите няма да гласуват.Това проповядва комуниста Б. Борисов защото в следващия Парламент ,я има 30 ,я няма.Герб със зъби и нокти и манипулации ще гледат да пробутат някаква бройка в Парламента.Много време им дадохме -циганите, и някои привърженици на Герб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове