Last news in Fakti

10 Септември, 2021 11:35 1 317 21

Гьоков: БСП е за съдебната реформа, но направена от редовно правителство

  • георги гьоков-
  • бсп-
  • съдебна реформа

БСП е силно отговорна и още преди 3-4  месеца предложихме да се актуализира бюджета, каза той

Гьоков: БСП е за съдебната реформа, но направена от редовно правителство - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

„Парламентарната група на “БСП за България“ е силно отговорна и още преди 3-4 месеца предложихме да се актуализира бюджета. Тогава още никой не ни обръщаше внимание, защото не бяха стигнали лимитите нито на Здравната каса, нито на Държавното обществено осигуряване, пък и на големия бюджет. Хубаво е, че днес всички са се обединили, без групата на ГЕРБ-СДС, че актуализация на бюджета е необходима и това Народно събрание има воля да я направи в името на българите и на страната.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Георги Гьоков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ако няма актуализация, няма да има пенсии, както и плащания за медиците.

В предаването “България сутрин“ социалистът коментира вчерашното пленарно заседание: „Вчера заседанието беше бурно, очаквано. Както при бюджета за ДОО, така и при бюджета за НЗОК има какво да се дебатира. Става въпрос за разпределянето на едни 134 млн. в повече към бюджета на Здравната каса, от които 120 млн. за здравноосигурителни плащания, 4 млн. резерв и 10 млн. за административни разходи. Проблемът е, че тези 120 млн. бяха сложени накуп, не бяха разпределени по различните сектори. Между първо и второ гласуване нашата група се постарахме да “разбием“ тези средства по различните пера на Здравноосигурителната каса и мисля, че го направихме“, обясни депутатът от левицата.

Георги Гьоков определи като необяснимо вчерашното решение на “Има такъв народ“, “Демократична България“ и “Изправи се.бг! Ние идваме“ да напуснат пленарната зала като по този начин отказват да дебатират.

„Ако някой искаше да прави съдебна реформа, трябваше да направи едно правителство, макар и с неясен хоризонт на живот и това беше в ръцете на ИТН, които снощи напуснаха по някаква причина“, заяви социалистът. Той бе категоричен, че вчера левицата не е бламирала заседание на Правната комисия, тъй като не по тяхно предложение няколко пъти парламентът е удължавал работния си ден: „Законът не позволява по едно и също време да има заседание на парламента и на някоя комисия, така че и тук обвинението отпада. Бойкотът на приемането на бюджета беше от страна на тези, които излязоха от залата“, посочи той като допълни, че в никакъв случай БСП не е против започване на съдебната реформа.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 14 Отговор
    Докато ГЕРБ,ДПС и БСП имат мнозинство в парламента не се надявайте на реформи.

    Коментиран от #8, #10

  • 2 АУУУУУ

    13 9 Отговор
    Е то хубаво че сте за реформа....ама няма вие да я командвате...с 4то място в Парламента доста трудно ще ви е...... нещо подобно като 3тия мандат..... Мнооого искаме , ама не ни стигат силиците....😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 3 име

    20 7 Отговор
    Новата партия на Радев ще осигури мнозинство за нов ВСС, нов главен прокурор и съдебна реформа.
  • 4 бай ристьо съм

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    Еййй, а може ли аз от петото място да я комаднвам реформата?!
  • 5 100perа

    9 3 Отговор
    :)))

    Да бе, да! Знаем си го - БСП винаги е проформа за правна реформа!
  • 6 Аха

    13 3 Отговор
    ясно! Пазите си вие Гешев! Една дума не съм чул от вас против него. Ами, ако в следващия парламент сте 20 човека какво ще зависи от вас.

    Коментиран от #9

  • 7 LOSHIA

    12 2 Отговор
    БСП ВИНАГИ ИСКА ТОВА,КОЕТО ВСЕКИ ГРАМОТЕН БЪЛГАРИН ЗНАЕ ЧЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО!!
  • 8 Ти нали

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    написа, че си гласувал за БСП, бе! Ти не помниш и какво пишеш от лъжите си, с които ни заливаш!
  • 9 100perа

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аха":

    :)))
    Спомени от бъдещето - седят депутатите от БСП на стъпалата вътре в блокирания парламент и пеят песента "Къде си вярна ти любов народна..."
  • 10 минус плюс

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Слагате ли минуси тролчета? Колко плащат? По хотел?
  • 11 АМОН

    11 2 Отговор
    ГЬОКОВ,

    ВИЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА ГЕШЕВ!
    СЕГА НАПРАВИХТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ЧОВЕК ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ!!

    ВИЕ СТЕ ЗА ГЕШЕВ И В ТОВА НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ!!!
    ВИЕ СТЕ И ПРОТИВ НЕГОВИЯТ ОПОНЕНТ - ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ!!

    ЛЯВ СЪМ ПО УБЕЖДЕНИЕ , НО НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА ВАС ЗАЩОТО СТЕ ЕДНИ ДВУЛИЧНИЦИ!!!

    ОТИВАТЕ В ИСТОРИЯТА С ВАШАТА КРУШОВСКА БИВОЛИЦА.

    Коментиран от #14

  • 12 Георги Гьоков?? Някой да направи едно

    6 1 Отговор
    Правителство?? Защо не направихте Вие БСП?? Нямали сигурна подкрепа на 121+ депотати, няма Луди, които да направят правителство!! За това не направихте и БСП и останалите, при които мина Мандата!! Луди няма!!! Гьоков!
  • 13 Иван

    7 1 Отговор
    Айде пак с тия номера. Винаги сте били “фурнаджийски лопати”
  • 14 Имам

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "АМОН":

    абсолютно същото отношение като твоето! Ляв по убеждение, но не и за тях, докато Нинова ги води.
  • 15 Винету

    5 2 Отговор
    Съдебната реформа се прави от парламента, нито едно правителство, било то и редовно избрано, не прави закони, Гьо(н)ков... Като свършиш с лъжите,тичай обратно да браниш Каскета,ама после да не се чудиш,че сте изчезваща партия...
  • 16 ГЛАС НАРОДЕН

    3 2 Отговор
    ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ 120 ДЕПУТАТА 1 ЛЕВ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ. ЗАПЛАТИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА И ДЕПУТАТИТЕ ДА СЕ РЕШАВАТ С РЕФЕРЕНДУМ ОТ НАРОДА.
  • 17 БСП= ГЕРБ=ДПС

    6 1 Отговор
    БСП е мафиотска структура като ГЕРБ и ДПС!
  • 18 С този

    3 1 Отговор
    си ход, с тези гьокави - кьопави аргументи само затвърждавате мнението, че твърдо стоите зад Гешев ( а пропо - той не дойде ли и с ваша благословия!??)!!! Като се има в предвид, че и следвашия парламент ще е същата кочина, ВИЕ БСП го оставяте на власт, а по тоя начин оставяте и модела Борисов!!!!! Така с такива аргументи вървите към миманса - 5 то място на следващите избори! Това е така защото не сте социалисти, а сте социални измекяри!
  • 19 Протест срещу безобразията в България

    2 3 Отговор
    Къде беше БСП 30 ГОД и не спря ограбването на България и бъдещето й.. ГЕШЕВ, ЦАЦАРОВ.. СА ЗА ЗАТВОРА.. ВИЕ ОТ БСП.. СЕ ПРЯЕИЪЕ НА ЛУДИ
  • 20 решение

    0 1 Отговор
    Гьоков ,след като и ти започна да шишалкавиш за съдебната реформа след редовно правителство и пр пр. глупости ,та става една ,че тоя път няма да сте и четвърти. Аз се чудя заща свиленски и такива неграмотници като него и тебе се плашат от василев и петков .Щяли да вземата от електората ви . Ами ще вземат разбира се ,като сте политически неграмотни и нежелани от българския избирател..Съдебната реформа ,гешка спец съдъ ,спец прокуратура и др. разбойници и мутри във институциите до сега трябваше да си отидат в небитието .А за да не се получи това вашата колинка нинова се захвана с бюджет та бюджет .Ноа и това неоправихте ..Не става нищо от вас бсп гьоков

    Коментиран от #21

  • 21 въпросче

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "решение":

    Ми ти от кои си бе? От тия, дето ставате за всичко, ама нищо не можете!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове