Last news in Fakti

11 Септември, 2021 17:44 3 971 21

Проф. Денков: Образователната система се разцепи на две

  • проф. николай денков-
  • училища-
  • ваксини-
  • образователна система

България, ако иска да прескочи ограничителните мерки, трябва да се довери на науката, каза той

Проф. Денков: Образователната система се разцепи на две - 1
Снимка: БГНЕС

Образователната система се разцепи на две - едната част се справи с дистанционното обучение много добре с помощта на мотивираните деца и родителите, докато при другата част резултатът бе катастрофален. Така министър Денков анализира отражението на пандемията върху образованието по Дарик радио.

Напълно неприемливо е днес ние да продължаваме да робуваме на страховете си по отношение на коронавируса, посочи още той.

Всеки, който твърди, че ваксините не са решение просто лъже, каза проф. Денков. Те предпазват от тежко боледуване и смърт.

България, ако иска да прескочи ограничителните мерки, трябва да се довери на науката, допълни той.

В студиото се разгоря дискусия за това, дали малките ученици, до четвърти клас, трябва да носят маски в училище. Според министър Денков, маски трябва да се носят, защото това е начина да се предодврати разпорстраняването на вируса.

При заболяването на едно дете от класа всички ученици от дадения клас ще преминат към дистанционно обучение и това се установява единствено от РЗИ.

Тази година подходът е различен - решенията се взимат на локално ниво - училище и населено място, ако в училището няма заразени, няма да се затваря, категоричен бе министър Денков.

В разговора стана дума и за други проблеми на образованието, за статуса на учителите за това има ли или няма недостиг от преподаватели, като министър Денково посочи, че вече недостиг на учители няма, повишаването на заплатите и повишаването на учителския статус в обществото е изиграл своята роля.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3333

    25 26 Отговор
    С този министър, с Кацаров и харвардските шмекери Радев доказа, че е кукла на конци на шорош.
  • 2 Българка

    45 9 Отговор
    Денков, ваксините може да предпазват от тежко боледуване и смърт ( макар да не е сигурно), но не предпазват нито от заразяване, нито от разнасяне на зараза. И сега непрекъснато се казва, че вирусът атакува младежи и деца. Освен това ваксината нали е , за да предпазва от боледуване? Или не е така? И как точно като се ваксинират учителите, предпазват децата?
  • 3 Студопор

    44 8 Отговор
    Ами професор Денков да си ваксинира децата и внуците и да остави останалите хора сами да си вземат решенията.
  • 4 ТаУмВзе

    36 6 Отговор
    ОбразУвателна система Няма. Има метод за отглеждане на неуки роби! Всичко е точно.

    Коментиран от #6

  • 5 Винаги си е била

    25 1 Отговор
    такава - разцепена на две независимо дистанционно или присъствено : мераклиите да се учат успяват, мързеливите катастрофират!
  • 6 Едни даскаля

    9 15 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    с огромни заплати просто не искат да ходят на работа .

    Коментиран от #8

  • 7 Доктор ХАОС

    19 3 Отговор
    Ако прочетете всички статии по този въпрос, написани по повод изказвания на това лице и ще се хванете за главата, кой кара влака на българското образование и най-важното, на къде.
  • 8 Тъй де!

    25 2 Отговор

    До коментар #6 от "Едни даскаля":

    Колкото заплатата толкова и работата,и качеството!!!1200 лв висока заплата????На сегашният стандарт заплатата на учител(поне в гимназията) трябва да бъде поне 2500-3000 лв,за да очакваш качествени хора (като мен),за да си жертвам сегашната работа и да преподавам знанията от това което работя вече 20 години!!!!Ясно!!!!

    Коментиран от #13

  • 9 Някой

    9 5 Отговор
    Не ме е страх от министъра на просветата, а от просветата на министъра
  • 10 Гарвана

    4 2 Отговор
    Този плаче за колесника. От двете едното е 80% и ти тяхна слуга. Не ми казвай, на какво да се доверявам, м@сти.0!
  • 11 Дааа

    2 11 Отговор
    Нали българите са много умни,сега пак е пълно с болни,невъксинирани!!!
    Ваксините не предпазват от заболяване,а пазят от тежко протичане на такова и смърт!!! Сщото е за противогрипните. Затова Дания вече е свалила много от мерките,80%валсинирани,може би те са по глупави от българите и живеят много по лошо???
  • 12 хахаха

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Образователната система се разцепи на две

    сама ли се сцепи или вие я сцепихте? като слушате разни джипита или травматолози, вместо инфекционисти - така ще е...още колко цепене ви чака, бедна ви е фантазията
  • 13 плевен

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тъй де!":

    Тези сънувани 3 000 лева, трябва да ти ги изкарат останалите на работа. С минималните заплати. Нататъка ти е ясно.
    Сега да ти разкажа една даскалска история: Отишъл Петко Славейков да се цани за даскал, и се възмутил че платата му е ЧЕТИРИ пъти по- ниска от тази на селския говедар. Селските първенци му го обяснили така: "Овчарят и в слънце и и в сняг е винаги на открито, докато ти ще бъдеш на завет." И дядо Славейков влязъл в политиката.
  • 14 Тъ949

    1 5 Отговор
    А физическото в салоните кога ще го забраните, това ако не е инкубатор на заразата, но то трябва да се помисли малко, не само да се мрънка за ваксини. Слаб, много слаб министър, кукувица
  • 15 Продай България

    2 5 Отговор
    Назначен продажник на Серос такива като този трябва да бъдат съдени за национална предателство
    Жалко Радев предаде България
  • 16 Доверие

    9 0 Отговор
    "България, ако иска да прескочи ограничителните мерки, трябва да се довери на науката"
    Кой по точно трябва да се довери на науката?
    Нека започнем с производителите и правителствата.
    Ако имат доверие на науката нека да премахнат информираното съгласие и да поемат пълна отговорност.
  • 17 Продай България

    4 3 Отговор
    Този е професор по затриване на България как винаги мръсотията изплува отгоре
  • 18 vale karo

    9 0 Отговор
    Писна ми!Защо няма официални становища на БАН,на Медицинските университети или поне на някакви научни звена?Има изказвания на отделни учени,но няма общо решение на науката.И това е така защото в по-голямата си част всичко е лъжа.
  • 19 даскал пенчо

    5 0 Отговор
    Как да помогне онлаин обучението на 70% от учениците,като по време на урок майката си пие кафето разцъквайки фейса,а школника се подиграва на учителката в скрит чат паралелно на урока.

    Коментиран от #21

  • 20 Димов

    4 0 Отговор
    Образователна система няма. Има директори на учебни заведения, назначени от общинари, да им възлагат поръчки, на фирмите, по европейски проекти.
  • 21 Димов

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "даскал пенчо":

    За всяко ке/\еме получават левчета. Дори да набие даскала пред учителският кабинет, пак ще се размине с мъмрене. Докато образованието е източник на пари, няма как да е извор на интелект
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове