Last news in Fakti

12 Септември, 2021 07:26 13 623 157

Софиянски: Радев ще бие още на първи тур, депутатите от последните два парламента не бива да се явяват отново

  • стефан софиянски-
  • парламент-
  • правителство-
  • кабинет-
  • румен радев-
  • депутати

Служебният кабинет работи добре, смята бившият служебен премиер и кмет на София

Софиянски: Радев ще бие още на първи тур, депутатите от последните два парламента не бива да се явяват отново - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият служебен премиер Стефан Софиянски е притеснен от няколко абсурда, свързани с действащия парламент. Първият абсурд се състоял в това, че Народното събрание е ялово и не може да състави кабинет.

"Не съзнават ли колко са посредствени и как действа да ги слушаш?! Какво е това самочувствие да се натрапваш на хората по националните медии?! Демонстрираш как не можеш да свършиш работа. Смешно е всеки да обвинява другия", посочи Софиянски.

"Вторият абсурд е: Дайте да доведем българите от чужбина в България. Като дойдат, ги пращаме на Конституционния съд. Такъв е случаят с Кирил Петков. Защо трябва да го правиш, остави хората да работят", настоя той в студиото на "Опорни хора".

"Третият абсурд. Не могат да съставят правителство, но викат министрите по цял ден в парламента. От 7 ч. съм бил на работа. Как ще загубя цял ден за глупави въпроси в парламента?! Ти не съставяш правителство, но разиграваш по цял ден съществуващото правителство", каза още Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че депутатите, които бяха в последните два парламента, трябва да имат морала да не се явяват трети път.

"Ако имат морал - да не се кандидатират на трети избори! Избирателите не трябва да гласуваме за партии, които включват в листите си хора, които са присъствали в двата парламента", изтъкна бившият кмет на София.

Той бе категоричен, че има много логика в увеличаването на размера на пенсиите. Това било част от икономическия път, който България трябва да измине.

"Проспахме 14 години в Европейския съюз. Влязохме предпоследни и останахме последни в ЕС, далеч зад другите. Ние не се развивахме, стояхме на едно място. Най-важният приоритет на държавата трябва да бъде икономически растеж, който да бъде на основата на този План за възстановяване, който още не сме предали в ЕС. Това е огромна грешка, закъсняваме със средствата. Борисов не беше готов, предишното правителство беше направило пълен хаос. Трябва да го имаме, за да може на него да осигурим този икономически растеж", обясни Софиянски.

С увеличаването на пенсиите увеличаваме силно потреблението, смята бившият служебен премиер.

"Сега на нас ни трябва бързо изтегляне на икономиката напред", убеден е той.

Според Софиянски държавата харчи излишни средства за миналите и за предстоящите на 14 ноември избори. А служебният кабинет работи добре, отбеляза той.

"В момента нито една от представените в парламента формации не показва смислена идея. Всеки работи на парче. Никой не говори за икономика и обществено развитие. Организацията на обществото при нас е неефективна, за да стигнем до тази ситуация. Конституцията ни е остаряла. Планът за развитие е крайъгълният камък за България", коментира още Софиянски. "Слави Трифонов е диалогичен човек, но не успя да се справи със ситуацията", отбеляза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Той подчерта, че институциите трябва да споделят управлението, а не да си противоречат. На база на Плана за развитие правим дългосрочните си стопански прогнози. Паралелно с това да потърсим новата обществена организация - 6 области, разпределение на бюджет. Парламентът трябва да приеме проект за нова Конституция, заяви още Софиянски.

Според него разочарованието е голяма и се е освободило пространство, което няма да остане празно. А алтернативата била изключително ниско участие на изборите.

"Има и мислещи хора, на които им се иска да има някаква промяна, те ще запълнят тази празнина. "Съюзът на свободните демократи" не се явихме на два избора поради една грешна коалиция, която сключихме. Сега имаме амбициите да потърсим място именно с този дневен ред. Нито съм загубил амбициите, нито някой може да ми вземе познанията", обяви Софиянски.

"Сега знам повече, имам амбициите. А силите дали ще стигнат, за да се осъществят тези амбиции? Уморихме се от безидейност", сподели той.

Софиянски е на мнение, че Румен Радев ще спечели президентските избори още след първия тур.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Песента на колелетата

    187 29 Отговор
    ИТН не бива да се явяват на нови избори.

    Коментиран от #60, #153

  • 2 Ох тежко се живее в българия

    178 75 Отговор
    Президент РУМЕН РАДЕВ, ОБЕДИНИ НАРОДА, ПОБЕДА

    Коментиран от #117

  • 3 хаберих

    194 74 Отговор
    Прав е Софиянски. Радев ще спечели изборите с голяма преднина пред другите кандидати. Защо Бацко с жипа не се кандидатира?

    Коментиран от #7, #95, #101, #124

  • 4 мъкаааа

    122 20 Отговор
    ИТакаНататък-Чао,Чаооооо!!!!!

    Коментиран от #67

  • 5 Тъп

    95 61 Отговор
    Бла, Бла, Божков говори.
  • 6 Така ще е

    117 51 Отговор
    Гербери крадливи. Рев в хаоса.
  • 7 Новина от последната минута

    104 27 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    Бившият премиер на Република България господин Бойко Методиев Борисов е заявил твърдото си намерение пред свои привърженици да се кандидатира за ПРЕЗИДЕНТ на футболният клуб бистришките тигри. Социологическите агенции предвиждат че ще спечели одобрение от 28 процента
  • 8 ????

    138 14 Отговор
    За първи път да се съглася с "чистия като сълза" бивш политик особено в частта, че депутати от 45,46 НС не трябва да се появяват вече никъде, че станаха за смях.
  • 9 ТВА..УБАВО, А..ЧЕРЕПА КАЗА ЛИ ОЩЕ НЕЩО

    63 57 Отговор
    .. БОКЛУК?!?

    Коментиран от #14, #73

  • 10 Сатъра на Хана

    79 17 Отговор
    Стефане, само Сватанака ти може да спаси България ,като наеме за 20 милиона долара Сретан Йосич, ама Черито излезе пинтия
  • 11 РЕАЛИСТ

    51 79 Отговор
    Точно вие СДС попречихте на царя да се кандидатира за президент и да заеме една представителна функция. Хванахте се за някаква точка, че не е живял 5години в България. Сега видиш ли същите седесари искат да си затворим очите,че Кирчо е излъгал с канадското си гражданство. Има си закони и принципи. Щом е нарушил закона, да си отговаря. Няма значение кой е. Темида е с вързани очи и не вижда тениската от Харвард.

    Коментиран от #104

  • 12 Ида

    73 20 Отговор
    Не съм му привърженик, но е прав. На времето като министър на съобщенията съкрати единици от висшите ръководни кадри като остави експертите да работят спокойно. В други министерства имаше поголовно сеч на политически принцип. Обезглавиха ги откъм кадърни хора и какво постигнаха -ДЪНОТО от което 25 -29 години няма измъкване. Не може да се отрече, че е технократ и умен, но времето лети и вместо проясняване на хоризонта мръсната пяна изплува и се въртим в безумна безизходица от "умните ни ръководители"
  • 13 нннн

    111 20 Отговор
    Не ми е любимец Софиянски, но за повечето неща е прав. Ако депутатите са същите, пак ще се изпокарат и пак ще ходим на избори. Но Слави не е диалогичен, а монологичен. Пълно разочарование. Интересно, колко избиратели ще се спънат за трети път в диванчето му.

    Коментиран от #93

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Банкянски

    54 36 Отговор
    Радев ще ме бие, като куцо пиле 🍅 !

    Коментиран от #17

  • 16 Аз, врачанката

    69 12 Отговор
    До коментар1-Песента на колелетата
    И да се явят повторно на избори,ИТН,не ми се вярва някой да допусне тази грешка да гласува отново за тях,та те се изложиха толкова много! Това правят долнопробните чалгаджии-излагат се!
    Ако съберат някой и друг глас то,ще бъде от техните членове от страната.
  • 17 Последния Софиянец

    30 56 Отговор

    До коментар #15 от "Банкянски":

    Как точно ще бие Боко?!? На Парламентарните избори? Партията на Радев едва взе 4 %

    Коментиран от #19, #39

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Последно

    33 13 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Каква партия, какви пет лева ???

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Баба Тиша

    28 3 Отговор
    Умна мисъл от заглавието!
  • 22 БАЙ Х@Й

    30 42 Отговор

    До коментар #19 от "Последно":

    Партията ... 500 К. Въстаниците ..Мая Галева, Минетков, Хаджигейнов, Рени Инджова и т н.
    Президента Радев спечели 4 %

    Коментиран от #26

  • 23 Герберите ....

    35 24 Отговор
    В пълна изолация и кремация !
    Това е важно за нашата нация !
  • 24 КРОКОДИЛА

    44 66 Отговор
    ВСИЧКИ МРАЗИМ РАДЕВ ......................

    Коментиран от #28, #29

  • 25 хехе

    38 14 Отговор
    Искаму се на тъста, ама може и да не стане. Да си припомним какво беше казал свекъра.
    "Радев е фигурант, Гешев няма да ни е проблем, кеф е да управляваш тълпа."
  • 26 Наистина

    24 7 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й":

    Къде ги виде тия %-ти бе ???

    Коментиран от #31

  • 27 Севда Sevi

    57 36 Отговор
    Радев ще утрепе герберастът който и да е той още на 1-ви тур , в това няма никакво съмнение !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А кажи

    34 12 Отговор

    До коментар #24 от "КРОКОДИЛА":

    КОИ СТЕ ТИЯ ВСИЧКИ ?

    Коментиран от #34, #38

  • 30 на село

    24 8 Отговор
    Не се изказвай от името на всички! Иди в 00-та и се изрязвай там сам.
  • 31 БАЙ Х@Й

    26 23 Отговор

    До коментар #26 от "Наистина":

    Ти грамотен ли си? Сега ли чувал за ПАРТИЯТА на Радев?!? Прегледай архивите в Тубата поне, ще видиш кои са Отровното Трио и Новия Морал

    Коментиран от #41, #106

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Това

    17 12 Отговор
    е от ясно по - ясно ! И най - доброто за България и българите !!!
  • 34 Цяла България, без Петолъчките

    16 17 Отговор

    До коментар #29 от "А кажи":

    Фалирали България.
  • 35 Не са само

    46 25 Отговор
    три абсурда. Последните две НС си бяха абсурд като цяло и отвсякъде. А че Президентът ще спечели още на първи тур, е ясно от синоптичен поглед. По-важното е, че това го казва десен човек, което не е за пренебрегване ерго Радев е одобряваният президент и от ляво, и от дясно. Разединител на нацията бил! Да, ама не!
  • 36 Естествено че Радев ще спечели

    36 25 Отговор
    Като гледам конкуренцията😂😂😂 От кол и въже....
  • 37 Радев ще ги помете, като

    31 26 Отговор
    Тайфун колиба и Гроб ще колабира
  • 38 БЕЗ СЪМНЕНИЕ

    25 15 Отговор

    До коментар #29 от "А кажи":

    това са лумпените дето служат на чекмеджето доган и шиши !
  • 39 Алоууу

    27 17 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    ку ко! Каква партия на Президента с 4%, бе, от ка чен!
  • 40 Разбойко Тарашков

    27 32 Отговор
    Мафиянски, Радев, Божков, Бобоков и сие трябва да бъдат изметени.
  • 41 Ти не си

    19 7 Отговор

    До коментар #31 от "БАЙ Х@Й":

    добре, бе! На какви таблетки си!

    Коментиран от #47, #62

  • 42 НЯМА ляво, няма дясно !

    35 22 Отговор
    С Радев на ГРОБ, ще им е тясно !
    Това, трябва да е много ясно !

    Коментиран от #125

  • 43 Софиянски

    23 8 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    и комунист! Ти на колко годинки си, бе, еееей!
  • 44 Психолог

    35 18 Отговор
    Софиянски винаги изпълзява когато му замирише на власт. Но горкият вече съвсем се е съвсем се е сдухал и говори пълни глупости глупости. За да спечели някой от кандидатите още на първи тур трябва да гласуват най-малко 3 500 000 избиратели и а това отдавна не се е получавало.

    Коментиран от #56

  • 45 Стикито

    32 3 Отговор

    До коментар #20 от "Киро Жарта":

    му два пъти е съден, а този бълнува за президентското му място! Ненавършилите 40 години и съдените не се допускат до президентски избори, ама откъде това нещо да го знае!
  • 46 Сватове

    40 6 Отговор
    Сватът на г-н Божков се казва г-н Софиянски.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Българин

    31 43 Отговор
    Гешев чака фигуранта да сдаде властта на 22 януари за да си поговорят на тема държавна измяна. И понеже е добър човек е осигурил на Радев безплатни квартира и храна на адрес Развигор 1. А сватанака на Черепа бълнува за спечелване на изборите на първи тур!

    Коментиран от #96, #99

  • 49 Всички честни българи и българки

    41 28 Отговор
    Ще гласуваме за г-н Румен Радев !
    Срещу шайката от гербави тикви и кратуни!

    Коментиран от #51, #122

  • 50 Клептокрация

    41 9 Отговор
    Най-големият абсурд е, че подобни крадливи и корумпирани бивши служебни премиери никога не са имали среща със съдебната система, все още, а продължават да дават акъли, след всички поразии, които са направили, докато са били в политиката и във властта.
  • 51 500 К,....ти ли си ма Другарке...честна?

    17 12 Отговор

    До коментар #49 от "Всички честни българи и българки":

    😂 бегай си вържи въжето
  • 52 Гербавите вият на умрело...

    34 25 Отговор
    Радев ще ги прати пак на село ...
  • 53 101010

    19 21 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    Собствено социологическо проучване за резултатите от президентските избори.. ето изводите: на първо място е Стъки с 51 цяло и две десети процента. На второ място е сегашният президент Радев с 48 цяло и осем десети процента. Проучването направих сред Стоте останали отявлени привърженици на ГЕРБ
  • 54 9393

    27 9 Отговор
    ИТН се наиграха достатъчно. На хората им омръзнаха циркаджийските им номера. Хр.Иванов никаква съдебна реформа няма да направи. Единственото, с което се занимава, е спец.съда, други смислени идеи няма. Може и да имат платформа, но идеите от платформата не се коментират. Като цяло се е закачил за спец. съда, което няма да промени ситуацията в страната.
  • 55 Главчев, Манивел, ПКП-ТО,Барни Ръбъл

    27 11 Отговор
    Лъчо мозъка,Тиквун първи !..... Леле мале,
    Какъв потенциал ! Каква компетентност !
  • 56 9393

    18 12 Отговор

    До коментар #44 от "Психолог":

    Може да се е сдухал, но е прав.
  • 57 ИЗБОРИТЕ ЗА..ФИГУРАНТ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ

    18 23 Отговор
    ВАЖНОТО Е...КОГО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ИЗБЕРЕ ДА ГО УПРАВЛЯВА!
    ФАТМАКА С...500 К .."ИБНИ"МЕ,... РИСТЮ БОЙКИКЕВ ПЕДЕРАСА И КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ-КИКО ИЛИ... СВЕТИ БОЙКО ПОБЕДОНОСЕЦ- ВЕЛИКИЯТ ДЪРЖАВНИК ???
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОКАЖЕ НА ЦЯЛ СВЯТ....КОЙ Е НОМЕР 1

    Коментиран от #61, #64, #71

  • 58 Валентин

    38 1 Отговор
    Помня те тебе как те разследваха за безбройните заменки (включая Софияленд), а ти обясняваше по ТВ "Аз ли съм най-големият престъпник в държавата, че с мен се занимават" ...поне си призна, че си престъпник
  • 59 АНОНИМЕН

    37 0 Отговор
    За всички изборни длъжности трябва да се въведе мандатност-до 2 мандата.

    Коментиран от #116

  • 60 LOSHIA

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "Песента на колелетата":

    ИСКА ВИ СЕ, АМА НЯМАААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 61 Последния Софиянец

    21 34 Отговор

    До коментар #57 от "ИЗБОРИТЕ ЗА..ФИГУРАНТ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ":

    Ясно е че Боко ще спечели изборите.
    Радев заложи на Черепа,Мая и Отровното Трио и предаде нас

    Коментиран от #65, #74

  • 62 Радев?

    21 22 Отговор

    До коментар #41 от "Ти не си":

    Не е лошо преди да се лепят етикети, правят квалификации и т.н. човек да провери фактите. Така нареченото отровно трио е много тясно свързано с В. Божков. Момента на реакцията на президента към ББ и интензитета на действията му, както и директното му изказване, че вярва на Божков, а не на Борисов , пораждат въпроси и съмнения. Манолова , даже не ми се коментира, толкова е арогантна и лъжлива и с доказано безспорно мутренско минало.
    За съжаление много сте късогледи, да видите на колко е некомпетентен и на къде води Радев България.
  • 63 изрод от ГЕРБ

    14 17 Отговор
    Брей,голям уплах от ИТН! Брейиии!
  • 64 Има малък проблем обаче...!

    31 14 Отговор

    До коментар #57 от "ИЗБОРИТЕ ЗА..ФИГУРАНТ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ":

    Бойко се страхува да се яви на президентските избори,защото е хитър и знае прекрасно,че ще претърпи пълно фиаско в сблъсъка си с Радев...!Не е като да дрънкаш празни приказки по селата,заобиколен от няколко селяни,скандиращи-,,Бойко"...

    Коментиран от #111

  • 65 LOSHIA

    12 13 Отговор

    До коментар #61 от "Последния Софиянец":

    СЪНИЩА.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ........
  • 66 Говори абсурди

    19 12 Отговор
    Иска да върне тъста си, това е
  • 67 LOSHIA

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "мъкаааа":

    НА КУКОВО ЛЯТО!!
  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 21 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ ВТОРИ МАНДАТ

    Коментиран от #75

  • 69 Тодоров

    21 11 Отговор
    Много точен и смислен коментар,този път каза истината,нито един от тези некадърници нямат място там.

    Коментиран от #143

  • 70 Браво

    16 13 Отговор
    на ухиления син разбойник.

    По-добра антиреклама на кРадев от подкрепата на седесарския разрушител на столицата - здраве му кажи!
  • 71 ААААХАХААА....БАЦЕ ВИНАГИ Е НОМЕР УНО

    13 23 Отговор

    До коментар #57 от "ИЗБОРИТЕ ЗА..ФИГУРАНТ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ":

    ШЕ ГИ ШИБА ..СИТЕ НАРЕД...С ..200!
    Е,..НА ФАТМАКОВИЦА И БОБОКОВИЦА ИМ...АРЕСВА А НА ФАТМАЦИТЕ...НЕ!✊😂🇻🇳🇸🇮
    УУУУДДРРРИИИИИИИИИ БАЦЕЕЕЕ

    Коментиран от #76

  • 72 Най после

    13 13 Отговор
    Някой да каже истината. За избиране на Радев
    . Алооооо, Близнашкиии

    Коментиран от #135

  • 73 Така е

    23 11 Отговор

    До коментар #9 от "ТВА..УБАВО, А..ЧЕРЕПА КАЗА ЛИ ОЩЕ НЕЩО":

    КАЗА : НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !!!
  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор

    До коментар #61 от "Последния Софиянец":

    ти си трол двуличник а и лъжеш също така обижда болните ХОРА


    ти нямаш никакъв бизнес освен в мечтит си
  • 75 Последния Софиянец

    11 2 Отговор

    До коментар #68 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Защо закъсняваш бе ХАХО?

    Коментиран от #85

  • 76 Така е

    10 13 Отговор

    До коментар #71 от "ААААХАХААА....БАЦЕ ВИНАГИ Е НОМЕР УНО":

    У БАНКЯ !
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Фактите Говорят!!!

    16 30 Отговор
    26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ ЗА БОЙКО БОРИСОВ !
    АБСОЛЮТЕН РЕКОРД В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!
    РЕСПЕКТ,

    Коментиран от #80, #83, #105, #150

  • 79 Бий

    10 13 Отговор
    Тиквиню по главата бий бий бий

    Коментиран от #81

  • 80 Победата

    9 5 Отговор

    До коментар #78 от "Фактите Говорят!!!":

    На леля цура броиш ли я като поредна?
  • 81 Бий

    6 6 Отговор

    До коментар #79 от "Бий":

    Мисирчу по глявата бий бий бий

    Коментиран от #82

  • 82 Бий

    10 5 Отговор

    До коментар #81 от "Бий":

    Жибрю бибиткин по глявата бий бий бий
  • 83 Славков

    9 12 Отговор

    До коментар #78 от "Фактите Говорят!!!":

    Този Рекорд наистина е факт. Нещо повече, в следващите 100 г., Никой няма да може да го подобри.
  • 84 Ежко Бежко

    6 21 Отговор
    Всички коментари са с горе долу с еднакви плюсове и минуси. Занчи сме разединени по всички въпроси. Значи и следващия парламент ще е като този. Значи, че пак ще преливат от пусто в празно. Значи ще си останем на същия хал. Значи се опитайте да си направите изводите сега. Или си събирайте акъла народе български или изчезваме в историята. Само Възраждане.
  • 85 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 8 Отговор

    До коментар #75 от "Последния Софиянец":

    с инсулт съм а инсултане е ха хо а тежко невлрологично заболяване от който никой ве е застрахован инсулт е като пушка у нозе а ти си лош човекомразец мразиш болни индвалиди глух хора в неравностойно положение ти си жестоко човече но и ти не знаеш как ще стигнеш та леко с подигравките
  • 86 Pi ar Sevi

    27 10 Отговор
    Трябва да призная , Радев погреба бойко жив .
  • 87 Огнян Балкански

    21 14 Отговор
    Напълно е възможно Радев да спечели на първи тур. Но другият вариант е по-вероятен. Все пак да има втори тур, макар и първият да е спечелен с голяма разлика. Нещо от сорта на - Радев 45%, втория 20%, третия 15% и останалите общо 20%,
    На явтори тур Радев ще вземе към 2.5 млн гласа и ще спечели с резултат 70:30.
  • 88 Перо

    28 1 Отговор
    Тези депутати са лобисти и попадането им в избирателните листи става от държавните милионери,а не от самоинициативи,така че и в другия парламент ще са същите. Има хора,които изкараха целия си съзнателен живот в парламента и право на максимална пенсия! Това не е случайност,да си 30 г. депутат,при всички правителства и гласоподавателя да е длъжен да гласува за предложения му списък от мошеници!

    Коментиран от #92

  • 89 Гост s3

    18 9 Отговор
    Ама Радев ще се кандидатира ли? До сега никой не го е издигнал официално, нито партия, нито инициативен комитет. Как ще се яви на изборите.
  • 90 100

    15 13 Отговор
    Ще победи, ама на табла.
  • 91 gggw

    8 11 Отговор
    колкото и да ме дразни тоя, в случая е прав. Не гласувайте са партиите от статуквото. Гласувайте за партиите под 4%, защото негласуването също така подкрепя статуквото. Единственият шанс е в малките партии

    Коментиран от #113

  • 92 аха

    17 4 Отговор

    До коментар #88 от "Перо":

    Кои депутати конкртетно и поименно на кои милионери са лобисти?

    Тиквата не беше лобист, той СЪЗДАДЕ куп милионери от нищото с ДЪРЖАВНИ пари.
  • 93 Хаха

    11 15 Отговор

    До коментар #13 от "нннн":

    Тоя е зависим от свата си и говори с добро за фигуранта. Точно Радев взе страна на Божков и насъска протестите срещу герб. Сега всички лумпени мразят умните и красивите заради измислени клевети. Вижда се накъде води неговата политика. Да бъде съден за държавно разединение.
  • 94 МАФИЯ

    18 9 Отговор
    герб са АУТ
  • 95 Руска подлого

    3 12 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    Бойко Борисов избра Кауня, зорлем ви го натика .............

    Коментиран от #98

  • 96 изрод от ГЕРБ

    6 5 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Не се знае кой кого.
  • 97 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    22 4 Отговор
    Буци сега ще се покаже настръхнал като таралеж да сипе "огън и жупел" срещу Софиянски. Как ще си позволява да симпатизира напрезидента.
  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 7 Отговор

    До коментар #95 от "Руска подлого":

    БОЙКО Еаут той е престъпник
  • 99 българин

    10 9 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Сценарият с вкарването на протестърските партии в парламента е да разклатят доверието на избирателите в парламентарната република.
    Това донякъде успя!
    Все повече хора разбират, че това шикалкавене с избирането на редовно правителство не е случайно. Закриването на спец. съдилищата също.
    Държавният глава е отлага разпускането на парламента, с което всеки ден нарушава Конституцията.
    Това е против устоите на държавата и комбинирано с другите кризи /здравна, мигрантска и инфлационна/ прави картината страшна.
    "Неслучайно Румен Радев на Шипка говореше да преодолеем страха. Той се страхува. Всички се страхуват от това, което правят, защото последиците ще бъдат много тежки за самите тях. Ако нещата се обърнат, Румен Радев ще носи наказателна отговорност за държавна измяна"!

    Коментиран от #115

  • 100 АМОН

    10 7 Отговор
    ИЗБОРИТЕ 2 В 1 ЩЕ СА ТЕКСТ ЗА ТОВА КАК ХОРАТА ГЛАСУВАТ - ЗА ПАРЛАМЕНТАРНА ИЛИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!!

    ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ПРЕЗИДНТА ЩЕ СА С ЦЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ПАРЛАМЕНТА.

    ВСИЧКИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ , НО НЕ И ЗА ПАРЛАМЕНТ

    ТОЗИ ИЗБОР ЩЕ РЕШИ ОКОНЧАТЕЛНО ПРОБЛЕМА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКАТА РЕПУБЛИКА НА РАДЕВ!!!
  • 101 АМОН

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    ПРАВ СИ ЗА ТОВА, ЧЕ РАДЕВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ С ГОЛЯМА ПРЕДНИНА ПРЕД ДРУГИТЕ, НО ИМА И НЕЩО МНОГО ПО ВАЖНО КАТО ПОБЕДАТА НА РАДВ НАД ДРУГИТЕ.

    БРОЯТ НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТА КЪМ БРОЯТ НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ПАРЛАМЕНТА ЩЕ Е УБИЙСТВЕНО ПО ГОЛЯМ ЗА РАДЕВ , ОТКОЛКОТО ЗА ГОВОРИЛНЯТА НАРЕЧЕНА ПАРЛАМЕНТ.

    ПРЕДПОЛАГАМ СЕ СЕЩАШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.

    ПРЕЗИДЕНТСКА ИЛИ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА Е ВЪПРОСЪТ КОЙТО ЩЕ РЕШАТ ТЕЗИ ИЗБОРИ!!!

    ТЕЗИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ПАРЛАМЕНТА СЕ САМОЗАКЛАХА !!
  • 102 Гечко

    9 4 Отговор
    Това вярно ли е?! Свата на Божков подкрепя Радев… ай сега,всички за палчетата…
  • 103 Мераци

    10 4 Отговор
    Точно ти ли ще ни говориш за морал? Защо и ти не се скриеш и да си харчиш паричките а на преклонна възраст си с непрекъснати политически амбиции? Сега при Радев ли се присламчи?
  • 104 и кой го казва

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Когато имаш измислени докторски степени е по-добре да не се правиш на много принципен. 😀
  • 105 asd

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Фактите Говорят!!!":

    Всички сте бавноразвиващи се. Личи си по постовете.
  • 106 Едноокия Джо

    7 6 Отговор

    До коментар #31 от "БАЙ Х@Й":

    Много гнусна Гроб трол пише...
  • 107 Анонимен

    10 3 Отговор
    Били сме на последно място нали тръгнахме на равно с Румъния Да ама те Направиха преврат а при нас бодигарда стана премиер и ние искаме просперитет Никога
  • 108 Дедо

    9 4 Отговор
    единствения начин Черепа да не влезе в затвора е свата му да влезе в парламента и да го варди
  • 109 До Всички

    5 13 Отговор
    Които ПЛЮЕТЕ по ИТН НЕ разбрахте ли че това е Партията на ПРОМЯНАТА.ТЕ СА НАШАТА НАДЕЖДА ЗА ПО ДОБЪР И ДОСТОЕН ЖИВОТ.НО АЗ СЪМ СПОКОЕН ЩОМ ТОЛКОВА ГИ КОМЕНТИРАТЕ ЗНАЧИ ПОЛИТИКАТА КОЯТО ПРАВЯТ Е ПРАВИЛНА.И МНОГО ХОРА ЩЕ СИ ГИ ПОДКРЕПЯТ ЗАЩОТО БЪЛГАРИНА НЕ Е ТОЛКОВА ПРОСТ.
  • 110 ЧОЧО

    5 6 Отговор
    Как добре работи служебния кабинет! Преди като вляза да пазарувам,което съм го купувал за 25лв. сега го купувам за 40лв. Това ли е добро!Какво като спечели Радев,като има редовно правителство той е безгласна буква.
  • 111 БОЙКО

    5 0 Отговор

    До коментар #64 от "Има малък проблем обаче...!":

    НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЯВИ, ЗАЩОТО МАЙЧЕТО ГО ОСЪДИ ЗА КЛЕВЕТА. КАНДИТАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НЕ ТРЯБВА ДА Е СЪДЕН.
  • 112 JEFF

    8 6 Отговор
    Както винаги е много прав и справедлив . Искали запазване на парламентаризма , а няма работещ парламент, не могат да направят редовно правителство, но Радев им пречи . Защо им пречи, защото им даде прекалено много време да се разберат ? Те пак не се разбраха , защото всички искат най-голямата част от баницата . И пак Радев е виновен, нали ? Стига толкова ГЕРБ , ДПС и БСП . Искаме нови хора, млади хора, знаещи и можещи .

    Коментиран от #121

  • 113 НЕ НЕ НЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #91 от "gggw":

    ТАКА В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ИМАМЕ 10 ПАРТИИ И ОЩЕ ПО ГОЛЯМ БАТАК. ЩЕШЕ ДА Е ДОБРЕ АКО БЯХА ГЛАСУВАЛИ ЗА МАЖОРИТАРЕН ВОТ... АМА НЕ... ВЪПРЕКИ ЧЕ ОБЕЩАХА.
  • 114 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    5 1 Отговор
    всички от 30 години насам вън от политиката!!!
  • 115 ПРАВ СИ

    5 2 Отговор

    До коментар #99 от "българин":

    ТРЯБВАШЕ СЛЕД ВРЪЩАНЕ НА ТРЕТИЯ МАНДАТ ДА ГИ РАЗПУСНЕ И ОБЯВИ ДАТА ЗА ИЗБОРИ. СЕГА Е ОБЯВИЛ ДАТА И СМЕ В ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ А ПАРЛАМЕНТА РАБОТИ. ТОВА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО.
  • 116 Юлия

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "АНОНИМЕН":

    Задължително,ако искаме промяна!!!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Закон

    5 0 Отговор
    За да бъде избран на първи тур, за бъдещия президент трябва да гласуват 50 % + 1 от имащите право на глас. Това означава, че са му нужни точно 3 милиона 466 хиляди 874 + 1 глас.
  • 119 Закон

    7 1 Отговор
    До Слави Трифонов и Стефан Софиянски.
    Невъзможно е да се избере президент на първи тур в България. Никога не е било, няма и да бъде.
  • 120 Да се знае

    6 3 Отговор
    ИТН е партия на лъжата!
  • 121 чакай

    7 3 Отговор

    До коментар #112 от "JEFF":

    Искаш ама няма!
    Младото поколение, чалгаря го закърми с просташките текстове на песните си! То сега напразно чака някой да му даде червено ферари ей тъй, без нищо!
    Откъде ще дойдат тези знаещи и можещи? То такива има, но са малко и едни бягат в чужбина, други не искат да се цапат с мръсни политици!
    Имаш избор от младите , дето вече се навряха покрай протестите в парламента! Няма да цитирам имена, но те са захапали вече и ще станат по-големи лапачи от старите!
  • 122 Свен

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Всички честни българи и българки":

    И кой ти каза, че си такъв.? Пийни си хапчетата!
  • 123 така така

    10 1 Отговор
    Софиянски, ти трябва да си в затвора, не нада даваш интервюта!!
  • 124 Паметлив

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "хаберих":

    Този път Софиянски е абсолютно прав!! Депутатите от последните два Парламента се оказаха негодни дори за зелев кочан!! Да се махат и повече да не се появяват в публичното пространство!!

    Коментиран от #129

  • 125 Дедовия

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "НЯМА ляво, няма дясно !":

    Няма ляво,няма дясно!! Има само п...те тясно!!! Ясно??
  • 126 Супердесен

    6 5 Отговор
    Щом извадиха от нафталина сълзливия Стефчо Софиянски, значи цялата промосковска, криминална сган, начело с безумно простия Радев е в истерия от страх какво я чака след изборите.
    Споко, бе червеи крадливи. Затвора е също за хора. Ще полежите 10-15 години и току виж поумнеете. Жалки некадърност.
  • 127 БОКЛУК КРАДЛИВ

    7 5 Отговор
    МЕЧТИ,,,,, Радев пРезидент,, Радев премиер,,,, Радев най, най, най и сватото Бошнов/ черепа/
    обратно във България. Софиянски като се събуди краката му ще са открити. МЕЧТИ
  • 128 Шердан Българов

    5 4 Отговор
    СВАААТА ОТ ДУБАЙ ПЛАЩА ЯКО АМА Р.Р. МАЙ НАПРОЛЕТ ЩЕ Е В ПАНДИЗА НЕМА ДА УСПЕЕ ДА МУ СВЪРШИ РАБОТА КОЛКОТО И ПАРИ ДА НАЛИВА В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!
  • 129 ЧОБАН

    3 4 Отговор

    До коментар #124 от "Паметлив":

    АМИ С ЧИЯ ПОМОЩ СА ТАМ НЕ Е ЛИ НА СЪЩИЯ ТОЯ ПИНГВИН ЗНАЧИ ПРОТЕЖЕТАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ НО ТОЙ Е СПСИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С БУЛЯ СИ
  • 130 Още на първия тур...

    3 3 Отговор
    Радев ще им удари един...шнур....
  • 131 СУВЕРЕН

    6 0 Отговор
    ХУБАВОТО НА ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ Е ЧЕ ДОСТА МАСКИ ПАДНАХА / НАРОДЕ ГЛЕДАЙ И ПОМНИ КОЙ СА БОКЛУЦИТЕ/
  • 132 последният софиянец

    3 0 Отговор
    Е тъп комунистически галош....
    Пълен Гаврош.
  • 133 ГРОБ повече няма да крадат....

    5 4 Отговор
    Защото Радев ще е с втори мандат !
  • 134 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Само това, че Софиянски успя да измъкне софийските "Централни хали" от лапите на еврейската мафия стига. А пък същевременно, Американското посолство, е построено върху най-хубавото кътче от Южния парк, което им е подарено от кмета Софиянски и по този начин стана НЕДОСЕГАЕМ.
  • 135 Проф. Близнашки

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Най после":

    е на мнение, че външни фактори имат огромен стремеж да приключат с опитите България да води независима политика. Такова вмешателство във вътрешните работи на България никога не е имало, изтъкна той.

    Провалът на 46-ия парламент е бил предопределен с участието в него на тъй наречените протестни партии, смята бившият премиер.

    "Още съществува тази вълна, която вкара в политиката т.нар. протестни партии, а те очевидно не са готови да управляват. Те са програмирани да изпълнят определени задачи, свързани с разбиването на националната държавност, и всичко се свежда до премахването на Спецправосъдието, отстраняването на главния прокурор", заяви той в ефира на "Бг он еър".
  • 136 Също така

    3 4 Отговор
    Проф. Близнашки е на мнение, че външни фактори имат огромен стремеж да приключат с опитите България да води независима политика. Такова вмешателство във вътрешните работи на България никога не е имало, изтъкна той.

    "Неслучайно Румен Радев на Шипка говореше да преодолеем страха. Той се страхува. Всички се страхуват от това, което правят, защото последиците ще бъдат много тежки за самите тях. Ако нещата се обърнат, Румен Радев ще носи наказателна отговорност за държавна измяна", заяви той.
  • 137 Още

    5 4 Отговор
    Проф. Близнашки заключи, че преди 5 години паралелната държава е допуснала историческа грешка, когато е позволила да се издигне кандидатурата на генерал от запаса, визирайки Румен Радев.

    "Отприщи се онова явление, което от историята е известно като бонапартизъм. Това е авторитарен режим от хора със специфично мислене, които гледат на политиката като на война", подчерта проф. Близнашки по адрес на президента.

    „Нямало да подведе левите хора! Шегаджия! Тук нещата опират до една линия на поведение за предизвикване на сътресения от миналата година. Това, че правителството на Борисов завърши мандата си създаде огромни проблеми за олигархията и те не могат да ги решат. Ако Ви направи впечатление, на няколко пъти „Демократична България“ обявиха, че няма да допуснат разширяване на правомощията на президента. И ето им проект - Кирил Петков! Това е смисъла – „Щом като много знаете и не сте готови да вървите докрая с мен, аз ще се погрижа вашият електорат да се пренасочи в друга посока“, коментира Близнашки.

    Той е категоричен, че Радев разбива партиите, включително и БСП.
  • 138 БСП

    3 5 Отговор
    започват да се усещат, че този човек ги води за носа.

    Колкото и тези старци там по села и паланки да следват сляпо своето ръководство, започват да разбират, че нещо не е наред.

    Кирил Петков не е техният човек, този носител на това ултралиберално начало, който назначава, уволнява и решава проблемите в полза на определени олигархични кръгове...

    Хората разбират, че нещо не е наред и това прави Румен Радев изключително уязвим, смята Близнашки
  • 139 Истина е

    1 4 Отговор
    Тоя боклук софиянски е много прав в изказването си
  • 140 Анинимен

    6 2 Отговор
    Радев е номер 1
  • 141 КРАДЦИ СДС ДБ

    1 0 Отговор
    ДЕ ДА ТЕ ЧУЕ НЯКОЙ ОТ СЕГАШНИТЕ ДЕПУТАТИ , АМА БАС ФАЩАМ ЧЕ В СРЯДА МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТ И ДА СИ УВЕЛИЧАТ БРОЙКАТА НА 480 ПАРАЗИТА !
  • 142 Стефан и Антоан Николов направиха

    3 1 Отговор
    Хиляди замени Кон за кокошка, тизи двамата отмъкнаха, с тези замени 1милиард лева от Общината!! Оня малкия си купи една станция в местността Трещеника, направи голям ремонт и се скри!! Стефан се Заиграва отново и ще се сетят какви са ги вържили с Антоан!! Като Начало продажбата на Инжестрой?? Колко милиона долара даваха другата Австрииска фирма в повече, и защо не стана с тях сделката???
  • 143 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Тодоров":

    Усмивката е умен,умно поокраде Софийските имоти и парцели главно.Най после проговори адекватно,но защо ли не му вярвам.Умника явно цели чрез подмазване на Радев да поохлаби примката около врата на свата си.
  • 144 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор
    Този Стефан Софиянски и той е доста ... като Тиквата. Не искам да го виждам повече. Аз помня едни тенти, като "гащи" за 3 млн. лева дето сложи преди 15-20 години на Централна гара в София, които след 2 години се скъсаха и ги махнаха. 3 млн. лева на боклука. Има и още много други примери за негови безобразия .
  • 145 Този

    5 0 Отговор
    Толкова е компрометиран, че изобщо не трябва да се изказва по никаква политическа тема !
  • 146 баба мара

    3 2 Отговор
    дано Радев изчеластри шайката на суджуците
  • 147 Имоти и пари.

    2 2 Отговор
    Стефан череповски да се скрие някъде, най-добре. Разпродаде София на Лужков и компания, за което трябваше да бъде съден. Дъщеря му мутреса, освен да подскача при Рачков, за друго не я бива.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 До коментар 108

    2 1 Отговор
    И защо Черепа трябва да влезе в затвора?Защото Бойко,Горанов и Менда забогатяха и на негов гръб.Ако и другите си кажат колко % им плащат и още вероятно тия последните трябва да са доживот в затвор.Как да ги СТИГНЕМ РУМЪНЦИТЕ????
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Омир

    0 1 Отговор
    1. Слави Трифонов е диалогичен човек.
    2. Служебният кабинет работи добре.
    3. Румен радев ще спечели още на първия тур.
    Сега ясно ли ви е защо има спешна нужда от реформа в здравеопазването?
  • 153 Бунтата

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Песента на колелетата":

    ИТН ще спечелят мнозинството и начело със техния избор за министър председател България ще се оправи и отърси от крадливите боклуци-герб
  • 154 Бунтата

    0 1 Отговор
    ИТН са следващите в парламента с мнозинство и те ще вкарат всички крадци в затвора.
  • 155 Бунтата

    0 1 Отговор
    Чолаков!!!!
    Теб пък защо те е страх толкоз много от президента????
    То вас всички от герб ви е страх!!!!
    А ние знаем кой ще представите за президент,само че народа го намрази с чувалите дето ни втълпяваше по време на измислената криза!!!!
    Затова най-добре си съберете багажеца и айде при бай Ставри в зандана.Радев пак ще спечели,но по-добрият вариант е да стане премиер!!!!!!
    То затова ви е страх!!!!!
  • 156 Той

    0 0 Отговор
    Ами те машините отдавна са програмирани са програмирани нали от венецуела взехме и праграмисти щото в софия "нямало кой да ги програмира ха..ха..ха.."
    В българия глупави хора и кръгли хора в изобилие!
  • 157 Льоло

    0 0 Отговор
    Президент Льольо държава точно като сега
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове