ФАКТИ.БГ
  • кнсб-
  • цени-
  • хляб-
  • 2 лева-
  • олио-
  • поскъпване

КНСБ: До края на годината хлябът може да стигне 2 лева

Драстично нарастване се наблюдава в цената на слънчогледовото олио - 43% за едногодишен период.

Публикувана: 13 Септември, 2021 12:30
48 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1532
КНСБ: До края на годината хлябът може да стигне 2 лева - 1
Илюстративна снимка БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

От началото на COVID-кризата у нас някои хранителни стоки поскъпват драстично. Прогнозите са, че повишението в цените ще продължи. Това са част от изводите на проучване за изменението на цените на 32 хранителни и нехранителни стоки от първа необходимост, направено от ИССИ на КНСБ, цитирано от Dariknews.bg. Целта на експресното изследване, проведено между 26 август - 1 септември, е да представи ценовата динамика в началото на есенния сезон в условия на извънредна епидемична обстановка.

Изследването не е представително. Наблюдават се постоянни търговски обекти, включени в извадката от тримесечното наблюдение за заплата за издръжка. Регистрират се най-ниската и най-високата цена от една и съща стокова позиция за фиксирания период на наблюдение. Получените данни са осреднени на национално ниво. Обхватът на извадката включва 27 областни центрове. А част от изводите са:
Рекордно поскъпване на олиото:
Драстично нарастване се наблюдава в цената на слънчогледовото олио - 43% за едногодишен период. По-ускореното нарастване на цената започна още през месец март, вследствие от по-слабата реколта и влиянието на международните борси, където се отчита драстичното покачване на котировките на суровото слънчогледово масло, отчитат от КНСБ. Средната цена на слънчогледовото олио е 3,86 лв., при 2,70 лв. през септември 2020 г. В област Кюстендил средната цена на слънчогледовото олио е 3,88 лв. и надхвърля средните за страна, при това в област с размер на средната работна заплата по-нисък от средната за страната с 33%. Това означава, че ако със средната заплата за страната могат да се закупят 390 литра олио, то в Кюстендил могат да се закупят съответно 259 литра олио, или с 1,5 пъти по-малко. С най-висока стойност на средната цена на олиото е регистрирана в Бургас и Ямбол, съответно 4,45 лв. и 4,25 лв.
Цената на хляба:
Регистрира се увеличение на цените при хлебните изделия. Хляб “Добруджа“ поскъпва с 4.2%, при това килограм пшеничено брашно отчита ръст със 7.3%. Средната цена на килограм хляб “Добруджа“ достига 1,72 лв., при 1,65 лв. преди година, отчитат още от КНСБ. Независимо от предвижданото възстановяване на производството на пшеница през 2021 г., изкупните цени на пшеницата в България остават сравнително високи, отразявайки развитието на международните пазари. Прогнозите на основните международни анализатори сочат продължаващо нарастване на глобалното потребление на зърнени култури през 2021/22 г., в т. ч. и на пшеница, което ще възпрепятства по-осезаемо понижение на цените. Наред с това хлебопроизводителите заявяват повишаване през септември на цените на хляба с минимум 10 ст., вследствие от повишаване на цените на енергоносителите. Очакванията са цената на килограм хляб в края на годината да достигнат около 1,80- 2 лв.

НСИ и собствени изчисления на КНСБ
Анализът на динамиката на цените на хляба и зърнените храни, показва 33,4% нарастване за периода юли 2010 – юли 2021 г., при това общите равнища нарастват с 19.3%. Видимо е, че цената на хляба ускорено изпреварва нарастването на общите ценови нива.
Цените на зеленчуците:
Цените на някои зеленчуци бележат значително нарастване за годишен период, показва още изследването на КНСБ и ИССИ. При това, нараства цената на зеленчуци, характерни за сезона със силно потребление, предвид подготовката на домашни зимнини, които присъстват в традициите на българските домакинства. Драстично нарастване се наблюдава при:
Краставици – 35.8%
Домати – 17.7%
Пипер червен – 23.7%
Зеле – с 18.0%
Моркови – с 17.1%
Картофи – ръст с 6.2%
Фасул зрял – 7.4%
Средната цена на доматите е 2,65 лв., при 2,25 лв. преди година. Във Варна – средната цена на доматите достига – 4,03 лв., Бургас – 3,40 лв., Кюстендил – 2,70 лв.
Ръст на цените се наблюдава и при плодовете. Най-търсеният плод за есенния сезон – прасковата, в търговската мрежа струва с 24.1% повече в сравнение със септември 2020 г. Средната цена е 3,30 лв. при 2,66 лв. през 2020 г. Най-високи стойности се регистрират в Добрич – 4,49 лв., Бургас – 4,30 лв., Пловдив -4,10 лв.
При останалите хранителни стоки се наблюдават леки колебания нагоре и задържане на цените при някои от тях. От месните продукти значително нарастване се наблюдава при цената на пилето със 7.5%, сухите колбаси с 4.0%.

Възходящ тренд се отчита и при горивата за ЛТС. Цената за литър Бензин А-95 нараства с 26.8%, а дизел с 25.4%. Средната цена на литър Бензин А-95 и на дизел е от 2.27 лв.
От всички изложени данни, от КНСБ правят следните изводи:

Темповете на изменение в цените на жизнено необходими хранителни стоки, както и на енергоносителите и горивата ще продължават да диктуват ръста на общото ценово равнище. Тревожен е фактът, че темпът на нарастване на цените на производител достига до 13.6% през юли. Това са индикации за продължаващ ръст на потребителските цени, който ще зависи и от поведението на стопанските субекти. Възможно е да се допусне, че бизнесът ще има възможност да поеме тези изменения, след като през пандемичната 2020 г. при намаление на цените на природния газ и транспорта нямаше драстично намаление на цените на стоки и услуги от първа необходимост.

Важен фактор за нарастване на потребителската инфлация е нарастването на вътрешното потребление и платежоспособност на българското население. Факт е че, средната работна заплата за страната нараства с 14.1% за едногодишен период, но едва 30% от наетите лица получават средна и над средната за страната (1525 лв.), изчисляват още от КНСБ. Така под този ръст остават редица икономически дейности, със значително по-ниска СРЗ, като „Производство на облекло“ - ръст с 6.6%, „Добив на неметални материали и суровини“ - с 2,6%, „Производство на напитки“ - с 6.8%. Спад на средната работна заплата се отчита при „Производство на химични продукти“ - със 3.4%, „Рекламна дейност и проучване на пазари“ - със 7.7%.

Минималната работна заплата нараства от началото на годината с 6.6%, но с повишаването на инфлацията на жизненоважни стоки и услуги, този ръст съвсем не е достатъчен за да се запази покупателната способност на около 502 хил. (23.4%) наети лица на минимална работна заплата.

Увеличението на цените на електроенергията и топлоенергията ще окажат пряко влияние за нарастване на издръжката на живота от по-високите разходи за поддържането на жилището, а именно от по-високите сметки за ток, парно, вода. През летните месеци тези разходи са по-малки, но не трябва да се забравя, че през този период домакинствата заделят средства от семейния бюджет, за да поемат сметките си през зимния период, припомнят от КНСБ. Всички тези данни говорят за увеличаване дела на енергийната бедност, а ниското покритие на отпуснатите енергийни помощи, в съчетание със скромните размери на доходите, значително намалява тяхното въздействие върху бедността и неравенството. В тази насока са необходими дългосрочни и превантивни мерки, смятат от синдикалната организация.

Прогнозата на КНСБ е, че ще продължи да нараства издръжката на живота и оттам и заплата за издръжка. Очакванията са в края на годината заплатата за издръжка за тричленно домакинство (2 възрастни +1 дете) да достигне ръст от около 4-5%.

Това означава, че всеки от двамата възрастни в това домакинство трябва да получава трудово възнаграждение не по-ниско от 1300 -1350 лв.

Всички тези данни са достатъчен аргумент за отстояване позицията на КНСБ за устойчив ускорен ръст на заплатите през следващите 5 години (средногодишно с 12.5%), като предимствено нараства минималната работна заплата (средногодишно със 17.5%). Това ще осигури компенсиране на загубата от инфлация и ще допринесе за устойчиво нарастване на жизнения стандарт на българските домакинства, се казва още в изводите на КНСБ.

Всички градове / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
честен ционист
1 Отговор
2 Евро 2024г

Коментиран от #2


Оценка:
-7 +11

шопо
2 Отговор

До коментар #1 от "честен ционист":


Ох, ох, май па че требе да излизаме партизани !

Коментиран от #9


Оценка:
-0 +21

Пенсионерите
3 Отговор
с цели два хляба на ден , от глад няма да умраат!

Оценка:
-4 +10

Дтт
4 Отговор
За хляба розбрахме, но за заплатите нищо не разбрах

Коментиран от #44


Оценка:
-1 +27

ТАСС
5 Отговор
Да живей Румен Решетников и правителството Му!
С новото Му правителство- нови цени!!!
Вся власть Радева!
Венсеремос, товарищи!
:)

Оценка:
-26 +15

Стига
6 Отговор
глупости. В магазина до нас, днес, 600 грама са 1.59 лв.

Оценка:
-4 +14

Мръсния Фикри
7 Отговор
Всичко е толкова скъпо, та ако стане хляба 2 лева, какво да направим, нищо,...по хубаво ли да, си купя,, емфие,,..... да ама не...!

Оценка:
-1 +6

Аз купувам само преоценен хлеб
8 Отговор
Или намерен по кофите в софия

Оценка:
-1 +11

и аз шоп
9 Отговор

До коментар #2 от "шопо":


земляк, без мандра партизанлък не става...

Оценка:
-0 +17

12345
10 Отговор
А заплатите какви ще са?и ЕС само ни гледа реира.

Оценка:
-2 +16

ЦК на ГЕРБ
11 Отговор
При Бойко хляба беше 50 Ст а олиото 1,50 лв !!!

Коментиран от #16


Оценка:
-21 +12

Българка
12 Отговор
С тиражирането на такива послания и "анализи" се подстрекават производители и търговци да вдигт цените. Голяма част от поскъпване на стоки и услуги си е чиста проба мародерство!!!!!!
Не може непрекъснато всякакви скъпо платени от нас боклуци да тиражират версията, че българите , едва ли не, са забогатели

Коментиран от #18, #27, #30


Оценка:
-5 +9

Пенсионер
13 Отговор
Сега съм пред дилемата хляб или хапчета, едно от двете ще трябва да се жертва,а доктора все вика по една таблетка след хранене.

Оценка:
-1 +12

Активист на БКП
14 Отговор
Това е дело на шайката ГЕРБ-СУДЖУК!!!!

Оценка:
-8 +8

жалко
15 Отговор
Всъщност, цените тръгнаха нагоре с назначението на временното правителство на мутрите на Радев. Причината е повишеното парично предлагане по модела на Жан Виденов 1994 г.
Аз не съм видял повишение на заплатата си. Но в същото време виждам че цените растат. По времето на ББ се строяха пътища и цените бяха стабилни. Можем да очакваме нови кредитни милионери и частично рефинансиране на старите назначени за милионери.

Оценка:
-16 +6

Тодор
16 Отговор

До коментар #11 от "ЦК на ГЕРБ":


при мен типовия беше 15 ст. Добружата - 26 ст. за белия не знам, защото го носеха от "Рила"

Оценка:
-1 +15

Цола Драгойчева
17 Отговор
Дами и господа, крийте парите и скъпоценностите - правителството на комуниста Радев идва!!!

Оценка:
-11 +8

жалко
18 Отговор

До коментар #12 от "Българка":


То е така, но причината е че Мутренското правителство на Радев похарчи парите за асфалт и паричното предлагане се разду /inflate - на английски/. Сега няма да има магистрали, но цените ще са по-високи. В същото време ДДС ще е по-голямо защото се събира на по-висока база и така ще се надуват че са събрали повече данъци от Борисов. Което си е гавра, особено предвид че нашите заплати не са повишавани. Настъпва Радева Зима.

Оценка:
-9 +5

dfu
19 Отговор
Искат да избият пенсионерите, те карат главно на хляб и олио, че бяха по достъпни за мизерните им пенсии.

Оценка:
-1 +10

баф
20 Отговор
Килограмът на хляба или 600гр.

Оценка:
-2 +6

миии
21 Отговор
Мазнинката, мазнинката стана непосилна.

Оценка:
-1 +7

Българин
22 Отговор
ИДВА ТЕЖКА РАДЕВА ЗИМА

Оценка:
-8 +6

Койчо
23 Отговор
Нали много се кефите на Радев и служебното правителство. Откакто "много добре" си вършат работата цените избухнаха и продължават стабилно да кетерят. Иначе онзи противоконституционно назначен сладкодумко има най-високия рейтинг в държавата. Народът в България е ПРОСТ и това е невъзможно да се промени в близко бъдеще. Необходима е тотална образователна реформа и може би след 2-3 поколения ще влезем в час.

Коментиран от #26, #35


Оценка:
-7 +5

Коко
24 Отговор
О то имало синдикати в България къде бяхте последните 10 години бе храниници Бойкови всички виждаха предстоящите събития с цените само вий мълчахте и се криехте сега само констатирате за пенсиите разбрахме за заплатите не разбрахме как с тези малки заплати и осигуровки ще плащаме големи пенсии вий сте следващите за затвора

Оценка:
-4 +5

Българка
25 Отговор
Откакто фатмака взе властта ,всичко драстично поскъпна.И дебилите продължават да цвилят от възторг,че фърчилото се кандидатира за втори мандат.Боже,прибери си вересиите.

Оценка:
-6 +6

Ташо
26 Отговор

До коментар #23 от "Койчо":


Браво за коментара.++++++

Оценка:
-2 +2

Коко
27 Отговор

До коментар #12 от "Българка":


Това не спираше да го повтаря до скъсване бате ти Бойко

Коментиран от #28


Оценка:
-2 +1

Да ама
28 Отговор

До коментар #27 от "Коко":


При бате ти Бойко нямаше инфлация,за разлика от "при бате ти Фуражков".

Оценка:
-3 +4

Мухаа,хаа!
29 Отговор
Какви 2 лева,ще достигне? Че то към момента,830 гр е 1,60 лева.Тези,от КНСБ сигурно не купуват от масовия хляб,и не му знаят цената.Бай тошовия хляб от килограм,е в миналото.Ганчовеца се е изхитрил от години с разфасовките- 500 гр,630 гр,830 гр( как ли ги замерват?).Същия тарикатлък,но за сметка на клиента,е при разфасовка на киселите млека.Но ние- народа- масовия потребител,можем да ги вкараме в пътя,само за един месец.Ако сме Нация! Рязко свиване не ежедневно потребление на всички хр.стоки.Рязко! Няма да умреш от глад,бе Българино.Принуди ги да си препълнят складовете с продукти.Ще оцелеят с" дълготрайните" - бобови култури,олио,брашно.Но другото? Като изхърли с тонове млеко,кайми,колбаси,месо( и на кайма не става,защото и тя ще залежи) само за месец,цените ще се сринат .Но Ганчовеца пазарува като невидял.Пълни количката до горе.Сякаш утре, вдругиден ще е празен хипермаркета.И тарикатите го засичат,със стокооборота.Като рязко му паднат продажбите,ще намалява с десетки процента.Бог да прости премиера Д.Попов,който в аналогична ситуация ни каза: За бога братя,не купувайте.! Колко мъдро ни е казал косвено този пазарен закон.А беге шилетата ,заедно с тогавашните мисирки го оплюха.

Коментиран от #32


Оценка:
-3 +3

стоян
30 Отговор

До коментар #12 от "Българка":


До 12 ком -кумуниске я кажи за тока - тези мародери дето увеличиха цената на тока с 50% за фирмите не са ли червени олигарси от бе се пето -и защо Радевото правителство изпусна контрола -сигурно са го облажили и него от тия пари

Оценка:
-2 +5

оня с коня
31 Отговор
Сега разбрахте ли бе Шущери че от Слънчоглед и Царевица се печели ПОЧТИ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ отколкото от Пшеницата?Затова и Америка се съсредоточи върху Производството на Баревица,оставяйки русия да се фука че е ном. 1 по производството на Пшеница.то пък Путин им сложи такива Жестоки износни мита на Руските зърнопроизводители с цел Обезпечаване на Вътрешния пазар,че на практика Стопира износа.Което пък е добре за НАС,защото продаваме Житото на Макс. Цена навън.

Оценка:
-1 +6

стоян
32 Отговор

До коментар #29 от "Мухаа,хаа!":


До 29 ком -другарю -според теб -,,ганчовеца купувал като не видял ,,-според теб-сигурно хранят прасета бе другарю -панимайш-

Оценка:
-4 +1

ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА,
33 Отговор
... ДАНО ВДИГНЕ ВСИЧКИ ЦЕНИ...ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ТА ДА СТАНЕ...ТОЧНО НА КОМУНЯГО-ФАТМАШКИТЕ ГЕЙОВЕ И ИЗМЕКЯРИ! НОВ ..МОРАЛ ЛИ,.. НОВИ ДС-ЛИЦА ЛИ,...ТЕ ВИ СЕГА ..."ФАТМАШКИ МОРАЛ И ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХО-ФАТМАШКА МАФИЯ"!
СКОРО ШЕ ВИЕТЕ ОТ ГЛАД КАТО ПОЗИТАНСКИ МАСТИИ НА МЕСЕЧИНА....
ААААХАХААА........
АКО,... НЕКА,...ЩЕ !!!!!
ААААХАХААА

Коментиран от #37


Оценка:
-0 +7

бай Иван
34 Отговор
Гърция олио 1евро,тук преди година 1.65лв.сега гони 4лв.

Оценка:
-1 +4

Демокрад
35 Отговор

До коментар #23 от "Койчо":


Реформа, ама не образователна, а като тази през 1944 г. С вили и лопати по сурата на "елита на на нацията"!

Оценка:
-0 +2

АААААААААААААААА
36 Отговор
Ми яжте ПАСТИ!

Оценка:
-0 +1

Колко сте неграмотни
37 Отговор

До коментар #33 от "ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА,":


Ми скачайте БЕ, ВИЕ знаете как: КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ не скача е червен. СДС СДС СДС УУУУУУУУУУУУУУУАААААААААЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕееееИИИИИИИИиииииии. ДЕМОКРАЦИЯ!

Оценка:
-2 +1

КНСБ Димитров Казионни структура!!!
38 Отговор
Вие давате сигнал на спекулантите, те това чакат, някой като вас да под хване темата!! Реколта от жито добра, за какво Ръчкате Житарите, да вдигат цените, "играете" явно за спекулантите, ОПГ, Комбина сте!!

Оценка:
-1 +3

Анонимен
39 Отговор
При това лудо "печатане" на долари и евра покрай "коронката" ще скочат цените на енергоносителите и ел.енергията и още как! А покрай тях и на всичко останало! Китайската стока естествено поскъпва и цената за превоз на контейнер китайска стока до европейски порт също! Китайците преди време ги предупредиха да внимават много с износа на инфлация, но кой ти слуша! Виртуалните печатници не спират и пердашат яко! А руснаците бавно, но сигурно си чистят портфейлите от американски ДЦК! Балона се надува!

Оценка:
-0 +1

Плана Евро
40 Отговор
Постепенно вдигане на цените до достигане на същата им цифрова стойност, но в евро. Заплатите на половина в Евро и накрая хляб 1,5 Евро, заплата 700 евро в големите градове. Честито на тези които отказват да се борят за достойно заплащане и гледат само да се мазнат, натягат и да топят колегите си в знак на благодарност за това, че са ги назначили. Само за ваша информация в другите държави от същия съюз на гражданите си плащат минимум 900 евро наза месец за най ниско клалифициран труд, като средната класа започва от 2200 евро с цени на храни по ниски от БГ. Затова чистачите, мазачите и болногледачите в Германия и Италия у нас са най големия ни чуждестранен инвеститор. Спете още 30 години и чакайте някой друг да ви оправи или емигрирайте да мажете стени, гледате баби, разнясяте пици или да карате тирове и таксита, докато чужденците ви се смеят как един ваш голям управник и съвременен строител на нацията има инвестирани над 11 милиарда долара в техните банки и икономика.

Оценка:
-4 +0

Наблюдател
41 Отговор
Да, така е! Инфлацията се отприщи и цените на всичко растат. Не актуализирахте пенсиите на хората от 1 октомври и що ги излъгахте? Срамна работа.

Оценка:
-3 +4

Истината
42 Отговор
Цените тръгнаха нагоре, като цървулът Борисов и ГЕРБ ни вкараха в еврочакалнята, на следващият ден една стока от 3 лева на сутринта беше 4.20.
Имаме чисто спекулативно вдигане на цените.
А като влезем в еврозоната, ще видим какво значи цени, истински цени.
Докато евроджендърите ви уверяват колко прекрасно живеем.
Само че взимат заплати от 4000 до 120 000 лева.
Пример Бареков 30 000 лева заплата в миналото, през соца този за пъдар на стадо нямаше да го назначат.
Пак гласувайте за ДПС, БСП, ИТН, проектът Петков, ДБ, Мутри вън, 21-някоя партия от тях да се е обявила срещу въвеждане на еврото?

Оценка:
-7 +2

Решението
43 Отговор
Повишаването на заплатите и пенсиите никога няма да догони цените, ако няма държавни регулатори, и спекулата с цени от търговците не се прекрати.
Което означава, че България трябва да загърби ЕС, НАТО, еврото.
Не може ЕС да решава дали България ще строи Белене и да ни задължава да купуваме скъпият ток от ВЕЦове, фотоволтаици, перки, ТЕЦ1 и 3, да не строим ЮП.
А Германия построи СП2.
България трябва сама да определя цените, а това значи да се строи Белене, да има праг на печалбите, както при Рузвелт, да се въведе прогресивен данък и още, и още.
Мантрата за "пазарната икономика"-е другата дума за ГРАБЕЖ.
Докато гласуваме за евроджендърите и не си отвоюваме свободата отново, ще се крадем вътре в България-сива икономика, спекула., и отвън ще ни крадат Концесии.
Решението е на Площадите.
Щом няма Референдуми за ЕС, НАТО и Еврото.

Оценка:
-1 +2

Стига с тези увеличения
44 Отговор

До коментар #4 от "Дтт":


Увеличиха, газ, парно, ток, вода сега искаш увеличение и на злаплати, много стана, ще го оставим за следващото увеличение.

Оценка:
-0 +4

Стига сте
45 Отговор
Ревали.Нали Боко го няма и фърчилото управлява.Може да сме гладни но важното е ,че другарите държат властта.Като нищо пак ще станем милионери в левове.То и натам са тръгнали нещата.

Оценка:
-4 +0

Хлебчрв
46 Отговор
НАЛИ ИМАШЕ НЯКАКВА КОШНИЦА ЗА ОСНОВНИТЕ ПРОДУКТИ КОИТО КОНТРОЛИРАХА ЦЕНИТЕ ИМ ДА НЕ СЕ ВДИГАТ МНОГО!?!

Оценка:
-0 +0

незнайко
47 Отговор
Докато не стигне 2.60 лв. което е 10 пъти старата цена от Бай Тошово време 0.26 лв. няма да мирясат !!!

Коментиран от #48


Оценка:
-1 +0

мдда
48 Отговор

До коментар #47 от "незнайко":


Така си викате вие комунистите, ха дано стане 2.60, за да може после да речем... ей какво беше хубаво по бай-тошово време... Знаем ви маймунските номера вече... Тошо отдавна е в калта. Не вадете мумията му!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини


ТОП 5