14 Септември, 2021 14:29 2 696 32

Мая Манолова изнесе данни за злоупотреби, свързани с газовата връзка с Гърция

  • мая манолова-
  • газова връзка-
  • гърция-
  • данни-
  • злоупотреби -
  • комисия

Комисията по ревизията дори само злоупотребите и безобразията в секторите да покаже, мисля, че в един голям процент си е свършила работата“, каза още Манолова

Мая Манолова изнесе данни за злоупотреби, свързани с газовата връзка с Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната комисия по ревизията Мая Манолова съобщи за злоупотреби, свързани с газовата връзка с Гърция.

По думите ѝ Теодора Георгиева - изпълнителен директор от българска страна на компанията Ай Си Джи Би, която изгражда газовата връзка, е нанесла щети на държавата в размер на 22,5 милиона евро. Манолова посочи, че Георгиева не е потърсила неустойките за забавянето на проекта, съобщават от БНР.

„Въпросната госпожа Теодора Георгиева, която има месечна заплата от 10 555 лева за 2019 година, сега очевидно е по-висока, или откакто е назначена преди девет години, тя е получила един милион лева, един милион лева заплата. Ако тя работи за някоя друга държава или за някакъв частен интерес, може би без които са на 50 процента собственици на това дружество, трябва да отговорят. Затова ние ще изпратим и тези документи в прокуратурата. Комисията по ревизията дори само злоупотребите и безобразията в секторите да покаже, мисля, че в един голям процент си е свършила работата“, каза Манолова.

Част от депутатите, участващи в заседанието, поискаха Теодора Георгиева да бъде уволнена. От своя страна изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг, който притежава половината от компанията Ай Си Джи Би, Валентин Николов посочи:

„Подобна процедура е била направена точно преди четири години при служебното правителство, пак на господин Радев, но тогава гръцката страна не са се съгласили при служебно правителство да има подмяна, докато няма постоянно правителство, което да вземе решение. Аз лично ще опитам по всякакъв начин да предприема мерки, обясних, че не съм сигурен колко ще бъдат ефективни“.

Теодора Георгиева не присъстваше в заседанието на комисията по ревизията.

В днешния предпоследен ден от работата на 46-ото Народно събрание заседават няколко постоянни и временни комисии. Сред тях са комисиите „Магнитски“, „Росенец“, както и тази по дигитализация и информационни технологии, на която ще бъде изслушан председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски заради проблемите с електронното преброяване.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    16 19 Отговор
    Мая, уважавам те и гласувах за теб, но никога повече, поне докато не се отървеш от Хаджикян, Бабикян и Капон.

    Коментиран от #4

  • 2 Акъл енергия от море

    14 8 Отговор
    Глава Газова Бутилка под налягане
  • 3 Изумен

    7 18 Отговор
    Мая Манолова продължава с гърча над Борисов! Днес отиде в любимото му ловно стопанство като премиер. Отначало охраната не желаеше да я пусне. Представи се като председател на Парламентарната комисия за разследване управлението и кражбите на ГЕРБ! Вътре в стопанството за подигравка отваряше шкафчетата като търсеше пачки евро и кюлчета злато! " Мата Хари е оставена с празни ръце. Какво видя проверката на ловното стопанство - любимо място за забавление на властта.”, пише Мая Манолова във Фейсбук. Тя влезе в една от спалните на Борисов и пусна видео как отваря чекмеджето му.


    "Легенди се носят, как се забавлява властта, как се забавлява близкото обкръжение на Борисов на „Паламара“, заяви Мая Манолова.

     

    Коментиран от #5, #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Потресен

    14 10 Отговор

    До коментар #3 от "Изумен":

    Изгледах видеото и се изумих!!! Манолова отваряше шкафчетата в стаята където е нощувал бившия свален премиер и уж с изумление откриваше че са празни! Пита управителя на стопанството къде са пачките и кюлчетата и той само вдигаше рамене! После Манолова затанцува казачок и си тананикаше че Мата Хари е останала с празни ръце. Жестоко гаври Борисов!
  • 6 Трезво мислещ българин

    17 2 Отговор
    "България няма нищо общо в момента с този газопровод. Той се изпълнява от гръцка фирма. Има договор и ние сме платили. Търгът го спечелиха две гръцки компании. Ако има забавяне, ще има и неустойки".
  • 7 Българка

    10 15 Отговор
    Какво общо има гръцкото правителство, че се намесва в кадровата и правовата политика на България? Че и от Българска страна се съобразяваме/ подчиняваме? Това звучи като виц.
    И докато Гешев не бъде уволнен като част от ОПГ, съден и осъден, в България няма да има върховенство на закона и осъдени грабители на държавни пари
  • 8 Чочо

    10 6 Отговор
    Нали става въпрос за лошата шефка Теодора Георгиева в новината изнесена от Галевица. Защо всички коментари са за Баце и Галевица. Въобще някой чете ли за какво става дума. Явно е , че не се чете и мисли, а само се кряка.

    Коментиран от #11

  • 9 факти

    5 6 Отговор
    Трябва да има приети със закон финасови и други наказания, за пренебрежително отношение към Народното събрание - неявяване на покана, отправена от НС!

    Коментиран от #19

  • 10 Будна Пчеличка

    16 5 Отговор
    Маяя пийй си хапчетата….,че пак биполярнотоо е в действиее…..,а случайноо да не си се будилаа и ти някоя сутрин на “Паламара”….,че си мастия долна без задръжкии яхналаа самараа на магарето Боцко….и на сутринтаа Боцко с празни шкафчетааа….(затова ли така се тачите като стари дружки),аааа кой заварии той превари!?!?….
  • 11 Виталия Ражнатович

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Чочо":

    Епа Бърборко е виновен. Преди 2 дена на Перперикон се изцепи, че си чатил😂с Мая. Кой ги знае двамата шантавели как си играят на котка и мишка?!
  • 12 ТОДОР СТОЯНОВ

    12 1 Отговор
    ТИЯ ЗА ТВА ВРЕМЕ НИЩО НЕ СВЪРШИХА ЗА НАРОДЕЦА...
    КОМИСИИ, КОМИСИЙКИ...ДРЪПНАХА МАЛКО КИНТИ И КВО???
    ГРЕШКА Е ДА МИСЛИМ, ЧЕ НЯКОЯ ПАРТИЯ МИСЛИ ЗА НАРОДА!ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИШНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ИМА!
    НЕ ХАРЕСВАМ ПОЛИТИЦИТЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА!ЗА КВО СА МИ???
    ЗНАМ, ЧЕ НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ПСУВА...
    АЛЧНИ, ЖАЛКИ И НАГЛИ...КАТО ГИ ПОДГОНИШ ПЪК СЕ ОБГРАЖДАТ С НСО И РЕВЪТ КАТО...АРЕ ДА СЕТИТЕ КАТО КВО..
  • 13 тодор

    14 5 Отговор
    чак е гнуснава всеки ден час се показва пред медите кои и плашта за това.
  • 14 анонимен

    11 5 Отговор
    тази жена е за освидетелстване...........
  • 15 Димитров

    4 1 Отговор
    Безобразия безкрай!До сега никои не въведе ред и справедливост в заплащането на висшите държавни позиции,например да не получава повече от министър-председателя!Явно има взаимен интерес между даващия и получателя и това се знае от повечето хора и е една от причините за недоверието към политиците!

    Коментиран от #20

  • 16 мнение

    9 3 Отговор
    Няма фирма, която да прави на 100% печеливши ходове.
    Който е ръководил - знае за какво става дума!
    Когато дойде някой на проверка, може да очакваш всичко!
    Може да си извършил 99 печеливши сделки, но стотната ако не е, се хващат за нея и те правят маскара!
    Не че ставам адвокат на тая Георгиева.
    Жабата казала: не е важно колко ще скочиш - важното е кой ще го измери!
  • 17 Народът от БГ

    15 3 Отговор
    Манолова,само вдигате пушилки без резултат!Знаете,че този Парламент приключи,а тези комисии са безпредметни.
    По твоята логика,ние избирателите трябва да искаме вие депутатите от 45-ия и 46-ия Парламент да върнете тия близа 300 милиона лева,похарчени за изборите им поради това,че не свършихте никаква работа.Още повече,че си направихте заплатите над 10 000 лева,а отгоре на това ви возят с държавни коли за наша сметка.
    Заради несвършена никаква работа от вас,ние българските граждани искаме да възстановите тези суми в хазната!

    Така е справедливо!

    Нали Манолова?!
  • 18 ГЕРБ

    6 5 Отговор
    Гнусна мърш
  • 19 песимист

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "факти":

    Мога да ти извадя поне пет уважителни причини и пак да не дойда.
    Това с тия привиквания в НС е само политически пиар!
    Врякаха толкова време срещу каскета да дойдел в НС и кво?
    Дойде, дъра бъра- два чадъра и толкоз!
  • 20 Виталия Ражнатович

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Димитров":

    Правилно! И заплати на бордови държавници и прочее раздута администрация и прочее. Първо реформа в държавните лапачки, така де структури. После съдебна, здравна, социална, икономическа абе с 3 думи Нова Демократична България да се изгражда. Не всеки който седне да я кара по стари схеми и народа да живее като африкански туземци. С 1 заплата да не може да изкара нормално човек 1 месец. Това определено не е европейска държава!
  • 21 двойно изумен

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Изумен":

    Това пък, ако е верно, дето го е правила в Паламара - аз нямам думи!
    Тая жена трябва да я освидетелстват!
  • 22 БСП най крадливата партия

    13 3 Отговор
    А ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА МАНОЛОВА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА С ОЛИГАРСИТЕ И МУТРИТЕ ЩЕ Я РАЗСЛЕДВАТ ЛИ КЮСТЕНДИЛСКАТА МУТРАФОНКА.
  • 23 Протестърът.

    10 3 Отговор
    Дъртото статукво Манолова какво ще каже за връзките си с Доган,Пеевски, Божков, Галеви и други. Първо нея трябва да я разследват и не трябва да заема държавни постове камо ли разследващи комисии, ще потули всички доказателства.
  • 24 Архимандрисандрит Бибиан l

    6 3 Отговор
    Таа че а каниме сека сутрин да ми души у спалната до де не са уехали аерозолите деа! Па може и да им цръцнеме некой фарфалак за по задошевен аромат деа!
  • 25 Мюмюн

    7 3 Отговор
    Тая пача оти не е у затвора
  • 26 Дългият

    3 6 Отговор
    Браво Майче, чегуртай гербаците.
  • 27 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    6 3 Отговор
    ТЕПЪРВА НАРОДА ЩЕ ПЛАЩА ВИСОКИТЕ ЗИМНИ СМЕТКИ НА ПАРНО ТОК ВОДА ГОРИВА И ХРАНИ, ЗА КОИТО МАЯ ЩЕШЕ ДА НАМАЛИ, А ТЕ СКОЧИХА ДВОЙНО, ЛЪЖЛИВА КОМУНИСТКА. ИЗЛЪГА НАРОДА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.

    Коментиран от #28

  • 28 ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19":

    Мая ли прави 3-то фатмашко правителство по редд?? Вие съвсем се стричихте, долни смотанячета.
  • 29 СОДОМИТ

    3 0 Отговор
    ПОЗНАВАМ МНОГО СВЕСТНИ К ВИ АМА ТАЯ Е МНОГО ТЪПА НЕ ЗНАМ ДАЛИ И ЕДНА С РКА МОЖЕ ДА НАПРАВИ КАТО ХОРАТА ЩОТО ТОВА СИ Е МАЙСТОРЛЪК А НЕ САМО ЛИГАВЕНЕ
  • 30 АМА ЧЕ ТЪПО

    3 0 Отговор
    В ЧЕМЕДЖЕТО ИМАЯШЕ СТАР ПОЛЗВАН П..ЗЕРВАТИВ И МАЙЧЕТО ГО ВЗЕ ЗА СПОМЕН ЩЕ МУ ПРАВИ ДНК ТЕСТ
  • 31 ГРАВИТАЦИЯ

    3 0 Отговор
    МАЯ КАТО АЧКАШ ДУПЕТО ТРЯБВА ДА Е НАЙ ОТ ДОЛУ А НЕ ГОРЕ ЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ СЕ СТИЧА ПО Ц..ЦИТЕ
  • 32 Бойко

    0 0 Отговор
    Мачкай Баце!
    Радев, затваряй цирка, че ставаме за смях
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове