ФАКТИ.БГ
  • алфа рисърч-
  • бсп-
  • итн

"Алфа Рисърч": ГЕРБ първи, а ИТН се сриват

Положителна като цяло оценка за служебното правителство

Публикувана: 17 Септември, 2021 15:33
112 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5518
"Алфа Рисърч": ГЕРБ първи, а ИТН се сриват - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3 от 42 гласа.

Безпрецедентни втори извънредни и трети парламентарни избори за една година, предстоящ вот две в едно за Народно събрание и Президент, второ поред служебно правителство, от което отпадат най-рейтинговите играчи, за да се заемат със свой политически проект – това са основните щрихи от политическата ситуация, които оформят обществените нагласи в периода 8-15 септември, когато Алфа Рисърч проведе регулярното си национално проучване на обществено-политическите нагласи. То показва, че септемврийските политически настроения не по-малко безпрецедентно са заредени с повече динамика и неизвестни, отколкото в който и да било момент от последните десет години.

Положителна като цяло оценка за служебното правителство, съществени разлики в оценката за отделните направления.

Разочарованието от неуспеха на два поредни парламента да излъчат правителство и от безпрецедентно хейтърските отношения между политическите опоненти, но и между потенциалните съюзници, амбицира по-голямата част от избирателите да участват в изборите и да излъчат ново мнозинство. Извън тази, донякъде неочаквана нагласа, съчетаването на двата вида избори – президентски и парламентарни – също допринася за повишаване на интереса към вота и съответно, на избирателната активност. Непосредствено преди разпускането на парламента 51.7% от пълнолетните граждани декларират готовност да участват в следващите парламентарни избори, а 55.4% - в президентските. Тъй като президентските избори по принцип теглят вота нагоре, може да се предполага, че ако кампанията не протече по начин, който да отврати избирателите и ако не възникнат технически затруднения, над половината пълнолетни българи биха упражнили правото си на глас.

Регистрираните електорални нагласи към началото на септември могат да бъдат разглеждани като пряка санкция на избирателите към цялостното поведение на партиите в 46ти Парламент и специално, към проявената отговорност и компетентност в опитите за съставяне на правителство.

Най-големи щети търпи победителят от изборите на 11 юли, ИТН, към когото имаше и най-големи нереализирани очаквания. С 16.9% от твърдо заявилите намерение да гласуват, партията на Слави Трифонов бележи спад от над 7 процентни пункта спрямо резултата си от парламентарните избори и логично губи първото място. То вече се заема от ГЕРБ, който не повишава резултата си, но съумява в голяма степен да запази твърдите си привърженици (21.1%). Оставайки встрани от най-яростните скандали и обиди в парламента, бившите управляващи запазват твърдото си ядро, но липсата на перспектива, вкл. поради отсъствието на обединяваща президентска кандидатура, дърпа и техният резултат надолу. В тази ситуация БСП, които направиха доста опити за компромиси, повишават резултата си до 16.5%, почти застигайки ИТН. На малка дистанция след тях, също затвърждавайки позициите си от месец юли, е Демократична България с 13.2%. ДПС запазва традиционните си позиции – 9.6%. Поради възвръщането на позициите на БСП, а и поради скандалите, в които се въвлече „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, платформата е на ръба за влизане в парламента (4.1%). От националистическия спектър най-близо, но все още стабилно под 4%ия праг, е Възраждане (3.5%).

Три електорални тенденции могат да бъдат прочетени в тези нагласи – отлив на избиратели, прегрупиране, засилване на конформизма, като реакция срещу радикализацията на политическите партии. Показателен е фактът, че въпреки надделяващият все още оптимизъм за сформиране на правителство от третия опит (38% смятат, че следващият парламент ще излъчи правителство, а 28% са на обратното мнение), той е с близо 20 на сто по-нисък, отколкото през юли, когато близо 60% очакваха сформирането на правителство. Тази заредена с кризи и неизвестности ситуация отваря нишата за още по-нови нови проекти.

Преминаването на новия политически проект на двамата служебни министри от виртуална към електорална реалност очевидно ще бъде една от топ интригите в предстоящата кампания.

Първото тестване на този проект в проучването на Алфа Рисърч, показва потенциал от 8-9% от твърдо решилите да гласуват. На тази база може да се смята, че този проект категорично се цели в резултат не по-малък от „десятка“, но дали ще запази това ниво, или ще бележи по-големи флуктуации надолу или нагоре, ще зависи от поне няколко ключови фактора – политическата плътност и интегритет на конкурентните политически сили, усещането за автентичност на новата партия и от това как този нов звезден отбор ще си партнира и подава топката с президентския отбор.

За момента, при цялата неизвестност относно реалната политическа физиономия на новия проект, той вещае поне няколко труса в сега действащите политически субекти: най-голяма се очертава щетата за „Изправи се.БГ!Ние идваме!“, които идването на Харвард потапя под бариерата. На второ място, засилва и без друго започналата ерозия в ИТН, които могат да паднат до трета-четвърта позиция. На трето, прекъсва възходящият тренд при Демократична България. И на четвърто, може да разклати периферията на системните партии.

Разбира се, трябва много ясно да си даваме сметка, че в условията на изключително мобилни обществени нагласи, всеки категоричен извод е рисков. Едва когато новата партия излезе на светло, със своите заявки, лица и при ясно очертало се поле на конкуренция с останалите политически сили, ще могат да се оценяват реалните параметри на нейния потенциал.

Характеристики на проучването: Изследването е част от тримесечния мониторинг на обществено-политическите нагласи на българските граждани на агенция Алфа Рисърч. Представените данни са от проведеното в периода 8 - 15 септември 2021г. национално-представително проучване сред извадка от 1017 пълнолетни граждани. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка, с подбор на респондентите по квота въз основа на признаците пол, възраст и образование. Метод на интервюиране - пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети.Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3 от 42 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ТаУмВзе
1 Отговор
Бивш диктатор по румънски на Коледа!

Коментиран от #24


Оценка:
-15 +50

Румен
2 Отговор
Герб първи по кражби

Коментиран от #23, #111


Оценка:
-25 +120

alf
3 Отговор
еми като са първи да упраляяяяяяятттттттт с пудела напреде

Оценка:
-12 +45

учението
4 Отговор
Ща видите, ка ГЕРБ ще спечелат изборете и тогива оня Илчовски ще требва да си стега багажа за Америка. Ще умръ от смех

Коментиран от #36, #86


Оценка:
-80 +27

БиБи
5 Отговор
Ред в хаоса. Търпете още малко и идвам да ви оправя!

Коментиран от #39


Оценка:
-56 +18

Циганина гладен
6 Отговор
Още от предните избооооори кинти имам да вземам

Оценка:
-9 +22

комон сенс
7 Отговор
"ГЕРБ първи", но и техния резултат пада. А още по-лошото за тях е, че патериците им се скапват. Досега мутрите разчитаха на мощна коалиция, но тя вече е в миналото.
Така че аз не бих разделил срива на ИТН от срива на ГЕРБ. Свързани са нещата.

Коментиран от #63, #91


Оценка:
-23 +59

глоги
8 Отговор
"Алфа Рисърч": ГЕРБ ще са първи, а ИТН сдават багажа и се сриват в контейнера пред блока. Там има само кючек и Са-Са-Са! Баце со жипа по магистралата с 200.

Оценка:
-47 +25

хаирлия да е
9 Отговор
дано спечелят ГРОБ,за да паднат сами в него!

Коментиран от #32


Оценка:
-21 +20

!!!?
10 Отговор
Киро Факиро с новата секта ще изхвърли ИБВГЗ отново на улицата при Майките с увреждания да си ближат раните !!!?

Оценка:
-33 +23

ЗиС 5
11 Отговор
Суафчо Босоногов Дънков да си взима умниците и да им проведе курс по културно държание! Особенно на Тошко Африкански.

Оценка:
-15 +43

И за какво
12 Отговор
ги помествате тези данни като новият политически проект на Кирил Пенков и Асен Василев вещае поне няколко труса в сега действащите политически субекти. Така яко ще раздруса всички партии, че ще съжалявате, че сте предоставили "проучванията" си преди влизането на тези двама мъже в политиката. Напълно безсмислени са тези тези данни след като се прави уговорката, че "проучванията" са в предишен период. Хем знаете, че пластовете ще се разместят, хем предоставяте "проучвания".

Коментиран от #28, #64, #88


Оценка:
-17 +36

врачка
13 Отговор
Нeщaтa ca мнoгo oбтeгнaти и c включвaнeтo нa прeзидeнтcкитe избoри oщe пo-труднo прeдcкaзуeми. В мoмeнтa мacитe ca нeупрaвляeми. Тoчнo ДБ и ИБГМВ ca пocлeдoвaтeлни. ИТН, БCП нaй-мнoгo щe зaгубят, ocoбeнo първитe. ГEРБ, ДПC cи имaт cвoятa клиeнтeлa. Щe имa дocтa гoлямo прeливaнe нa глacoвe. Прocтo хoрaтa иcкaт прoмянa и търcят прaвилнитe личнocти, неопетнени и некомпрометирани от 31 годишния режим на мафията и групировките. При нoв прoeкт нa чacт oт cлужeбнитe миниcтри, кoитo ce oдoбрявaт нaй-мнoгo или включвaнeтo йм към ДБ, БCП мoжe и дa изчeзнaт, ДПC cъщo щe ce cтoпят.

Оценка:
-18 +11

ГЕРБ
14 Отговор
нямаме патерици , а политиката не е валейбол :)

Оценка:
-15 +13

Възраждане
15 Отговор
ще бъдат стабилно над 4%,другите не съм ги и гледал.

Оценка:
-22 +19

НА ЕСЕН
16 Отговор
БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ И ГРАМОФОНА СЕ ВЪРТИ

Коментиран от #35


Оценка:
-16 +28

200 000 надоле
17 Отговор
ГЕРБ ще са макс 40 депутата !

Оценка:
-16 +32

дедо Герчо
18 Отговор
АЛОООО,ТОЛКОВА НИКОГА НЕ СТЕ ЛЪГАЛИ!ДБ ЩЕ ВИ БИЯТ ТОЯ ПЪТ,КАТО ШКЕМБЕ У ТАРАБИ И ГЕРБ И БСП И АЛФА РИСЪРЧ И ЛУДОГОРЕЦ И КМЕТА НА БАНКЯ И КОЙ ХВАНАТ...ХЪХЪХЪХЪ.....

Коментиран от #22


Оценка:
-15 +9

80те ПРОЦЕНТА
19 Отговор
Да гласуваш за Петков-Василев, който още в началото с тръгва с лъжа,2-йно гражданство и бизнеса му е биотехнологии, а Бай Дън го паздравява поименно-проект Три Морета-загубата на национален суверенитет, и зад тях стои "Америка за България"-новите васали на САЩ.трябва да си от 80-те % на проф. Иво Христов.
Да гласуваш за ИТН-голяма част от тях бивши СДС-ари съсипали 30 г., енергетика, здравеопазване, разпродали България на Концесии-трябва да си от 80-те процента, гаврата с Васил-далавера БТК..
Да гласуваш за ГЕРБ-комунисти,на които всеки ден им излизат далаверите-тоалетните за 200 000, некачествени пътища, а лидера им спи до златния кюлчета и милиони евра-трябва да си от 80-те процента.ГЕРБ-затриха ЮП и Белене. ГЕРБ построиха над 1200 ВЕЦ-ове, фотоволтаици и перки, ГЕРБ сключиха престъпната Консесия с Веолия.ГЕРБ-под тяфно управление поскъпва парното.
Да гласуваш за ДБ, участвали в съсипването и разпродаването на България, трябва да си от 80%. Да гласуваш за псевдопатриотите-ВМРО, НФСБ, Воля-патериците на ГЕРБ-трябва да си от 80-процента.
За Станишев продължил политиката на Царя и СДС, РБ-продължил разпродаването на България, както и ДПС-далавери земеделие, КТБ.

Народ, който 30 г. иска да бъде лъган, ще бъде излъган.
После защо-ток, вода, парно, храни, газ, бензин-поскъпват.
Защото 30 г. избирахте СДС-та, ДБ, Кирило Петковци, Царчета,Станишевчета, ГЕРБ-слуги на чужди държави.
Прав е проф. Иво Христов-80% дбили.

Коментиран от #29, #43


Оценка:
-23 +30

розодендрон
20 Отговор
Дали ще е "ред в кейоса" или "Работа" на степен трета, ще видим. Може да измислят и друг гребенчарски лозунг. Но ако дойдат на власт,повечето бедни българи наистина ще ходят пеш боси и ще дъвчат асфалта. Ще са вопиющо бедни.

Коментиран от #26


Оценка:
-6 +12

!!!?
21 Отговор
Спете спокойно деца ! Един нов в Остап Бендер с неустановено гражданство ще ви направи богати само като кажете вълшебните думи: Торболанци на работа !!!?

Оценка:
-13 +19

чичо Мичо
22 Отговор

До коментар #18 от "дедо Герчо":


И КМЕТА НА СИМИТЛИ.ХАААААА

Оценка:
-4 +10

23
Този коментар е премахнат от модератор.
Жукич
24 Отговор

До коментар #1 от "ТаУмВзе":


Първо теб, че си добре огранен протестър. Ще замирише на печено. Отдавна ви събирам.

Оценка:
-10 +6

Ами да...
25 Отговор
То туй ит.н. това искаше, това търсеше и ЗАПОЧВА да го получава... тия пезевенки не могат и никога не са искали да управляват!!!

Оценка:
-9 +11

ами
26 Отговор

До коментар #20 от "розодендрон":


Ще се насочат към вашите хотели, все ще си харесат някоя стая.

Оценка:
-1 +1

З А П ОМН Е Т Е
27 Отговор
Герб никога не са били на + ! От избори на избори са с по няколко стотин хиляди надолу , сега като им секнахме и манипулациите хептем ще отидат у киреча !

Оценка:
-10 +24

Българка
28 Отговор

До коментар #12 от "И за какво":


Никакви мъже не са и най-много да изместят Сбабичкян и Галевица.

Оценка:
-8 +9

29
Този коментар е премахнат от модератор.
Резултата
30 Отговор
ГЕРБ и ДПС във ФРИЗЕРА!!!! Това е реалността!!! Тоз се е сринал, онзи се е сринал, гербаджийството и гешефта си отиват, заедно със строително-магистралната мафия,калинките и тем подобните пожарокорупционни практиканти !!!!

Оценка:
-11 +22

Румбата Радев
31 Отговор
Бойко е най-полезен като си стои в гората , нищо че мястото му е в затвора :)

Коментиран от #41


Оценка:
-11 +25

32
Този коментар е премахнат от модератор.
!!!?
33 Отговор
Очертават се пак "неместни" избори - ГЕРБ отново първи !!!?

Оценка:
-10 +8

Българка
34 Отговор
Тъжна картина ,хора. При разкрити грандиозни извращения, грабежи, рекет, беззаконие бандата ГЕРБ първенци. Не че ще се докопат до властта за продължаване на обирите, но е грозно да видим каква многобройна армия калинки издържаме. Ужасяващо е да си помислим колко много са свързаните с приятелските на сараите и Борисов обръчи фирми, които ни крадат

Оценка:
-12 +37

На есен ???
35 Отговор

До коментар #16 от "НА ЕСЕН":


Най- новото ще е че ГРОП ще затвърдят потъването о изчезването си. А ако държавна оня изкуфял старчок ББ ще се размият като царската партия. Още имат време да се отърват от Тиквочи, ПКП-та , Десита , Томиславчовци, Бикотролчета. Време е за промянаааа!

Оценка:
-13 +17

mi6osp
36 Отговор

До коментар #4 от "учението":


ГерБ може да спечели изборите с двайсетина процента, но не може да управлява с тези двайсетина процента. Припомням, че ГерБ не посмя да предложи за гласуване в НС свое правителство когато имаше 26 процента и когато бе с 24 процента. ГерБ може да управлява само ако вкара Борисов в затвора.

Коментиран от #48


Оценка:
-10 +22

рибките
37 Отговор
Абе каквото и да си говорите с всичките и кусури в момента по интелигентен политик на политическия пазар от Корнелия Нинова няма.Но българинът си търси месията и кълве като таранка на гола кука.Не разбрахте ли,овце такива,че не трябва да се доверявате на лица,които ви се натрапват от продажните медии и познатите ви пишманексперти.Само преди три месеца се наиграхте със Слави Учиндолеца.Сега ще се нахендрите и на Кирчо Канадеца.Ама от Слави се отървахте за едно лято,защото не искаше да ви управлява,а с тоя измамник може да си трошите кухите кратуни 4 години.

Коментиран от #40


Оценка:
-19 +16

Нека не се лъжем
38 Отговор
Как да е успешно служебното, как да е одобрявано - инфлацията пълзи нагоре, пълно с мигранти, пандемията върлува. Идва нов проект да доограби народа. Пак ли ще ни излъжат.

Оценка:
-14 +11

гост
39 Отговор

До коментар #5 от "БиБи":


На дедо ти цървулите!Чекмеджан!Но за простаците-простак!

Оценка:
-5 +6

рибки
40 Отговор

До коментар #37 от "рибките":


С рибка на хотел.

Оценка:
-2 +0

Българка
41 Отговор

До коментар #31 от "Румбата Радев":


Скоро и ти до него. Държавна измяна и зависимости от криминални типове.

Оценка:
-6 +2

Лошо
42 Отговор
Ако "Америка за България"- в лицето на СДС-ГЕРБ, ДБ,ИТН-подкрепящи НАТО, новият проект Петков-Василев влязат в НС с България и българите е свършено.
България ще бъде досъсипана и окончателно разпродадена.
Новият Губернатор на САЩ в колонията България ще е Петков с двойното гражданство-Василев.
„конгречулейшън“ на 80%-те, гласували за Рушите на България-30 г. дори неосъзнават какво ги чака, особено като ни вкарат в еврозоната, а ток, парно, некачествени храни, газ, бензин-поскъпнат безобразно.

Каква порода трябва да си, да гласуваш за ГЕРБ-всеки ден им излизат далаверите-затриха ЮП, Белене, ББ спи до милиони евра и златни кюлчета, пейки за 20 000 лева, тоалетна за 200 000.

Оценка:
-14 +9

гост
43 Отговор

До коментар #19 от "80те ПРОЦЕНТА":


Не 1200 ВЕЦ-а а 1200 детски градини!Питай тулупа!

Оценка:
-3 +4

Диван Трифонов
44 Отговор
Нищо ново.
ИТН / Герб 2 си изпълниха задачата.
Дадоха време на БОРИСОВ, Разбиха протеста.
Това беше и замисъла.

Оценка:
-11 +11

герб в цсз
45 Отговор

До коментар #32 от "хаир е":


провокативен хумор бе, уили тъпаков!

Оценка:
-2 +1

Извинети
46 Отговор
сеяни фрости.Ама всички в парламента с изключение на ИТН са статукво и зад тях стоят ДС олигарси и мутрите от миналото..Кирчо Петков е за задължителното ваксиниране привидяха му се трупове и забрави за какво е във властта, стана имунолог.Всички които знам,че са гласували за ИТН дори и леко разочаровани заради някои елементарни грешки отново ще гласуваме за ИТН.Ние не сме тки ма..ни да си играете с нас до гроб.С ИТН ще ви изринем и пак заровим.Знам че ви харесва да ви обиждат затова съм толкова груб,защото сте садо мазо от джендер нагоре

Коментиран от #49


Оценка:
-11 +10

БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ
47 Отговор
Тия са пълни некадърници....единствено вдигнаха ударно цените.......

Оценка:
-16 +10

ноо
48 Отговор

До коментар #36 от "mi6osp":


обаче не само ББ е за затвора, има още пътници за там.

Оценка:
-4 +13

итн
49 Отговор

До коментар #46 от "Извинети":


Ти лятото сигурно си си пекал дупето, че да не знаеш цялата сътворена история от ИТН, предатели и плагиати, патерици.

Оценка:
-7 +15

РАДЕВ,СТИГА ВДИГА ЦЕНИТЕ
50 Отговор
Насила караш Бацо да се върне

Оценка:
-17 +7

мечо
51 Отговор
герб победа герб победа герб победа гербпобеда герб победа герб пбеда герб побда герб победа яште за зелениа чорап чорапите

Оценка:
-20 +7

52
Този коментар е премахнат от модератор.
МАФИЯТА ГЕРБ
53 Отговор
Да гласуваш за ГЕРБ, последната им далавера Хемус.
Или се готви мащабна фалшификация на изборите, те честно спечелиха само 2009 г.
Или българите сме със сериозни медицински отклонения.
Друго обяснение-няма

Оценка:
-8 +16

Няма повече да гласувам
54 Отговор
За когото и да е било.Емигрант съм от 12 години во нямам второ гражданство и се връщам чат пат заради документи най вече.Не бях от 2000 до 2021.Сукрушен бях от скандалите около Тиквата и шайката му.Гласувах на 11 април ли бе.Протество.После понеже не чух нищо от ИТНАИВТИцИ реших -край.Край.Съвет към можещите, знаещите,хората със съвест .....Емигрирайте.

Коментиран от #70, #72


Оценка:
-11 +9

Танев
55 Отговор
ЖАЛКО МЛАДИТЕ ХОРА НАПУСКАТ ЗАВИНАГИ БГ

Оценка:
-7 +12

НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..
56 Отговор
БОЙКО БОРИСОВ Е НАИСТИНА ВЕЛИК!
СКОРО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОКАЖЕ НА ЕВРОПА И СВЕТА КОЙ Е ... ВИНАГИ..НОМЕР 1 В БЪЛГАРИЯ!
КОЙ Е...ЛЮБИМЕЦЪТ НА БЪЛГАРСКИЯТ РОД!!!
РЕСПЕКТ БОЙКО!

Оценка:
-23 +11

mi6osp
57 Отговор
Изглежда , че коалицията ГерБ, ДПС, ИТН можеше да направи коалиционно правителство само след предишните избори, след тези няма да събере над 50 процента. Веднаж хвърчи печена патица, но ИТН се уплашиха. Това означава още извънредни избори, докато ГерБ изпаднат под 10 процента. Тактиката им на рушене, бавене и всяване на хаос ще изиграе лоша шега на Борисов, че и подобната тактика на ДПС.

Оценка:
-10 +9

123
58 Отговор
палячовци , на последните избори предвидихте за герб 28% , КОЛКО ВИ ПЛАЩА ТИКВАТА .

Оценка:
-7 +13

Соцоилог
59 Отговор
Промивам мозъци всекакви !

Оценка:
-6 +11

60
Този коментар е премахнат от модератор.
Д С
61 Отговор
Само ИТН може да спре ГЕРБ. Доказаха го на 2 пъти. Ако не бяха ИТН Кирчо и Асенчо никог нямаше да станат служебни министри.

Оценка:
-16 +9

Чичо от народа
62 Отговор
Явно на Българският народ му харесва мутренско-мафиотско-сикаджийско управление .Явно корупцията е навлязла дълбоко във всички институции и сфери на влияние в бита на хората. Простият и беден човек най лесно се маниполира и лъже от Шайката ГЕРБ особено пенсионерите.Гласуването в последните 12-15 год.за един доказан сикажия човек от мафиоските им среди говори за нивото на гласоподавателите им.

Оценка:
-7 +13

Едаде
63 Отговор

До коментар #7 от "комон сенс":


Герб бсп дпс и айде в киреча

Оценка:
-5 +10

оня
64 Отговор

До коментар #12 от "И за какво":


Опипват почвата колега:))

Оценка:
-4 +2

ААААХАХААА.......НИЩО ПОДОБНО, ГЕРБ..
65 Отговор
И БАЦЕ СЪБИРАТ НАД ...34 % !
КАЗАХ ВИ, БАЦЕ ШЕ ЛЕ ШИБА КАТО...ШКЕМБЕ У ДУВАР! ..Е ТАКА,..С ..200....НАПРАВО ПРЕЗ .. ГАЩИТЕ
✊😂🇻🇳🇸🇮

Оценка:
-13 +6

Мдаа
66 Отговор
С цялото ми уважение към Радев, но той ме изгуби с подкрепата му за Три морета, външният му министър-подкрепа за нацисткия режим в Украйна, и производните му Петков-Василев от "Америка за България".
За ГЕРБ, СДС-та, ДБ-30 г. съсипали България -просто няма какво да се коментира-мястото им е в затвора.

Оценка:
-10 +5

СусБре
67 Отговор
Да ви уринирам на прогнозите драги ми социални агенции платени с бокови кюлчета! Я си шийте раирани дрешки по мярка че после да не ви ги вземат набързо в ЦСЗ-то!

Оценка:
-6 +11

Обединен
68 Отговор
Колко ви пратиха за да изкарате пасмината първа

Оценка:
-5 +11

Behemoth
69 Отговор
Чалгарите легитимираха мутрите....с простотията си...дано да са доволни от себе си...

Оценка:
-8 +8

защо
70 Отговор

До коментар #54 от "Няма повече да гласувам":


Прекалено лесно, опита ли с борба? Да научиш нещо, да бъдеш полезен, и да се включиш в проект със своите знания? Гласувате само за месии, и то за един опростачен чалгар. Само да не си от онзи процент българи, които са минали цял океан и пак си искат простотийката, чалгарицата. Вместо да се опита да разбере живота и традициите на местните, как са успели да намерят път заедно напред и да градят, закони, правила, техники в различни области. И да се върнат и тук да приложат наученото. Както има такива примери в нашата история. Ми не, то си търси простотийката. Щото лесно. Намериха се хора, които се отказват от гражданството си, което ѝм е дало хляб и основи, и бъдеще, за да дойдат да работят в тази окупирана от мафията държава. И дайте да ги оплюем. Щото простотийка, лесно е.

Коментиран от #73


Оценка:
-8 +5

Народа
71 Отговор
При БАЦЕ се живееше спокойно и добре,...после оня МАЛОУМНИК с фуражката започна некви Преврати,Въстания и Прайдове платени от издирваните червени престъпници от ДС ограбили милиарди и избягали в чужбина.
Фатмака ни НАТРЕСЕ ТИЯ ЦРЪВЕНИ МАФИОТИ и...СЧУПИ ДЪРЖАВАТА!
РАДЕВ ни докара високите цени, Канадски Лъжци, ДС-боклуци , ..Глад И МИЗЕРИЯ

Коментиран от #79


Оценка:
-17 +8

1-20
72 Отговор

До коментар #54 от "Няма повече да гласувам":


Освен Сукрушен си и неграмотен. Стой си там където си и хич не се връщай в България. И започни да учиш друг език - българският не ти се удава.

Оценка:
-6 +6

Да бе да
73 Отговор

До коментар #70 от "защо":


Те и НДСВ се върнаха от Англия и САЩ, разпродадоха България за жълти стотинки.
Василев БТК, Дянков-НЗОК-2 милиарда, Велчев-яхта наркобосове, митници, държавни облигации на бивша банка.
Един път да ме излъжат е нормално, 2-ри път да ме излъжат е диагноза. Царчето си сече горите на България.
Кой е Петков и какво е направил- за България НИЩО, поредната калинка от "Америка за България".
Поредният, който ще ни "оправи" за 800 дни.
Който дори няма ПРОГРАМА, спуснат с парашут от САЩ, поздравен лично от Байдън, за Три морета.
Аман от васали на САЩ с двойни и тройни гражданства.

Оценка:
-3 +17

ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
74 Отговор
Не ви ли е ясно,или не искате да е така...:Гласувалите за СЛАВИ И ИТН,няма да се откажат и ще Гласуват пак за тях!Докато гроб ще се загроби още повече,заедно с манолова и оня иванов!ИТН ще са първи по убедително!Не е трудно да се предвиди!

Оценка:
-12 +9

абг
75 Отговор
И един мОрмот завиваше шоколада в станиол.

Оценка:
-2 +7

Електра
76 Отговор
Затова ли двата червени харвардски плъха, спешно си търсят нов по.рно проект, за да се намърдат отново в ба.рдака, и да Спасят Кауна Радеф от разгром. Преди няколко дни в едно интервю, Борис Марков от СДС каза, че Мая Костинбродска е венерическото заболяване на политическата ни система. Аз бих добавила и, старата мома Дончева, Гнома, Рада и Купона, и всички партии, на уж на промяната, водени от Кауна Радеф, че са заразени от тая болест, както спинозната Импексова партия, на Краднелия Сланинова...

Коментиран от #84


Оценка:
-14 +12

БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ
77 Отговор
Радев и неговите питомци са политически шушумиги.......

Оценка:
-11 +8

Анонимен
78 Отговор
Утре ще останете без пенсии. Ромите по цял ден подпират срещу автогарата скамейките. Кой им дава пари, вечер се прибират с таксита. Младите деца раждат деца И 32 години да бяхте помислили за рях, а те на 32 са с деца на 15 и по малки. За телкови фалливи издадени. 2003 ни се налижи в нелк и една ромка изкара 1200 лева от сутена, и лично на скамейката чакайки, няма да стане без, а и адвиката, няма да давате пари, а ромката първа я извукаха, не те виновни, а лекарите алчни. Били учили и искали. Всеки иска, но като не дават оенсии или заплати, а и безработицата. Минало, но то не се забравя, а и старите го казваха през 80те,умни били, така в града няма да върви, ще настъпи глад или градглад. Който и да дийде на власт няма да е лесно. Години ще трябва на Бг, за да живее. Не е само да се наядеш, работиш и спуш. А да имаш и пари за вещи потребни, за почивка, а от 20 г нито море, а е на километри. Много неща са се влошили. Определени тяхни хора живеят, а раят в трети свят, в 14 век ни върнаха, ао не и в първобитно общинен строй, както ви е родила мама, мислех си за 500 килоти, а то били кинти.

Коментиран от #81


Оценка:
-4 +6

mi6osp
79 Отговор

До коментар #71 от "Народа":


При Борисов някои си живееха добре, а България хвана всички първи и последни места в класациите, които характеризират лошото качества на живота на населението на страната.

Оценка:
-6 +13

КОй къде му видят очи да се спасява
80 Отговор
Всичко друго е самоубийство

Оценка:
-3 +4

Книгите
81 Отговор

До коментар #78 от "Анонимен":


На мен ми трябват пари за книги и енциклопедии, и апаратура за независим източник на енергия-може и да не открия, но поне съм опитал.
Животът в България посъпна безобразно, с изключение на Минчо Христов и заявки за намаляне на цени от Възраждане, не виждам друга партия да се е загрижила за поскъпналите-ток, вода, парно, газ, бензин и некачествени храни.

Оценка:
-3 +6

Ender
82 Отговор
Между другото, всички, които се радват, че уж падал резултата на ИТН, не се ли сещате, че така и шансът за мнозинство на новите партии в парламента и съставяне на стабилно правителство намаляват? Или си искате коалицииката на ДБ и ГЕРБ за която вече ни подготвят!?!?!

Оценка:
-6 +6

83
Този коментар е премахнат от модератор.
mi6osp
84 Отговор

До коментар #76 от "Електра":


Разгром на Радев бълнуваш, с поддръжка за него от над 62 процента. Какво ли тогава ще сполети Борисов,с поддръжка 15 процента?

Оценка:
-7 +4

85
Този коментар е премахнат от модератор.
Калитко
86 Отговор

До коментар #4 от "учението":


Много сте зле на северозапад.

Оценка:
-1 +1

Фффффф
87 Отговор
Мутренска държава,гласува за
мутри и бивши комунисти

Оценка:
-3 +4

Сигурен ли си,
88 Отговор

До коментар #12 от "И за какво":


Че Кирчо и Асенчо са мъже ?

Оценка:
-2 +3

89
Този коментар е премахнат от модератор.
Абе
90 Отговор
пак почнаха облъчванията! Няма логика герб да е първи и всички подлеци, а единствените принципни да се сриват! Това може да се обясни или с поръчково проучване или с тотално прост народ! Тъй като второто не ми звучи логично, следва да е първото!

Оценка:
-2 +4

От кога
91 Отговор

До коментар #7 от "комон сенс":


първолаци, се занимават с теми за големи? Виж какви глупости си надробил дечко!

Оценка:
-1 +0

Гост
92 Отговор
При липса на алтернатива гласуваме пак за старите кожодери.

Оценка:
-3 +1

БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ
93 Отговор
При теб се живееше спокойно и имаше прогрес....сега половин година...застой и високи цени......и разрастване на бедността

Оценка:
-4 +3

Дали
94 Отговор
това е истина или пълна лъжа, не знам! Всъщност знам, но си е за лично ползване! Знам, че за ИТН съм гласувал и грам не съжалявам и отново ще гласувам за единствената партия способна да изрине кражбите, лъжата, подлостта и да направи България достойна Европейска държава! Докато тези хора се държат достойно и честно и не си плюят на принципите, те ще имат моята подкрепа!

Оценка:
-2 +2

ХоХо
95 Отговор
Те и на 4.04 даваха на ИТН 5 процента зад БСП, а знаем резултата. Като нищо ИТН пак ще сампреди гепипачки банкянския

Оценка:
-1 +5

dron
96 Отговор
Герп няма как да минат 19%.

Оценка:
-2 +6

Васил
97 Отговор
Това са мокрите мечти на Герб и Алфа Ресърч.

Оценка:
-2 +6

mdaaaaaa
98 Отговор
Пилците се броят на есен, рибата още в морето те тигана приготвят - жлъч, мутреене в медиите държани от мутри. Прост народ ..слаба държава. БСП+ДПС+ГРЕБ = ВНЛ! Тез ще продължат да смучат от еврофондове а вие СИМПАТИЗАНТИ ще им го сложите на тепсия. За вас илюзии за тях парата. За вас заблудите за тях далаверите. За вас трохите за тях баницата. За тях лукса за вас мизерия и посредничество. За тях образование на внуци и правнуци в чужбина за вас тревоги за семестриалните такси...и т.н. Ама вие се разбирате с бойо...говорите на общ език - простовати закачлив. Кюлче Ганя колко Бири още ще зарови? Колко "мозъци" ще изтекът в чужбина? ДАНС до кога ще я ползват като бухалка срещу средния и малкия бизнес? Кой ще върне животните на хората в селата? Кой ще връща милиардите заеми? Къде е икономиката? БПВ ? Гърция е като паразит смукала милиарди , но къде е базата за сравнение спрямо с нас? Гърка е мързелив и живее добре, българина работи и получава ...какво получава? Мислите си, че БГ е друпнала напред, вземате малко повече пари от преди 15 г. а не се замисляте защо е така? Жалкото е, че внуците ни ще усетят! Дългове с убита икономика..ще се връща.

Коментиран от #99, #103


Оценка:
-2 +3

Браво
99 Отговор

До коментар #98 от "mdaaaaaa":


за коментара човече! Да добавя, че и дб и ибгни, не се различават по нищо от тия които си изредил! А и тия дето са напъпили да влизат, като възраждане, финансирани от дпс! Всички тези, имат място в прекрасният ти коментар!

Коментиран от #101, #102


Оценка:
-1 +3

ЧОБАН
100 Отговор
ГЕРБ Е ПЪРВИ НОРМАЛНО НЕ СА КРЕСЛИВИ МАЛОУМНИЦИ ВЪПРОСА Е КОЙ ЩЕ Е ВТОРИ ДА НЕ СТЕНЕ ТАКА ЧЕ ДА Е ДПС А КВО ШИ КАЙТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ СОФИИСКИ ПЛУЖЕЦИ

Оценка:
-2 +1

mdaaaaaa
101 Отговор

До коментар #99 от "Браво":


За всички е ясно ( освен на заблудените и на тия де си затварят очите) , че ДБ и ИБГНИ обърнаха гръб на ИТН .. не , заради причините които казаха те а защото искат да манипулират хората и те. Жадни за власт! Обърнаха им гръб , защото и тях ги е страх. И така...вижда се как като магнит се привлича мръсотия с мръсотия. Обикновено различното не се приема , и се заклеймява! Различното плаши главно нечестното, така е и в живота!

Оценка:
-0 +2

mdaaaaaa
102 Отговор

До коментар #99 от "Браво":


За всички е ясно ( освен на заблудените и на тия де си затварят очите) , че ДБ и ИБГНИ обърнаха гръб на ИТН .. не , заради причините които казаха те а защото искат да манипулират хората и те. Жадни за власт! Обърнаха им гръб , защото и тях ги е страх. И така...вижда се как като магнит се привлича мръсотия с мръсотия. Обикновено различното не се приема , и се заклеймява! Различното плаши главно нечестното, така е и в живота!

Оценка:
-0 +2

бай Даньо
103 Отговор

До коментар #98 от "mdaaaaaa":


Ти вероятно в собствените си очи минаваш за изтекъл в чужбина мозък!? Колко мислиш по добре живеят гурциъе като зпалтите им са 30% по високи от нашите а цените поме 50% по нагоре !? И за какви дългове говориш след като България от 27 членки на Ес само Естоняи има по малко дълг ( естонците имат 0% дълг и после сме ние са най малко!? И как така е разрушена икономиката като заплатите както сам казваш малко пораснаха , но това малко обективно е 3 пъти ( 200% ръст!) поне за 15 години , като по бързо "оправяне" в световен мащаб почти няма , само румънците се представят по малко по добре ... от такива мозъчни тръстове е България на това дередже на който дори обективната реалност ни убягва, па кво остава за мисъл ...

Коментиран от #104, #107


Оценка:
-1 +0

Обективната
104 Отговор

До коментар #103 от "бай Даньо":


реалност човече е, че сме последни по всичко! Обективна реалност е, че са изтекли милиарди в обществени поръчки, а с тези пари, щяхме да сме на друго място и ниво! Обективна реалност е, че нямаме държава, а е овладяна от кланове като Доган и Прокопиев! Обективна реалност е, че освен външен дълг, имаш и вътрешен! А там си толкова задлъжнял, че ако имаш някога деца и те ще плащат твоята глупост! До утре мога да ти изреждам обективната реалност!

Коментиран от #105


Оценка:
-0 +0

Допълнение
105 Отговор

До коментар #104 от "Обективната":


Извинявам се, че се намесих, без да е адресирано до мен! Но не се сдържах като ти прочетох евтините глупости!

Оценка:
-0 +0

Без Негри
106 Отговор
Само се чудя, как ще ограбят гласове и този път от Възраждане?

Коментиран от #108


Оценка:
-1 +2

mdaaaaaa
107 Отговор

До коментар #103 от "бай Даньо":


От кога цените на гърците станаха по-високи и защо? Май не схващаш, че след 2007 г. мижавите заплати с тия твои 200% пак са нищо! (няма да споменавам София-провинция). Ами Европейските пари са причината, кажи ми едно звено, което да е движещо бвп? Няма биснес има корпорации, а тези корпорации знаем къде отиват парите! Икономика базираща се на тол такси, винетки...зелени зони и глоби...в това се превърна. Кара на изкуствено дишане.А, румънците как ще ги стигнем? С греб, дпс и бсп ли? Каква съдебна реформа направиха румънците..а ние къде сме? Кой ще я позволи греб, дпс и бсп ли? Айде малко безпристрастие, сами се закопаваме като ги избираме тия! Бойо крадеца и убиеца, далавераджии и нагляри.

Оценка:
-0 +2

mdaaaaaa
108 Отговор

До коментар #106 от "Без Негри":


Няма да е от хартиените бюлетини със сигурност! Тва го правеше бойо , той за тва и реве да си ги връща

Оценка:
-0 +1

Алфа, за това ви плащат, за да лъжете!!
109 Отговор
Доволни са от вас, отработвате си Парите!! Жътва е за такива като вас сега!!

Оценка:
-0 +1

Дфгггф
110 Отговор
Стига с тези проучвания това е манипулация на с мнението и съзнанието на народа като дойде истинският ВОт ще се види

Оценка:
-0 +0

сороснерес
111 Отговор

До коментар #2 от "Румен":


Всички очакваха от ИТН да влезе в коалиция и да стане за резил с тези така наречените протестни партии..видяхме каво представляват и Ив.Христов и Мая и най вече Дончева..правителство на всяка цена..най вече народа ще плаща ако те докопат властта..Ама как може без коалиции и среден пръст или златен..нали така е добре за всички..Пак ще гласувам за ИТН..единствени които казаха че няма да направят компромис и сдържаха на думата.Други да се коалират с гроб дпс бсп изправи се ни отиваме ..

Оценка:
-0 +0

Андриан
112 Отговор
Не разбрахте ли, че Бойко е обичан от народа и пак ще си го изберем!
При него се живееше по- спокойно, отколкото сега.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Динко Вълев
"Ловецът на мигранти" се закани пак на македонския журналист Миленко Неделковски, който строши с чук паметната плоча на загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.
Ще се срещна с него и ще му оставя незабравими спомени. Приготвил съм му подарък. А плочата, която потроши, ще я сложа."

Още бисери
ТОП 5