18 Септември, 2021 08:28 52 712 28

Валерий Тодоров: Подавайте оставки, колеги!

  • валерий тодоров-
  • сем-
  • бнр-
  • медии-
  • журналисти

Бившият директор на БНР се обърна към членовете на СЕМ

Валерий Тодоров: Подавайте оставки, колеги! - 1
Снимка: БГНЕС

"Колеги, подайте си оставките, това ще е най-достойното, което можете да направите. Защото всичко, което направихте досега в тоя си състав беше недостойно, показва зависимости и нека не се учудваме защо сме на 112 място по свобода на медиите". Това заяви бившият директор на БНР Валерий Тодоров в ефира на "ЕвроДикоф" по нелевизия "Евроком".

"Повече не желая да легитимирам този най-несъстоятелен състав на медийния регулатор в цялата му история. Това са хора без професионална компетентност, които проведоха 5 несполучливи избори на генералния директор на Българското национално радио и 2 несполучливи избори на генерален директор на Българската национална телевизия.", обясни журналистът.

"При предишния избор бях отстранен по един абсурден начин, след това избират човек, който представя фалшиви документи за трудов стаж, има фирма и накрая се оказва психически недостатъчно стабилен. Какво очаквате да се случи при един следващ избор. Радиото се намира в криза, въпреки че няколко ярки имена създават фасадата на една динамична медия. Всичко през последните години не е забит един пирон, всичко е от управлението на моя екип.", разказва той.

"Милен Митев, Жени Гаджалова е бивш главен счетоводител, аз я освободих; Митко Димитров, бивш директор на Радио София, жертва на личното отношение на някои от хората в СЕМ. Господин Иво Тодоров е човек, който не познава медията, по грешка беше поставен като програмен директор и освободен, интелигентен човек, за който обаче този пост е прекалено голям. Господин Светослав Костов нямам коментар, за този пост мисля, че е нужна по-висока обща култура. Номинирането му илюстрира състоянието на медийната регулация. Много умело се използват Управителните съвети, за да се вкарат момченца без нито един ден трудов стаж и ако им бъде признат след това, могат спокойно да кандидатстват за генерални директори – по този начин, хората, които управляват от задкулисието, получават шанс да вкарат всеки.“, коментира той новите кандидати за генерални директори на БНР.

„Оставката на Балтаков – срещу него се води дело за една обществена поръчка за нарушение на закона за над 320 хил. лева. При избран изпълнител е сменен изпълнител, а качеството на услугата се покачва с 30%. Първоначално не може да докаже трудовия си стаж, след това вади едно УП от 96 година, оказа се, че има фирма и няма постоянен адрес и тук стои въпросът за гражданството. Той причини доста щети в радиото заради липсата си на опит. На каква цена ликвидира дълговете, които остави предишния генерален директор Александър Велев – като ликвидира спря техническото развитие на БНР. В момента радиото е в техническа криза. Този човек, ако беше отделил време да поработи като директор на някое от нивата, можеше да изгради качества, които да му позволят да управлява по умело БНР. Сегашната ситуация в БНР – отвън изглежда добре, отвътре е трагично. В радиото почти вече няма кадри, ще помоля колегите, те са няколко, да престанат да подсказват, заради личния си интерес, кой да бъде избран. Така вие съсипвате една институция, към която имам емоционална привързаност, на която аз съм дал и която ми е дала много“, завърши Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 151 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МЕДИИНА ЗАВИСИМОСТ

    80 45 Отговор
    Свободата на медиите се определя от техните собственици....явно другарят Тодоров не го е разбрал

    Коментиран от #4, #10

  • 2 101010

    123 3 Отговор
    Отвън радиото стои добре но като чета статията се вижда че вътре са авгиеви обори
  • 3 ????

    153 3 Отговор
    Където и да бръкнеш попадаш на гнездо от змии!

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МЕДИИНА ЗАВИСИМОСТ

    16 63 Отговор

    До коментар #4 от "Мухарем":

    Понеже БНТ и БНР са държавна собственост, затова са назад в класациите...частните медии ги газят
  • 6 Така така

    70 5 Отговор
    Да се смени директора на дадоостанжията в Кърджали. Те двамата с жена си го окрадаха. Това са Красимир Ангелов и Валя Апостолова. Да се извърши финансова ревизия задължително. Тези хорорица се разполагат като с бащиния. Крадат и лъжат. Текучеството на кадри е огромно. А и тоя директор е сложе без конкурс от цвета кара Янчева и със съдействието на Румен Петков нека има истински конкурс за директор
  • 7 Gowo

    115 7 Отговор
    Докато ДъПъСъ е на власт тъй ще е.Забраниха ли новините на турски по националната .Не.,,Патриотите " бяха ли на власт .Бяха.Канеха ли се .Каниха се.Ахмет купи ли и тях Купи ...Тъй ще е
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Запасняк

    91 1 Отговор
    Защо не е подадена жалба в Комисията по дискриминация - и 5-те члена на СЕМ са жени!

    Коментиран от #12, #27

  • 10 Gowo

    67 5 Отговор

    До коментар #1 от "МЕДИИНА ЗАВИСИМОСТ":

    Той много добре разбира от къде идват зулумите Ти , за него не се кахъри.Знае , че каквито държавата , такава и телевизията.Че била зависима(държавата).Че това новина ли е?Национално означава ,, ползу роду".Както Левски не е служил на синята , червената, тъмно синята идея А е служил на народа си .Може би такава е искал да бъде родината му Чиста и свята.Ама от га по необятните министерства взеха да шетат ,,Тикви".България пропада.Пропада щото забравихме от де идем.

    Коментиран от #11, #22

  • 11 АЙДЕ ДЕ

    24 43 Отговор

    До коментар #10 от "Gowo":

    Преди шестваха навсякъде по министерства червени кратуни....ама кво да прайм

    Коментиран от #14

  • 12 Запасняк

    55 3 Отговор

    До коментар #9 от "Запасняк":

    Пропуснах да отбележа, че у нас се случва обратното на талибанския режим в Афганистан, тук в СЕМ са талибанките! Защо да не поискаме талибани от Кабул за съветници как да назначим поне един мъж!
  • 13 Лилия Савова

    21 60 Отговор
    Ами то и господин Валерий Тодоров е неграмотен, а има претенции към колегите си....Пише се "5 изборА",а не "5 изборИ", господин Тодоров. Някои Ваши изречения са неправилно конструирани. Когато отправяте критики е нужна елементарна езикова култура, нали?? Жалко....

    Коментиран от #17, #21

  • 14 Gowo

    43 8 Отговор

    До коментар #11 от "АЙДЕ ДЕ":

    Прав си.Така беше.Лустрация нямаше.Нямаше и изкарване на открито на агенти .Така като го сториха други държави от соца И са в пъти по напред в демокрацията от нас.А ние изоставаме като феодално имение на едни бивши мутри, ченгета и доносници за срам и укор пред целия свят
  • 15 АМИ ДОБРЕ

    29 3 Отговор
    много добър призив,.. ама кой ще те чуе, така дълбоко са окопани
  • 16 киро

    30 3 Отговор
    Само оставки ли? А затвор....!
  • 17 До Савова

    44 2 Отговор

    До коментар #13 от "Лилия Савова":

    А Вие "Акад." Савова сигурна ли сте , че той го е написал , или някой журналист , редактор, илитерат нарочно не го е сгрешил , за да ви даде хляб на троловете ?
  • 18 мисира

    45 5 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    И най дебелата и дащна змия се оказа дебелата еврейска шефка на СЕМ.
  • 19 оставка

    48 4 Отговор
    Оставка! Прав е човекът! И СЕМ и медиите в страната са напълно зависими от олигархията и властта!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 зъл пес

    24 3 Отговор

    До коментар #13 от "Лилия Савова":

    Човека го казва правилно,ти грешиш.Помисли малко!!!!
  • 22 песимист

    29 1 Отговор

    До коментар #10 от "Gowo":

    Левски, да ме прости Господ, му е било по-лесно ! В смисъл, че са му били ясни противниците и приятелите! Верно, че е имало и предатели!
    Но,нашето днес е един тюрлю-гювеч и всеки е против всеки!
    Кой червен, кой син, кой нам къв си демократ или либерал и всички "милеят" за народа?!
  • 23 Павел Пенев

    42 7 Отговор
    СЕМ е доказано партийно политически обвързан с управлявашите гербаджии и е редно да замине в историята. Кошлуков също. И той представи фалшиви документи за журналистически стаж. Ако Доган е собственик на медия, да отиде там на работа, заедно с лакеите Бойко Василев,Поли Златарева и още няколко други.
  • 24 Ташо

    12 15 Отговор
    Прочетох статията докато разбрах ,че е гост на Евро Дикоф. Да продължа нататък е чиста загуба на време.
  • 25 Бибитко

    18 9 Отговор
    На Валерий Тодоров, който стана генерален директор на радиото с активното съдействие на Георги Първанов, явно не му стигат два мандата начело на обществената медия и драпа за още. Крайно време е в България с промени в закона за държавния служител да бъде записано, че дадено лице няма право на повече от 8 години на ръководен пост, за да се преодолее партийното кадруване, клиентелизмът, шуро-баджанащината и директорите на разните институции, предприятия и организации да не се пенсионират на една и съща позиция!
  • 26 Матей

    12 1 Отговор
    Щом е държавно,ще го съсипват,така е и с телевизията,директивите се изпълняват стриктно,всички медии да се превърнат в рупори на неолиберализма.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иван Янев

    5 0 Отговор
    Лошо!!! Израждаме се като хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове