Last news in Fakti

21 Септември, 2021 11:31 2 800 25

Янаки Стоилов: Възстановяваме държавността

  • янаки стоилов-
  • държавност-
  • правосъдие

Вписването на сделките в имотния регистър вече става без забавяне

Янаки Стоилов: Възстановяваме държавността - 1

"Във връзка със започване на втория сезон на нашето управление - да ви представя действията, които продължаваме и тези, които ще бъдат започнати във второто издание на служебното правителство.

Това каза министърът на правосъдието в служебното правителство проф. Янаки Стоилов по време на пресконференция в Министерство на правосъдието, предаде Агенция "Фокус".

Бих обобщил работата на Министерство като служба на гражданите и укрепване на държавността. Няколко са приоритетите, те не са нови. Подобряване на обслужването на гражданите и фирмите, преодоляване на лоши практики, подобряване на взаимодействието със съдебната власт и взискателността към нейната работа. Във всяко едно от тези направления отбелязвам част от действията. По отношение на Агенцията по вписванията - вписването на сделките в имотния регистър вече става без забавяне, т.е. в следващите един, най-много два, което рязко намалява възможностите за имотни измами. Ускорено се преодолява изоставането в публикуването на финансовите отчети на търговските дружества за изминалите години и ритмично продължава работата по свързване на българския Търговски регистър с Европейската система", заяви министърът.

Той заяви, че се работи по изграждане и преминаване на Регистъра на особените залози към Търговския регистър. "До края на годината трябва да са готови нормативните промени, устройствените правила и тарифата за осъществяване на тази дейност. Създаване на регистър по несъстоятелността, което съгласно графика трябва да бъде факт към края на януари 2022 г., като се обедини информацията, която сега се съдържа в Министерство на правосъдието и Агенцията по вписванията", заяви още проф. Стоилов.

По думите му другото направление в този сектор е ускоряване на процедурата по придобиване на българско гражданство.
"За около три месеца по време на служебното правителство са обслужени 7600 лица, които са получили своите удостоверения за придобито българско гражданство в сравнение с около 5 500 за цялата 2020 г. Това само по себе си е красноречиво за темповете на нарастване на извършваната дейност, съответно съкращаване на времето, за да могат лицата да осъществяват придобити права. Повишава се достоверността при установяване на български произход, премахнати са посредниците. Стремим се към подобряване на взаимодействието с Държавната агенция за българите в чужбина", каза още проф. Янаки Стоилов.

Той отбеляза, че друг важен въпрос е ритмичност на провеждането на изпити и конкурси за придобиване на юридическа правоспособност. "Проведохме един такъв изпит. Заради пандемията дълго време не беше организиран този изпит. Сега предстои и провеждането на втори такъв и в края на годината още един изпит", допълни министърът. Той поясни, че Министерство на правосъдието ще подготви промени в Наредбата за юридическото образование, тъй като в нея трябва да се решат няколко въпроса, измежду които да е ясен приемът на студенти в правните факултети.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 20 Отговор
    Промяната продължава.

    Коментиран от #4

  • 2 ТаУмВзе

    24 9 Отговор
    Поредният преход от Нищото, към тотален Срив! С любезното съдействие на козяк. Без мутропитека, каскета и шиши да са в панделата, Нищо няма да се промени, камо ли да има държавност.

    Коментиран от #17, #18

  • 3 Пълна лудница

    13 16 Отговор
    е в държавата , измитайте се по скоро,за да не дойдем ние !
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хайде на промяната! Насам народе!!!!
    Промяна, промяна, УРА-А-А, смърт на фашизма, свобода на народа!
  • 5 Ахахаа

    14 4 Отговор
    А защо Брендо иска точно сега в БГ? Чул за промените и решил, че сега е момента. Чакаме и Божков, Цветанов, Галевите и всички избягали от съдилища и прокуратури да се завърнат чисти. Бизнесмените те, репресирани от БГ, жална ни майка БЪЛГАРИЯ.
  • 6 XYZ

    16 11 Отговор
    Адмирации за проф. Стоилов!
    Но мисля че трябва да се постави на дневен ред и професионалната пригодност на хората в съдебната сфера, което рефлектира директно в качеството на проведените разследвания, обвинения и съдебни решения!
    Много работа, но има знакови дела, които ще извадят пред очите и на "слепите" намесата на интересите на бившите управляващи и лично на Борисов в съдебната власт!
    Истината преди всичко!
  • 7 Протестърът.

    11 14 Отговор
    РАЗЧИСТВАТ ПЪТЯТ ЗА ДА Е КОМФОРТНО НА РАДЕВ И МУТРИТЕ БРЕНДО БОЖКОВ ГАЛЕВИ ПЕЕВСКИ ВАСИЛЕВ. НЯМА КОЙ ДА ГИ СЪДИ.
  • 8 cornholio

    5 7 Отговор
    Възстановявате вие...
  • 9 КОЯ Е ДЪРЖАВНОСТА

    13 13 Отговор
    Да прикриваш убийствата на двама военни, вие сте позор. Оставка боклуци.
  • 10 Българин

    17 11 Отговор
    ДА ЗАПОЧВАТЕ С ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ И СКАЧАЩИ ЦЕНИ
    НАСЛЕДСТВО ОТ ПЪРВИЯ ВИ МАНДАТ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Другарю Ленин Дай пица на парче

    6 3 Отговор
    Кеширана на кеш терминал с ЯНАК Софт Този Врат не е от КОМат
  • 13 неистина

    3 1 Отговор
    Безочие е да говориш точно противоположното на истината.
  • 14 Тодор Живков

    5 3 Отговор
    Аман от вашето възстановяване.Сега съм още по беден откак комундрелите взехте да се "грижите за народа".Когато ви няма в управлението винаги е по добре за народа.Не ви искаме нито меда нито жилото.
  • 15 Развийш ли

    7 2 Отговор
    Тъй тъй Още вдигнете цените и ще дойде светлото комунистическо бъдеще
  • 16 Я па тоА

    4 3 Отговор
    Рублоядните комунисти не познават И чувството за срам!Те са убедени, че са предопределени на клетъчно ниво да бъдат флагмани на Истината, Властта, Прогреса...
  • 17 !!!

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Я,cтигa ce нaпъвa !ЧeрвeнШибaнЧeрвeй!!!!Глeдaй ceгa, пo тaзи лoгикa, трябвaшe цялoтo БCП дa aрecтувaт, зaрaди криминaлния прeхoд, cъздaдeн oт тях и зa фaлититe нa Бългaрия и бaнкoвaтa cиcтeмa cринaтa oт тях, a дa нe гoвoрим зa cъздaдeнитe oлигaрcи и икoнoмичecки и мутрeнcки групирoвки oт БCП
  • 18 Преди тези

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Които изброяваш да влязат в панделата има много други от твоята партия. Първо ,трябва да влязат разните там приватизатори (другари и другарки),които ограбиха и съсипаха държавата и тогава можем да търсим сметка и на тези.

    Коментиран от #19

  • 19 ТаУмВзе

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Преди тези":

    Абе плавници-палавници, как само аз не разбрах, че съм от някоя партийка бре! Като сте умчета в кутия, аз нямам нищо общо. И за тоя преди теб, множество поздрави.
  • 20 Те тоя

    1 1 Отговор
    и Георги Пирински излезнаха най големите тарикати, цял живот депутати.
  • 21 Цените

    0 1 Отговор
    А цените кога ще възтановите, комунисти?
  • 22 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ТВЪРДЕ СТАР ГО НАСАДИХА НА "ПАЧИ ЯЙЦА " !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Развийш ли

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ПЕНКО":

    Абре ти не си станал от червените яйца
  • 24 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    1 0 Отговор
    Кога ще има осъдени за кражбите....правителството на Радев вдигна бяло знаме
  • 25 Ангелина

    1 0 Отговор
    Янаки Стоилов и Бойко Рашков имат според мен абсолютно всичка качества за поставяне основите на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА!!!!!!Все още ,с оглед на ресурса ,с който разполагат - финансов и на "овладяната" напълно държавна администрация от ГЕРБ - ГЕРБ ,въпреки ,че не са в управлението продължават да "управляват" техните наказателни отряди .....Сигурна съм ,че Служебното правителство е началото на така желаната ПРОМЯНА от честните и почтени хора в нашата държава ,които макар и малко ,все още ги има!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове