22 Септември, 2021 14:13 2 652 50

Д-р Брънзалов за ниската ваксинация: Ще има неприятни последствия за обществото ни

  • брънзалов-
  • коронавирус-
  • ваксинация

Според него различните мнения за ваксинацията и коронавируса дори сред медиците са дали резултат

Д-р Брънзалов за ниската ваксинация: Ще има неприятни последствия за обществото ни - 1
Снимка: БГНЕС

В "Твоят ден" по Nova News д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС и личен лекар, сподели, че именно в този празничен ден трябва да осъзнаем, че имаме нужда от много голямо национално обединение, както и във всеки аспект на живота, включително и по здравен проблем, какъвто е пандемията от COVID-19.

Според него различните мнения за ваксинацията и коронавируса дори сред медиците са дали резултат и имунизацията у нас е на много ниско ниво.

Отговорът за ниския процент на ваксинация не може да бъде еднозначен, има обективни и субективни причини. Но основният проблем е изявата на различни личности с противоречиви мнения, което не кореспондира с медицинската наука, заяви д-р Брънзалов.

Той е убеден, че хората трябва да възприемат обективната реалност, а ако това не стане, ще има неприятни последствия за българското общество.

Относно това дали ваксинацията да бъде задължителна лекарят заяви, че всеки работодател има интерес неговите служители да бъдат ваксинирани, но е и сигурен, че рано или късно ще се върнем до някаква нормалност и трябва да приемем съществуването на вируса, защото той няма просто да си отиде.

Но категорично съм против всяко задължение, защото то води до още по-голяма съпротива. Разбирам обществото, в него се е събрала голяма доза гняв, защото рестриктивните мерки носят голям дискомфорт на всеки един от нас, смята заместник-председателят на БЛС.

Д-р Брънзалов добави, че трябва да има държавници, които да поставят проблема с COVID-19 като проблем номер едно на България.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо Мозъка

    68 11 Отговор
    Не ти отива да се притеснявш, господине. Гледай си кефа.

    Коментиран от #38

  • 2 Последния Софиянец

    85 10 Отговор
    Мутра в бяла престилка.Палач!

    Коментиран от #21

  • 3 Антимилиционер

    31 25 Отговор
    Последствията са благоприятни за страната. Ще се отървем от най-слабоумната част от обществото.

    Коментиран от #50

  • 4 провинциалист от провинция Тракия

    58 7 Отговор
    Брънзи, това заплаха ли е?
  • 5 Майна

    59 7 Отговор
    Фочи трябва да бъде обвинен в разработването на биологично оръжие за масово унищожение“, пише един коментатор в Citizen Free Press . „Това трябва да го квалифицира за смъртно наказание. Не се притеснявай. Той ще отпътува към Китай, преди да го обвинят. "

    Друг отбеляза, че не бива да забравяме за Бил Гейтс и Джордж Сорос, които също са съучастници в освобождаването на биологични оръжия с цел постигане на обезлюдяване, като същевременно събират неприлични печалби.

    „Демоничните психопати и могъщите елитари винаги са само на една крачка от престъпленията срещу човечеството, но това, което е особено обезпокоително, е, че някога уважаваната област на медицинската наука е капитулирала пред политическите капризи на демоничните психове с амбиции и визии за политическа съдба: Глобалистическа „утопия“ ”, пише друг.

    „Можете ли да кажете„ Програма 2030 “?
  • 6 Мангър четеш ли

    5 65 Отговор
    Но основният проблем е изявата на различни личности с противоречиви мнения, което не кореспондира с медицинската наука, заяви д-р Брънзалов.
  • 7 СТИГА ДРАМАТИЗИРА

    44 10 Отговор
    В болниците пристигат кашони с положителни тестове,но за съжаление на персонала им е забранено да говорят!На зададеният въпрос към доктора:"Какво да правим?", отговора е:"Изписвайте!"

    Коментиран от #27

  • 8 Мангъри

    6 50 Отговор
    Чакате ли си реда? 😁

    Коментиран от #42

  • 9 Мислещ

    38 5 Отговор
    Ще има, да, по нареждане на сатанистите. Но то така или иначе и послушните общества не са се спасили от злините им.
  • 10 висоцки

    46 3 Отговор
    егаси кабана грозен
  • 11 ПЕИЯ

    35 4 Отговор
    Бръндзър аз няма да се боцкам защото съм го прекарал ве!
  • 12 Майна

    52 5 Отговор
    Тази св ня, явно не е наясно, че ЧОВЕЧЕСТВОТО СЕ ИЗПРАВЯ И ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА УЧАСТИЕ В ТЕЗИ УМИШЛЕНО УБИЙСТВА. ПРАВЯ ДОКУМЕНТИРАН АРХИВ ЗА ВСИЧКИ ИЗКАЗВАНИЯ, КОИТО СА ПОДБУДИТЕЛСТВО КЪМ УБИЙСТВЕНИ ЗА ХОРАТА РЕШЕНИЯ, ПСИХИЧЕСКИ УВРЕЖДАНИЯ.
  • 13 Перо

    53 5 Отговор
    И Коритаров /лека му пръст/ се е подписал,че ваксинацията си е на негов риск!
  • 14 българан

    70 5 Отговор
    Проблем №1 на България не е ваксинацията или коронавируса а тоталното обедняване и безисходицата за 90 % от народа.Спрете с този фарс,наречен Ковид защото скоро
    е ядете дървото всичките.
  • 15 CCCPE

    8 80 Отговор
    Бравo!!! Затворете всички заведения и дискотеки и да видиш как ще бързат да се ваксинират!!!
    Нека има и задължителна ваксинация, къде ще се скрият, ще избягат в чалмария или ушанките!!!
    3адължително носене на маски във всеки магазин и дори по масови мероприятия!!! И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ЩЕ БЪРЗАТ ЗА ВАКСИНА!!!

    Коментиран от #24

  • 16 простак

    59 6 Отговор
    единствените последици,най-вече здравословни, ще са за ваксаните, а неваксаните най-много да ги уволнят, а и както знаем, здраве с пари не можеш да си купиш! ех, брънзалов,пари ще ти дадат сега,но здраве не могат!
  • 17 АБВ

    1 21 Отговор
    Гове...не вярват
  • 18 Един от 80процента

    49 4 Отговор
    Не е ли време неграмотните и платените да не досаждате на хората-80 процента са ви показали червен картон
  • 19 др Гей Билтс

    57 5 Отговор
    Щом дори и CNN каза, че в Масачузетс 74% от заразените са наоълноваксинирани, смятайте каква Пунтамара се задава.

    Коментиран от #23

  • 20 Joro

    51 3 Отговор
    Как ли пък не, проблем номер 1, за да не лекувате хората от нищо друго, освен от ковид и да вземате пари. Майка ми получи инфаркт и инсулт, лекуваха я ковид, от който нямаше никакви симптоми или проблеми. Гневът не е от дискомфорта от мерките, а от тормоза с безмислените мерки.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Майна

    47 3 Отговор
    ХИЛЯДИ ВЧЕРА НА ПРОТЕСТ И В НЮ ЙОРК СРЕЩУ ТОЗИ ГЕНОЦИД....Републиканският национален комитет (RNC) продължава със съдебно дело срещу режима на Байдън, което се стреми да отмени мандатите и да освободи американците от тиранията за инжектиране на китайски вируси възможно най -скоро.

    Ако нещо не бъде направено и скоро Америка вероятно ще види много повече протести като този, който се проведе в Ню Йорк. Американците трябва да направят гласа си чут, преди нещата да се влошат, отколкото са.

    „Тук не става въпрос за политика: става въпрос за добро срещу зло“, пише един коментатор в Newspunch . "Всички по света трябва да стоят заедно и да се борят."
  • 23 Майна

    46 5 Отговор

    До коментар #19 от "др Гей Билтс":

    80% в ШОТЛАНДИЯ ОТ СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ НА НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИ, официална справка от вчера, а смятай колко са укритите такива
  • 24 ЩЕ СТАНЕ ЩЕ СТАНЕ

    2 35 Отговор

    До коментар #15 от "CCCPE":

    ОТ МНОГОТО ПИ СИ ТЕСТОВЕ ДЕТО ГИ РЪЧКАТ В НОСО И ЧЕ ИМ ПИСНЕ И САМИ ШЕ ОДАТ ДА СЕ БОЦКАТ ЧЕ ВЕЧЕ СА С ДУПКИ КАТО ЛЕЙКИ
  • 25 Изводи

    49 4 Отговор
    Дали Българският народ осъзнава, че ЕС и реално закриването на системата Семашко доведе до срив в здравеопазването,свободния пазар доведе до сривове в енергиен и воден сектор, българската икокономика.
    Днес отново България е изправена пред избори, и отново ще избере десните соросоиди-съсипали за 30 г. България.
    След въвеждането на еврото, българите ще преживеят второ икономически колапс и лишения, както при МВФ.
    Такива като този на снимката взимат заплати от държавата между 4 и сто хиляди лева, повтарям от ДЪРЖАВАТА.
    Заплатите в държавен сектор трябва да са: 1500-минимална, 2200-2500 средна. 3500-4000 максимална.
    Целият български народ трябва да протестира срещу Въвеждане на евро, излизане от ЕС и НАТО.
    А такива като горе на снимката-разследване на произход доходи, и в затвора.
  • 26 big

    39 4 Отговор
    Не разбирам за какви неприятни последствия говори? Не разбирам и защо трябва да се ваксинирам? Никой до този момент не е обяснил на хората, коя група хора са предразположени към това заболяване? Има хора, които не се разболяват. Има хора, които толкова леко изкарват заболяването, че въобще не разбират. Има хора, които по-тежко го изкарват и т.н. до смъртните случаи. Много тежките случаи и леталните такива са процентно толкова малко, че в сравнение с другите болести са пренебрежими! Тогава, защо трябва масова ваксинация, която нито предпазва, нито помага срещу разпространение, нито от летален изход! Лично аз познавам три семейства където жените се разболяха, а мъжете - не. Явно имунитета върши много по-голяма работа!
  • 27 Тестовете са най-голямата измама. Трябва

    38 3 Отговор

    До коментар #7 от "СТИГА ДРАМАТИЗИРА":

    Тестовете са най-голямата измама. Трябва да го преживееш за да го разбереш! Или, ако имате пари за хвърляне идете си направете в няколко лаборатории последователно за един ден.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Брънзалов, спрете Психара Витанов да

    13 2 Отговор
    Настройва хората срещу Здравната система и такива като теб!! Може и да сте в един отбор, НЕЕ Медик, нито Математик! Другото, Лудото Томов и то цел ден бълва глупости!! Тези двамата Нагнетяват недоверие към Ваксинацията!! Или това целите, като обикалят непрекъснато студия??? Това ли целите, да отвратите хората с помощта на тези двамата, правещи се на Врачки??
  • 30 Механик

    42 4 Отговор
    Кой е хипопотама на снимката и защо толкова се грижи за моето/вашето здраве?

    Коментиран от #40, #45

  • 31 абг

    16 3 Отговор
    Чичо Фестър отново в атака.
  • 32 Матей

    26 2 Отговор
    Гняв ли,все още не,има отвращение,досада,възмущение,на почти всички се отрази негативно в чинията,длъжни ли са да са във възторг и да изпълняват всеки съмнителен каприз на здравния инспектор!?Прищяло му се да прави масова ваксинация и за целта раздуват бройките на заразени и болни,тормозят и децата,измислят хиляди чалъми,само и само да подмамят или принудят повече хора да се ваксинират.доказа се по безспорен начин в много страни с висок % ваксинации,че това не помага,даже напротив.Тия ваксини по парадоксален начин разцентроват имунната система на човека и той става по-кекав и податлив,така че ,по-полека и умната.
  • 33 Фаро

    29 2 Отговор
    Когато има различни мнения и съмнения между лекарите в целия свят ковид няма.Карат ни сляпо да вярваме на един тест чиито създател е заявил,че не е точен и не е за ковид
  • 34 Бла-бла ...

    28 2 Отговор
    Празни думи с престорена важност. От докторите очакваме друго, не го ли разбраха? Къде са съветите им за здравето и профилактиката? Или само за ваксини им се говори?
  • 35 Корона измама

    31 2 Отговор
    Турците се надупчиха яко. Имат почти 10 милиона с трета доза. Още ходят с маски на открите. Дори малките деца са маскирани.
  • 36 dfu

    24 1 Отговор
    "Рaзбирaм oбщecтвoтo, в нeгo ce e cъбрaлa гoлямa дoзa гняв, зaщoтo рecтриктивнитe мeрки нocят гoлям диcкoмфoрт нa вceки eдин oт нac, cмятa зaмecтник-прeдceдaтeлят нa БЛC."

    Дискомфорт?! Тези антихуманни мерки буквално убиват народа по медицински и икономически параграфи., той за дискомфорт ни говори. Лесно му е с голямата заплатка да не вярва на гладния народ.
  • 37 Павел пенев

    34 0 Отговор
    Искам да обясня на този тъпан защо хората не желаят да се ваксинират с аргументите на специалистите. 1. Не е правилно да се прилага ваксина създадена за три месеца.2. Не е достатъчно клинично изпитана. 3. Вредно е ваксинирането по време на епидемия,което води до мутации на вируса. 4. Вредно е ваксинирането на хора които са преболедуване. 5. Чрез ваксиниране могат да бъдат заразяване трети лица. 6. Предпазването с мсласки един път е полезно,втори път е вредно. Кое е е вярното. 7. Прилаганите тестове са фалшиви и неточни. 8. Страничните неблагоприятни явления могат да се появят след 5 и повече години. 9. С колко дози трябва да се ваксинира един човек. 10. Колко трае имунизационния период и няма ли ваксинацията да се превърне в периодична. 11. Защо се налага възрастова ваксинация и какви са последиците от това. 12. Защо след ваксинация има повторно заразяване. 13 . Кое налага използването на допълнителни лекарства след ваксинация и каква е ползата или вредата от това. 14. Защо се ползват политически а не здравни аргументи за прилагането на ваксини произведени в различни държави. Ето точно за това без да съм специалист твърдя че си тъпан.
  • 38 12345

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лъчо Мозъка":

    Този доктор да си сложи от всичките ваксини . може да му порасне коса, а акъл няма да му дойде! ббооккллуукк!
  • 39 Брънзала

    31 0 Отговор
    Този е поредният платен клакьор на мафията.
  • 40 Защото

    19 0 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    Не си знае сметките от колко посоки се пълнят...
  • 41 123

    18 0 Отговор
    Докога ще търпим докторята вместо да лекуват болните да плащат здравите по телевизора.
  • 42 Мангъра

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мангъри":

    Чета, чета и те чакам в отделението при големия респиратор.
  • 43 Любимият ми град е Истанбули последно бя

    14 0 Отговор
    Любимият ми град е Истанбули последно бях юли месец там. Усеща се голяма разлика в цялата енергетика на града. Преди винаги като влизах в Истанбул и ми ставаше едно спокойно, а последния път нямах търпение да се прибера в България. Никога в Истанбул не ме е боляла глава, а и това усетих. За съжаление бях потресен като видях хора в колите сами с маски, деца в парка бягащи с маски, мъже спортуващи сами никой около тях с маски. С тези ХЕС кодове си е чисто следене. Навсякъде само за вакси говорят, дори и ходжата като пее за маски и вакси говори. Жалко, че така побъркаха хората,но за Ердоган всичко това си е добре дошло да си има подчинен и страхлив народ. Всичко е поскъпнало много и предполагам го слушате какво говори, че ще възроди Турция.
  • 44 tomito

    12 0 Отговор
    Този лекар както го гледам , едва ли води толкова здравословен живот. Та се е притеснил за другите.
  • 45 Д-р Хаус

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    Ало , " механика"!! Това е некадърния ояден тулуп,който се угоява заедно с Маджаров за сметка на задължителния / защо ?? / членски внос за БЛС!!!
  • 46 Антиваксър

    10 1 Отговор
    Трябва да се обединим и да отидем да се боцнем ли?! Я се обединете вие лекарите и всички агитатори и вървете чичка си лелина!
  • 47 Д- р Куин

    10 0 Отговор
    Това е тулупа -джи-пи!! Навремето всички некадърни и мързеливи "доктори" ,негодни за клинична работа в болниците станаха общо практикуващи пенкилер доктори,които получават пари за " записани болни", а не за реална дейност!! Тая " система" я въведоха през 1999г. / по времето на Иван Костов /,зъболекарят Семерджиев и сегашния " министър" Стойчо Кацаров!! Схващате ли бе тикви???
  • 48 Гост

    11 0 Отговор
    Толупът от снимката би следвало да е загрижен за собствения си холестерол, причинен от гмо-тата по хипермаркетите, количеството алкохол и цигари, които маа и така, като го гледам Ковид може да му е най-малкия проблем! Но не съм го чул да протестира срещу срещу вредните храни, напитки, алкохол и наркотици, а се "загрижил" дали непознати за него хора ще се заразят с Ковид... Да не би да е на процент към дистрибуторите на ваксини?
  • 49 ПП ГРУБ

    6 0 Отговор
    Проблем №1 на България сте всички продажни и гнусни "доктори" най вече дилъри безсрамни.
  • 50 баджанака

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    напълно съм съгласен с теб, ще се отървем от такива като теб плиткоумни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове