22 Септември, 2021 18:42 2 060 64

Христо Иванов: Независимостта е волята да отстояваме съдбата си

  • христо иванов-
  • независимост-
  • българия

Ние имаме тази амбиция, имаме ценностите, имаме съзнанието, имаме гордостта да го направим

Христо Иванов: Независимостта е волята да отстояваме съдбата си - 1
Снимка: БГНЕС

"Независимостта е продължаващо състояние. Тя е въпрос на устойчива воля на една общност да бъде независима всеки ден. Когато нашите прадеди в Търново са направили тази заявка, те са започнали нещо, което ние трябва да продължаваме и днес. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в разговор с младежката организация на "Да, България!" в Деня на независимостта.

И днес е денят, в който да си припомним - Независимостта означава воля на един народ, на едно общество, на една гражданска и политическа общност да отстоява своята способност да взима решения за своята съдба. Да отстоява своята пълнота на субектността си. Да отстоява това, че никой не е над нея, че тя поема пълна отговорност за себе си, че тя знае каква е, какви са нейните ценности, нейните цели откъде идва и накъде отива. Това е изключително предизвикателна кауза. Това изисква огромно напрежение на много хора и на техните воли, за да може да бъде постигнато, допълва Христо Иванов.

Той посочи, че България днес на хартия е независима държава, равноправен член на международната общност, но припомни, че страната е под наблюдение по отношение на правосъдието си. Определи това като признак, че "нашите най-близки приятели в ЕС не признават способността на България да носи най-важната част от държавния суверенитет - правосъдния суверенитет".

Това е удар в сърцето на нашата независимост. И именно затова тази тема е поставена в центъра на нашите усилия на "Демократична България". Защото ние разбираме, че ако не решим този проблем, ние всъщност не можем да установим пълноценен суверенитет на територията на България, ние не можем българската държавност да я утвърдим като нещо, което наистина е пълнокръвно. За да можем да установим тази пълнокръвна държавност, ние трябва да разбираме, че ни трябва генерационно усилие", заяви Христо Иванов.

Той посочи, че това не може да се постигне в прилив на еднократен ентусиазъм, нито за един мандат, а изисква трайно усилие от страна на политически и граждански общности, които имат ясни ценности.

"Нашият политически ангажимент е дългосрочността, осъзнатостта на нашите ценности като общност, на нашата отговорност като политически инструмент на тази общност да гарантираме нейната трайност. Да гарантираме, че ние ще работим за хоризонт, който е отвъд нашата житейска перспектива. Защото държавността, независимостта, субектността на една политическа общност, на една нация, може да се гарантира само в дълъг хоризонт. "Демократична България" е готова да бъде инструмент на дългосрочно усилие за изграждане на пълноценна държавност в България".

Ние имаме тази амбиция, имаме ценностите, имаме съзнанието, имаме гордостта да го направим, изтъкна Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Miro

    34 8 Отговор
    АМЕРИКАНСКИ ПРОДАЖНИК НА ГИЛОТИНАТА

    Коментиран от #15

  • 2 Мислещ

    22 7 Отговор
    Един от вашата продажна соросоидна антибългарска и антидемократична коалицийка не призоваваше ли да ни "дисциплинират" отвън?
  • 3 пешо

    19 7 Отговор
    "Независимостта е волята да отстояваме съдбата си"

    каза един, който е на хранилка... на едно място.
    p.s. всъщност, не съм сигурен, че е само на едно. ;)
  • 4 българин

    13 10 Отговор
    Народа ще ви признае за демократи ако вкарате банският мушингер в затвора за 1000 години., защото той унищожи държава и народ.
  • 5 Точно

    6 6 Отговор
    така е ! Независимостта е СВОБОДА !
  • 6 честен ционист

    22 7 Отговор
    Независимостта свършва до звънеца на Козяк 16
  • 7 Ама

    28 5 Отговор
    продажник и ценности! Моля ти се подлецо, скрий се барабар с дб 1 и дб 2! Стигат ни тплкова отпадъци и подлеци!
  • 8 Раданч Татлъту

    17 4 Отговор
    Ицко е Голем комунист и достоен ученик на Ахмед Доган!🤡👍
  • 9 Пич

    21 3 Отговор
    Ти твоята съдба си си в отстоял при Прокопиев... Аман от такива , като тебе , които и нашите съдби искат... Щом на смяната на Гешев и викаш съдебна реформа , и за овчар не ставаш , а съдбите на народа искаш да решаваш... Откъде ви намират соросоидите такива , като двамата нови , мошеник до мошенник , но за почтеност най мазно говорите...
  • 10 Sion

    23 2 Отговор
    Ристю Джендъра, дето целият му живот мина по откровено антибългарски НПО- та , се загрижил за Съединението и България..На какви ли още чудеса ще станем свидетели?!
  • 11 Ама

    8 8 Отговор
    Най големия продажник е Учиндолския месия или по известен с обществото като Славуца! За радост вече е мъртъв и труп, но продажността му и че е подлога на ГЕРБ и ДПС няма да се забрави! Славуцата отпада и от парламента!

    Коментиран от #43, #44

  • 12 ГЕРБ

    10 5 Отговор
    Подлога
  • 13 Българка

    4 8 Отговор
    Правилно Христо Иванов казва, че България не е независима. И лошото е, че не можем да покажем "мускули" пред ЕС в областта на правосъдието, защото такова в България няма. Правосъдието значи справедливост, а не просто по мафиотски законност. Бандата на Борисов наложи беззаконието в България като основен закон. Бойковите путати години наред подпечатваха в НС беззакония и ги превръщаха в закони
    Главна битка на ДБ е отвоюване на държавата от мафията и правосъдна реформа. Радвам се, че това се подкрепя от новата ПП о ОБГНИ. Следващото НС трябва да започне спешно борба с инфлацията и спекулата, които минават през реформи в енергетиката, но паралелно с това отстраняването на Гешев. Ако има работеща прокуратура, която изправи пред съда грабителите от сарайския модел ГЕРБ-ДПС и се конфискува ограбеното, ще има достатъчно пари за подпомагане в кризите.

    Коментиран от #19, #51

  • 14 Раданч Татлъту

    15 3 Отговор
    Ицко си е комунист отявлен😁 Единствено го надминава Бою от Банкя който стана член на БКП на 18 години🤣И напусна пожарната за да остане в БКП🤣😁😂
  • 15 ФАКТИТЕ

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Miro":

    От 9.91944г. до 10.11.1989г. България са я управлявали необразовани коменисти сопаджии.
    След 10.11.1989г. България е управлявана от полуграмотни милиционери и некадърни креатури на БКП! На дъното на ЕС!С руска енергийна примка на шията!
    Почтените политиците от ПП Промяната продължава са от съвсем различен тип!
    Комунистите са некадърници с престъпно мислене!
    Затова не могат да допуснат,
    че Кирил Петков е спечелил честно милионите си!
    И то в САЩ и в Канада, а не в България!
    Без субсидии и без нагласени държавни поръчки!
    Кирил Петков е роден ена 17 април 1980 година в Пловдив.
    Завършва „Финанси“ в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по „Бизнес администрация“ в Харвардския университет, където е класиран в горните 10% на неговия випуск.
    Кирил Петков работи за „Маккейн Фудс“, канадска компания за производство на замразени храни с оборот от 6 милиарда долара.
    Кирил Петков развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма „Провиотик“ притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ.
    От 12 май 2021 до 16 септември 2021 г. е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев.
    На 19 септември 2021 г. заедно с Асен Василев представя новия си политически проект „Продължаваме промяната“.
    През 2018 г. заедно с баща си Петко Петков организира спасителната операция за алпиниста Боян Петров в Хималаите, като влагат значителни лични средства.

    Коментиран от #16, #22, #25

  • 16 ИСТИНАТА

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "ФАКТИТЕ":

    Е в почтените ПП!

    Коментиран от #21

  • 17 БГ светлина

    4 13 Отговор
    ДБ са гарант за съдебна реформа, а тя води до независимост и по-добро бъдеще

    Коментиран от #24

  • 18 РИСТЕ ЗА КАКВО СЕ ЖЕРТВА

    10 0 Отговор
    С ГУМЕНАТА ЛОДКА ПРИ ДЕБАРКИРАНЕТО НА РОСЕНЕЦ,ДОЙДОХА ДУО ПЛАСТИК ОТ ХАРД ВАРД И ТИ ОТМЪКНАХА ЕКИПАЖА😤
  • 19 ДБ е

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    подмяна на герб!
  • 20 Зависим

    5 2 Отговор
    Наистина ли мислите,че сме независими?Съмнявам се....
  • 21 Хумореска

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    Да си марионетка на кръга капитал и почтеност! Супер хумореска!
  • 22 Miro

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "ФАКТИТЕ":

    пич ТЕЗИ са поставени лица на американците НЕ ИМ ВЯРВАМ!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 23 Той е

    2 15 Отговор
    Бъдещия премиер на Република България! И ще вкара тиквата и чалгаря в затвора!

    Коментиран от #26, #29

  • 24 Miro

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "БГ светлина":

    ГАРАНД за американско поробване и задължителна ВАКСИНАЦИЯ
  • 25 Гласувайте

    3 12 Отговор

    До коментар #15 от "ФАКТИТЕ":

    Гласувайте без страх!
    За почтените ПП Промяната продължава!
    Комунистите от ляво и от дясно
    ще лъжат, ще злословят и ще ви разубеждават!
    Не им се връзвайте!
  • 26 Боже Боже

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "Той е":

    прибери си версиите!
  • 27 тулупов

    5 2 Отговор
    Какво е за вас независимост. Безобразно високи цени на храни ток и вода. Безобразно високи такси данъци. Безобразно ниски пенсии заплати и обезщетения. Безобразно лошо отношение към народа и грабене от него. И въпреки всичко българите винаги са се чувствали свободни и независими.
  • 28 3.14К

    10 3 Отговор
    На пинокио му омекна клюна. Вместо мандат, може да се окаже първи от тези под 4%.
  • 29 ГEРБ

    5 7 Отговор

    До коментар #23 от "Той е":

    ЧАЛГАРЯ в затвора разбира се...Но БОЙКО пак на кормилото на държавата

    Коментиран от #31, #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Miro

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "ГEРБ":

    не сънувай събоди се
  • 32 Панайот

    4 6 Отговор
    Демократична България винаги ще бъдат трън в очите на мафията и ченгесарията.

    Коментиран от #34

  • 33 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГEРБ":

    Крадеца на кормилото! А някой не крал в затвора! Това трябва някой супер "умен" първолак да го скалъпи! 😂
  • 34 Ще бъде

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Панайот":

    трън в очите на интелигентните и достойни хора! Защото показаха подлост, лъжа и задкулисност!

    Коментиран от #36

  • 35 Miro

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "ФАКТИТЕ":

    А според теб трябва да сме зависими от американците ЛИ?
  • 36 Нима

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ще бъде":

    Има ли интелигентни и достойни троли?

    Коментиран от #39

  • 37 Стана страшно за...ЧАЛГАРЯ

    3 5 Отговор
    Излезе преди малко най новото проучване на МАРКЕТ ЛИНКС по поръчка на БТВ ! В него резултатите са -1- ГЕРБ- СДС - 22.1% , 2-БСП -14.6 , 3- ИТН- 13.4%, ,4- ДБ-11.9% , 5-ПП-10.9 , 6-ДПС-9.2%....Проучването е проведено между 15 и 20 септември . Прави впечатление че третия ,четвъртия и петия ( ИТН, ДБ,ПП) са много близко и разликата е в статистическата грешка! Прави впечатление че ПП( Асен Василев и Кирил Петков) почти застига ИТН още в началото на кампанията. Прави впечатление и огромния срив на формация ИТН

    Коментиран от #38, #45, #49

  • 38 Убийте го тоз чалгар

    3 6 Отговор

    До коментар #37 от "Стана страшно за...ЧАЛГАРЯ":

    Както виждам общо ДБ и ПП имат почти 23 % а Славчо убития и смазания около 13...Довършете го Христо,Асене и Кириле...Искаме го набучен публично

    Коментиран от #40, #41, #42

  • 39 Е може ли

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Нима":

    да има интелигентен и достоен и да е трол? Що за глупост питаш! Това е пълна противоположност!
  • 40 А колко го искаме

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Убийте го тоз чалгар":

    След изборите затворете границите че чалгаря ще опита да избяга към офшорките си
  • 41 Miro

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Убийте го тоз чалгар":

    Двете партии американски подлоги 23% Твъде много за България!!!!!
  • 42 Що бе

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Убийте го тоз чалгар":

    Мразиш честното, достойното и моралното ли? Що тъй без ценности бре? 😃 Ужас какви деца наемат за простотия! То вярно, че и такива с ценностна система, няма как да станат подлоги!

    Коментиран от #46

  • 43 LOSHIA

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ама":

    СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......КОШМАРИ...... СЪНИЩА.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....И ОТНОВО КОШМАРИ.......
  • 44 LOSHIA

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ама":

    Публикувано във факти.бг: СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......СТРАХ!......КОШМАРИ...... СЪНИЩА.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....И ОТНОВО КОШМАРИ.......
  • 45 Изумен

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Стана страшно за...ЧАЛГАРЯ":

    Гледах проучването в новините на БТВ и се изумих. ГЕРБ да води близо 8% пред БСП и 9 пред ИТН, ДБ и ПП. Просто не е близо до здравия разум откъде толкова качи Герб и как изведнъж толкова се срина ИТН

    Коментиран от #47, #56

  • 46 Що бе

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Що бе":

    Честно , морално и достойно а така се самоуби нали? Що така се срина бре?

    Коментиран от #48

  • 47 изрод от ГЕРБ

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Изумен":

    Ще качи ГЕРБ,ама на Връбница,но тя мина!
  • 48 Ами

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Що бе":

    това ще го кажат хората на изборите, а не платен глупак! А ако се срине, това не променя достойнството и честността на някой! Показва единствено интелектуалното ниво на избирателя! Ако е глупав, лесно го лъжат! А достойният човек не ползва лъжи и пропаганди и няма и да ползва! Гадна е истината за продажниците, но това са фактите!
  • 49 изрод от ГЕРБ

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Стана страшно за...ЧАЛГАРЯ":

    Че кой вярва на маркет линкс?НИКОЙ!!Само вие......
  • 50 Темата

    5 2 Отговор
    е за прокопиевият продажник ристьо иванов и най продажните и лъжливи партии дб 1 и дб 2! Троловете им залитнаха пак в тролене!
  • 51 изрод от ГЕРБ

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Старши лодкаря.общия строителен работник Червен Ицко ,най зависимия говори за независимост?....ха ха ха ха ха...Бухаха ха ха ха ха........
  • 52 пате в кълчища

    2 1 Отговор
    Ристюто е фанал настинка от жапането около Росенец и бръщолеви несвързано. Че то тая незавидна Съдба кво да я отстояваш , трябва борба с нея , по-конкретно с вас дето ни я натрисате.
  • 53 Сега видях..кво е това чудо

    2 0 Отговор
    Маркет Линкс: ГЕРБ-СДС първи, Продължаваме промяната получава около 11% при избори сега

    Коалицията ГЕРБ-СДС покачва резултатите си и е първа политическа сила при избори днес. Партиите на Бойко Борисов и Румен Христов биха получила 22,5% от гласовете.
    БСП е втора с 14,5 процента, следвана от "Има такъв народ" с 13,3 на сто, "Демократична България" с 11,9% и формацията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" с около 11 процента. Но всяка от тези формации има потенциал да стане втора политическа сила, отбелязват социолозите. 

    Коментиран от #54

  • 54 Принципно

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Сега видях..кво е това чудо":

    на социолозите не може да се вярва, особено два месеца по рано! Колкото са по далече изборите, толкова по смело продават "проучванията си", защото се оправдават, че по онова време, такива са били нагласите! Иначе ако това е истина, показва единствено много глупав избирател, което също е възможно, имайки предвид, че 30 години го лъжат и манипулират!
  • 55 Телефона

    4 2 Отговор
    Иванов, а Маджо какво ти нареди? И тоя морално зависим ще ми говори за независимост. Що за нагло лицемерие!?
  • 56 За статуквото

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Изумен":

    Не е близо до здравия разум партиите "срещу статуквото" да се оливате вече половин година и да очаквате че някой ще гласува за вас. Та вие дори правителство не можете да съставите от много жажда за кокала! Народа ви видя лицемерието и политическата некадърност. Очевидно "статуквото" е по добрият избор от вас.

    Коментиран от #57

  • 57 По добрият

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "За статуквото":

    за кой? За кой по добрият избор е някой който го лъже и краде? Само за глупака! Е ако има достатъчно глупаци, това ще е избора и ще продължат да живеят последни по всичко хубаво и първи по всичко лошо! Каквото си посееш, това ще жънеш! Всеки народ, сам си избира съдбата! Когато народа е по интелигентен, живее добре, като Швейцария! Когато е по глупав, вярва на лъжи и жълтини и живее като Българина и някоя друга Африканска държава!
  • 58 Българин

    2 0 Отговор
    За каква независимост говориш, като си наведен на всички и готов за подвизи. Само внимавай да не се задавиш и не гълтай всичко. Не е хубаво да си алчен.
  • 59 Сега

    3 0 Отговор
    Ице Ицее. Баш ти да говориш за независимост!!! Целио си се озависил от сите кои мислат зло на България.
  • 60 Пиетро

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "ФАКТИТЕ":

    Петков е един обикновен шарлатанин.
  • 61 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Този юнак много знае, много чел, само не прочел Станислав Стратиев и неговата БЪЛГАСКАТА УЧАСТ ........Я има тридесеттина реда, я - не.
    Напушва те на смях, а е толкова правдиво...И до болка тъжно...........
    Каква независимост? Ах да - нищо не зависи от РБ ......
  • 62 питам

    1 0 Отговор
    Христо, как е Маджо?
  • 63 Бойко

    1 0 Отговор
    Мачкай баце!
    Тоя от снимката е типичен представител на новите партии! Устата му знае много, но действията му са нулеви!.
    С такава паплач от страхливци не бихме могли да мръднем и на йота!
  • 64 Пола

    1 0 Отговор
    Ице, Ице, хайде кажи си ти колко си "независим" първо, после говори каква е семантиката на думата. Малко ми бяга зависим от дадени хора човек, да говорим за независимост и отстояване на воля.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове