Last news in Fakti

24 Септември, 2021 06:27 6 026 37

Цвета Кирилова: Не бива да се подчиняваме без задръжки на западни и най-вече на източни интереси

  • цвета кирилова-
  • избори-
  • президент-
  • кандидат

Възхищавам се на Доналд Тръмп, заяви кандидатът за президентския пост

Цвета Кирилова: Не бива да се подчиняваме без задръжки на западни и най-вече на източни интереси - 1
Снимка: БГНЕС

Изключително голямо предизвикателство е да се включа в президентската кампания. В момента се намираме в положение на сериозна конфронтация.

Това заяви Цвета Кирилова, кандидат за президент в студиото на "Още от деня" по БНТ.

"Имам сериозна гражданска инициатива. Развила съм около 300 граждански инициативи. Чрез визията, която имам за президентската институция, можем да постигнем добра основа за развитието на страната", обясни още Кирилова.

Тя сподели, че през годините е получавала покани да се включи в политическия живот от десни и патриотични формации: „Ние не можем да бъдем подчинени на чужд интерес и да се подчиняваме без задръжки на западни и най-вече на източни интереси“.

Според нея трябва да се започне да се говори с благ тон на обществото: „Ние сме готови с 10 проекти в областта на иновациите и образованието. Мисля, че тези проекти биха били оценени високо от обществото“.

По думите ѝ президентът има сериозни правомощия да поставя теми в политическия дневен ред. На запитване на водещата на кой политик се възхищава тя изтъкна Доналд Тръмп.

По темата с РСМ сподели: „България трябва да защитава нашата историческа дан по отношение на историята. РСМ трябва да признае корените си. Когато търгуваме с нашата идентичност, това ще навреди на нашите интереси навън“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тонга

    53 2 Отговор
    Цвети, ние сме обърнали ду. Е на всички страни. ПРИ НАС НЯМА НАЦИОНАЛНИ Интереси, а руски, на САЩ, Турция, Македония..... Всеки партиец ни тегли натам за свой интерес

    Коментиран от #5

  • 2 Тройчо

    38 3 Отговор
    Тази снимка не е актуална.
  • 3 Браво

    10 53 Отговор
    Един умен човек.

    Коментиран от #7

  • 4 Къде

    53 12 Отговор
    си тръгнала и ти , ма госпожа ?
  • 5 Мислещ

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тонга":

    Такива си ги избирате. N-ти пореден парламент само с партии на статуквото и на чуждите интереси. Явно българинът яко се мрази (Освен, че мрази и всички останали).
  • 6 комон сенс

    66 4 Отговор
    Кандидатка на кого? Развила граждански инциативи - какви?
    Не бива да сме подвалсни на чужди интереси - конкретно кои?
    До тук общи приказки и слаб речник.
  • 7 дончичо

    41 5 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Мислиш ли,май не,и тая ке лоопа колко е лоша Русия и колко е гот да ни взимат златото за 1% концесия, и всеки месец да вдигат сметките за ток (на други места няма парно я а някъде и вода)я така ,че кротко със суперлативите,наслушали смс се
  • 8 Щях да гласувам

    43 6 Отговор
    за Цвета, но се показа, че е въртиопашка. Не искала да е зависима от запада, но най вече от изтока!? А с кого ще играе, с юга ли, с дядо си Ердоган? Такива кифла да си стоят в къщи и да дундурка деца, така ще е най полезна!

    Коментиран от #10

  • 9 big

    37 5 Отговор
    Добра идея за независима политика, но има два проблема, а може би и повече. Първо: от президента нищо не зависи. Второ: политическия ни "елит" отдавна е купен от западните ни "партньори"! Трето: когато бяхме под влиянието на източната политика имахме: армия, съд, прокуратура, нормални човешки отношения, образование, здравеопазване, селско стопанство, тежка и лека икономика и т.н. Бяхме на 27-мо място в света и със завидни постижения във всички сфери по света, а сега сме сред последните по всички положителни критерии и в челото на отрицателните! Е, госпожо кандидат президент, какво бъдеще предлагате на нас българите?

    Коментиран от #11, #26

  • 10 Мислещ

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Щях да гласувам":

    Вярно е, че е съмнителна, особено изразявайки се по този начин, но все пак не може да се отрече, че има достатъчно силна зависимост и от Изтока (Който е не само Русия, но и Турция).
  • 11 Мислещ

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "big":

    Президентската институция, също като народното събрание, е добра трибуна и не трябва да се пренебрегва като влияние само заради липсата на директна власт. Освен това в случая с президентството все пак има на моменти и директна власт, както стана с Радев и съставянето на служебни правителства, каквито тепърва може да има.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чичо

    35 1 Отговор
    Цветанка е мома за друг тип работа! Не и се връзвайте на президентските мераци, същата е в главата като Луна, само дето не може да пее!!!
  • 14 ДР ШИРМАНОВ

    24 2 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ ВИ ТАЛАНТ Е, ЧЕ ПРЕВЪРНАХТЕ РАЙСКАТА МИ ГРАДИНА У ТУРСКИ КАНЕФ :) ВРЕМЕ Е ДА СИ ЛЕГАТЕ СКОТОВЕ. ВРЕМЕ ВИ Е.
  • 15 venera

    16 1 Отговор
    Само предизборни лозунги, които се харесват на избирателя за да налапа въдицата.
    Това е бягане от пряка отговорност, колежката ще определя геополитиката на България.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Копейкин

    4 8 Отговор
    Тази говори по добре от наемника Костя Копейкин .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 bbig 2

    6 17 Отговор
    Не идеализирайте старото време заради младостта си тогава. Бяхме васална държава която издържаше огромна армия и старомодна и енергоемка икономика. Когато 1989г. се присъединихме към останалия икономически свят се оказа, че сме напълно неконкуретни поради много причини и икономиката ни рухна. Цялата ни страна беше ограден лагер, както и отделни лагери за инакомислещи. България винаги е била васал на една или друга велика сила. Явно това ни е генетично заложено и не се дължи само на факта, че сме малка държава.
  • 21 Gowo

    10 1 Отговор
    Това е втори проект на задкулисието след С ли сви Трифонов.Целите са да се отнимат повече гласове от избирателите на Румен Радев.Въпросната госпожа има странни виждания за политики и просперитет.Голяма част от риториката и има прилики със ,,Знаме на мира" и Бялото братство.Отвлечени идеи и фантасмагории в стил ,,светло бъдеще" и вечен рай.Нищо за борбата с корупцията.И наследството на хунтата по етажите на властта.И нищо което да засяга пряко лицето Иван Гешеф.Човекът на Путин в България
  • 22 Виталия Ражнатович

    6 5 Отговор
    Възхищаваш се, че каза на американците да пият белина срещу COVID19 ли? А за българите, Цвета Кирилова какво означава "най-вече на изток"? Ти от Космоса ли падна като АЛФ😂? С такова изказване няма начин да я подкрепя!
  • 23 БСП ФАТМАЦИТЕ

    3 5 Отговор
    Тая ни мъти водата, следва яко оплюване
  • 24 1520

    3 2 Отговор
    тази по става за манекенка
  • 25 Госあ

    7 4 Отговор
    Тази разсъждава все едно България е Швейцария или Люксембург с мръсните пари на целия свят. Не е. Интересите на Изтока са колаборация, а тези на запада препродажба на източна стока и западни боклуци трето качество в колониите и изнасяне на ресурс, както става със златото без никакво заплащане.
  • 26 Божеее

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "big":

    Явно по времето за което говориш си живял на друго място,не в България!😁
  • 27 ИВАН

    13 1 Отговор
    Тази е много прозрачна - не щяла запада, ама най-вече изтока и кой ще ни пази от амуджите, НАТО ли, или сами ще се пазим .... хубаво се опазихме, във всяка махала джамия порасна за тия 30 год.
  • 28 пешо

    3 1 Отговор
    боже пази българия
  • 29 айде бе

    1 2 Отговор
    Ами и аз да се кандидатирам тогава,...ГЪЛЪБкокошка , какво казва за теб 99.9 %...
  • 30 Павел пенев

    3 2 Отговор
    Защо не си гледаш кухнята и пералната машина? За какви западни и източни интереси дрънкаш? Много си проста,как те понасят?
  • 31 мишмаш

    1 1 Отговор
    Вие до кога ще гласувате заради празните приказки, които ви плямпат преди избори? И то все едно и също, всеки път. Тая е поредният популист-политик, който казва онова, което хората искат да чуят.
    Защо не се намери поне един да каже нещата така както са. За каква независимост говори тая, когато ако я изберат първото нещо което ще е длъжна да направи е да отиде да сервира закуска на херомустафа, обяд на руския посланник и вечеря на някой от ЕС. И така да сервира, че всички да са доволни. Не лесно да си управник на малка държава. Лесни са само предизборните парлами.
  • 32 НЯКОЙ

    2 1 Отговор
    Приказки под шипковия храст! Нахвърлят някакави изречения и очакват да ахнем от тяхната прозорливост и целенасоченост!
    Ако спрете на улицата някой непознат и го попитате какво мисли за бъдещето на България и какво трябва да се направи, сигурно ще бъде по-убедителен!
    Хайде стига с тези изцепки - президентството да не е женския пазар в София!
  • 33 ГАМЯР

    1 3 Отговор
    Тази мадама есъс пъти по класна и умна от Деса простакеса и бившша етреса. Щом Деса излъга лйотчика и му развали семейството значи мунчо е ниска топка като мъж /БАЛАБУРНИК /. Комкпто и да вдига юмручето и хули всичко във държавата ще си оатане винаги. ЛЕВАНДУРА,,,, ХА,,, ХА СОЦ ОФИЦЕР,,,, МРЪСНИК, ИНАТ, ГЛУПАК И Л Е В А Н Б У Р А
  • 34 цербер

    1 0 Отговор
    Цвета Кирилова - кандидатка за президентка
  • 35 наоми

    1 0 Отговор
    Цвете,качи се на изтребител МиГ-29 за да конкурираш генерал Румен Радев!
  • 36 Вили

    3 2 Отговор
    Другарко Кирилова, и България като се големее и петляви сама какво ще постигне.
  • 37 абвгдежз

    0 1 Отговор
    Цвете, Цветеее! Мислех да гласувам за теб.
    Добре, че ми каза, че се възхищаваш на тръмпанзета, че да ме откажеш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове