Last news in Fakti

24 Септември, 2021 10:41 1 740 33

Цецка Бачкова: Беше изпусната възможността да бъде излъчено мнозинство

  • цецка бачкова-
  • демократична българия

Нови политически перспективи

Цецка Бачкова: Беше изпусната възможността да бъде излъчено мнозинство - 1
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" ще имаме кандидатпрезидентска двойка. Обсъждат се кандидатури, водят се разговори, ние сме все пак обединение от три различни партии и трябва да си дадем време за дебати във всяка една от партиите и да се говори с кандидатите, които са предложени, заяви Цецка Бачкова от ДБ в студиото на "Денят започва". Макар и всички да са закъснели, дори и най-голямата политическа партия все още не е излъчила кандидат, подчерта Бачкова. Тя отказа да коментира имена на този етап.

Разбирам ентусиазма, когато си нов в политиката, ние тази грешка сме я правили много пъти, така че не можем да ограничим избора на тези хора, които са решили да влязат в политиката. Смятам обаче, че беше изпусната възможност да бъде излъчено мнозинство, коментира Бачкова отказа на "Продължаваме промяната" за излъчване на общи листи. От наша страна имаше подадена ръка, тъй като все пак българските граждани очакват някаква сигурност да им бъде дадена или поне излъчена на тези избори, сигурност, че може да се създаде редовно правителство, защото иначе може да излъчваме парламенти безкрай, допълни тя.

Цецка Бачкова не може да прецени почтеността на новия политически проект, тъй като още не е видяла хората, с които работи. Според нея почтеността се оценява и във времето, и в изпитанията.

Тя коментира и кризата в туристическия бранш.

На всички ни се иска икономиката да работи и да няма ограничителни мерки аз много добре разбирам проблемите на бизнеса, беше една трудна година, вече втора такава върви, може би трябва да помислим като цяло за мерки за възстановяване на икономиката, каза Цецка Бачкова.

По думите ѝ в България се е говорело как да се помогне на бизнеса по време на ограничителните мерки, а не се е говорело за възстановяването след тях. Няма как от едно служебно правителство да очакваме да се предприемат сериозни икономически реформи, каза Бачкова.

Според нея те не са били приоритет - служебните министри са показали къде потъват парите, къде има нередности и къде нещата не функционират.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    17 8 Отговор
    е, че Чалгарина НЕ е искал да има мнозинство, а да разруши държавата!
  • 2 Гаглей

    15 2 Отговор
    Тия Цецки едни хубавици всичките

    Коментиран от #9

  • 3 Последния Софиянец

    4 13 Отговор
    Вчера на Агора България пред Съдебната палата говорих с един от ръководителите в ДБ.Каза че имали много силна безпартийна кандидатура.Явно те ще са основните опоненти на Румен Радев.Разчитат да обединят десните сили.
  • 4 Карадайъ

    17 2 Отговор
    И ние имаме кандидатпрезидентска двойка:Шиши президент.Данчо Ментата вице!
  • 5 Сатъра на Хана

    13 3 Отговор
    ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНЪВА ... ДБ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ В ПРАВИТЕЛСТВО , ПОНЕЖЕ ЕЛЕКТОРАТА ИМ Е САМО В НЯКОЛКО ГОЛЕМИ ГРАДА И Е ПОД 10%ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ ......ТРЯБВА ДА НАМЕРЯТ НЯКОЙ ПАРТНЬОР КАТО БАЦЕ И АХМЕД ...За да танцуват 1сезон като ВМРО и Далавери Сюлейманов
  • 6 Последния Софиянец

    8 6 Отговор
    А на бас че без ДБ Кирчо ще вземе повече гласове.ДБ имат подкрепа само в София,а Кирчо в цяла България Днес Кирил Петков е в Стара Загора.Бабите фенки на Тиквата да знаят да подготвят кофите с вода.

    Коментиран от #19, #23

  • 7 Хуарбуса

    14 4 Отговор
    Предизвестеният край на ИТН

    Единственото добро, което свърши партията на Слави Трифонов, е, че се провали скорострелно, преди да получи властта.
    Има такъв народ" катастрофира. Това показват последните проучвания в началото на септември на "Алфа Рисърч" и "Галъп". Едната агенция отчита 7% спад в подкрепата за ИТН и второ място на предстоящите избори, без да включва в сметките новия играч Кирил Петков - Асен Василев, а другата - отчитайки фактора, нарежда партията на Слави Трифонов на четвърто място. Крахът на ИТН бе предизвестен, но почти никой не е очаквал да е толкова скоростен. Подобно бързо самоубийство на водеща политическа формация няма еквивалент в историята ни. С национално безотговорното си поведение, с неподходящо за политиката гаменско поведение, с нихилистичното си отношение към държавността и институциите, шоумените докараха партията си до рекордно рейтингово пропадане, надминавайки по политическо крушение дори изцепките на националистите Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

    Коментиран от #11, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бойко Разбойко

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    Това са ,,умните,, и ,,красивите,,.хо хо хо хо хо
  • 10 Стига

    4 2 Отговор
    Хайде, стига, сега на десните СДС, ОДС, НДСВ, ГЕРБ, РБ-ви плащаме зулумите ток, парно, газ, храни драстично поскъпване.
    Наложихте ни диктата на ЕС, без дори да питате хората на Рехерендум, сега ще въвеждате еврото отново без референдум, вкарахте ни в НАТО без референдум.
    Аман от зясна соросоидна диктатура.
    Хората ви кълнат пред тв-тата.
  • 11 Славун си замина както се появи

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хуарбуса":

    Как доверието към ИТН успя да рухне за няколко месеца след гръмката поява на партията политическата сцена през март? Това е логична последица от поредица разочароващи действия: саботиране на два поредни парламента; нежелание и некадърност да съставят правителство, въпреки декларираната подкрепа на ДБ, ИБГНИ, БСП и дори ДПС в 45-ото НС; налагане на еднолични решения без търсене на диалог и консенсус от политическите партньори; избор на неадекватни кадри за премиер и министри; мегаломания и високомерие без покритие на лидера и представителите му в парламента; крещяща неопитност и дилетантщина в политиката; инфантилно поведение на сценаристите и абсолютно неприемлив за политиката език и т.н.

    Коментиран от #12

  • 12 Така е

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Славун си замина както се появи":

    Когато спечелиха юлските избори, шоумените-политици се самозабравиха и неволно разкриха (за наш късмет - навреме) политическата си дилетантщина, граничеща с обикновена глупост. Как иначе да си обясним абсурдното обръщение на Трифонов по фейсбук веднага след вота, начумерен от мрачното му студио, в което прибързано обяви състава на проектокабинета си начело с Николай Василев - без да изчака официалните резултати от ЦИК и мандат от президента Румен Радев? Как иначе да си обясним безцеремонното, надменно и силово налагане на правителство (забележете - на малцинството) без консенсус и подкрепа от други партии?! Преговорите за управляващо мнозинство не са политически пазарлъци, както ги изкараха Слави и сценаристите, а основополагащи елементи на парламентарната демокрация, които ИТН неглижира.

    Коментиран от #15

  • 13 Пешо от Петърч

    6 0 Отговор
    Кво бачка тая Цецка, че не разбрах?

    Коментиран от #16

  • 14 Антитрол

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хуарбуса":

    Хайде стига с едни и същи лъжи под всяка статия - голямо плюене по ИТН.

    Друго си е новите които ще върнат ГЕРБ на власт нали.
  • 15 Антитрол

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    И продължаваш да пишеш глупостите си с различни никове - че и си отговаряш.

    На всички е ясно кой си и какво работиш
  • 16 Последния Софиянец

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо от Петърч":

    Политолог.
  • 17 Ама

    7 1 Отговор
    това го очаквах от месеци! Едни продажници и подлеци като ДБ, беше ясно, че демонстрират подкрепа към Президента докато имаха интерес, да вкарат новите си проекти в служебното правителство! Ясно е, че подлец и продажник, прави всичко заради интереси, а не заради принципи и морал! Та затова и не останах излъган в действията ви! Сега след като обявите двойката, ще се започне масово плюене на дб тролове по форумите на лъжи и манипулации срещу Радев, в синхрон на ежечасно излизащи калинки по всички медии! Видяхме вече такава пропаганда на подлеците от дб срещу ИТН! Та в следващият месец, очаквайте само лъжи и простотии по всички медии! Толкова сте жалки и предвидими! Добре за вас, че има толкова глупав народ, да ви се връзва на лъжите, че иначе отдавна да сте в киреча! Продажници!
  • 18 Антитрол

    5 4 Отговор
    Един трол е много активен в плюенето против ИТН - няма значение за какво е статията той я пълни с лъжите на прокопиев.

    Целта е соросоидите от ДБ и ПП да имат достатъчно проценти за коалиция с ГЕРБ и да направят подмяната.
  • 19 Антитрол

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Кирчо и той се издъни като Христо от ДБ като каза че може да направи коалиция с Герб - герберите са токсични бе не го ли разбрахте. По добре отново да няма правителство отколкото да върнете ГЕРБ на власт а дали ще е без Бойко и дали ще е след като си признаят "грешките" няма значение.

    Лъжете народа и избирателите си така - ти беше много активен по протестите но спомняш ли си за какво бяха или ви се привидя власт и забравихте исканията на хората.

    На такива като вас се нагледахме които плюха по ГЕРБ а после им станаха коалиция или директно гербери. Хората не се лъжат вече.

    Коментиран от #24

  • 20 Уйке

    4 0 Отговор
    Цецке, ти на име и на хубост го докарваш до предишната кандидатка за президент! Ще бъдеш отлична боксова круша, така че направо ДБ да се обединяват около твоята кандидатура!
  • 21 JEFF

    1 1 Отговор
    Искат да се присламчат към Продължаваме Промяната след изборите, а в същото време издигат президентска двойка, след като ПП обяви , че подкрепят Радев. Това не го разбирам. Или сте заедно за Продължаване на промяната , или играете сами. Аз съм за Радев и Продължаваме Промяната .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 цървулан

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Ти си голям лизач на чуждоземни дирници.Народе не чакайте чуждоземните фалшификати да ни оправят.Зад тях стоят чужди интереси!!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Последния Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Антитрол":

    Ти вярваш ли че Доган и Бойко Борисов ще си признаят доброволно кражбите и ще идат в затвора?Това е условието на Кирил Петков за преговори.Кирчо се бъзика с тях .
  • 25 Последния Софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "цървулан":

    Ние сме окупирана територия вече 30 години ако не си забелязал наивнико!?
  • 26 шунт

    2 2 Отговор
    Тази пак приказва и не знае, какво казва.
  • 27 Дисни

    3 1 Отговор
    Тази лелка е като герой от анимационен филм.Бррррррр!
  • 28 Лулу

    0 2 Отговор
    Цецка да не се готви за кандидат за президетски пост!? хахахах Малко смешни ми стават изпълнененията на ДБ.
  • 29 Стефан

    1 0 Отговор
    Приз цялото време именно ДБ правеха спънки, че уж да вземат третия мандат, така че те са виновни да няма правителство.
  • 30 бушприт

    0 0 Отговор
    Цецка от Бачково рече,че ще пада много бачкане.А Баце й рекъл:ДБ! Сещайте се.
  • 31 файчо

    0 0 Отговор
    Бачкането ще е с метлата и лопатата. По улиците,че е много отпадъчно. Нерегламентирани сметища разни.
  • 32 гръндж

    0 0 Отговор
    ДБ-то ако са на власт,в страната ще е голям студ,Бррррррр!Няма да има парно и ток.
  • 33 ЗЕЛЕНчук

    0 0 Отговор
    Тази Цецка е ясна , а какво става с истинската Цецка , тази с фамилия ЦАЧЕВА ? Бойчо нещо я низвергна и сега тя е в 10-та глуха линия ли ? Фандъчката ли е следващата умъртвена шайкова душа ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове