Last news in Fakti

24 Септември, 2021 19:37 1 749 21

Новият председател на СОС: Транспортът в София е чист, климатизиран и уютен

  • нов-
  • председател-
  • сос-
  • чист-
  • климатизиран-
  • уютен-
  • транспорт

„Искрено се надявам правителството да преразгледа Плана за възстановяване, с който орязаха 200 млн. лева от София за канализация“, посочи Георги Георгиев 

Новият председател на СОС: Транспортът в София е чист, климатизиран и уютен  - 1
Снимка: БНТ

„Столична община финансира всяка година градския транспорт, но от кризата през миналата година има дупка от 40 млн. лева. Градският транспорт в София е чист, климатизиран и уютен. Това се дължи на факта, че по време на кризата не си позволихме да икономисваме от Градския транспорт, за да предпазим хората“. Това каза пред БНТ новият председател на СОС от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.
„Критиките срещу мен не са основателни, обяснявам си го с предизборната обстановка. Трябва да надмогнем този манталитет. Приех предложението на ГЕРБ-СДС, за да възстанови диалога и да върнем нормалността. По фундаменталните проблеми на София трябва да имаме консенсус“, обяви Георгиев.
Пред София има две кризи – неимоверното поскъпване на тока и поскъпването на природния газ. Всеки един от нас може да усети тази промяна по джоба си. По-високите цени на тока ще се отразят на градския транспорт, а поскъпването на газа на „Топлофикация“ - София, заяви Георгиев в предаването „Още от деня“. Той допълни още, че предстои да се инициират среща с жителите на софийските квартали, за да бъдат чути проблемите на хората.

„С колегите ми трябва да надмогнем себе си и да заработим адекватно. Работата ми е много отговорна. Уверен съм, че съм припознат заради професионалните ми качества. При нас в ГЕРБ се дава път на тези, които искат да работят“, подчерта Георги Георгиев.

„Искрено се надявам правителството да преразгледа Плана за възстановяване, с който орязаха 200 млн. лева от София за канализация“, посочи той.

„Благодарение на адекватното управление на общината финансовото състояние на столицата е стабилно. Новият бюджет също ще е балансиран. Новата вълна от мерките, които предложихме, са ефективни. Благодарение на тях 7,5 млн. лева ще спестим на малкия бизнес в столицата. Близо 2000 са фирмите, които сме подпомогнали. Продължаваме да надграждаме и още“, каза още председателят на СОС.
На въпрос какво е решението за преместваемите обекти в София, след случая със загиналото 16-годишно момче, Георгиев обясни: „В такива случаи всички партии проявяваме здрав разум. Нашата цел е да подредим града по по-добър начин, както и да има по-голям контрол. Надявам се в края на ноември ще имаме завършен проект на наредба в тази връзка“.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 4 Отговор
    Лъжеш!
  • 2 Гост

    29 3 Отговор
    Гледа и те лъже в очите.
  • 3 Запознат

    25 3 Отговор
    Ти ще опереш пешкира.Еленчето излезе хитро вазира преди всичко да се срути пък ти си купи фабрика на 9ти септември
  • 4 Хахо

    26 3 Отговор
    Така, така. Давай председателче, брани със зъби и нокти далаверите на шайката, че да не ти подадат и на тебе оставката по лични причини
  • 5 човек от народа

    25 3 Отговор
    БОКЛУК

    Коментиран от #17

  • 6 Така е

    6 23 Отговор
    защото ГЕРБ се погрижиха за това а преди това народа се возеше на 40 годишни Икарус-и пък и много моля нека простолюдието да не оспорва този факт.

    Коментиран от #10, #12

  • 7 Ах ти

    16 2 Отговор
    Наглите гробари... Муърите... Тр да... Бъдат.... До Крак!
  • 8 ????

    24 2 Отговор
    Хей, другарю ти ползваш ли градски транспорт? Къде видя, бе другарю че е чист, защото седалките в трамвай 11,22,и тролей, 6 са в такова състояние, че те е гнус да седнеш. Ти другарю пътувал ли си в трамвай 11 и тролей 6 зимата, за да говориш за климатизация?

    Коментиран от #18

  • 9 moiraine

    9 2 Отговор
    И езин мармот...
  • 10 Абе

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Аз съм от простолюдието, и да ти кажа и в момента има 40 годишни икаруси и 50 годишни трамвай
  • 11 Този

    17 3 Отговор
    Май не се е возил в софийски градски транспорт!
    Нито е чист, нито е уютен, климатика се пуска само за определени температури! Веднъж в рейса беше 30 градуса и помолих шофьора да пусне климатика той каза, че трябва да стане 35 и тогава може да го пусне! Да не говорим колко е редовен! Как може да чакаш по 15, 20 мин. през седмицата, а събота и неделя са по 30,40 мин!
  • 12 ????

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    А сега на 40 годишни трамвай ама швейцарски трета употреба а има трамваи и от времето на соца хайде опровергавай!
  • 13 Г Еоргиев СОС?? Колко години отлагате

    10 2 Отговор
    Отсечката на Околовръстното от Резиденция Бояна до кръговото за Магистрала Люлин и Банкя!! Повече от 15 години Управлявате Общината, а нищо НЕЕ помръднало в този участък!! Докога ще са тези Задръствания по тази част на Околовръстното!! В Полето се строи лесно, там усвоявате с малко разходи!!
  • 14 Софиянец

    12 1 Отговор
    София и особено центъра приличат на провинциален ориенталски бардак. Жалки гербери Самоковски!
  • 15 Пепи

    7 1 Отговор
    А като ви е толкова Убав транспорта защо цял ден обикалят автобуси с по един човек вътре?
  • 16 мой

    7 1 Отговор
    Само се замислете, ако имахме прокуратурата, къде щях да са Фандъка, Орлин, Тилвун, Горанката Pi Ar Sevi и много други.
  • 17 Оня

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "човек от народа":

    Ама пълен!!!
  • 18 Вярно

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "????":

    Този гербер също като Боко и Фандъкова не са ползвали градски транспорт. Зимата студ, лятото жега, мръсно и отвратително ; само дето лъжат че се дезинфекцира, цигани арогантни и без маски, просяци с торби от ровене по кофите...
    Разбира се, разходи се трупат без покритие, отчитат дейност и крадат като за последно...
  • 19 Само да питам

    0 0 Отговор
    Рециклираните трамвай в София и тези спонсорските от Швейцария от времето на нацистите, плюс няколко полски по модерни ли са върха на транспорта сред европейските столици? Да не питам за автотранспортта, че няколко частни фирми на които общината плаща
    на км. пробег за автобуси с евро 6 се движат с автобуси с евро 4 ама боядисани като тези с 6.
  • 20 Спас безделника

    1 0 Отговор
    До новият председател на СОС: Господине, никой ли досега не ви е казал, че имате мисъл на дебил? Какви глупости плещите? Какви милиони искате от СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО? Ние, софиянци, 10 години ви набивахме в кратуните, че КАНАЛИЗАЦИЯТА на едно населено място е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ СТЪЛБОВЕ НА УРБАНИЗАЦИЯТА! При това населеното място е столицата на държавата! КОЯ ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА Е РАЗПОЛОЖЕНА ВЪРХУ СЕПТИЧНИ ЯМИ, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ЛУКСОЗНИТЕ КВАРТАЛИ И СЕ СТИГНЕ ДО ПРЕДГРАДИЯТА??? Писна ни от такива като вас! Махайте се !
  • 21 Обикновен човек

    0 0 Отговор
    За разлика от този във Варна. Дрънкулници, особенно по линия 20.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове