27 Септември, 2021 07:07 2 159 27

Манолова иска временна забрана на износа на ток

  • ток-
  • енергетика-
  • мая манолова

Партийните му "калинки" са по високите етажи в енергетиката

Манолова иска временна забрана на износа на ток - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова настоя за временна забрана на износа на ток.

Според нея това ще даде възможност евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да бъде за българските фирми и домакинства, а не за тези в Румъния и Гърция.

По нейни думи ДАНС и МВР трябва да влязат също в "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", както и в дружеството, изграждащо газовата връзка България-Гърция, която някой според Манолова бави умишлено.

Освен това тя настоя правителството спешно да компенсира фирмите и домакинствата за поскъпването на тока, парното и водата. По думи на Манолова компенсациите за електроенергията на бизнеса ще струва на бюджета между 150 и 180 млн. лв. на месец, а подкрепата за домакинствата за парното - около 10 млн. лв. месечно, а за ток - 30 млн. лв. Това били пари, които ги има в хазната заради инфлацията.

Манолова подчерта, че скокът на цените на тока, парното и водата е наследство от 12-годишното управление на Бойко Борисов.

Партийните му "калинки" са по високите етажи в енергетиката и работят за частни корпоративни интереси, а не в интерес на българския народ, категорична бе тя и отново поиска смяна на ръководствата на енергийните държавни дружества, оставка на енергийния министър и оставка и смяна на целия състав на КЕВР.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    10 16 Отговор
    проблема не е в цената на тока а в ниските доходи. така не се оправя нищо по същество. не лекуваме причината а последствията

    Коментиран от #14, #15

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 6 Отговор
    дано сте ИСКРЕНА ЗАЩОТО КАПИТАЛИСТИ ОЛИГАРСИ СА кожодери
  • 3 Тъпата

    21 16 Отговор
    Тази има ли изобщо представа от енергетика. Май няма. Като повечето неща, с които се захваща. Кухо плямпало!

    Коментиран от #23

  • 4 Той

    10 14 Отговор
    Борисов е виновен и за глобалното затопляне Вие до сега сте били на Марс

    Коментиран от #8

  • 5 Той

    18 3 Отговор
    За всичко е право, но защо в парламента никой нищо по въпроса не каза нито го изсверли, даже и Галева... Много оолюха новите Кирчовци, но и те нищо не изсветлиха, а тръгнаха с нова партия да ни "ооравят" демек ще гледаме нову серии от старите филми. Няма как да спреш износа, след като мафиотите ореди тях са подписали договори за износ, на Гроб политиката, ефтиния навън, скъпия за нас, а от далаверата, шкафа пълен.
  • 6 Хммм

    20 2 Отговор
    Факт е че се изнася евтиния ток, а скъпия го плащаме ние
  • 7 Абе

    18 3 Отговор
    Ко става с електромобилите , за един познат с електрокар питам. Щото като минем на такива, ток въобще няма да има
  • 8 Абе

    12 7 Отговор

    До коментар #4 от "Той":

    За затоплянето не знам, ама за разрухата на тав територия последните 11 години еса виновни точно Борисов и компанията му
  • 9 Брат Галев

    8 5 Отговор
    Ма то и аз много работи искам Галева,ама няма.В качеството си на каква в момента Галевица иска?
  • 10 Защо

    7 2 Отговор
    Сега другите не направят правителство и да свършат нещо в тази държава без Борисов ами вече месеци превърнаха народното събрание в Цирк ???
  • 11 Тато из Правец

    10 7 Отговор
    По мое време токът. струваше 1,6 стотинки за киловатчас!!!! А сега блейте, овчици 🇷🇺🇧🇬

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 И ОТНОВО8434

    14 2 Отговор
    Мая винаги казва това,което хората искат да чуят!Но никога не прави това,което трябва!На това му викат див популизъм
  • 14 Настрадамус

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Трябва да ти кажа че и ти не си много прав ,защото аз във края на 70-те години на миналият век започнах работа със 150 лева заплата .Такава беше минималната тогава .Но токът беше 2 стотинки на киловат дневна ел енаргия ,нощната беше 1.2 стотинки на киловат ,телефонът се плащаше на 6 месеца един път водата също . и каква излизаше тя от моите 150 лева заплата разходите за комунални услуги 10-12 лева другите 138 лева за храна и други материални придобивки И това при положение че и баща ми работеше и взимаше 180- 200 лева на месец а майка ми беше пенсионер по болест Та във къщи влизаха около 350 -400 лева на месец и при положение че и храната беше евтина си живеехме добре тогава .

    Коментиран от #17, #20

  • 15 Нали си

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    тъпо парче пак тъпо коментираш. Въпросът е точно в цената на тока - България изнася евтиния ток, а потреблението е на цената на скъпия ток. Да си чувал, че има две ценови листи за тока!
  • 16 цербер

    3 1 Отговор
    Лидерката на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова настоя за временна забрана на износа на токшоу.
  • 17 Страничен

    5 11 Отговор

    До коментар #14 от "Настрадамус":

    Ейййй пенсио, кажи за колата колко време си чакал?! За цветния тв, за дънки изобщо знаел ли си че се носят?! Гаси лампата и лягай в старческият!

    Коментиран от #19

  • 18 Такава цена

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тато из Правец":

    нямаше. Дневната енергия беше 2 стотинки, а нощната - 1 стотинка. Цената не само на тока, но и на всички хранителни продукти се вдигаше, но държавата дотираше и цените за народа си оставаха същите. За такава дотация /но само за тока/ говорят Кирил Петков и Асен Василев. Такова нещо може да се случи само, ако няма спекула.
  • 19 Той колко

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "Страничен":

    е чакал не знам, но е дочакал нова кола, а ти купуваш курниците на Запада за смешни пари и после шофираш, сякаш шофираш "Ламборгини", печурко!
  • 20 Така беше

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Настрадамус":

    Тогава хората имаха сигурност.А сега не знаеш,какво те чака утре.

    Коментиран от #22

  • 21 Наката

    10 2 Отговор
    Тази мисирка с наглия си популизъм изхвърча от парламента. ПП ще й вземат половината гласове и ще падне на 2-3%. Неизбежно е! Голям кеф, че няма да я гледам повече. Няма да ми липсва като други нагли популисти като Симеонов и Сидеров, за които бързо забравихме.
  • 22 Петко

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така беше":

    Сигурността е ценност само за шматките. Смелите, които истински живеят, нямат проблем с несигурността.

    Коментиран от #24

  • 23 222

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тъпата":

    Мая е изпечен демагог а сега е и в предизборна еуфория та плямпа каквото и дойде на устата. Поне да прочете Договора за функционирането на Европейския съюз, нещо от директивите на ЕС за трети и четвърти енергиен пакет, които имат силата на закони за страните членки. Същите неща се чуват и от евродепутати, "енергийни експерти"и какви ли не бивши и настоящи "отговорни"политически фактори. Това на практика са призиви за излизане на България от ЕС. Аре ся да видим дали наистина искат това да се случи?
  • 24 Петьо Петров

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Петко":

    Ако приемаш реалният живот зад компютъра и драскайки коментари..за сигурен,определено си смелчага:)
  • 25 Сестра Галева

    3 2 Отговор
    Галева стига клепа рано рано да ти слушаме глупости те нали тоя министър на енергетиката е сложен от мунчо юмручето неговата оставка не искаш ако беше Бойко да командва сега щехте да се палите на протестите ви ама нали е мунчо юмручето други са виновни
  • 26 Българина

    4 2 Отговор
    необходимо е БМБ и тримата сенатори и всички седесари да бъдат обесени на жълтите павета, защото Белене бил неефективен и нямало нужда от него, това е позицията на ДСБ СДС ГЕРБ от 15г поне, а Белене трябваше да е завършен.....
  • 27 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    ОО , МАЙЧЕ , ТОВА ЛИ ИЗМИСЛИ С МАСАЖ НА СТЪПАЛАТА В СКЪПИТЕ КИЛИМИ НА НС . КАТО СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА СИ - ЛЕКУВАШ СЛЕДСТВИЕТО , ПРИЧИНАТА ОСТАВЯШ ДА ВЪРЛУВА .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове