Last news in Fakti

30 Септември, 2021 20:31 4 971 28

Шефът на НЗОК обясни за смъртността при COVID-19

  • петко салчев-
  • covid-19-
  • смъртност

Ако човек се почувства зле първо трябва да звънне на личния си лекар, и ако още е зле след това, тогава се обръща към COVID зоната

Шефът на НЗОК обясни за смъртността при COVID-19 - 1

Винаги има възможност, когато нещо не е предвидено, с решение на надзора на НЗОК, да се вземе решение. Става дума за трансплантация на сърце на млад мъж. Трансплантацията на сърце допреди няколко години се носеше от държавата, в последно време ние отговаряме за това и заплащаме цялата процедура. Това заяви управителят на НЗОК проф. Петко Салчев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Във връзка с COVID зоните в страната проф. Салчев заяви лекари има, но няма организация. Тази зона допълва здравната система и дава шанс на пациентите да потърсят помощ. Нито един лев не е отклонен. Сега с тази опция лекарите-специалисти също могат да се включат и да помагат на пациентите. Тези зони изместват триажните центрове, обясни шефът на НЗОК.

„Промененият метод изискваше да има точно определен график на работа, да има лаборатория и т.н. сега сме премахнали тези по-сериозни изисквания. До момента сме открили 88 COVID зони в страната. Ние не сме администратори, а договорни партньори и не можем да накараме някой насила да сключи договор с НЗОК в населените места, където няма такива. COVID зоната е допълнителна възможност за пациентите. Ако човек се почувства зле първо трябва да звънне на личния си лекар, и ако още е зле след това, тогава се обръща към COVID зоната. Изписват се симптоматични лекарства. Личният лекар не може да изписва от безплатните лекарства за COVID усложнения. Ние от НЗОК само управляваме решенията на МЗ“, разясни проф. Петко Салчев.

„Смъртността е демографски показател. Говорим за литалитет при пациенти с COVID. Моето лично мнение е, че ние не се ваксинираме, не се пазим, не се обръщаме навреме към нашите лекари и влизаме в лечебни заведения в тежко състояние“, смята управителят на НЗОК.

На въпрос за фалшивите ваксинации, проф. Салчев призна, че не може да се установи това.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЮРБЕГ

    41 7 Отговор
    НОВ НИРБЕРГСКИ ПРОЦЕС ЗА ВСИЧКИ ЛЪЖЦИ И ТЕРОРИСТИ С КОВИД ЛЪЖАТА ИНАЧЕ НЯМА ДА СТЕ СВОБОДНИ ЗАТРИВАТ ДЕЦАТА ВИ ЗА КИНТИ!
  • 2 Оня

    19 2 Отговор
    Ооооффф
  • 3 Дааа

    25 2 Отговор
    Дрън, дрън нищо не каза.
  • 4 Ковидлуд

    22 7 Отговор
    Постоянно викам бърза помощ щото ту ми е зле ту добре.Снощи идваха 5 пъти а личния не вдига телефона.Бех преял и ми прилоше и гостите рекоха ковид.Линейката дойде след 2 часа вече бех добре и почнал десерта.Сбъркана работа
  • 5 💗 любовта пише

    19 3 Отговор
    Искам да се ваксинирам с любов!!! Нищо друго не искам. Едва ли някой ще ме разбере.

    Коментиран от #9

  • 6 Гост

    33 0 Отговор
    Дефакто след разговора по телефона с личния лекар има шанс и да оздравея ако след разговора продължавам да съм зле да търся ковид зона? Кога ще престанете с това по телефона ? По телефона ще разбере , че съм с вирусна пневмония която по някой път и на рентген не излиза а трябва скенер? Да колкото по-бързо се установи един ковид и се почне правилно лечение толкова по-голям е шансът за пациента да се оправи без да има нещо за спомен от вируса! Но това с раЗговор по телефона не става!!!

    Коментиран от #11

  • 7 Бг Турчин

    9 2 Отговор
    Нашата лична лекарка Евалла без да се страхува отишла и прегледала мой ковидясан приятел у дома. Възрастна жена но без страх е влязла у тях, прослушала му дробовете и изписала лекарства. Оправи се човека. Лекарката не се разболя защото е ваксинирана. Той се обадил на 112 ама не му пратили линейка. Питали го има ли проблеми с дишането той казал не но кашляше много. Нормално все пак за кашлица няма смисъл да се препълват болниците.
  • 8 Тцтц

    21 1 Отговор
    Преди трансплантацията се плащала от държавата, сега било от тях??? Абе кви сте вие бе, нали плащате от здравните осигуровки на хората!!! Ганьо е явление в галактиката.
  • 9 Шлосер

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "💗 любовта пише":

    Аз те разбирам! Само не разбирам ти ли ще дупчиш или теб ще дупчат?
  • 10 Шанса

    18 3 Отговор
    Шанса да оцелея, ако не се обърна към лекар е много по голям.
  • 11 Тайлол хот

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Само да питам, с какво се лекува вирус? С парацетамол, скрит в сашета с дъх на ягода, като грипа или има някакво чудодейно лекарство?

    Коментиран от #17

  • 12 Да,бе

    18 3 Отговор
    Тоя пърцал да вземе да обясни защо "болните" от ковид умират само в болница.Никой не е умрял без лекарска "помощ",май,а?

    Коментиран от #14

  • 13 Миро

    15 1 Отговор
    Златното правило е че имаш ли температура повече от 3 дни търсиш лекар. Хората си стоят в къщи с температура с дни и заспиват завинаги. Или отиват в болница с яка пневмония и следва смърт. И преди умираха хора с пневмония . Бил съм болница и видях . И тогава умираха. Възстановяването е с месеци а някой и не се и възстановяват и умират . Много повече хора умират в момента особенно ако имат и други заболявания. Нищо не може да спре вируса. Познавам един който влезе в болница с друго заболяване. Стоя 4 дни. Излезе с ковид и зарази всички в къщи. Пълно безумие е.
  • 14 Нов Световен Ред New World Order

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Да,бе":

    Простичко е! Ако е умрял в къщи и няма фалшив PCR е починал от някоя от истинските причини за смърт. Ако е починал в болница е с положителен фалшив PCR и истинската причина за смъртта е само леко съпътстваща. Когато организираха "пандемията", какъв беше слогана? "Тестове, тестове, тестове". Много добре знаеха, че това са фалшиви резултати.
  • 15 Престанете да набивате това ваксиниране

    6 1 Отговор
    Писна мииии... На (Н-та) СЪЕПЕН🤮🤮🤮
  • 16 ivan

    6 1 Отговор
    майко мила,срам и позор,за6то пи6ат само за ваксинираните с 2 дози,които са болни,ами хилядите с по една доза болни,работата мири6е отвсякъде
  • 17 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тайлол хот":

    След заразяване с вирус бактериалната инфекция е почти сто процентова. Не всеки път пневмония се увладява с хапове в къщи а трябва венозно вливане ефектът на който е в пъти по силен. Трябва кръвни изследвания за да следи колко е гъста кръвта и дали антистенокардина или аспирин протест които масово се изписват ще са достатъчни или трябва да се изпише нещо по-силно от тях. Нещата които си написал всички знаехме , че са за подтискане на симптомите.

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    Ако човек се почувства зле първо трябва да звънне на личния си лекар, и ако още е зле след това, тогава се обръща към COVID зоната
    Виждате ли,ако човек се почувства зле и му стане още зле да търси Ковид зоната,само от Ковид ли му е зле на човек?
    Просто ми е беден вече речника да коментирам поредния специалист появил се в ефир са доказва колко му е капацитета на последният етаж и да се чуди човек кой и за какво го е сложил на този пост?
  • 19 Просветен илюминат

    5 2 Отговор
    След като се изписват симптоматични лекарства,т.е. да уточня,влияят на симптомите,не върху причината,за да се отчита някакво лечение и усвояване на пари,то тези ваксини след като няма лечение как да попитам отново и на какъв принцип ви пазят след като те си играят със симптомите и вие не сте излекувани?
    Вие потенциално според тяхната логика един ден пак ще сте болни и те ще си играят със симптомите.
    И сега почнете да ме убеждавате колко са важни ваксините и ви пазят,от какво бе хора?
    Вие схващате ли как и в рекламите и сега този господин ви казват,че те не виблекува,а предотвратяват симптомите и вие отново ще боледувате и така докато си заминете от ненаучен урок,неосъзнаване на истинската причина довела до проблема на физическо ниво,което тялото ви подсказва какво грешите и е нужно да коригирате в себе си.
    Като не помага медицината за нелечими според нея болести как има хора,които са живи и са се излекували?
  • 20 Просветен илюминат

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    А ти чувал ли,че ако имаш пневмония проблема е в бъбреците?
  • 21 Просветен илюминат

    6 2 Отговор
    Няма нито едно доказателство, което да показва и доказва съществуването на тези вируси. Затова той отново повтаря същата стратегия, както с вируса на ХИВ. Този път са написани хиляди писма, най-вече от майки, обезпокоени относно ваксинациите на децата си. Резултатът бил същият – не било предоставено нито едно доказателство за съществуването на съответните вируси, срещу които се ваксинира.



    „Ние изисквахме от властите, политиците и медицинските институти научно доказателство за съществуването на вируси, за които се твърди, че причиняват болести и затова изискват „имунизация”. Не получихме дори един точен отговор, който да ни осигури доказателство за съществуването на вируси, за които ние и нашите деца биваме ваксинирани.”
    Колко човека познавате потърсили от властите подобно доказателство и на какво се крепи тази пандемия 2г?
    На манипулации и медийни изяви на платени професори,които само ви плашат и убеждават,а Витанов е върхът на всичко случващото като цяло в здравната ни система.
    Нормално ли е от години да се лекува по един и същи начин и нещата в тези времена на развит технически прогрес да стават все по-зле?
    Забележете от години масово се рекламират повече в рекламите по телевизията лекарства,а след като не лекуват защо се продават и се печели от тях?
    Кой печели и кой губи се замислете?
  • 22 Просветен илюминат

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Пневмония

    Мнозинството от тези респираторни (дихателни, бел.пр.) фази на лечение нормално продължават максимум 3-4 седмици преди симптомите да изчезнат. Обаче, ако имаме друг активен конфликт, който засяга бъбречните събирателни каналчета, който представлява механизъм за оцеляване, включващ задържането на течност, белите дробове започват да се пълнят с течност точно по време на тази лечебна фаза на бронхите, които пренасят кислород в белите дробове. Това е, което причинява пневмония.

    Бъбречните събирателни каналчета ще задържат телесна течност в отговор на „заплаха за съществуването”. Тази реакция е механизъм за оцеляване, защото ние се нуждаем от вода, за да оцелеем. Може да минем без храна две седмици, но без вода се дехидратираме (обезводняваме, бел.пр.) много бързо, така че в ситуация като тази нашите тела задържат това, което вече е постъпило в тях.

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Просветен илюминат

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Просветен илюминат":

    бъбречните събирателни каналчета реагират на конфликт на изоставяне/изолация, конфликт на бежанеца и екзистенциален конфликт, така че винаги е важно да проумеем конфликта, свързан с бъбреците, за да се предпазим от усложняващия фактор, който създава една по-предизвикателна лечебна фаза.

    Този конфликт може да предхожда или може да започне с поставена диагноза на всяко „живото-застрашаващо” заболяване, което в този случай е възможността да имаш корона вирус.

    Сигнал, че бъбречните събирателни каналчета са в „режим на оцеляване” е суха уста, жажда и нуждата да пием, колкото се може повече.

    Проблемът с това е, че когато сме в лечебна фаза, допълнителната течност ще отиде точно в тази част от тялото, която преживява лечението. В дихателната лечебна фаза, белите дробове се пълнят с течност. Това е, което е наречено пневмония.

    Коментиран от #24

  • 24 Просветен илюминат

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Просветен илюминат":

    Обаче стандартната медицина, особено, когато се появява внезапно при само 10 човека в коя да е общност, ще я нарече епидемия и ще набеди вирус, който стандартната медицина е ръководена да вярва, че е причината за тези респираторни прояви.

    Когато се появява при стотици или хиляди хора в една страна или глобално, се нарича пандемия.
  • 25 Хамер

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Просветен илюминат":

    Точно определение " заплаха за съществуването " . Разбират ли хората че вече две години нарочно ги държат под заплаха за съществуването им? А това е и хипноза в същото време, защото под заплаха за оцеляването си са ценаристите на пандемията, които са убедени че само те познават много добре биологичните закони за да ги използват срещу нас. Всеки човек ще има индивидуална реакция на заплахата но винаги ще има лош ефект за здравето ако не излезе от колективната хипноза за страшната чума, смъртта, найлоновите чували, лошите лекари и неизбежната бедност и все лоши работи.

    Коментиран от #27

  • 26 slawkow

    9 3 Отговор
    Бе м----та ви ! Аз лично в качеството си на работещ в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив видях , как човек умрял от белодробна емболия , беше записан като умрял от COVID 19 . И това не е единичен случай . Хората масово умираха от диабет , инфаркт , инсулт или просто от старост и всички бяха кръщавани , само и само да си попълните статистиките . Продължавайте да лъжете хората , ще дойде време и ще ви съдят ,както са съдили лекарите от немските концлагери . Може да е след 10 или 20 години , но ще дойде .
  • 27 Просветен илюминат

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хамер":

    Разбират звънци.
    Писах,че тези причини скрити за болестите добре се използват срещу масата и под друга форма на манипулация въздейства на подсъзнанието и за това масово им натискат бутоните и всеки на един етап какъвто е в развитието си реагира различно със симптоми,а други като бушон изгарят защото тялото не издържа на това да подсказва на човека да се спре и да промени всичко довело го тук,ама кой ти разчита тези послания.
    Докторите и те си заминават,а лекуват както и себе си,а след като не можеш теб да спасиш защо искаш другите да спасявш по този начин?

    Коментиран от #28

  • 28 Хамер

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Просветен илюминат":

    Съгласен съм с теб. Трябва да се информират хората за биологичните закони но повечето няма да повярват. Ще се наслаждават на живота само тези, които опознаят себе си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове