4 Октомври, 2021 20:34 1 967 33

Хаджигенов: При Гешев прокуратурата работи като прикриватура

  • николай хаджигенов-
  • иван гешев-
  • прокуратура-
  • подслушване

Той заяви, че има данни за над 3000 души незаконно подслушвани по искане на главния прокурор и на специализираната прокуратура

Хаджигенов: При Гешев прокуратурата работи като прикриватура - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Под ръководството на Бойко Рашков МВР започна да работи. Затова ни е нужна правосъдна реформа - за да няма значение кой е министър, за да работи МВР. Правилата да са такива, че министърът да няма избор дали да ги спазва, ако ли не - да си заминава". Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов, бивш депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!", оглавявал временната комисия в 46-ото НС за разследване на полицейското насилие по време на протестите през 2020-а. Думите му са във връзка с потвърденото от МВР полицейско насилие над журналиста Димитър Кенаров.

Според Хаджигенов бившите министри на вътрешните работи от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски - са участвали в прикриването на проявите на полицейско насилие.

"Докато Иван Гешев е главен прокурор, няма да се случи друго. Това важи не само за случая с Кенаров, важи и за много други случаи", подчерта адвокатът и беше категоричен, че: "Гешев е последното препятствие пред демокрацията у нас и последното оръжие в ръцете на Бойко Борисов, Делян Пеевски и т.н. Той не случайно беше цел на протестите, беше цел на 45 и 46 НС, ще бъде цел и на 47-ия парламент, и това не е напразно. Той трябва да бъде премахнат, за да може прокуратурата да започне да работи като прокуратура, а не като прикриватура. Те прикриват престъпления".

Николай Хаджигенов заяви, че има данни за над 3000 души незаконно подслушвани по искане на главния прокурор и на специализираната прокуратура.

Адвокатът коментира президентската надпревара, като изтъкна, че "Ние идваме" все още не са заявили подкрепа за нито един от кандидатите, но в лично качество той застава зад кандидатурата на Лозан Панов: "Ще вземем решение в края на седмицата. За мен решението на Лозан Панов да се кандидатира е важно, без значение дали той ще стане президент, или - не. Той се бори сам през целия си мандат като председател на ВКС. Властта направи всичко възможно, за да го смачка, а той устоя сам".

Според Хаджигенов Румен Радев е излязъл на площада с вдигнат юмрук и защото е бил атакуван, а не само в подкрепа на протестиращите граждани.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    0 0 Отговор
    Адвокат Хаджигенов! След като арестуваш каскета , след това ще бъде съден и за прикриване и на полицейското насилие! Помните ли бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов уволнен миналото лято за полицейско насилие! Сега е назначен за благодарност от Фандъкова за директор на Столичния Инспекторат на заплата 7200 лв. Това ако не е наглост и подигравка с хората ?!?!!
  • 2 МЕЧО ПУХ

    31 18 Отговор
    Бабикян президент, Хаджигенов първа дама!
    УРААААААААА!
  • 3 Ръмпези

    15 19 Отговор
    ОЩЕ СЕ ЧУДЯ ГЕШЕВ ИМА ЛИ СЕМЕЙСТВО ...АКО ИМА ИСКАМ ДА МЕ ЗАПОЗНАЕТЕ...МИСЪЛТА МИ Е ОТ КАКВИ СЪСТАВКИ Е СЪЗДАДЕНО.....

    Коментиран от #6, #14

  • 4 Хихихихии.. хихихихии

    25 12 Отговор
    ДС-ДРУГАРКАТА...500 К :
    "АДЖИГЕЙНОВ Е...ПЕРАС"!!
    ХИХИХИХИИ... ХИХИХИ.......
    ТОЧНО, КРАТКО И ЯСНО!!
    ХИХИХИХИИ.... ХИХИХИХИИ.....

    Коментиран от #11

  • 5 Петър

    13 16 Отговор
    Имам усещането че Гешев е управител на частна фирма,и каквото му каже собственика на фирмата това прави.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шиши

    4 6 Отговор
    Много съм тлъст.Трудно ще ме скрие.
  • 8 Българка

    27 5 Отговор
    Още някой и друг ден и няма да виждаме този педа л. Остава вън от Парламента.Оставка ,съд, конфискация затвор,позор!!! НАРОДЕ!?
  • 9 Стара чанта

    18 2 Отговор
    Сдухани помияри !!!
  • 10 Cтoйко

    7 17 Отговор
    Скоро когато Гешо бъде изритан , няма да го пращаме при бай Ставри като тиквун! А при Божков на екскурзия да си изпълни обещанието -" Мaйкaтa на Шиши се отказа от него! Аз няма, с каскета ще ги гоня до дупка"

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хаджибабикянов

    22 5 Отговор
    Ние сме платени поплювковци и ще си понесем последствията.
  • 13 Петолъчка

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Cтoйко":

    В.БОЖКОВ:
    " ОНЯ ШАПКАР Е..ФИГУРАНТ,...ПРОТЕСТИТЕ ГИ ОРГАНИЗИРАХ...АЗ"!!
    ЛЪЖЕ ЛИ БОЖКОВ ИЛИ... ФАТМАКА Е МЕНТАЖ?!?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ю.Кортес

    21 2 Отговор
    При Лозан Панов съдът работи като адвокатура за престъпниците.
  • 17 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "Cтoйко":

    Фатмаковица и Бобоковица - Хари, дъл си земаа гащите от спалнята на БАЦЕ?!?
    За един импотентен РОГОНОСЕЦ комуняга със Зелени Смрадливки...питам
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Лудница

    7 2 Отговор
    В тази простотия от държавните лапачи никой не работи само прибира едни пари за имитация на такава. Когато му се зададе измама от по висше стоящ, той я извършва или мястото му изстива с което приключва работната дейност.
  • 22 много оригинално

    15 1 Отговор
    Чесно казано ми писна повече от година да лепите квалификации по каскета, да бяхте свършили нещо повече от това в двата парламента. Махането на защита на свидетелите е от кумова срама. ИТН са боклуци създадени с цел тупане на топката, но и вие, протестните партии, се показахте като алчни за власт и плюещи се помежду си. Некадърници, които дори нямаха смелост да му кажат в очите оценките си!
  • 23 ААААААХААААА ХАХА...

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Cтoйко":

    Надъхваш ли се Женчо?
    ИСТОРИЯТА ПОМНИ ЕДИНСТВЕНО...ПОБЕДИТЕЛЯТ, СМЕШНИКО!
    ВСИЧКО ДРУГО Е...ОЛИГАРХО-ФАТМАШКИ И ДС- МАФИОТСКИ... Г-ЕЙ МУРАФЕТИ И ВРЪТКИ!
    АРЕ....КИНИ.......
    ✊😂🇸🇮🇻🇳
  • 24 Ост

    13 2 Отговор
    Тоя боклук като чупена плоча едно и също повтаря спрете да му давате трибуна
  • 25 Лудница

    3 2 Отговор
    Всички го знаят и всички мълчат, следователно така им изнася, затова не трябва да се оплакваме.Това е като да отидеш на очен лекър, да виждаш, че не виждаш добре и да казваш, ама няма да нося очила.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЯЗЪК ЗА АДЖИЯТА ГЕ'ЙОВ,...ТАМАН СЕ

    10 1 Отговор
    БЕШЕ ..."ЖЕРТВАЛ"...ЗА МИНИСТЕРИН И......УЙДЕ КОНЬО У...РЯКАТА.
    ААААХАХААА......
  • 28 Абе,

    4 10 Отговор
    Колко трябва да си зомбиран,за да си герберастки трол ...

    Коментиран от #29

  • 29 Кутев, ти ли си ма гей?

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "Абе,":

    Прибирай троловете от са прости като... Фатмак
  • 30 Хехе

    12 1 Отговор
    Хаджията вече е толкова изчерпан, че му остана само сладкодумието.Видяхме го срещу Гешев, изниза се като кучка от й без даже и да гъкне.Ако поне се научил да брои до 4, сигурно на 14 ноември ще стиска палци да не остане на 3.95%
  • 31 Истината за

    1 0 Отговор
    А на теб някой да ти е казал,че все още си ненаказан престъпник?!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 cpv

    0 0 Отговор
    Хаджигенов,защо нито един прокурор или съдия не се оплака от Гешев,а само адвокати като теб се оплакват т.е. бивши комунистически подлоги?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове