4 Октомври, 2021 22:52 1 804 26

Диана Русинова: У нас всеки кара както може, където може и както намери за добре

  • шофиране-
  • дрифтене-
  • дрифт

Според експерта от Европейския център за транспортни политики е важно превантивно да се работи с любителите на дрифта

Диана Русинова: У нас всеки кара както може, където може и както намери за добре - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

У нас всеки кара както може, където може и както намери за добре. Това заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред БТВ.

Относно хората, които искат да дрифтят, тя ги призова да се посетят специализирани академии, където могат да се научат и да ги практикуват тези умения по пистите, а не в градска среда.

„Тук има един проблем – в България няма място, на което може да отидете и да практикувате. Има стари и изоставени летища, но това не е достатъчно. От друга страна оправданието на отговорните институции, че законът не бил достатъчно добър и те не могат да санкционират такива водачи – трябва да се мисли обаче как превантивно да се работи с такива водачи“, коментира Русинова.

Според нея любителите на дрифта много добре се знаят от полицаите по места.

„Оправданията са неприемливи за обществото, затова сме и свидетели на толкова много протести. Българските водачи нарушават правилата, защото могат и знаят, че няма кой да ги санкционира“, допълни експертът.

Тя заяви, че, за съжаление, пътните експерти са в неправителствения сектор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    7 0 Отговор
    Най малкия проблем.
  • 2 Последствия ГЕРБ

    19 2 Отговор
    Ами да така ги научи ония тулуп с джипа, даваше светъл пример !
  • 3 gggw

    12 2 Отговор
    нямало място било?!?! дрифтенето не е като сpането, макар че си приличат, но без него можем!
  • 4 пръдня

    18 1 Отговор
    Навсякъде има инциденти катастрофи джигити и тн всичко е до възпитание.В Бг от малки хората се възпитават че всичко им е позволено особено ако родителите им са заможни мутри и мутреси.Те на това се дължи всичко че се взимат за специални така са възпитани деца на маргинци таковци карамановци и тн.Нещата се определят от липса на интелигенция богаташите в бг всички до един са забогатели с престъпна дейност чиито характер предполага че за тези хора човешкият живот не значи нищо и за това и да убият някого не го разглеждат като проблем.
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    5 1 Отговор
    Ами да , сега ли го откриете ❓❓❓

    Коментиран от #6

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    ОТКРИХТЕ
  • 7 Тоя го знам

    8 2 Отговор
    Ами питай Лозан Панов защо създаде практика та като отмени фиш за скорост( снимка) на зам мистър минал със 100 км през населено място защото нямало знак предупреждаващ за камера.От негово решение 2 години назад в борбата с превишена скорост.
  • 8 gggw

    13 2 Отговор
    МВР е в колапс. Някой трябва да дойде и да съживи тая животоподдържаща институция. Без МВР, няма държава! Това е. Всички служители на МВР да станат полицаи и да излизат на улицата. Всички чиновници - вън. Всеки полицай с таблет или телефон с база данни за всеки престъпник и там да се отбелязват всички нарушения и предупреждения. 3 пъти предупреждение - глоба, 3 глоби - затвор. Толкова ли е трудно?

    Коментиран от #14

  • 9 Пучо Капучо

    15 0 Отговор
    А сега и писти за дрифтърите-убийци да правят, щото сите българи сме цъфнали и вързали и сичко ни е наред, а за корупция даже не сме и чували. Направо процъфтяваме, дет се вика и пистите ше ни са артък...Отде ги намират такива експерти, бе?
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    11 2 Отговор
    Почнете от тротоарите- свалете велосипедистите съгласно ЗАКОНА‼️
  • 11 Студопор

    9 0 Отговор
    Те само БМВ-шофьорите дрифтират.

    Коментиран от #15

  • 12 БАЙ Х@Й‼

    8 2 Отговор
    Ел. скутерите какво са ❓ Къде е мястото им ❓ МПС ли са❓Ако не то и електромобилите не са ‼️
  • 13 asdas

    12 0 Отговор
    какви академии какви глупости, въведете един закон дрифтиш ли затвор и отнемане на свидетелство за 3 години пък да видим дали ще дрифтят

    Коментиран от #16

  • 14 факт

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "gggw":

    Има Мвр но не могат да са навсякъде така е навсякъде по Света.Но там се разчита и на лична отговорност която в БъГъ отсъствует

    Коментиран от #17

  • 15 бедуин

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Студопор":

    Щото е със задно а мерцедес са по скъпи американски коли тук няма много а порше и тн със задно па са ептем скъпи и то какви бмв-та се карат 20 годишни кошове е46 замени е30 и е36 а е39 з@мени е34.
  • 16 оня с магарето

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "asdas":

    и колата за скраб веднага

    Коментиран от #19

  • 17 gggw

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "факт":

    не е нужно да са навсякъде. Нужни са само две важни неща: 1. да знаеш, че ако те хванат няма да ти се размине. 2. да знаеш че има шанс да те хванат. в ЮЕсЕй например е нормално да има цивилни патрулки. Защо и тук да няма? Това ще увеличи шансовете по т.2. Другото е да има агентура, която да обикаля и всеки полицай да има шанс да попадне на агент, тогава и той да знае, че вземането на подкуп няма да му се размине... Не е сложно!

    Коментиран от #20

  • 18 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Хайде на бас, че и тая е с купена книжка!
  • 19 БАЙ Х@Й‼

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "оня с магарето":

    Колите не стават за скраБ ‼️
  • 20 факт

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "gggw":

    ти смееш ли от тая цивилна патрулка да кажеш гоше кара пил щото бащата на гоше е цецо с прякор смока приюерно владеещ незнам си какъв бизнес незнам си къде и готов да ри стопи лагерите щото плаща на цялото следствие и тн.В Америка такива няма много а и там всеки има оръжие кажи речи.БГ не е Америка тука са 6 млн. познаващи се про ста ци без елементарно възпитабие и ценности.Нищо не става от тея.

    Коментиран от #22

  • 21 Всяко бемеве с пирона

    11 0 Отговор
    Още като видиш татко и синковец с бмв да го регистрират и двете книжки на трупчета. Това е превенция. Егати родителите,които знаят защо и въпреки това... после леле-мале кво стана.
    А невинните пострадали заради посерковеа и родителското тяло кучета ги яли. Питайте майката на пострадалото момиче с ампутирания крак как да стане.
    Да не дава Господ на никой...
  • 22 gggw

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "факт":

    не е така. нещата се владеят с пирамидална структурна агентура както е ФБР - голям контрол и ЦРУ - по-малък контрол.. реално пирамидата се управлява централизирано и няма как да има кой кого познавал..

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "gggw":

    е да де не сме юсей а и най важното юесей е 350млн. ние сме 6 милиона.Просто в Сащ няма как да познаваш всички.
  • 25 Димитър

    1 0 Отговор
    Докато за политиците е по важно да кажат колко добри са те и колко лоши са другите ще е все така докато защитават чуждия интерес вместо нашия ще е все така не е важно държавата да върви важно е комисии и комисионни да има и за съжаление това не важи за старите а за всички политици
  • 26 Ефект

    4 0 Отговор
    От 30 години бълват плиткочели същества !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове