Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 20:56 14 996 55

Министър Донев с важна информация за добавките от 120 лева към пенсиите

  • гълъб донев-
  • добавка-
  • пенсии

Няма механизми, с които да се поддържат и контролират цените, които се определят от пазара. Държавата не би трябвало да се намесва при такива положения, освен ако няма наистина някакво шоково отражение върху потребителите

Министър Донев с важна информация за добавките от 120 лева към пенсиите - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Поскъпването на цената на газа ще доведе до поскъпването на цените на стоките, които имат пряка връзка и се произвеждат благодарение на синьото гориво. Няма механизми, с които да се поддържат и контролират цените, които се определят от пазара. Държавата не би трябвало да се намесва при такива положения, освен ако няма наистина някакво шоково отражение върху потребителите. За да се намеси държавата, трябва да има и работещ парламент. Наместа на държавата ще изкриви и конкурентната среда. Това увеличение на цените го има в цяла Европа и в целия свят, не е само в България. Тези процеси са свързани.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ служебният социален министър Гълъб Донев по повод поскъпването на газа с 36%.

"Държавата разбира се ще търси съответните мерки и механизми примерно за цената на парното. Енергийните помощи вече се изплащат в пълния им размер за целия отоплителен сезон. Ръстът на инфлацията все още не е толкова висок, колкото нарастват доходите на пенсионерите примерно. Техните доходи растат с около 14-15%, а инфлацията расте към момента с 2-3% и не може да изяде доходите на хората", разкри още той.

"Миналата седмица обсъдихме продължаването на икономическите COVID мерки до края на годината. За следващата година все още няма европейска обща мярка и трябва да изчакаме. Тези мерки ще работят до края на годината. Така е в целия Европейски съюз. Добавките от 120 лева към пенсиите на всички пенсионери не е обвързана с общата рамка на ЕС. Това е национално решение и тези добавки се изплащат към пенсиите на абсолютно всички пенисонери. Тази мярка също е до края на годината. Така реши Народното събрание. За мен предложението за актуализация на пенсиите, което бе направено от служебния кабинет, бе най-добро. Колкото по-дълго участваме в осигуряването и с колкото по-големи суми участваме, толкова по-голяма пенсия ще получаваме след време", категоричен бе социалният министър.

"Честността на изборите е гарантирана от закона. Конституцията ясно казва какви права има едно служебен кабинет. Служебното правителство е равно отдалечени от всички кандидати на изборите. Най-важното е да има висока изборна активност на 14 ноември, за да имаме един представителен парламент и президент", завърши Гълъб Донев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 81 Отговор
    Аз ако бях на негово място, щях да ги дам само на васкинирани пенсионери, първо защото по пощите да не се смесват ваксинирани и неваксинирани и второ, пенсия трябва да получават само истинските пенсионери социалисти. Тези гербаджийските пенсионери, не заслужават.
  • 2 ????

    79 2 Отговор
    Четох, четох, но така и не прочетох важната новина за 120 лв! Това, което се върти от септември по медиите си е същото и сега!

    Коментиран от #13

  • 3 ОСТАВКААА, ФАТМАК, ОСТАВКА..

    43 60 Отговор
    МАЛОУМНИКО,... ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА
  • 4 ХА ХА ХА

    60 9 Отговор
    НЯМА СТАШНО БЕ ДОНЕВ , УСПОКОИ НИ НАПЪЛНО !!! НОЖА КАЗВАШ Е ДЪРВЕН , АМА НИЕ НЕ ВЗЕМАМЕ ВАЩИТЕ ЗАПЛАТИ И НЕ СУЧИМ ОТ НЯКОЛКО БОРДА НА ДИРИКТОРИ , НИТО ПЪК ИМАМЕ ЩАСТИЕТО ДА ВЗЕМЕМ 15000 лв. ХАЙДЕ МНОГО НИ ЗАРАДВА СЪС ТАЯ ЩАСТЛИВА НОВИНА !!!
  • 5 Пенсия

    81 6 Отговор
    Абе тая инфлация с цената на картофите ли я смятате?!?Всичко е нагоре с 40-50% вие ми говорите за 2-3%???Къде ги видяхте?
  • 6 Димов

    66 3 Отговор
    Добавките ще се стопят от новите цени на тока.
  • 7 Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!

    47 61 Отговор
    Честито НАРОДЕ шест месечно ФАТМАШКО , НЕЗАКОННО , НЕКАДЪРНО управление ! ЩЕ има още два месеца да се радваме на безобразията им .....недай боже повече !!!

    Коментиран от #10, #17, #49, #50

  • 8 КОНТРАТА

    49 6 Отговор
    Честит ви капитализъм пазарна икономика спеколата е разрешена казават и вече конкуренция!
  • 9 оня с коня

    36 9 Отговор
    Ще ми приказва гълъба че Инфлацията растяла с 2-3% а НЕ С 20% както не-малко Аналитици констатират,а Песионерите шпорели с 14-15%-ентен Доход!
  • 10 Патриота

    35 21 Отговор

    До коментар #7 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    На Боко мекерата са спеколантите!

    Коментиран от #37, #39

  • 11 НИЯ

    53 6 Отговор
    КАКВО Е ТОВА 120 ЛВ. ПОДИГРАВКА С ХОРАТА. ТОВА Е ГЕНОЦИД КЪМ СОБСТВЕНИЯ НАРОД. ЗАСРАМЕТЕ СЕ ЦЕНИТЕ СЕ ВДИГА ЛИ В ЦЯЛА ЕВРОПА. АМА КАКЪВ Е СТАНДАРТА ТАМ.
  • 12 Пепи

    47 5 Отговор
    Призовавам към РЕВОЛЮЦИЯ. Без кръв нещата няма да се оправят

    Коментиран от #29, #35

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хан ювиги

    48 3 Отговор
    aкo рeшaт, тия 2млн. пeнcиoнeри мoгaт дa прeфacoнирaт пoлитичecки Бългaрия и пeнcиитe cи към мнoгo пo-дocтoйни нивa,нo въпрeки възрacтa,aкълa им cтигa дo избoрa нa тaрикaти,крaдци и тикви-cтaтукви!
  • 15 Активист на БКП

    22 21 Отговор
    Оставка! НИНОВА -премиер!!!!
  • 16 Виталия

    53 1 Отговор
    Как така няма механизъм за контрол върху цените от Държавата? А ДКЕВР защо я има? Само да вземат заплати, бонуси и др.плащания срещу никакъв труд?! Това ли казваш министре?
  • 17 Гост

    24 15 Отговор

    До коментар #7 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    Не фатмаците а европейския парламент е виновен!!!!
  • 18 И ти си

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНАТА":

    Като Донев, едно и също публикуваш от 1 месец насам.
  • 19 Марса

    23 1 Отговор
    Най-лесно се манипулират децата и възрастните хора,които са сами. А, сега си отговорете на екзестенцияния въпрос, къде са нашите старци?
  • 20 Мирен преход

    5 26 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНАТА":

    Браво,ЧОВЕЧЕ.....Това е истината,която промитите мозъци на комунистите не проумяват.За тях Българо-съветската дружба е религия с любезното съдействие на "мирния преход".
  • 21 хахаха

    13 18 Отговор
    КАЛИНКИ СЪС ЗЕЛЕНИ ЧОРАПЧЕТА И ДВЕ ГЪНКИ НА МОЗЪКА...ЗА РАВНОВЕСИЕ И ОТ УДАР С МОТИКА.
  • 22 Треа

    14 6 Отговор
    Този пази хора на статуквото. Колко хора изчегърта като принципал? Нито един. Пълен л.а.й.н.а.р е
  • 23 Чужда страна

    29 1 Отговор
    Когато стане дума за плюскането на богаташите, държавата не може да се намеси, ще развали конкурентната среда, а когато става дума за глада на бедните, държавата се намесва и ги призовава за спазване на правов ред. Чия е тази държава? Национална? НЕ Териториална? НЕ, на мафията!
  • 24 Бай Шили

    21 3 Отговор
    97г лятоска също ни разправяха че инфлацията е 2 най много 3%
  • 25 Ало

    26 1 Отговор
    Разбрах, че ще се помогне на тия ,които имат парно.Ами тези, които се отопляват на ток или дърва? За тях няма нищо

    Коментиран от #26

  • 26 На всички

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ало":

    Бе! Циганите да не са на парно? Ако се вместваш в изискванията на социални грижи и на тебе ще дадат.
  • 27 министърчето

    43 1 Отговор
    Каква конкурентна среда те гони бе , парното - монопол , водата - монопол , енергото - монопол , Парламента - лобизъм на олигархията .

    Коментиран от #44

  • 28 Жоро

    7 4 Отговор
    Доволен съм.
  • 29 ЧЕПА

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "Пепи":

    Само не разбрах ти байрактар ли ще си или си правиш вятър на устата .Хайде дай пример, вземи чифтето , излез на площада и почвай да гърмиш .
  • 30 Пепи

    17 3 Отговор
    Чепа от такива боклуци сме на тоя хал. Нещастни бъзлив
  • 31 Пепи

    10 3 Отговор
    Чепа от такива боклуци сме на тоя хал. Нещастни бъзлив
  • 32 !!???!!

    23 3 Отговор
    Когато човек с вратовръзка за, 1400 ллева ми разправя как спокойно се живее в българия (нарочно с малка буква)
    ми идва да ми затегна мноооого вратовръзката.
  • 33 Въже

    10 4 Отговор
    Значи закона за извънредно положение стига само да се тероризира бизнеса... Ясно
  • 34 Абе, Гълъбинов,

    19 1 Отговор
    Знаеш ли, че не мога да направя гроба на половинката си, защото складовете чакали цени?! Твоите проценти инфлация, знаеш къде, нали... Всичко се вдига безогледно като цени! Хранителните стоки залежават, но хипермаркетите налагат покачването им с разни промоции. Че така, Гълъбинов, недей да срамиш с пошлостта си гълъба!
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 23 Отговор

    До коментар #12 от "Пепи":

    Избoрът c кaндидaтурaтa нa прoф. Гeрджикoв e грocмaйcтoрcки хoд нa ГEРБ. Прoпaднaхa плaнoвeтe нa Рeшeтникoв зa рaзединениe cрeд Бългaритe, кризa във влacттa и "рeвoлюциoннa cитуaция"...вoдeщa ни oтнoвo в прeгръдкитe нa Мocквa.

    Коментиран от #38

  • 36 щастлив клошар

    20 1 Отговор
    Намесата на държ.щяла да изкриви конкурентната среда.При нас няма истинска конкур-я,която да е двигател на развитие.Има Картели.Справка-цени на горива,лекарства,транспорт и т.н.Целия тоз уж преход беше,за да няма контрол,спекулантите да са спокойни,контрабандата да върви яко,митничари да богатеят като шейхове.И да се пълнят партийни каси и банкови сметки на ненаядени "отговорни" фактори.
  • 37 хтиол

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "Патриота":

    А може ли пенсионерите социалисти да са с предивмство заедно с протестърите в акселератора на софийските централни, а ?

    Коментиран от #45

  • 38 Гледай на

    14 3 Отговор

    До коментар #35 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Мустафата хода да не се окаже шут в задните части на краварските хрантутници.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ВАШИ

    14 0 Отговор
    Това изказване на прави нищо.Тези 120 лв. са изядени до сега от непрекъснато растящите цени на всичко от хляба да бензина. Оправдания винаги се намират.
  • 41 ЖОРО ГОЦЕВ

    6 14 Отговор
    Ако това правителство на комуносоциалисти те, и този Радев остане ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ, УВАЖАЕМИ СЪСЕЛЯНИ И ВИЕ ГРАЖДАНИ ЗАПОМНЕТЕ. БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ КАТО ГЕОГРАВСКО ПОНЯТИЕ. ЗАПИШЕТЕ СИ ТОВА ПРЕДСКАЗАНИЕ.
  • 42 РОБИН ХУД

    11 3 Отговор
    ДА Открабнем Открабнатото от ГЕРБ и да нахраним Пенсионерите -доло КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ и Бойко в Затвора
  • 43 Няма такава държава

    2 4 Отговор
    Незнам аз ли бъркам но тоя да няма някаква роднинска връзка с Сава имат доста прилики особени в изражението
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 С удоволствие

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "хтиол":

    Ще пратим родителите ти там с предимство.
  • 46 Искате ли

    14 1 Отговор
    да не отиде НИКОЙ ДО УРНИТЕ ЛЪЖЦИ???Цените се увеличават ,но СПРЕТЕ СПЕКУЛАНТИТЕ ГОСПОДИНЕ ,НЕ НИ ЗАМОТАВАЙТЕ,ЧЕ НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА€
  • 47 До коментар 3

    16 4 Отговор
    До просешка тояга ни докара милиардерът Бойко Борисов Кюлчев.12 години една реформа не направи,защото беше зает с голямото крадене и световни схеми за корупция и накрая се стресна,че може ,но не вярваше да е отстранен и айде по 50 лв."бакшиш" от наште пари за пенсионерите белким клъвнат въдицата и си запази държавата,в която той коли и беси със своя прокурор,със своите депутати,със своите олигарси.Четете в сайта Бивол -Хронология на престъпленията на БОРИСОВ..Ама сигурно ги заплаши Толупа тези от Бивол и днес не смеят да му кажат името за офшорките,както американците в закона Магнитски.Голям звяр е мутрата.
  • 48 Всъщност

    15 0 Отговор
    Истината е , че след Нова година , когато спрат тези 120 лв , след преизчисляването от 25 декември , повечето пенсионери ще получат увеличение от 40- 50 лв
  • 49 Млад човек

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    Ало, що се криеш като миризлив лалугер в дупката си и не си пишеш името???
  • 50 Беновска пита

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    А какво ще правим с фатмашките зелени бикини на Митева???!!
  • 51 Прошляк !

    4 1 Отговор
    Изключително неприятна физиономия има този ! Все едно е пил оцет !
  • 52 1122

    6 0 Отговор
    Г-н министре,а кажи ми тогава като работех последните 5 години в училище като огняр ,охрана,градинар,поддръжка ,и като получавах МИНИМАЛНАТА работна заплата,КАК БЕ ДЖАНЪМ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ С ПО ВЕЧЕ ПАРИ КАТО С ТИЯ ПАРИ ЕДВАМ ИЗКАРВАХ МЕСЕЦА? Вие хората с големите заплати никога няма да разберете как им е хала на хората с малките заплати.Според вас колко трябва да харчите на ден за да ви стигнат 650 лв,като си платите тока,водата,храната,лекарствата,да си купите някоя дреха,обувки,не слагам телефон защото някои и това нямаме,телевизията така я направихте,че в някои населени места неможеш да гледаш и ефирна телевизия,защото кабелната за някои е непосилна 30/35 лв на месец.Да пиша ли още и това със 650лв,когато работиш,а пенсиотерите особено по болест,вземат пари колкото да се мъчат.ОГЛЕДАЙТЕ СЕ ,ЗАЩО В Румъния още като влязоха в ЕС вдигнаха заплати и пенсии двойно, после още веднъж ги вдигнаха двойно а вие си дигате заплатите ама на народните представителе с по 300 лв само.....ееееееееееееееееее добре си живеем А ?
  • 53 Alex

    5 2 Отговор
    Кого агитираш за висока изборна активност,господинчо?!Че тия 120лв. отдавна са изядени!Няма място за чудене- инфлацията ги изяде!И логиката си е налице- който си е имал,пак ще си има,а ние,с гайдите,ще си живуркаме с 250лв.пенсийка!

    Коментиран от #54

  • 54 И защо

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Alex":

    ти е 250 лева пенсийката?
  • 55 демократ

    1 3 Отговор
    Според измисления министър стандарта на пенсионерите
    расте.Тоя вярва ли си на глупостите които сътворява
    болния му мозак.Или така му е наредил фатмака.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове