Last news in Fakti

18 Март, 2013 17:10 3 098 28

Без истината за Борисов, няма да спре разграбването

  • станишев-
  • борисов-
  • мирослав найденов-
  • главен прокурор-
  • истината-
  • разграбването
Без истината за Борисов, няма да спре разграбването - 1
Снимка:БГНЕС

Каква е далаверата на Бойко Борисов да крие Мирослав Найденов и знае ли бившият премиер дали има разследване на ДАНС срещу неговия министър. Този въпрос поставиха днес БСП на пресконференция. Социалистите обявиха, че започват поредица разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на кабинета Борисов.

„Хората имат право да знаят истината за управлението на ГЕРБ. Отправихме искане към служебния кабинет -  да направи ревизия на кабинета Борисов. След като стана ясно, че служебният кабинет няма такава политическа воля, ние се нагърбваме с тази задача", каза председателят на БСП Сергей Станишев и изрази разочарованието си, че служебният кабинет премълчава и прикрива факти. Лидерът на БСП беше категоричен, че без да се разкрие истината за наследството на ГЕРБ, няма да спре схемата за разграбване на страната и за обедняване на хората.

„Много добре знам в какво състояние оставихме държавата. България беше съсипана при управлението на ГЕРБ. Една европейска държава не може да бъде опоскана до такава степен, ако управляващите са спазвали законите", изтъкна Станишев. Той напомни, че страната ни се превърна в рекордьор по обедняване на хората и поскъпване на живота, отнемани бяха социални придобивки, стигна се и до протести. „Отговорност за тези резултати носи човекът, който еднолично управляваше три години и половина - Бойко Борисов", подчерта лидерът на БСП.

Председателят на Младежката организация в БСП Явор Гечев представи подробно въпросите, чиито отговори социалистите ще търсят от главния прокурор. Гечев поиска да стане ясно дали в Софийска градска прокуратура има образувано досъдебно производство по входиран от ДАНС сигнал за дейността на Мирослав Найденов като министър. Другите въпроси са - вярно ли е, че досъдебното производство се работи по три направления - организирана престъпна група за търговия с влияние, оказване на натиск от висши служители на Министерство на земеделието и храните и депутати на ГЕРБ при провеждане на обществена поръчка за храни за 17 млн.лв., предлагане на подкуп; Какво пише в сигнала на ДАНС и насочва ли той към корупционни практики; Има ли длъжностни лица от Държавен фонд "Земеделие", които са дали показания и пряко са уличили Мирослав Найденов; Има ли защитени свидетели по това досъдебно производство и използвани ли са СРС-та; Има ли депозиран сигнал до главния прокурор от наблюдаващия прокурор по делото по отношение на отправена към него заплаха от висш политик? Гечев настоя да стане ясно - каква е далаверата Мирослав Найденов да бъде крит и да е един от глезениците на управлението на ГЕРБ. „Какви пари са минавали от там и къде са отивали", попита още Гечев и напомни за огромния поток от средства, който минава през земеделското министерство.

Мая Манолова отбеляза, че 6 от сигналите, които миналата седмица БСП внесе при главния прокурор, се отнасят до корупционни практики в земеделското министерство. Пример за това са - продажбата на дървесина, далаверите с ваденето на тръбите за напояване, скандалните сделки по Черноморието, случаят с пиарките на Мирослав Найденов, злоупотребите  с ПРСР, които се разследват и от ОЛАФ. „На ход днес е главният прокурор. Той се оказа единствената институция, която има задължението и засега демонстрира воля да се заеме с безобразията на ГЕРБ", каза Мая Манолова.

Сергей Станишев изтъкна, че сред сигналите до главния прокурор е и мега скандалът за Мишо Бирата, след който в друга европейска държава най- вероятно би последвала оставката на премиера, но в България обаче този случай беше потулван. „Докато няма доказателства , че пред закона всички са равни, особено тези, които са на власт, няма как да се възстанови усещането за справедливост и доверието в институциите", заключи Станишев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барут

    1 1 Отговор
    Комунис крадлив се чуди как да овлича вниманието на хората от себе си.Червен разбойник.
  • 2 бг

    1 0 Отговор
    този смешник станишев е толкова прост че не разбира как си го вкарва още повече като плюе.аз сам от тези които не са гласували за герб,но сега определено цялото ми семейство до девето коляно ще гласуваме за герб.а станишев и обкражение на съд.

    Коментиран от #11

  • 3 Трибал

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=5Go0wCSU9XA

    Партийните плъхове изпълзяха от канала!Голямото дружно семейство на партиите!
  • 4 иро

    1 0 Отговор
    Желю Желев: Комунизмът е по-страшен и от фашизма
    Според президента (1991-1997) Желю Желев комунизмът трябва да бъде забранен и инкриминиран точно така, както и фашизм
  • 5 ТИХОМИР ДАНЧЕВ

    1 0 Отговор
    ЕЙЙ..ПРОСТО МОМЧЕ ТОВА СТАНИШЕВ!
  • 6 ТИХОМИР ДАНЧЕВ

    1 0 Отговор
    СЛЕД ИЗБОРИТЕ..НЯМА ДА СИ ПОКАЖЕШ КРАДЛИВАТА ФИЗИОНОМИЯ, НАЛИ ЗНАЕШ...?!!!????
  • 7 Българин

    0 1 Отговор
    Един умен и интелигентен мъж има в политиката и ПРОСТОТИЯТА и ПРОСТАЩИНАТА ще излее всичката си злоба по него.
    Конкретно никой не споменава какво има срещу хамстера и в какви бандитски схеми и престъпления е забъркан.

    Коментиран от #16

  • 8 Обясняващ

    1 0 Отговор
    Щом не си разбрал, е невъзможно да ти се обясни!Мъката е голяма!

    Коментиран от #10

  • 9 Трибал

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=1fzeQy38Us8
  • 10 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Обясняващ":

    Именно за това говоря. Плюе се с общи приказки и плашене на гарги с комунизъм.
    Конкретно, персонални престъпления никой не споменава.

    Виж за Тиквата та нещата са ясни - комунист, бандит, наркотрафикант, убиец, лъжец, страхливец и т.н.
  • 11 pacoran

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "бг":

    Да откакто ГЕРБ не управлява нещата се влошават а Станишев незнае кво приказва да каже що му спряха фондовете и що пуска магистрали без акт 16 и колко открадна от гьола Белене с ортака си Дотанчо
    И нащо семейство ще гласува за ГЕРБ по добре от БСП и ДПС

    Коментиран от #12

  • 12 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "pacoran":

    Сега коалицията е ГЕРБ+ДПС. С цирка с намерения калашник си осигуриха безплатна охрана и превоз от НСО за предизборната кампаниия и ще обикалят страната на наш гръб.
    Павлова каза че тиквениците имат по-малко построени магистрали.
    ГЕРБ закриха готовата площадка на Белене и в момента двата реактора които бяха доставени на площадката са продадени и са вече монтирани и произвеждат електричество само че за чужди страни.
    Няма да казвам какво би било ако бяха монтирани в Белене и от една година работеха.

    Коментиран от #13

  • 13 Сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Ти или си изключително тъп или си подлога на доган и станишев.
  • 14 аууууууу

    1 0 Отговор
    у затвора е местото на всички, независимо от цвета и вярянта
  • 15 opel4o

    1 1 Отговор
    Сульо,Пакоранчо,вие сте облъчени от Герб-манията и Бойко-лъчите!!! Абе вие слепи ли сте??? На коя планета живеете!! Последните 4 години ,живота ви не се ли скапа както и на всички нас,бизнеса фалира от некадърна грабителска политика на ГЕРБ!!! ограбиха ни с нови данъци ,такси и нищо не промениха в ш...ния ни живот!!! Извинявай,промениха ,всичко се скапа и фалира, хората тънат в мизерия!!! Виновни са Станишев ,Доган и кризата!!! Да ама тях ги няма 4 години,а тези некадърници и крадци най-нагло ни обраха и държавата издъно обраха!!! За 23 години не е имало правителство което оставя държавата без Държавен Резерв!!! СЪД!!! И ЗАТВОР!!! Конфискация на Цялото Имущество за Бойко,Дянков,Найденов и всичките МУТРИ от ГЕРБ!!!

    Коментиран от #17

  • 16 Христо Ковачев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    @7&@10
    Не ве пич, то при станиШеФ няма нищо незаконно
    там е проблема, че всички плащаме високата цена на ВИ
    - която тройната коалиция гласуваха...
    Няма никакви противоречия , че брат му събори едни скали дето пречеха да си построи хотел на морето... (- от непрекосновената държавна плажна ивица)
    Няма никакъв проблем със закона парк Камчия да излезе от статут на парк а нивите в съседство с парка (на хората от с. Шкорпиловци) да влязат в натура 2000.
    Няма и никакво нарушение във факта, че плати с нашите пари едно лъскане на имиджа на българия а част от тях се оказаха в банковата сметка на жена му...
    Няма никакво престъпление , че БДЖ купи близо 400 вагона които бяха определени за разглобяване и скрап(обявени за продаване по държавна поръчка от друга държава в ЕС)на стойност 60 000EUR а тройната коалиция с помоща на М.Кунева и банката в която тя е съветник ги финансир и купиха по 450 000EUR - които ние (обикновените БЪЛГАРИ плащаме)...
    Няма престъпление, че дъщерята ня бившия здравен министър от тройната коалиция пере чаршафите на половината болници в страната на цена 2.10lv. за брой при пазарна цена 0.70-0.90 за пазарна такава...

    ... Има проблем обаче, че боко ТИКВАТА задържа Сретън Йосич. Има броблем, че задържа Брендо, братя Галеви (на които пак всеки да си извади извод сам за себе си кой им даде възможност да изчезнат?)
  • 17 Христо Ковачев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "opel4o":

    @15
    Отиди в друга държава и се опитай да развиваш бизнес без да плащаш данъци и ЗАПЛАТИ на работниците от ЕС и тогава ела да ком. колко продажно правителството на ГЕРБ

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Христо Ковачев":

    Ринго само един въпрос защо народа изрита тиквата и ГЕРБ от властта и не иска и да чуе повече за тях.
    Престани да рекламираш мутрите, калинките, комунистите, наркотрафикантите, крадците, педофилите, убийците, бандитите, милиционерите и т.н. от ГЕРБ.

    Коментиран от #19

  • 19 Христо Ковачев

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    @18
    Ти нямаш нито един аргумент срещу ГЕРБ-мутрите,калинките, комунистите, наркотрафикантите, крадците, педофилите,бандитите, милиционерите и т.н.
    Аз в 16 коментар ти изказах само част от моите и за разлика от теб не говоря от името на народа.
    Ако имаш нещо против моето изказване, конкретизирай го и ако може го потплати с нещо сериозно.
  • 20 Бай хой

    1 1 Отговор
    Ринго, май не си видял вилата на плявата край Черноморец, не си разбрал кой даде разрешинелно за строеж върху дюните край Несебър, не си видял тиквата с Лужков да откриват строежи край Камчия на същото място, не знаеш че тройната коалиция включва НДСВ с миглена и Симеон Борисов, не си разбрал че ГЕРБ се опитва да приватизира печелившето звено на БДЖ-товарни превози и т.н. и т.н.
    Втората употреба вагони може да са били за разглобявани някъде, на у нас са най-добрите за сега. Влакове не се изплащат със съкращаване на маршрути и закриване на линии. Съответно с откриване на автобусни линии на наши хора от ГЕРБ и ДПС.
    ГЕРБ нищо не купи и по-малко магистрали построи а държавата изпадна във финансов колапс от неграмотно управление.

    Коментиран от #24, #25

  • 21 + НОВА ШВАБИЯ +

    1 0 Отговор
    НЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СПОРИТЕ ТОЛКОВА КАТО ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ СА СИ ЕДНИ ОТКРОВЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ - ТОВА Е ЯСНО ОТ СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ ! Я ВИЖТЕ САМО КАКВИ НОВИНИ ВЪРВЯТ : – ЦИГАНИ КАТО СКАКАЛЦИ ОПОСКВАТ ДЕ ЩО ЗАВАРЯТ ПО ПЪТЯ СИ НА ПРЕСЕЛЕНИЕ ОТ ГРАД НА ГРАД ИЛИ СЕЛО. ДЕПУТАТИТЕ НЕХАЯТ . ВСЕКИ ДЕН ИЛИ ПРЕЗ ДЕН ИМА ОБИР НА БАНКИ И ТРЕЗОРИ !? ХОРА СЕ САМОЗАПАЛВАТ ИЛИ ИЗБИВАТ СЕМЕЙСТВАТА СИ И СЕ САМОУБИВАТ. СТАЧКИ, ПРОТЕСТИ, МИТИНГИ !!! НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ...? ЧУЖДИ ФИРМИ ЩАВЯТ НАСЕЛЕНИЕТО ДО КРЪВ ... БЪЛГАРСКИТЕ ,,РЕГУЛАТОРНИ ОРГАНИ'' КАТО ДКЕВР КЗП КЗК СА ПРОГНИЛИ ОТ КОРУПЦИЯ ТА ЧАК ВОНЯТ И ТОВА ПОД ЗАКРИЛАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ??? ,,ОБРАЗОВАНИЕТО'' Е ХЕМ ТРАГИЧНО ХЕМ СМЕШНО А ,,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО'' УБИВА ХОРАТА СЪВСЕМ НЕ НА ШЕГА !? УЛИЦИТЕ ГЪМЖАТ ОТ ГЛАДНИ УМИСЛЕНИ ЗЛЕ ОБЛЕЧЕНИ ХОРА А КЛОШАРИ И ПЕНСИОНЕРИ ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА ПОСТАВИМ НА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО БЕЗ НИКАКВА ВИДИМА РАЗЛИКА И Т.Н. И Т.Н. ТА ЗА КАКВО СПОРИТЕ ОГЛЕДАЙТЕ СЕ И ВИЖТЕ – ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ДЪРЖАВА ТОВА Е НЯКАКЪВ УЖАСЕН АБСУРД .

    Коментиран от #22

  • 22 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "+ НОВА ШВАБИЯ +":

    Не си съвсем прав. Имаме високо образовани работещи калинки със сметки в Швейцария, Мавриций, Кипър, със недвижими имоти в Гърция, Кипър, Испания, Париж, Берлин, Пампорово, Банско, Банкя.
    Имаме Филантропи щедро раздаващи парични средства и храни по време на избори.
  • 23 ЧИЧКО ПАРИЧКО

    1 0 Отговор
    Крадеца: ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!
    Кога крадохте добре беше СДС БСП ДСБ ДПС и т.н. то това са партиите на БКП но Бай Тошо добре ги каза "Незнам колко партии има БКП, нямам информация."
    Тия са крадците!
    Що се отнася до последната тя от МВР-то изникна главните са от МВР-то па не викат дръжте крадците!
    Те че всичките са маскари маскари са ама тия предишните много са крали щом от МВР-то да не могат да се справят и партия да си направят значи в чудо са се видели!
    И сега КРАДЦИТЕ: ДРЪЖТЕ КРАДЦИТЕ!
    ПА НАЛИ ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ ПАРИ НЕ ЯДАТ АМА ЗА ПАРИ СА АЛЧНИ!
    ДА ВЗЕМЕМ ПОД АРЕНДА МОНЕТНИЯ ДВОР НА БНБ ДА НАПЕЧАТИМ ОТ ВСИЧКИ ПАРИ ДЕТО ГИ ИМА НА СВЕТА И ДА ПРАТИМ ТИЯ КРАДЦИ НА ВЕНЕРА СЪС ЦЯЛАТА СИ ЧЕЛЯД И ДА СИ ЖИВУРКАТ ТАМ ОХОЛЕН ЖИВОТ И НАШИЯ ЖИВОТ ПОВЕЧЕ ДА НЕ НИ ГО БЪРКАТ ПОВЕЧЕ!
    НО МЯСТОТО Е ВЕНЕРА НЕ МАРКС ЧЕ ОТ ТАМ ПАДАТ НА ЗЕМЯТА!
  • 24 Христо Ковачев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    @20
    Ако ще си говорим за вили, аз ще се опитам да ти повярвам, че всички от ГЕРБ имат по няколко разкошни вили, но ти обясни на аодиторията тука,че господата от БкП-БСП, ДПС, НДСВ, та дори и СДС живеят под наем в крайна мизерия.
    Що се отнася до руския комплекс в Камчия, първо си допитай информацията която имаш и след това споделяй:
    Още преди 8год. има спогодба с Русия да им предоставим земя за построяване на РЕХАБИЛИТАЦИОНЕН център за деца с увреждания. Тогава нито бат ти Бойко е бил на власт , нито някой от нашите политици има някаква заслуга, че това е една от малкото постройки по морето който не нарушават законосъобразните норми.

    А магистралите на Тройната коалиция са по-дълги само по документ. А както знаят много българи по-голямата част от тяхната работа преключва с вземането на нужните комисиони.
  • 25 Христо Ковачев

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    @20
    Пропуснах да ти кажа да си свериш и часовника и да провериш за колко време си смятат БСП техните магистрали...
    Горе-долу като анаког ще ти дам:
    Първи лъч на метрото 30год.
    Втори лъч на метрото 3год.

    Коментиран от #28

  • 26 гилотина за политиците е нужна

    0 0 Отговор
    Шефа на ПГ на ГЕРБ каза вчера по телевизията,че си продал фирмата с годишен оборот от 40 000 000 евро за да е чист,за да стане депутат.
    Е кажете като не се краде,защо ще си остави печалбата от мин 10% годишно върху тоя оборот,че да вземе депутатската заплата?
  • 27 фауст

    1 0 Отговор
    абе вие червените мекерета върнете 13 милиарда от делаверата с енергото а недейте ни занимавайте с простотии
  • 28 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Христо Ковачев":

    Менте ринго забравих да спомена че магистралата на мутрите не е магистрала а първокласен път по европейските стандарти. Иди и виж че липсват аварийните ленти и съоражението се превръща в убиец на Българи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове