Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 16:04 1 048 17

БСП - София: Трябва да се гарантира социално-поносимата цена на парното

  • бсп- софия-
  • социално- поносима-
  • цена-
  • намиране-
  • парното

Групата на левицата в СОС подкрепя създаването на работна група за намиране на компенсации на увеличените разходи на "Топлофикация София"

БСП - София: Трябва да се гарантира социално-поносимата цена на парното - 1
Снимка: БСП- София

В момент, в който държавата търси начини за подпомагане на частния бизнес, е нормално да търсим подкрепа и за общинската "Топлофикация", която обслужва над 1 милион софиянци, категорични са столичните социалисти

Групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет подкрепя предложението за решение, да се сформира работна група, която да проведе преговори с цел компенсиране на увеличените разходи на „Топлофикация София” ЕАД. Целта е да се проведат разговори с компетентните държавни органи, в т.ч. министрите на енергетиката и на финансите, относно намирането на компенсаторни механизми за намаляване на финансовите загуби, включително подпомагане на дружеството от Фонд "Сигурност на Електроенергийната система".

"Оценявайки, че и сегашното ниво на цените на парното сериозно затруднява плащането им от част от столичани, заявяваме, че ще подкрепим това решение, водени от отговорността ни да бъде запазена социално-поносима цена на услугата, която "Топлофикация София" предлага и да не се допуска нейното увеличаване. Ще настояваме и за намиране на държавни механизми за енергийно подпомагане на социално слабите граждани. В момент, в който държавата търси начини за подпомагане на частния бизнес, е нормално да търсим подкрепа и за общинската "Топлофикация", която обслужва над 1 милион софиянци", категорични са общинските съветници от БСП.

"Заявяваме, че по този начин не даваме индулгенция на ръководството Столична община и на "Топлофикация София” за допуснатите многобройни грешки и безобразия в управлението, за недобре контролираните разходи и за забавеното технологично обновяване на дружеството и няма да допуснем тези проблеми да бъдат заметени под килима", допълват още столичните социалисти.

"БСП е в основата на създаването на работна група, която трябва да предложи решения за технологичното обновление на "Топлофикация София", което ако досега беше направено, дружеството можеше да има собствено производство на електроенергия, с което да компенсира повишаването на цената на газа", припомнят от групата на "БСП за България" в СОС.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    8 1 Отговор
    А дълговете кой ще плаща.Или цоциалистите дългове не плащат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 торенте

    5 1 Отговор
    и кой ще плати сметката? Пак ние, с нашите данъци. Не се мисли за ограничаване на разходите, а как да измъкнем повече пари. Явно бсп и герп в София пръцкате в едно гърне.
  • 4 Голем смех

    4 1 Отговор
    Ама как само Распутин ви го натресе.
  • 5 оня с коня

    9 1 Отговор
    Ама НЯМА "трябва" да се компенсира- ОТВАРЯТЕ партийната Каса ,и от ТАМ компенсирате.И стига с това социалистическо "Дайте да дадем"!
  • 6 Брадва

    0 0 Отговор
    Подготвил съм брадвата. Ще ходя в гората за дръвца.
  • 7 Груьо

    6 1 Отговор
    АЛО СОЦИАЛИСТИТЕ, В СОФИЯ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ.ЩОМ МОГАТ ДА ХОДЯТ ПО ТРИ ПЪТИ НА МОРЕ ,МОГАТ И ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ.АКО ЛИ НЕ В ПРОВИНЦИЯТА ДА ВИДЯТ ДАЛИ Е ПО- ЛЕСНО И ПО- ЕФТИНО.
  • 8 ПЕЕВ

    5 1 Отговор
    АКО ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТОТО,ДАЖЕ ЩЕ ГО НАМАЛЯТ.
  • 9 Ахахаа

    1 1 Отговор
    БСП се загрижили за хората. Няма такива наглеци. Народа помни на какво сте способни. Вземайте си Радев и марш.
  • 10 ФАТМАЦИ ВЪН

    1 3 Отговор
    ФАТМАШКОТО ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА Е БЕЗКРАЙНО......
  • 11 Живеещ извън софия

    5 1 Отговор
    БСП - София, взема решения за парното в София, градът-држава. Останалото население в лицето на държавата трябва да субсидира/подпомага/плаща част от сметките на Топлофикация София? Аз това разбрах, а вие?

    Коментиран от #13

  • 12 ФАТМАЦИ ВЪН

    1 2 Отговор
    ТОВА Е РЕШЕНИЕТО ЗА НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДУРЖАВАТА
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 не е българия

    3 1 Отговор
    София не е България. Много хора в провинцията не се отопляват. Ако искаш да се храниш, не можеш да се отопляваш. Токът през лятото е над 150 лв. Ако се отопляваш, ще плащаш повече от 300 лв., ама доходите тук не са като в София. Когато нещо се прави да се мисли за всички. Не може едни да плащат сметките на други.
  • 15 94858

    1 1 Отговор
    Байновци, с тоя мухел паргов пловдивския кариерист нищо няма да направите, само лузъри като сергей и вагинин ще привлечете. Вижте му мутрата, ДС на квадрат, потомствен.
  • 16 ПАРАЗИТИ БКП

    1 0 Отговор
    ВИНАГИ ЛИ ЩЕ НИ БУДАЛКАТ С ПОМОЩИ ЗА БЕДНИТЕ .............. НО ЗАЩО ИМА БЕДНИ ВСЪЩНОСТ НЕ ОТГОВАРЯТ И ИЗМИСЛЯТ КАКВИ ЛИ НЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА ТОВА ПОНЯТИЕ С КОЕТО СИ ОПРАВДАВАТ НЕЗАСЛУЖЕНИТЕ НА 100% ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ ------ ТАКА Я КАРАМЕ ОТ 1944 ГОДИНА НАСАМ С ПОБЕДАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ БКП
  • 17 КРАДЦИИИИ

    0 0 Отговор
    РАДЕВ НЕ Е ВИНОВЕН ЧЕ СТАНИШЕВ ПАРГОВ БОЙКО ГЕРБ ДПС И ПИРИНСКИ СА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ НА ТРУДА НИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове