Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 19:12 4 818 65

Асен Василев: Невъзможно е площадката на АЕЦ "Белене" да се лицензира отново

  • асен василев-
  • площадка-
  • аец белене-
  • лицензира-
  • отново

Според бившия финансов министър  няма нищо лошо да имаш офшорни фирми, стига те да са надлежно декларирани

Асен Василев: Невъзможно е площадката на АЕЦ "Белене" да се лицензира отново - 1
Снимка: БГНЕС

Площадката на АЕЦ „Белене“ трябва да бъде лицензирана отново, което е почти невъзможно след въведените нови изисквания и това, което се случи във "Фукушима". Ядрената енергетика, която ние имаме обаче трябва да бъде продължена, най-евтиният начин е да се удължи допълнително срокът на годност на реакторите на „Козлодуй“, за допълнителни мощности трябва да се мисли отново на площадката там.

Така бившият финансов министър и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев коментира въпроса с бъдещето на ядрената енергетика у нас в предаването "Лице в лице".

"За цените на енергоносителите у нас бяха предприети няколко мерки – програмата за енергийни помощи беше увеличена с 84 млн. лева, още през юни беше забързан ремонта на "Чаира", където 3 от 4 помпи не работеха и през ноември тези мощности трябва да заработят. Това е най-евтината електроенергия, която получаваме след АЕЦ. Освен това - завършването на българо-гръцката газова връзка, остава поставянето само на линейни тръби и се очаква до 31 декември трасето да бъде завършено. В противен случай от 1 януари започват да текат неустойки по 90 хил. евро на ден към фирмата-изпълнител", добави още той във връзка с предприетите мерки по време на предишното служебно правителство във връзка с повишаващите се цени на електроенергията у нас.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни и какъв е проблемът със забавените плащания на „Автомагистрали – Черно море“.

"АПИ има пари да се разплати, трябва да се намери начин тези пари да стигнат до фирмите, без това да наруши Закона за обществените поръчки. Проблемът там е, че договорите са направени по изключително порочен начин до степен, че ние да ги дадем на прокурор – има сключен договор за обществена поръчка за 20 млн. лева и направени възлагания и свършена работа за 200 млн. лева. Това е нарушение на закона за обществени поръчки, който казва, че договорът може да се анексира до 50%, но всичко оттам нататък е незаконно. Направено е незаконно възлагане, дали сме УС на АПИ на прокурор, защото това е абсолютно незаконно. Докато този договор не се изправи, няма как на тези хора да им бъде платено", обясни той.

Асен Василев коментира и казуса с досиетата "Пандора" и името на Делян Пеевски в тях.

"Той е бил в ДАНС, не защото е имал офшорни фирми, а защото не са били декларирани. Не е проблем да имаш фирми, но те трябва да бъдат надлежно декларирани. Досиетата „Пандора“ дават видимост на това кой какви фирми и какви авоари има, в което само по себе си няма нищо лошо, стига хората, които са публични личности, да са ги декларирали по надлежния ред", заяви политикът.

Леви цели с десни мерки

В основата на подхода на съпредседателя на "Продължаваме промяната" за предстоящата предизборна кампания, са леви цели, постигани с десни мерки.

"Повишавайки събираемостта на данъците и спирайки течовете, в бюджета се появиха 2 млрд. лева за 4 месеца. На годишна база те могат да се увеличат до между 6 и 8 милиарда. Това са 2 магистрали „Хемус“ на година. С тези пари можем да инвестираме спокойно в образование, да оправим болниците, да дооправим инфраструктурата и да ни останат за всички други приоритети, които едно правителство би имало", обясни Василев.
Според него по-голямото перо, на което трябва да бъде обърнато внимание в бъдеще, е спирането на кражбите.

"Така този ресурс няма да отива за "Бентли"-та и "Ролс-Ройс"-и, а за болници, училища и детски градини", каза той.

Василев уточни, че трябва да бъде спрян и терорът над малкия бизнес.

"Тогава самият бизнес започва да мисли как да работи по-добре, вместо да се занимава с попълването на безброй форми, работа с администрация и 100 проверки на ден. Ние постигнахме 10% растеж, което не се е случвало в България от 97-98 г. насам", заяви Василев.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    85 31 Отговор
    Соросоидчето долно ли ще обясни, кое възможно или не.

    Коментиран от #2

  • 2 GGG

    80 12 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Соросоидчето от Банкя дори не го наричаше площадка :)
  • 3 Васил

    104 19 Отговор
    Няма невъзможни неща АЕЦ Козлодуй отдавна се е изчерпала. АЕЦ Белене трябва ада бъде построена.
  • 4 Фатих

    43 5 Отговор
    Боко ли изсмука мазнинките на Шиши ?!
  • 5 Истината съм аз

    52 10 Отговор
    Тоя па ...какви ги плещи чист популизъм ..нито са повишили 10 процента ..нито за АЕЦ има истина ...а пък за българския съд въобще няма какво честно да се каже...били знаели ...дали и колко осъдени ...нула ....борисов и другите една и съща мафия
  • 6 Дааа

    64 6 Отговор
    Тоя ще брани Краварите, те спират и отече плана Белене, заради Марица 1 и 3. Но ако в новия план изключим кюмура, белкем клекнат та ни оставят да построим Козлодуй 7 и 8 блок. Но след като американци бяха лятото в АЕЦ Козлодуй, ми намирисва, че и там са сложили ръка..
  • 7 Бесен Язовец

    60 5 Отговор
    И зяпнали попна да ги разбира, нещата и ко се случило у Фокушима 1 цунами от Дунав ли ще удари АЕЦ Белене? Ааа АЕЦ,, Черна вода" в Румъния на Дунав на разлома Вранча няма проблем с лиценза! Соросоидните слуги 12 години спъват развитието на бг енергетиката.
  • 8 тулупов

    51 1 Отговор
    Може да стане или ще стане? Според мен е по добре да се инвестира в АЕЦ-овете. Блоковете на Козлодуй да се вкарат в работа и така можете да играете с цените на тока. По евтина цена на АЕЦ няма. Докато другите държави строят АЕЦ-ове вие ни обяснявате за скъпата, по-скъпата , най - скъпата и зелената енергия.
  • 9 КирЕ 5ков

    49 11 Отговор
    Тоа па,откога Асен с лифтираната муцуна почна да разбира и от атомна енергетика ?
  • 10 Илиев

    13 51 Отговор
    Белене си беше руски грабеж .Всички са си знаели от самото начало че АЕЦ няма да има.Трябваше им повод за крадене

    Коментиран от #61

  • 11 Наблюдател

    28 9 Отговор
    Форумните списвачи са най-големите разбирачи по атомна енергетика ! :) Даже могат да разделят атома и после да го съединят със слюнка.

    Коментиран от #26, #41

  • 12 Копипасте

    44 3 Отговор
    Нaврeмeтo при Oрeшaрcки дoйде Джон Маккейн с още двамa aмeрикaнcки сенатори, "нaпляcкaхa" гo и AEЦ-Бeлeнe и Южeн пoтoк зaминaхa в нeбитиeтo! После клекна и Бойко Борисов; и ДУПЕТАТИТЕ клекнаха! Лятоска в Козлодуй ходи посланик Херо Мустафа и пак се размътиха нещата! Ceгa нивoтo e пaднaлo ниcкo дo Асен Василев! Той пък изобщо не знае какво е това атом та се и перчи като петел на боклук!
    И МAЛКO ИCТOРИЯ:
    Aтoмни рeaктoри, пaрoгeнeрaтoри, турбини, гeнeрaтoри, трaнcфoрмaтoри... и вcичкo другo зa Бeлeнe бeшe кoмплeктнa дocтaвкa oт Чeхия нa ШКOДAEКCПOРТ! Cлeд 2000 гoдинa чeхитe бяхa гoтoви дa дoйдaт и рaбoтят c нaши cпeциaлиcти нa AEЦ-Бeлeнe, нo нe би! По времето на НДСВ и Милко Ковачев се прoдaдe чeшкoтo oбoрудвaнe нa руcнaцитe зa цeнaтa нa cкрaп и ceгa e в Русия и рaбoти! Ceгa нa Бeлeнe имaмe плaтeнo дo cтoтинкa руcкo oбoрудвaнe зa 2 eнeргoблoкa пo 1000 МВт и кaквo?! И тoвa ли щe шитнeм зa мeрcи и приличнa кoмиcиoннa зa някoй нaш чoвeк рaзбирa ce?! A възмeзднaтa пoмoщ от Миниcтeрcтвoтo нa eнeргeтикaтa нaд 600 милиoнa eврo oтпуcнaта нa НEК прeз 2016 г.зa дa ce рaзплaти c Aтoмcтрoйeкcпoрт кaк щe ce връщa зaceгa нe ce знае!
  • 13 cornholio

    7 16 Отговор
    Край, загуби русофилистиците с тва изказване :D
  • 14 Legal

    32 5 Отговор
    Да каже за фирмата си Асен Василев - Акселберт Лимитид - регистрирана в Британски Вирджински острови
  • 15 Фатих

    10 8 Отговор
    "Така този ресурс няма да отива за "Бентли"-та и "Ролс-Ройс"-и"... аз да добавя и на Тулупа жипката :)
  • 16 гост

    26 7 Отговор
    Кога Кокорко започна да разбира от ядрена енергетика?
  • 17 3.14К

    32 8 Отговор
    Кокорчо да си заминава за Хасково и да си отглежда дини, след като е против Белене.
  • 18 мдааааа

    10 2 Отговор
    Нови хора "нови идеали". Началника определя тон за песен. А дали тона е верен, това е въпроЗ на възприятие. Нищо лично, просто политиката е мръсна игра, без правила и прочие.
  • 19 Винкело

    24 2 Отговор
    Eй-и-и... За този ПАВЕЦ "Чаира" учехме като пионерчета, че бил гордостта на социалистическата енергетика. Пак той ли ще ни спасява енергосистемата, цените, оцеляването? По-класноречиво доказателство, че 30 години ни управляват некадърници - няма.

    Коментиран от #39

  • 20 Не може

    12 8 Отговор
    Не може. Тъй каза Заратустра от Козяк. Така мисли и департамента по енергетика на США. И правилно. Точка.
  • 21 sbs no КОМУНИСТ

    15 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Асен Василев: Невъзможно е площадката на АЕЦ "Белене" да се лицензира отново

    ЦЪКЛЬООО-ЦЪКЛЬО ---БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА С НЕОГРАНИЧЕНИ ВЗМОЖНОСТИ ---ОБЯВИ СИ ТАРИФАТА НА ТЪРГ И ТОГАВА ГОВОРИ
  • 22 XXL

    28 4 Отговор
    Новите подлоги на ФАЩ и Еврейския Съюз. Още ненагласени на власт си показват евроатлантическите рогца. Всичко което вреди на България може и трябва, а това което е в наш интерес - ааа, не може така!
  • 23 Хаджи Генчо

    18 3 Отговор
    Ако от U.S. embassy Sofia разрешат дали ще има проблем с площадката?
  • 24 потребител

    15 2 Отговор
    И кой трябва за лицензира площадката?
  • 25 ИЗБЕРЕТЕ СИ ГО

    19 6 Отговор
    ОПАА ГЛЕЙ СЕГА НЕВЪЗМОЖНО Е ОПАА ТОЯ ОТ КОИ Е МАЙ НЕ Е ОТ НАЩЕ ОПАА МИСЛЕТЕ МАЛКО ОПАА ПОРЕДНИЯТ МИЛЕНЧО ВЕЛЧЕВ АМИ ИЗБЕРЕТЕ СИ ГО БЕ ПРОС..ЦИ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    22 4 Отговор
    Асенчо вдява по темата енергетика, толкова колкото покойната ми баба беше инженер-космонавт! Като чето какви ги е наплющял ми идва само това наума : Господ да пази България! Преди месец пътувах по пътя Кърджали-Асеновград, а днес минах от Стара Загора до Раднево през Загоре-Коларово-Знаменосец. Ако се беше и Асенчо разходил само по трасето на прословутия газопровод от Комотини до Стара Загора изобщо нямаше да спомене края на 2021 г., а края на 2022 г. и то в оптимистичния вариант! Там чисто и просто като къпан милиционер не работи никой и нищо! А е сряда насред работната седмица?! Да не би да са КОВИД-ясали и в карантина цялата строителна фирма!?
    Ама нали имаме дипломи от Оксфорд, Харвард...... и каквото ни подадат на английски от американското посолство е святата и пречиста истина?!?!

    Коментиран от #42

  • 28 Бай Тошо

    18 1 Отговор
    Няма невъзможни неща ! Има некадърни ръководители !
  • 29 АРЕ ГЛАСУВАЙ

    24 4 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ЧУЖД РЕЗИДЕНТ Е ТОЛКОВА ТЪП ЗА ДА ВИ КАЖЕ ЧЕ Е ТАКЪВ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕГО НО АКО ГО НАПРАВИТЕ ВИЕ СТЕ ПО ТЪПИ И ОТ НЕГО
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мошеници

    33 3 Отговор
    България по Живково време беше износител на ел . енергия на всичките си съседи , включително и на Турция ! Методично и целенасочено , както промишлеността така и селското стопанство бяха унищожени от слугите на САЩ !

    Коментиран от #35

  • 32 ПРОСТО Е

    11 2 Отговор
    БОКО ТЪП СИ МАЙКА АМА ТИЯ СА ПО ТЪПИ И ОТ ТЕБЕ И ОСВЕН ТОВА ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ДА КРАДАТ /КРАДЕ СЕ ОТ НЕЩО А ПРИ ТЯХ НИЩО ОТ КВО ДА КРАДАТ ТИЯ САМО ПРОСЯТ ЗА ДА СКАПВАТ
  • 33 Мишо Бирата

    21 4 Отговор
    Петков и Василев са като болонки на Козяк !!! America first....... ,но още ни говорят на български
  • 34 2345

    16 3 Отговор
    Така ли каза Байдън-Сорос да кажеш?! Браво, много добре! Те и двамата много разбират от ЯЕ и от американско ядрено гориво!
  • 35 Чукча писател

    3 10 Отговор

    До коментар #31 от "Мошеници":

    Тия на бабите в квартала, може да ти вържат ... 2 часа има 2 часа няма ток. Ако не бяха принодителните бригади и съботници, не може да се прибере реколтата ...

    Коментиран от #43, #51

  • 36 Копейкин

    2 19 Отговор
    Слугите на московските бандити наскачаха ... :))) Ще има копейки
  • 37 ОТВРАТ

    15 3 Отговор
    АБЕ ОПУЛЕНИЯ ЩО НЕ НАПРАВИТЕ ЕДНА ФИРМА С ДОГАН ЗА ЕНЕРГЕТИКА ТОЙ ЗА ХИДРОТО А ТИ ЗА АТОМА
  • 38 177

    3 16 Отговор
    Изтрихте ми коментара, но аз ще напиша друг. Така няма да ни спрете.
    Асен Василев и компания ни връщат вярата в доброто и справедливостта. Те ясно и компетентно обясняват как могат да се случат нещата, а досегашните управляващи ни убеждаваха непрекъснато как това или онова не става и крадяха безобразно. Те са надеждата, другите са срамното минало.

    Коментиран от #40

  • 39 Анонимен

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Винкело":

    Въпросния ПАВЕЦ е комплектна японска доставка на ТОШИБА, ако не греша! Проектиран и построен да ползва излишъка на електроенергията от Козлодуй през нощта за да изпомпва вода от долното езеро в горното и да произвежда еленергия през върховите часове на деня! Там преди време се беше набъркал и Монтанския швейцарец Стефчо Гамизов! Изобщо е мътна и кървава историята на ПАВЕЦ"Чаира"!
  • 40 Анонимен

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "177":

    Ти подиграваш ли се, колега!?
  • 41 Абе кво става тук

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Кокорчо ти Радев и Мустафа ли слушаш?? Ей навлеци мръсни!! Не харесвам Боико но и вие сте номер едно боклуци!!👹👹👹👹
  • 42 Да,по същия

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    начин лъжат, че АМ Хемус не е спряна и се строи. Измамници.

    Коментиран от #48

  • 43 Научи граматиката !

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Чукча писател":

    Тогава вече пиши !
  • 44 Бесен

    11 2 Отговор
    Паун! И то проскубан! Не само може а и трябва да се прави Белене. А да твърдиш, че си спрял течовете е смешно - в момента на митниците цари пълно безаконие и контрабандата е на рекордни нива. Приходите в бюджета дойдоха от зверската инфлация, нека не разправя глупости тоя!
    Дявол го взел - как може да гласувате за такива тъпи пуяци!
  • 45 Каскет

    17 1 Отговор
    Защо бе изрд отивай си в Харвад. Ние имаме крещяща нужда от нови ЯДЕРЕНИ МОЩНОСТИ. Сляп ли си ?
  • 46 Сатъра на Хана

    6 1 Отговор
    БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ...
    ...... ...... ЗАЩО ТРЯБВА 50 ГОДИНИ ДА СЕ ЛУТАМЕ КАТО ЕВРЕИТЕ В ПУСТИНЯТА .... ВОДЕНИ ОТ ЛЪЖЕПРОРОЦИ ......... .....
    ...... ЗА ДА СТИГНЕМ ДО ИДЕЯТА ЗА ИЗБИВАНЕТО НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ И СОЦИАЛИЗМА ?????
  • 47 Сатъра на Хана

    9 1 Отговор
    ВСЕКИ ПОЛИТИК В ТАЯ ТЪПА АМЕРИКАНСКА ТЕРИТОРИЯ , ИСКА ДА СЕ ОТЪРКА КАТО КОТАРАК В КРАЧОЛИТЕ НА ХЕРО МУСАКА

    Коментиран от #62

  • 48 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Да,по същия":

    Като мина и по тая магистрала ще пиша какво съм видял! Щото тя тая стана като изказването на покойния професор Вучков : Гледам и не вярвам на ушите си, слушам и не вярвам на очите си!
  • 49 Соросоиди

    10 1 Отговор
    "завършването на българо-гръцката газова връзка" - този е на пълно подчинение на Козяк - по тази връзка маже да тече единствено американски втечнен газ.

    АЕЦ Белене нямало да се строи въпреки купените реактори и завършената на 70% площадка - щели да строят нови мощности на Козлодуй - разбирай американски реактор за 7 милиарда долара срещу вече купени два руски по 310 милиона евро.

    За ПАВЕЦ чаира казва "Това е най-евтината електроенергия, която получаваме след АЕЦ" - което говори че нищо не разбира от енергетика - ПАВЕЦ е просто един голям акумулатор и не получаваме енергия от него.

    Не знам кой ще гласува за поредните соросоиди искащи да затрият тотално България - все пак Кирчо е от ДБ.
  • 50 В.В.П.

    9 1 Отговор
    За пет месеца тез кравари в миниатюра,, отхвърлиха атомната енергия,защото някой в този долен свят ,иска България,да е пропаднала и провалена ,без Бели хора ,, ,само пълнеж,тъмен...Вървят по пътя на СДС,Гер,ДПС,,,Нищо различно ...Ще мрънкат за демокрация, Бузлуджа, Альоша,,Държави ,без енергия ,има много ...Всички са ,бавно развиващи .Пуерто Рико,,пример ,Щат на САЩ,нямат право да гласуват....Там ,се напива ,и разпуска ,Господаря .
  • 51 В.В.П.

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Чукча писател":

    Рушляшка чукча,,,,първо се обучавай на сухо..Без да те чете , никой!!.
  • 52 В Унгария

    11 1 Отговор
    може в България не може , я да бягаш силно Асенчо!Започвайте Белене ,че ще има "Харвард вън"!
  • 53 73748

    9 1 Отговор
    Ааа тука си полазахте истинските физиономии - кой ви упълномощи да взимате такива решения, особено след като е крещящо ясно че без аец белене България загива!!!
  • 54 Асен Василев

    4 2 Отговор
    с офшорка на Британските Вирджински острови, съобщава „Труд“.

    Действаща офшорна компания, регистрирана на Британските Вирджински острови, е 100% собственост на бившия финансов министър и настоящ лидер на новосформираната коалиция, подкрепяща президента Румен Радев – “Продължаваме промяната”. Офшорката Акселберт Лимитед (Akselbert Ltd) e регистрирана с номер 1873705 и адрес Роуд Таун, Тортола, п. к. 4649, Кларънс Томас Билдинг.

    Всичко това е видно от документите, с които разполага „Труд“, за актуално състояние на фирмата, подписани от местния нотариус Самюел Нелсън. Дружеството към момента е в добро състояние и е действащо, като е учредено на 12 май 2015 г.

    Коментиран от #55

  • 55 Асен Василев

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Асен Василев":

    притежава целия капитал от 50 000 акции. ДАНС, НАП и КПКОНПИ вече започнаха проверки на политици, собственици на офшорни компании, но се оказва че директорът на НАП, за който е ясно, че е получил ревизионния си доклад за дължими над 1.2 млн. лв. за фирмата Гранекс Трейдър преди да я продаде, сега ще трябва да проверява бившия си началник, който дълго прикриваше действията му.

    Офшорката Акселберт Лимитед от своя страна притежава в България няколко дружества, които към момента в българския регистър стоят вписани с краен собственик Асен Василев. Това са “СТВ България” ЕООД и “СТВ Холдингс” ЕООД.

    Коментиран от #56

  • 56 Преди

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Асен Василев":

    назначаването си за служебен министър на финансите, новият лидер в инженеринговия партиен проект, подкрепящ президента Радев, е бил и в ръководните органи на още едно дружество зад граница, което като наименование съвпада с българския му аналог. Това е регистрираната в Англия CTW CONSULTING LIMITED. Може би не случайно и в Уорикшир, Англия има още една компания със сходно наименование, която се управлява от лица с азиатски имена, а именно CTW ASIA CONSULTING LIMITED.

    Дали това странно съвпадение на имена на компании, в две от които има отношение Асен Василев, нямат общо с измамата с откраднатите кодове, за която публично разказаха датски инвеститори?, пита „Труд“.

    Коментиран от #57, #58

  • 57 Мортен Лунд

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Преди":

    преди време каза: “Той е измамник, но е много умен. Инвестирахме 15-20 млн. евро., за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство. Софтуерът беше на компанията, а той просто го взе и го продаде сам”.

    В момента се вижда че CTW CONSULTING се занимава с билети и пътувания, а българската фирма със същото наименование е реализирала 1.6 млн. лв. приходи през 2020 г.

    Въпреки това от търговския регистър се вижда че фирмата, която е била собственост на Асен Василев през 2020 г. е отчела само 5 хил. лв. печалба и ще плати само 500 лв. данък при милионни приходи. Но преминавайки през фирмата в Англия и връщайки се към регистрираната на Британски Вирджински острови офшорка Акселберт Лимитед отново се вижда, че нейните активи в България остават със скрита дейност.
  • 58 Така се оказва,

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Преди":

    че ДАНС трябва да отговорят и да проверят действията на действащия политик и бивш служебен министър на Радев за офшорката му, както и за приходите във фирми в България и Англия с едни и същи имена и за връзката на дейността им с измамата, свързана с датския инвеститор.

    НАП ще трябва да провери дейността и неплащането на данъци от “СТВ Консълтинг” ЕООД, както и взаимоотношенията на останалите две фирми с офшорката, а също данъчния ефект по прехвърляне на собствеността на Марио Сотиров. КПКОНПИ ще трябва да провери дали след назначаването на Асен Василев на 12 май от страна на президента същият не е бил все още директор на офшорката Akselbert Ltd и на английската CTW CONSULTING LIMITED.

    Коментиран от #59

  • 59 Разбира се

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Така се оказва,":

    отговори ще се очакват и по вече направените журналистически разследвания за собствеността и дейността му в “Офроуд Продакшънс” ЕООД и “Пробитас” ЕООД. Оставаме с надежда, че не са подписвани и други документи с невярно съдържание, както вече стана ясно за декларациите, свързани с гражданството на Кирил Петков, пише още „Труд“.

    Така единият на Радев – мами с двойното си гражданство, другият – чрез офшорки укрива данъци.

    Халал да са му на Радев остапбендеровците.
  • 60 Работник

    5 0 Отговор
    "Според бившия финансов министър няма нищо лошо да имаш офшорни фирми"

    Е за този който има офшорна фирма няма лошо - няма да плаща данъци а простете българи които ще гласуват за него да плащат - даже ще им измислят и още данъци.

    Офшорните фирми трябва да се забранят защото те ощетяват държавата - това е начин богатите да не плащат данъци.
  • 61 Стига с

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Илиев":

    опитите за всяка неудача на българската политика да бъде обвинявана Русия. Ами то и Южен поток беше руски проект - но грабежът го направиха американците. А кой скача срещу Бургас - Александруполис? А какво стана с диверсификацията на газовите доставки, която съществуваше само в плещенията на Борисов ? Не Русия, а алчността и слагачеството към отвъдокеанските интереси са в сновата на тоталния срив и задлъжнялост на България през последните петнайсетина години.
  • 62 Казуар

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Сатъра на Хана":

    По време на живковизма във всяко министерство имаше кабинет на вратата на който пишеше - съветски специалист. Специалист от КГБ.
  • 63 гост

    5 0 Отговор
    Боже колко глупости е наприказвл този за Беленеи Чаира. Не знам кой идиот го съветва този.
  • 64 гошо

    1 0 Отговор
    Напълно откровен сламен човек.
  • 65 Стоян

    0 0 Отговор
    Леле мале. Тоя хал хабер си няма от енергетика. Проекта за Белене е разгледан от АЯР, какъв лиценз....Чаира работи с една машина от три месеца и 2022 я има 2 машини, я не....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол