Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 11:27 2 992 40

Камен Добрев: Борисовщината продължава да се шири в СОС

  • камен добрев-
  • борисовщина-
  • продължава-
  • шири-
  • сос

БОЕЦ организира протест срещу назначаването на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат

Камен Добрев: Борисовщината продължава да се шири в СОС - 1
Снимка: БГНЕС

Гражданското сдружение БОЕЦ организира пред Столичната община протест срещу назначаването на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат. Протестът е насрочен за 12.30 часа и е под надслов „Вън каскетите от общината“. Според адвокат Камен Добрев от сдружението целта е да се покаже граждански отпор.

„Стига партийни протекции, стига безпринципни назначения и борисовщина в местния общински съвет. Искаме прозрачност и професионално усърдие, искаме хора с биография“, каза Добрев пред БНР. Припомняме, че Иванов беше уволнен от първия служебен кабинет заради побоите на полицаи срещу протестиращи.

„Той бе дисциплинарно уволнен заради уронване на престижа на МВР и несправянето му с протестите. Дисциплинарното му уволнение е ясен сигнал, че този човек няма моралните и етични качества да бъде назначен на този пост – шеф на Столичния инспекторат“, изтъкна Добрев в предаването „Преди всички“. Иванов е ярко партийно назначение, подчерта той.

„След като от началник дирекция „Гранична полиция“ в Драгоман той стана директно шеф на СДВР и оттам – главен секретар, само на 40 години. По същия начин сега е назначен и на поста шеф на Столичния инспекторат без публичност, без дебат, без каквато и да е прозрачност.“

Според Добрев с кадруването си по време на престоя в МВР Ивайло Иванов изцяло е обезличил МВР, а политизирането в институцията е станало още по-значимо. „Изцяло подчини МВР на кръга зад Борисов-Пеевски-Гешев и Цацаров.“

„Постът е достатъчно значим, назначението е ключово и символно за борисовщината, която продължава да се шири в СОС“, коментира Добрев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хатакая

    22 1 Отговор
    Началник към подчинен:
    - Мен такава работа не ме удовлетворява!
    Подчиненият:
    - Ми напускай, като не ти харесва!
  • 2 ТаУмВзе

    39 3 Отговор
    Докато мутропитека, каскета и шиши не са в панделата, Нищо няма да се промени!
  • 3 пожелание

    34 2 Отговор
    Герб трябва да се измете от всяко гише !!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пучо Капучо

    17 2 Отговор
    Това не е вярно. Питайте Данчето, ако не вервате. А па, ако сте ептен томаневерница, тогаз пък питайте шефа на столичното инспекторат...и ше се уверите, че сичко е точно у СОС-а...
  • 6 Българка

    29 1 Отговор
    Шефът на биячите мутри не само, че не е изправен пред съд, но го инсталират за шеф на столичен инспекторат, където може да прикрива далаверите на мутрите

    Коментиран от #34

  • 7 1122

    1 9 Отговор
    Стани да седна. Бкпбспсдсндсв. Бкп 80 биха ви слобили отрова бе хора, нагли, крадливи са. Много крайни бкп комунисти. Бяха с бб и сега обратно в тяхната си партия любима бкп. Идваха и защитаваха герб депутат, били от репресиран род, спорихме, че х е от беден комунистически род, а днес се отказаха и кво ни казват, идват комунистите, по хубаво. Едни и същи се въртитехихи. С думи не става, трябва да чуеш, и преди кога бяха на власт герб, вие сте комунисти, сега вие сте гербаджии за бб. Кой болен мозък. Много ясно невинните хора, все грешни аааа. Много няма да отидат до машинките. Гласувайте си вие от ляво и дясно мили комунисти. Отвън огладнелите вълци ще ви довършат. Лично мнение.
  • 8 сайко килър

    19 1 Отговор
    Борисовщината се прелива в БОЙКОВЩИНА и обратното. Залети сме от масово опростачнане в стил бай Ганьо от Банкя. Сянката на простака дебне отвсякъде.
  • 9 Пучо Капучо

    14 1 Отговор
    Данче, тъс коза твойта ли е, мъ? А онуй шефче, дет мяза на дебил, и то ли твою, мъ?
  • 10 Софиянец

    13 1 Отговор
    Оставка Самоковско добиче
  • 11 Потресаващо

    13 1 Отговор
    Йорданка Фандъкова, позор❗ Вчера общинските съветници на Демократична България в Столичния общински съвет потвърдиха, че бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов е назначен за шеф на Столичния инспекторат. Това е същият Ивайло Иванов, който беше уволнен от системата на вътрешните работи заради насилието над протестиращи през 2020 г. Позор!

    ❓Защо Борисов продължава еднолично да назначава и уволнява в Столична Община? Само преди няколко седмици той отстрани председателя на общинския съвет. 16 години след като стана кмет на София, Борисов продължава да държи столицата на България за заложник, пред сведената глава на Фандъкова. Това трябва да спре. И ще спре

    Коментиран от #12

  • 12 Стойко

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "Потресаващо":

    Това е безгранична наглост , подигравка и гавра в очите на гражданите! Уволнения дисциплинарно от МВР за дадената заповед за насилие над протестиращи Български младежи и момичета , Ивайло Иванов е назначен от Фандъкова за началник на Столичния Инспекторат! Като гл.секретар на МВР с основна заплата 3800 лв.а на новата длъжност 5300 лв. ясно кой е дал заповедта на Фандъкова да го назначи ! Това е главатаря на тежката организирана престъпност в България! Известния като Буда от картончето му на доносник на зловещата Държавна Сигурност и в мутренските среди просто като тиквата! Това е неимоверна гавра и иска да ни покаже че сме никой за него и ще прави каквото си поиска! Във всяка друга нормална държава, подобен yрoд би висял на уличен стълб като Наджибула в Афганистан!

    Коментиран от #16, #36

  • 13 Митов

    12 1 Отговор
    Страх цари сред политици и магистрати, които са в списъка с офшорки и тайни банкови сметки в чужбина. Някои от тях се струхават да не бъдат дискредитирани, заплашвани и изнудвани с информацията, която все още се пази в тайна. Това съобщиха близки до предишната власт.
    Особена силна била паниката сред прокурори, които притежават скъпарски къщи и цели имения в съседна Гърция, Италия, Франция, Испания и някои средиземноморски курорти. Говори се упорито, че служебното правителство е поискало от властите в Атина списък на притежатели на недвижимости от гръцкия имотен регистър. Параноята се засилвала от слухове, че има наети експерти, които имат достъп до въпросните масиви, които да осигурят деликатната информация.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    до кога БОЙКО мутрата ще тормози НАРОДА

    Коментиран от #15

  • 15 ГЕРБ-ЖЕНИ

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    АНАСТАС - ОБЕДИНИТЕЛЯ !!! ДА ЗА СТАНЕМ ВСИЧКИ ЗАД НЕГО ! ЕДИНСТВЕН ТОЙ ЩЕ ОБЕДИНИ ПЪЛНИ ШКАФЧЕТА С ПАЧКИ ЕВРО И КЮЛЧЕТА ЗЛАТО С ОБИКНОВЕНИЯ ТРУДОВ НАРОД !!? АНАСТАС ОБЕДИНИТЕЛЯ!!! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО!!!

    Коментиран от #18, #19, #31

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Стойко":

    ПРИЯТЕЛЮ да знаеш копират ти никът и обиждат те

    Коментиран от #17

  • 17 Cтoйко

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Е как няма да знам. Копира го ГЕРБ ТРOОЛА с едрия шрифт. Като го копира и пише от моя ник малки букви и подкрепя Борисов и Герб от моя ник. Същия който те гаври с други никове, но читателите знаят кой е истинския

    Коментиран от #22

  • 18 Гербер работач

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ-ЖЕНИ":

    Аз се радвам че ще бъда обединен от професор Герджиков! С празен хладилник и джобове , с непосилни за мен сметки за ток и храна, но обединен с пачки от 500-еврови банкноти и кюлчета чисто злато. Танцувам казачок от радост и щастие!!!
  • 19 ПАЦАРЕЛ ВРАБЕЦ

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ-ЖЕНИ":

    не може ГЕРДЖИКОВ МОМАТА да е обединител и не копирайте ИСТИНСКИЯ ник ГРАД КОЗЛОДУЙ

    Коментиран от #21

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    ИВАЙЛО ИВАНОВ полицай хулиганин бияч биещ протестиращи ХОРА
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Джигерков

    3 1 Отговор
    Бойко изгони един Герджиков от СОС и веднага си намери друг Герджиков за Дондуков.
  • 24 Стойко

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така е. Същия е който пише и за някакви 26 поредни победи на Борисов. Копира и моя Ник. Безработен герберски трoл е

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Смех !

    4 2 Отговор
    Чудя се,как Тиквоча не го е предложил тоя престъпник за кандидат президент ?
  • 29 Стойко

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да да, същия е и като ПЕНЦИОНЕР се подвизава
  • 30 Пешо

    1 5 Отговор
    Тия "бойци" защо не ги подхваща Гешев. Докога ще търпим една шепа нагли озлобени типове да определят кой и къде трябва да работи.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Съд

    3 1 Отговор
    За мутри и биячи
  • 34 Български казан (неохраняем)

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Госпожо Българка Нели Куцкова навремето преди повече от 20г когато осъди Цветелин Кънчев депутат от коалициите на БСП и председател на Евророма каза ,Но що се говори в село го нема в дело,Адвоката хубав протест прави но по скоро е пушилка.Иванов не е уволнен дисциплинарно и никой не го съди стига се занимаваха с глупости.Йорданка си го харесва да си го гледа После на изборите да не се чудят що така стана.Като цяло вече избирателите да знаят основен отличителен белег на проблемите.Човек с обръсната глава без значение от партията и длъжността
  • 35 корупциофоб

    1 1 Отговор
    имах един колега идиот,който самодоволно и олигофренски казваше.че борисов ще ууправлява до 2030г,разчитайки на корупционното подаяние в пари,които му подхвърляха.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БЕЦО ; БОЦЕ ; ЦЕБО; ЦОБЕ + --- НА ВЕЛИК ПРОСТЕН ТЕСТ !!! ЛОЗУНГА Е : " ЖИВИ СМЕ - ИМА НИ -НЕ СМЕ УМ РЕЛИ " !!!!!!!!!!!!
  • 38 Веса

    0 0 Отговор
    Дисциплинарно уволнен,аназначен за шеф на Столичния инспекторат,това преди години,никога нямаше да се случи,става само за общ работник,неприятен мазник.
  • 39 1234

    0 0 Отговор
    Досега този трябваше да бъде зад решетките.
  • 40 1234

    0 0 Отговор
    Досега този трябваше да бъде зад решетките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове