Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 08:39 7 646 54

Млада надежда на ДБ отиде при "Продължаваме промяната"

  • искрен арабаджиев-
  • дб-
  • продължаваме промяната

Бившият заместник-кмет на район „Студентски“ в Столична Община от Демократична България ще се яви на изборите от партията на дуото Петков- Василев

Млада надежда на ДБ отиде при "Продължаваме промяната" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Бившият заместник-кмет на район „Студентски“ в Столична Община от Демократична България ще се яви на изборите от партията на дуото Петков- Василев. Така младата надежда на ДБ Искрен Арабаджиев отиде в "Продължаваме промяната".

Ето какво написа той:

Днес подадох листата на "Продължаваме промяната" за област Ловеч в районната избирателна комисия. Благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, че ми гласуваха доверие да водя листата в родния си град.

Пиша следващите редове, защото дължа няколко думи защо напуснах поста на заместник-кмет на столичния район „Студентски“ и защо се реших да се включа в листата на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори.

Ето я и кратката хронология на събитията. Хората, които ме познават, знаят, че винаги съм заявявал гражданската си позиция открито. Чрез активно включване в протести, които защитават различни каузи, съм се опитвал да променя системата отвън, но след всяко участие осъзнавах, че паралелно с това, е необходима промяна и отвътре. Затова преди две години приех поканата да се присъединя към ръководството на район „Студентски“.

Още в първия си работен ден като заместник-кмет си бях поставил за цел да подобря комуникацията между граждани и администрация. Лягах и ставах с мисълта за сигналите и проблемите на гражданите и търсех адекватните решения спрямо правомощията на институцията. Комуникирах с тях и давах всичко от себе си да върна доверието им към общинската администрация. И вярвам, че до голяма степен успях. Липсата на възможност да отговориш на очакванията на всички граждани обаче има демотивиращ ефект. Това бе и причината да се замисля дали мога да извървя още едно стъпало и да работя на национално ниво за провеждане на реформи, които да дадат повече правомощия и ресурси на общините да работят ефективно за разрешаване на проблемите, с които се срещаме всеки ден.

Но защо точно сега и защо точно в „Продължаваме промяната“ с Кирил Петков и Асен Василев?

Познанството ми и с двамата датира от 2013 г. Тогава като студент се включих в „Харвардските курсове“, които те водят напълно безплатно и за които отделят немалък ресурс от време и енергия. В основата си курсовете представляват дискусии с казуси и примери от реалния свят за това какво е необходимо една бедна държава да стане богата. Признавам, че подходът на целия екип успя да разпали въображението ми, което впоследствие ми помогна да бъда граждански активен.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    40 28 Отговор
    ква промяна продължавате бе-досега кво направихте? и 240 депутата да вземат тия , никой няма да бъде разследван и окаушен

    Коментиран от #41

  • 2 тралала

    36 29 Отговор
    Млад надеждник на ДъБъ отиде при "Продължаваме подмяната".

    Коментиран от #37

  • 3 вижда се

    48 15 Отговор
    Интереса клати феса !!!
  • 4 Шопо

    37 16 Отговор
    Още един еъртипотурко...
  • 5 Някой

    13 44 Отговор
    Важното е накрая двете партии да се обединят и да управляват държавата, да започнат най-накрая прехода от НРБ към нормална България. От изключително значение е да се започне с културата и символизма, за да се освободи пътя към промяната. Трябва да се започне с преместване на комунистическите паметници (независимо дали са "български" или съветски). Подчертавам: да се преместят, не да се бутат.

    Коментиран от #20

  • 6 Българка

    26 26 Отговор
    Хората с не много мъжко държание и излъчване , масово напускат ДБ и отиват в ПП. Защо ли? :))))))

    Коментиран от #7, #13, #39

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Псевдоним

    17 13 Отговор
    Тренера им е слаб на тия, каквито и "млади надежди" да привлекат.
  • 9 попара

    33 6 Отговор
    То и Баце требеше да отиде при протестиращите пътяджии,ама -на! Не отиде. Само обяснява колко глупави и нахални са управляващите.

    Коментиран от #47, #48

  • 10 Ханко от Осеня

    24 9 Отговор
    Само да не рИвеш като Нешка че са те употребили и захвърлили
  • 11 Активист на БКП

    23 10 Отговор
    А Токвоча от Банкя 🎃 ще улази ли в панделата?
  • 12 БраТ ПиТ

    25 17 Отговор
    Като ги гледам тия двамата на снимката по-горе какви са "лисунгери" и как ще изпързалят всички, които им повярват..... не е истина направо.... 😂😂😂
  • 13 Даааа

    12 13 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Щото са от един и същи "бряг".... 😀😂
  • 14 ревизор

    18 14 Отговор
    Тази ПП-ка ми напомня за ТКП-ка. С тия двамата ,ако вземат изборите,ще студуваме и гладуваме по канадски-в канадските ледници.
  • 15 сладури

    14 12 Отговор
    Комунистите много ви влече хомосексуализма, обаче. Все него коментирате :)
  • 16 Тошко Йорданов

    16 11 Отговор
    Айде на бас, че на изборите ще ги бием соросите?
  • 17 смок

    8 4 Отговор
    Нешка направи грешка,иначе си е много точна булка.
  • 18 Бамбука

    9 14 Отговор
    Ясно е ,че тези прелетни птици не отиват в ПП заради политически идеи. Просто си подсигуряват присъствие на софрата. При нас от ДПС, подобни неща стават, но ние с тези ренегати не си сътрудничим. Тези излизат от една партия и отиват в друга с идеята да работят заедно. Тогава защо е тази гимнастика? Какви са тези хора които ще гласуват за тия пребоедисаните? Дано общия брой гласове на ДБ и ПП да е под 10%.

    Коментиран от #40

  • 19 1111

    10 13 Отговор
    бойко върне ли се идва локдаун затворени работи и задължителна ваксина

    Коментиран от #26

  • 20 Жоро

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Подкрепям те, но в този сайт е пълно с комунистически лумпени, дълбоко вярващи в пропагандата на ПАРТИЯТА МАЙКА.. Ама то и техния край иде.
  • 21 ХА ХА ХА

    13 2 Отговор
    АБЕ АРАБАДЖИЕВ , КАК ТЪЙ НЕ СИ СЕ РАЗБОЛЯЛ ОТ ТОЛКОВА МИСЛЕНЕ ЗА ХОРАТА .....??? А СЕГА АЗ ДА ТИ КАЖА ЗАЩО ОТИДЕ ПРИ ТИЯ НОВИТЕ , ИСКАШ ЛИ ???? ОТИДЕ ТАМ ЗАЩОТО ДАЛАВЕРАТА Т.Е. ЗАПЛАТАТА Е ПЕТ ПЪТИ ПО ГОЛЯМА И ВСИЧКО ЩЕ ПОЛУЧАВЯШ ЗА БЕЗ ПАРИ !!! ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ ПОВЕЧЕ , ЧЕ МИ ОМРЪЗНАХА ТАКИВА КАТО ТЕБ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИСЕТ ГОДИНИ !!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пич

    14 4 Отговор
    Мишоците , които зарязват партия , за която са ни ни обяснявали , че е в " сърцето и душата " им , и се прехвърлят като маймуни на клон с повече банани , каква промяна може да са... !!!??? Освен на личните си интереси...
  • 24 99999

    12 2 Отговор
    Мутренска държава с мутренски политици и мутренски лузачи под тях. Сега що народ ще се юрне към паничките на ПП, хах
  • 25 ТАЯ пеперуда, ще смени и тия !

    8 3 Отговор
    Само и само да влезе в парламента , не за на оправя !!!!!
  • 26 Българка

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "1111":

    Кой ще ти повярва на тая глупост, ти сам не си вярваш.
  • 27 Пучо Капучо

    12 1 Отговор
    То и една по-стара надежда - Ицо Хазарта - префръкна от ДБ към Кирчо Канадеца. Ице, кога ше се възпееш с някое по-одухотворено рапченце бе, врътниг.ъз.ец? Или връткалник е по-добре? Не става, щот идва от калник. Помагам ти бе, помагам ти да се обрисуваш по-добре у рапчето, че нали сега си зает с партийни префръквания...от цвят на цвят. Смешник.

    Коментиран от #38

  • 28 Престъпници

    8 4 Отговор
    ПП няма да строят ДЪРЖАВНИ Белене и Козлодуй.
    Закриват държавната ТЕЦ2.
    Платили сме 3 милиарда лева за 2 реактора, лиценз площадка, частично оборудване.
    Плащаме скъпи емисии на концесионирани ТЕЦ 1 и 3.
    Правят България енергийно зависима от частни скъпи енергоизточници.
    Престъпници, слугинаж на САЩ.
    Гледай Паси и Плевенлиев получаваш Петков Василев.
  • 29 SH BG

    7 3 Отговор
    Сега "почтените" харварди ще се съберат и ще се самоосветят... - и никога повече глас от българите няма да получат...!!!

    Дааа...!!!
  • 30 южен север

    6 2 Отговор
    Поредният ХАМЕЛЕОН ли е този ?
  • 31 Алфа Вълкът

    5 3 Отговор
    Герб, ДПС, ДБ новата тройна коалиция!

    Коментиран от #32

  • 32 веселба

    4 9 Отговор

    До коментар #31 от "Алфа Вълкът":

    Обаче добре или зле, стабилните партии са: ГЕРБ, БСП, ДПС. Другите са еднодневни и за дълготрайна коалиция не ги търси. Вари го, печи го ГЕРБ с патерици изглежда най-смислено. Те с БСП и ДПС не могат да работят обаче.
  • 33 Българка

    4 1 Отговор
    Искам само да подчертая, че преливането на хора и гласове от ДБ в ПП не е в интерес на реформите , които очакваме, защото аритметически общия брой депутати от ПП, ДБ и ИБГНИ е важен. Трите партии ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В СЛЕДВАЩО НС. В момента с това преливане на гласове се унищожават ДБ и ИБГНИ, което пък води до общо нисък резултат за партиите, които декларират следизборна коалиция.

    Коментиран от #35

  • 34 пиленце

    0 0 Отговор
    Алооу,мацеее,Истанбул се пише,ма кукло!
  • 35 32134

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    И защо да гласувам за ,,Продължаваме ПОДмяната"? Да пълня офшорките на Кокорчо? Соросовите НПО-та да смучат повече държавни субсидии? Да учат децата на джендърлък? Да стават национални предатели? Жените да стават озлобени бабички феминистки с дузина котки?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 2020

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "тралала":

    нали Киро Харварда или Ментата каза, че няма да взима хамелиони и че при него ще играят хора, които не са били в други партии! Абе канадец ли си крадец ли си, най ми приличаш на селска пръчка!
  • 38 12345

    8 6 Отговор

    До коментар #27 от "Пучо Капучо":

    Вместо Ицо Хазарта - да се кръсти на Ицо Нагаждача. Пее за ГЕРБ, плюе по тях, после с джендъртиге от ДБ, сега с ментите от ПП..... "искам да ви видя продажните ръчички!"
  • 39 Буха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Културиста бил много надарен, разнесла се е мълвата, а и Кокорчо нали каза че имал много топки, при това големи.
  • 40 Много ясно

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бамбука":

    Вие в ДПС приемате само рицари-идеалисти като Данчо Ментата, Христо Бисеров и Делян Пеевски. Примерно.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Георги v.

    7 3 Отговор
    "Млада надежда" ! Поредния кариерист и помияр. Писна ми от "юпита" и "млади надежди". Трябват умни и кадърни хора, но за съжаление те не са удобни и харесвани. Българина и медиите харесват мошеници,лъжци, популисти, нахалници и най-вече простаци, които за нищо не стават. Примери много.
  • 43 Делиорман

    6 2 Отговор
    Много хора ще избягат от бутиковата партийка на Ичо и буля Цона. Ще останат един файтон хора и накрая ще стигнат дъното като "царската" партия. Ония си ползват още спечеленото от преди 16 години ! А тия още не са управлявали, няма и да управляват.

    Коментиран от #44

  • 44 Зрител

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Делиорман":

    Аха, той и бай Буцан така си мислеше, но сега вместо да изчезне ДБ, ще изчезне Герб.
  • 45 Кочан

    2 1 Отговор
    Интересно защо медиите не споменават за произхода на тези юнаци. Когато бащата на Радев блъсна инвалида, той се обади на общинския представител на БСП. От което следва че е имал телефона му и са във връзка. Ако това се знаеше преди изборите, вероятно много хора щяха да преосмислят избора си. По същия начин остава тайна този "Харвърдски" възпитаник, ходилли е някога до Харвардилиез авършил ПУЦ на Харвард. Там след завършване на безплатен курс срещу 199 долара може да се вземе и сертификат. Похвално! Аз също чета такива курсове, но това не е диплом за завършено образование. Все едно да отида до книжарницата на СУ и да си купя учебник и после да твърдя чесъм завършил СУ. Всъщност съм купувал и съм ги чел, но смятам това за "обща култура".
  • 46 Ender

    5 0 Отговор
    Много е просто ПП=ДБ!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ха ха ха

    2 0 Отговор
    почтенните опразниха ДБ
  • 50 Фламинго

    1 0 Отговор
    ДБ започнаха да се разпадат. Ще остане ли нещо от тях до изборите аххахах
  • 51 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    АМЕРИКЪН МАНГИЗЕН - И "Пръдня Парлментарна- ПП " !!!!!!!!!!!!
  • 52 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КАНАДИЪН - ОФШОРИКУС И ПАРИЧКИТЕ НА ЦРУ !!!!!!!!!!!!
  • 53 Бай Гошо

    0 2 Отговор
    Е, момчето е почтено, затова го взимат. Няма нищо по-почтено от това да зарежеш Христо Иванов. След време ще е още по-почтено да зарежеш и харвардските двама братя.
  • 54 Калин

    1 0 Отговор
    Никой няма да остане при ДБ, защото дори и техните членове виждат, че там властва лакомията и едноличното управление.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове