Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 10:37 1 299 32

Синдикатите: Не може да затварят въглищните централи преди да има алтернативни мощности

  • синдикати-
  • въглищни централи-
  • кнсб-
  • подкрепа

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов подчерта, че един от основните проблеми е и начинът, по който се регулира цената на въглеродните емисии

Синдикатите: Не може да затварят въглищните централи преди да има алтернативни мощности - 1
Снимка: БНТ

Лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" призоваха за конкретен план за развитието на българската енергетика, който да бъде приет преди да се пристъпи към затварянето на въглищните централи, съобщава БНТ.

Президентите на двата синдиката у нас са единодушни, че въглищните мини могат да затворят едва когато у нас бъдат изградени алтернативни енергийни мощности, чието производство да може да замести изцяло въглищните ТЕЦ-ове.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов подчерта, че един от основните проблеми е и начинът, по който се регулира цената на въглеродните емисии. Президентът на КНСБ Пламен Димитров призова в Плана за устойчивост и въстановяване да се потърсят начини за справяне с проблема със скъпите въглеродни емисии, а също и да се предвидят конкретни стъпки за развитието на региона до и след затварянето на мините.

Пламен Димитров коментира още, че КНСБ обмисля дали да се включи в протеста на бизнеса срещу поскъпването на тока у нас. Според него е изпусната възможността в актуализацията на бюджета да се вземат мерки за компенсиране на поскъпването.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тренчева

    36 4 Отговор
    Тия двамата да бъдат изчегъртани, веднага!!!
  • 3 Може маже

    24 1 Отговор
    Как да не може, я питайте соросоидите и мадам-yes, дали не може.
    Според тях дори можем и да вегетираме...
  • 4 синдик

    31 3 Отговор
    това не са синдикати,а паразитни структури,които трябва редовно да се пръскат с мухозол!
  • 5 Излишни

    29 3 Отговор
    хрантутници !

    Коментиран от #14

  • 6 Пучо Капучо

    27 3 Отговор
    Брей, тия се появиха, бе! Тихо, тихо...слушкайте си там властеимащите, както досега, па ний шсе оправяме някак си...и без вас.
  • 7 Covid

    18 4 Отговор
    Мафия .Кой падаряваше кюлчета злато на Борисов ?
  • 8 Българка

    26 4 Отговор
    Поредните номенклатурчици от ГЕРБ "обмислят" дали да се включат в протестите. Преди обаче да го решат, по-добре да обмислят организиран превоз за протест пред дома на Борисов в Банкя, пред сараите на Доган, Ковачки и централите на ГЕРБ-ДПС. Редно е да се протестира под прозорците на виновниците. Другото е участие в организиран от мафията хаос и метеж
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 отвратен

    18 2 Отговор
    Ние синдикати никога сме нямали ,а банда гъзол-изци на всяка власт ,борейки се за филия хляб !
  • 11 Гонзо

    20 4 Отговор
    Не знам тези двамата какво се пенят.До сега какво са направили.Защо не скачаха когато шефа боко се съгласяваше за зелените сделки и не казваха ,че няма още алтернатива .Но сега преди изборите всички калинки налазиха София.
  • 12 Аз човекът

    22 1 Отговор
    Сега съм на 60 год , за 30 и години работа не помня т.н синдикати да са защитили и направили нещо за някоя гилдия, чиновници хрантутници!!!!
  • 13 Радева Диктатурата

    6 16 Отговор
    Е Тези Синдикати са от 20 год много преди Борисов но вие платени тролове да хейтите Борисов Затова ви плащат

    Коментиран от #19

  • 14 Уточнение

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Излишни":

    Б0КЛУЦИ.
  • 15 Читавите

    15 1 Отговор
    данъкоплатци гърбят , плащат си данъците , за да хрантутят такива паразити , пърдящи само по столовете и в услуга на силните на деня !
  • 16 пешо

    14 1 Отговор
    ибриците на тиквата скочиха на амбразурата
  • 17 Франц Бекенбауер

    9 0 Отговор
    Щом не може БаЦО що е подписал? А колко пари обещетение че получат американските собственици на Тецовете? Те за тва ви баламосват с Ковид и Мовид.
  • 18 КНСБ Димитров Казионна структура!!!

    13 4 Отговор
    Подкрепа.!! Слуги на ГЕРБ!! МИТЬО ЛИНЕЙКАТА!! 12 ГОД НА Хранилката, къде бяхте 12год???Сега ви Изкараха Предизборно да създавате Хаус!!! Сега се сетих те 1месец пред Изборите, се сетих те, че Има МАРИЦИТЕ. ТЕЦ и мини!!! Включиха ви в Политическите Игри на Борисов!!!
  • 19 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Радева Диктатурата":

    севде ти ли си
  • 20 пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    краварска подлога
  • 21 сирене

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    излез от 90те на миналия век, огледай се... накратко доларът няма покритие и се регулира от ценаъта на петрола, Русия има най много и близък източник на енергия (дърва и газ) Франция е намерила начин да обогатява квото трябва до 90% и са бъдещ енергиен гигант. къв долар брат?!
  • 22 лицемери

    9 1 Отговор
    тези двама моментално да си ходят,, къде бяха декември 2019 г когато БМБ И ГЕРБ са се съгласили до 2030 г парниковуиге емисии да се намалят с 55 пр при положение че трите теца дават 60 пр от тока на България?!?!! освен това не знам заралий да не са издигали герб до първ сила в облстта, включително сега. кой каквото си направи.....
  • 23 Centyrion

    5 1 Отговор
    Смешковци,държава изтъкана от предатели и майкипродавци!Те алтернативните мощности се създават в момента,в Турция и Румъния ще строи нов блок в Черна вода.Мощности има само дето не са наши.За 30 г преход към "демокрация" резултатите и оценката на периода са категорични.От 9 милиона на 6 ,и от Енергиен Колос на балканите в джудже!Това ни донесе демокрацията.Честито на всички!!!
  • 24 АААААААААа

    1 3 Отговор
    Алтернативни мощности бол: 1-4 блок в АЕЦ така стоят, АЕЦ БЕЛЕНЕ и той така стои резерв. А колко слънце и вятър има, а за тока от Черно море да не говорим. И ония малките реактори десетина в Козлодуй!
  • 25 АААААААААа

    2 3 Отговор
    Не можело да затварят, а АЗ ИСКАМ ЧИСТ ВЪЗДУХ! КОЙ НЕ СКАЧА Е мръсен. ДЕМОКРАЦИЯ! СДС СДС СДС. КОЙ КОЙ КОЙ ......
  • 26 Може може

    4 0 Отговор
    Затварат централите народа измира и не му треват нови централи всичко върви по план
  • 27 пешо

    4 1 Отговор
    имало е срещи, преди доста години при това (приблизително 8), на които на тия 80-процентници им е било обяснявано в прав текст какво следва. от тогава до сега е изтекла много вода. НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО! няма и да бъде. тия нямат интерес от алтернативи, защото мините и тецовете са двете места, които ги хранят, чрез членската маса там.
    та, у лево!
  • 28 Синдикати Боклуци!! Кажете, че има

    10 0 Отговор
    Енергийна Мафия!! Че се изкопува скъпия ток от ВЕИ и Перки! А се Изнася евтиния от АЕЦ!! Кажете, кои са собствениците но тези ВЕИ и Перки?? Не смеете да гъкнете на тази тема??
  • 29 Уточнение

    6 3 Отговор
    Синдикатите: Не може да затварят въглищните централи преди да има алтернативни мощности.
    А къде бяхте през изминалите 12 години? Б0клуци!
  • 30 ЖОРО

    2 2 Отговор
    Защо не платено по ТИКВАТА..На хранилка сте при БОКО и ШИШИ..Много се активирайте.. Огладняхте..Сами виждате своя край..Пътища..КЪДЕ са парите предварително платени..Собствениците ги усвоява и изпраща.. СРАМ И ПОЗОР СТЕ..
  • 31 я да питаме

    2 0 Отговор
    Тия, казионните, дето 12 години плюскаха от коритото на мафията и пълниха гуши, що не идат в Банкя да протестират пред магнолиите, ами врещят пред служебното правителство, което нито има вина за действията на правителството на тиквите, нито може да промени нещо, щото е временно правителство, а и парламент няма. Медицинските сестри и те по заповед налазиха жълтите павета заедно с казионните и с привилегированите от тиквите магистралчици, а после очакват от нас разбиране и съчувствие. Айда чиба на всичките! На това му се вика простотия, интригантство и лицемерие.
  • 32 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Абе, бебо, САЩ се управляват не по законите на Конгреса, а по законите на империята. Крадат, правят воини и ограбват цялата планета, затова са богати - т.е. бяха богати. Но времето им, както на всяка империя, изтече и им предстои катастрофа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове