22 Март, 2013 08:33 7 860 9

Борисов срещу Ламбо в Пловдив, води листа и в София

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Ще се возим и на частни влакове, съобщава "Труд"
Румънският частен жп превозвач TFG (Транс Феровиар Груп) планира да пусне свои пътнически влакове в България, научи "Труд". Това би го превърнало в първия конкурент на БДЖ при пътническите превози. И в момента у нас има няколко частни жп компании, но те возят само товари. Дружеството до месец ще внесе документи в Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за да бъде признат европейския му лиценз както в областта на пътническите, така и на товарните превози.

Борисов срещу Ламбо в Пловдив, води листа и в София, пише "24 часа"
Бой на титани се задава в Пловдив, където Бойко Борисов повежда листата на ГЕРБ, съобщиха високопоставени функционери от партията. Почти сигурно първи в БСП там ще е Стефан Данаилов. Отдавна в ДСБ пък е решено, че водач под тепетата бъде Иван Костов. На 12 април Борисов ще обяви старта на предизборната кампания на своята партия от Античния театър пред 3500 души. Съвсем естествено било той да поведе и четата на ГЕРБ в града на тепетата.

Президентството подхрани съмненията, че част от министрите са нелегитимни, коментира "Сега"
Президентството подхрани вчера съмненията за легитимността на част от кабинета, както и опасенията, че пред съда може да се атакуват и да бъдат отменени актовете на цялото служебно правителство и на отделни министри. Най-голям е проблемът с премиера Марин Райков, който едновременно е и посланик във Франция в отпуск, както и с финансовия министър Калин Христов, който също е излязъл в неплатен отпуск като подуправител на БНБ и по закон единствено Народното събрание може да прекрати правомощията му. Сходно е положението и с просветния министър Николай Милошев, който е зам.-председател на БАН, както и с някои зам.-министри. Проблемът възникна от това, че според решение № 18 от 2001 г. на Конституционния съд (КС) основният закон казва, че членовете на Министерския съвет трябва да отговарят на условията на народните представители. В Конституцията пише ясно, че депутатите (следователно и министрите) не могат да заемат и друга държавна служба.

Таралеж в партийните гащи, коментира "Стандарт"
Боговете сигурно са полудели. Така може да се опише ситуацията около устатия професор Михаил Константинов. Нова Тройна коалиция скочи срещу шефа на "Информационно обслужване", като го заподозря в тайна любов към ГЕРБ. Заради негово изказване, че "ако алтернативата на ГЕРБ е Тройната коалиция, ще сторя всичко необходимо това да не се случи". БСП, ДПС и ДСБ не можаха да понесат политическите му пристрастия. Плеснаха с ръце, прегърнаха се и наточиха секирата за главата му. Последната дума има служебният премиер Марин Райков. Който обаче май вече реши да го уволни. Не за първи път професорът математик влиза в устата на политиците. Той се слави като един от най-успешните ловци на фантоми и майстор на прогнозите. Наближат ли избори, всички власти търсят неговата помощ, за да хване фалшивите имена в избирателните списъци. Бил е няколко мандата в Централната избирателна комисия. С много голяма точност изчислява кой колко депутати може да вкара в парламента. Идеите му в повечето случаи първоначално изглеждат шашави, но след избори доста политици си скубят косите защо не са го послушали и защо не са ги приложили.

Баби и дядовци с тапии за грамотност, възторгва се "Новинар"
Баби и дядовци от Радомир получиха тапии за грамотност. 85 старци успешно преминаха курс за ограмотяване и вече разполагат с документ, който доказва, че умеят да четат, пишат и смятат. Дипломите бяха раздадени на специална церемония в ОУ „Христо Смирненски” в града. Възрастните радомирци получиха шанса да се ограмотят по проект „Нов шанс за успех”, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд.

Износ на изчезване, акцентира Капитал Daily
Само допреди година (да не кажем месеци) определението, давано на България като основен износител на еклектроенергия за региона, важеше с пълна сила. За 2011 г. страната ни дори постигна рекорден износ от над 10 млрд. киловатчаса, или с 30% повече от предходната година. Това на практика означава милиони приходи не само за производителите на електроенергия, но и за енергийната система като цяло. Скъпият износ освен това финансира по-ниските цени за битовите потребители - 42-та лв. за мегаватчас на АЕЦ "Козлодуй" за регулирания пазар, което е под себестойността на произвежданата от централата енергия, са възможни благодарение на продажбите на свободен пазар и износ на цени от 69-73 лв. за мегаватчас. От средата на 2012 г. тази тенденция обаче се обърна и се появиха всички предпоставки рекордният износ и производството на електроенергия, носещи милиони приходи, да останат светъл лъч от миналото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 3 Отговор
    След два месеца ще има нова държава - Мазухистия.....ама аз ще избягам от нея така че не ми пука
  • 2 ахам

    2 1 Отговор
    ОЛ...ФРЕНИЯ, по-скоро, или ГЛУПАЦИЯ.

    Данаилов ТРЯБВА да се кадидатира за премиер, въпреки че е вече на възраст.

    Коментиран от #4

  • 3 Бай Цало

    1 0 Отговор
    Що не вземе Ламбо да си седне на дъртия , и да си гледа пенсията.

    Коментиран от #5

  • 4 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ахам":

    danailov da stoi v kluba na pensionera che i toi se e oial
  • 5 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Цало":

  • 6 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Текст към връзката
  • 7 Георги

    1 0 Отговор
    Сега май ти живееш в друга държава - Неграмотнистан!

    Аре, изчезвай, заминавай да триеш подове в кенефи някъде!

  • 8 Стефчо

    1 0 Отговор
    Ламбо ще го удари! долу герб, само локо!
  • 9 gost

    1 0 Отговор
    lambo si e pi4,makar 4e e komunist...a boko si e pojarnikar...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове