Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 15:35 5 350 60

Карадайъ разкри какво е научил от Доган

  • карадайъ-
  • дпс-
  • доган

Преди да се подредят листите бях секретар на партията

Карадайъ разкри какво е научил от Доган - 1
Снимка: БГНЕС

Мечтал ли е да стане политик и кандидат за президент? Този въпрос получи председателят на ДПС и кандидат за държавен глава Мустафа Карадайъ на среща с младежи от Търговище.

Отговорът на Карадайъ разкри какви уроци е получил от създателя на ДПС д-р Ахмед Доган, който днес е почетен председател на партията, и как влиза в политиката в най-бурните времена от началото на прехода.

Мустафа Карадайъ разказа целия си живот на младите, започвайки от това, че е роден през 1970 г. в Борино, което е на 1150 метра надморска височина.

"Там растат само картофи и шишарки, каза Карадайъ. И попита - за какво да мечтаеш в комунистическа България след смяната на имената, опитите за насилствена асимилация, след грозните проявления върху рода ти, семейството, населеното място... Не можеш да станеш кадър на комунистическата партия, която те репресира. А в същото време, ако не си неин кадър, нямаш друго обществено развитие освен мотиката, мистрията или резачката. Тоест - на нивата, на строителния обект или някъде в чистотата.

На 20 години, първа година студент, мечтите бяха големи. Имаше ДПС и един мъдър политик - д-р Ахмед Доган, сложи в едната ни ръка бюлетина, а в другата - българското знаме, за да сме пазители на целостта на нашата Родина България, да сме гаранти за мира и демокрацията и да носим отговорността за сигурността на всички български граждани. Така започнахме ние демокрацията 1990 г., разказа Карадайъ.

"През 1991 г. учредихме академично дружество в София в Студентски град и аз можех да разговарям с хората, които се изявяваха по телевизията. По онова време компютърните специалисти бяха малко. И 1996 г. ме потърсиха да съм част от компютърния екип за предварителните избори Желю Желев - Петър Стоянов. Бях последен семестър студент и бях започнал да преподавам. Тогава се бях замечтал, че ще ставам професор, академик. Но след изборите и в централата имаше нужда от компютърни специалисти", разказа още Карадайъ.

Ето какво още сподели Мустафа Карадайъ: "През 1997 г. Иван Костов дойде на власт и започнаха действия да се унищожи ДПС. И тогава на един централен съвет почетният ни председател д-р Ахмед Доган каза: Онова, което ние изживяхме, не можем да позволим да го изживеят и нашите младежи. На тях трябва да им оставим силата - да са заедно. Взе се решение ДПС да си направи младежка организация. Младежите да се събират, да са заедно, за да са сила, за да не ги мачкат. Така тръгнахме да създаваме Младежката организация и 1998 г. направихме учредителната конференция в Шумен. Тогава ме избраха за председател. Още оттогава внимателно наблюдавам Ахмед Доган, започнах да чета Аристотел.

2001 г., когато дойдоха изборите, имах мерак да стана народен представител. Ако г-н Доган ме беше попитал тогава защо, не знам дали щях да мога да отговоря, но имах мерак. Е, не станах. За първи път станах народен представител през 2013 г. - след 23 години партийна дейност.

Преди да се подредят листите бях секретар на партията, а г-н Доган - председател. И ме попита: Ти готов ли си за изборите. Отговорих: Да, автобуса сме приготвили, плана, дипляните, шапки, тениски... Той ми отговори, че ме пита за листите дали съм готов. Казах, че има много хора, които сигурно искат това, а аз - да си върша работата. Защото вече знаех какво означава да си народен представител, каква отговорност е, какви компетенции и задължения има и какво трябва да върши. Мислех си: Не, че като вляза в парламента, няма да го върша, но все пак партията има нужда и от партийната дейност. Но така протекоха номинациите, че тогава станах и народен представител. Дали бях помислял, че ще стана председател на партията? Не, дори не си го бях помислял, докато не станах. А сега - кандидат за президент."


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карадайъ

    14 40 Отговор
    Всички ще станете ДПС! Турция е нашата родина! Ердоган наш президент!

    Коментиран от #47

  • 2 Лост

    34 3 Отговор
    А Доган закри Строителни войски и сега и мистрия не могат да хванат.

    Коментиран от #20

  • 3 Помак

    24 3 Отговор
    Как да лъже, краде и слугува на Русия!
  • 4 Карадайъ

    7 16 Отговор
    Дееее пеее се, Дееее пееее се!!!!!!!
  • 5 Бойко Борисов

    10 4 Отговор
    Аз ще разруша държавата като създам геноцид
  • 6 Пучо Капучо

    24 2 Отговор
    Какво може да научи човек от Меди Доганов...гепани пендари у дисагите, теманета пред майката-родина...и мурафети до откат, до припадък. Марш у Ан.адола, Реза.коглу!

    Коментиран от #32

  • 7 nedovolen

    28 7 Отговор
    1. Научи български ,
    2. Научи коя е Родината-Майка ,
    3. Научи ценностната система .
  • 8 истина е

    32 6 Отговор
    Да се забрани на този да е кандидат, защото не знае български
  • 9 гост

    22 6 Отговор
    Този "Гражданин" не беше ли направил публично изявление, че неговата родина е Турция. Сега чета статията и гледам, че обърнал палачинката по въпроса за това, коя му е родината. Интересно ми е как на 43 години е имал 23 години партийна дейност. Види се не се е занимавал с друго освен да обгрижва лицата на корупцията в България. Не гласувам за такива!
  • 10 ГТП

    3 3 Отговор
    ДПС ще ви стане ясно че на КАТ му е тясно
  • 11 Иван Грозни

    19 3 Отговор
    Научил съм само шмекерлъци и уйдурми иначе нямаше да се харесам на тъп Ердогана. Той каза да се кандидатирам за президент за да се види колко са точно депесарите в България.
  • 12 пожелание

    17 7 Отговор
    В Анадола щще сте найдоволни, защото там ви е мястото само

    Коментиран от #14

  • 13 БСП-КАЛОФЕР

    20 7 Отговор
    БСП ви създаде и БСП ви поддържа.. ДПС няма място в управлението на държавата
  • 14 Българинооооо

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "пожелание":

    Граматиката
  • 15 Валката

    8 2 Отговор
    На ибрикчииство. На кланене с изпънати трака и да изговаря буквата о докато се клани.
  • 16 баба ви

    17 5 Отговор
    На ДПС все Иван Костов им крив и виновен за всичко. Сега разбрах защо. Защото искал да ги мачка пре 1997 г. Съжалявам само, че не ги е смачкал...

    Коментиран от #27

  • 17 адаша

    8 0 Отговор
    Щом си се разкрил- вече си уязвим. Сори!
  • 18 Зюмбюл

    11 5 Отговор
    Как са прай джоб парасъ!В особено големи размери!
  • 19 верваи ми

    19 6 Отговор
    Да я докараш до там мохамеданин президент на България!!! Кой го позволява това. В първите конституции пише ясно
    Българин от източно православно вероизповедание.

    Коментиран от #24

  • 20 Турчин

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    А ти можеш ли да хващаш мистирия? Или искаш както беше преди 1993 година турците да ви строят заводите и жилищните комплекси за едната дреха и храна а вие да кибичите от кеф? Защо турчинът ще"държи мистрията" а не ти? Няма вече така за пълен търбух и дрипави дрехи да се работи безплатно 27 месеца по обектите по 12 часа за да се догони нечовешкия пусков срок... Вземи мистрията ти, ние , турците ще управляваме държавата. Сега е наш ред.

    Коментиран от #53, #59

  • 21 Дани

    2 4 Отговор
    Думи нямам,но имам Родина.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гласоподател

    11 18 Отговор

    До коментар #19 от "верваи ми":

    Такова определение в Конституцията нямо. Защо Мюслюманин може да беде кмет на Лондон? Негър президент на САЩ а турчин не може да бъде Президент на Република България? Турчинът български гражданин ли е? Да. Плаща ли си редовно данъците? ДА. Служил ли е войник в БА? ДА. КЛЕЛ ЛИ СЕ Е ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ? ДА. ИМА ЛИ ЛИЧНО ЗАПРЕЩЕНИЕ ПО ЗАКОН? НЕ.ДВОЕН ГРАДЖДАНИН ЛИ Е? НЕ. КНАДСКИ ГРАЖДАНИН ЛИ Е? НЕ. ТОГАВА КАКВО ТЕ ТРЕВОЖИ?

    Коментиран от #26, #48

  • 25 Българскаправда

    21 2 Отговор
    Следващите изречения преписах от Уикипедия, от няколко статии. Нищо лично, само истината: "Мустафа Карадайъ е роден в с. Борино, преди Карабулак, което преди Освобождението е част от Тъмрашката или помашка република. Ахмед ага тъмрашлията управлява тази помашка република. По-малките му братя Смаил ага и Адил ага ръководят башибозушки отреди, участващи в разорението на Перущица и ограбването на Бойково и Дедово. Ахмед ага Касалицки, известен още като Барутанлията, е помак, полицейски инспектор на Доспатската нахия, разположен в село Барутин и е един от главните предводители на башибозука, наредил и извършил Баташкото клане през Априлското въстание в 1876 година."

    Коментиран от #28

  • 26 Ха хо

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "гласоподател":

    Ако мюсюлманин беше владял 482 г. Лондон, ако черен беше оковавал в Америка бели 482 години, нещата щяха да са съвсем различни!

    Коментиран от #29

  • 27 ДПС

    8 16 Отговор

    До коментар #16 от "баба ви":

    Той Костов не беше сам. Преди него беше пъдарят от Правец и кликата му. Те тикнаха в затвора Ахмед Доган и 12 души негово саратници за по 8-12 години. После ги пуснаха през 1990 година. После някой беше казал "По-добре е да дойдат танковете".После друг спомена за "Сталинградска битка", после дойде Иван Костов, после Б.Б, И всички споменати до тук вече не са на политическата сцена. Единственно Ахмед Доган и неговата организация е жива, жилава, успешна, вярваща и организирана. Значи това е вродено в гените на турчина, да не продава,предава делото си и да пази държавността. Има какво да се научите.Сега като изберем и Мустафа Карадайъ за Президент ще бъде превъзходно. Рано или късно Мустафа,Ахмед,Мехмед,Айше, Фатме ще станат Президенти или Министър председатели в България.Днес или след 10 години какво е лошото в това?
  • 28 Турчин

    7 15 Отговор

    До коментар #25 от "Българскаправда":

    А защо не пише,че 16 годишният син на този Ахмет Барутлията е заклан от четниците с ножка? Има ли го написано някъде там?Или тези които са въстанали са били света вода непита? Сигурен ли си в това? Походи по турските села наоколо за да ти разкажат те своите историй.Нищо лично, само приност към справедливостта и историята.

    Коментиран от #30, #33

  • 29 гласоподател

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ха хо":

    Кое щеше да бъде различното?Че потерпевшите и робите щяха да бъдат християни ли? Не се безпокой, Ислямът не приема робуването на човек за човека. Така,че бъди уверен,че светът би бил по-справедлив и по мирен тогава. Без кръвопролитията в Сомалия, Палестина, Афганистан, Сирия, Ирак, Либия - ама те всички мюслюмански държави да му се невиди!! Това ли е справедливостта ви?

    Коментиран от #34, #35, #43

  • 30 Коко

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Турчин":

    Така му се пада на тоя!
  • 31 Опа

    2 0 Отговор
    Не мозе да бАде.......
  • 32 Фатих

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Много се учудвам на такива като тебе, които виждат себе си господари на тези земи и се разпореждат с бъдещето и съдбата на другите, наричайки ги с обидни епитети. Учудва ме и търпимостта на уважаемата редакция към такива фашистки и посъдими изявления и постъпки. Но запазвайки си правото да ти отговоря както наподобава ще ти кажа чи: 1. Земята е на този ,който я оре,сее,жъне и се грижи за нея а не на този който седи на стол и бие по клавиатурата на компютъра и си излива комплексите криейки се зад различни псевдоними и имена. 2.Щом толкова те бива излез на политическата сцена и се докажи като личност. 3. Недей използва епитети за чужди хора,защото някои са много податливи и избухливи и може да те открият по IP адреса и да ти се случи случка.

    Коментиран от #50

  • 33 верваи ми

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "Турчин":

    Барутанлия от село Барутин. Първо не сме били под робство и, като искат да говорим по закон и конституция да е така. По принцип нищо против но прочити първите конституции. Конституцията е незаконна.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Д'мин

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "гласоподател":

    Младежо примера, който даваш не е удачен! Нито пакистанците в Великобритания, нито афроамериканците в САЩ са унищожили една държава, изклали и асимилирали аристокрацията и, спрели развитието и! През 14 век населението на България е сравнимо с това на Англия! През 19 век, когато сме освободени Англия е между 20 и 30 млн., България-2.5 млн. Всичко това дължим на "съжителството". Благодаря ви, повече няма нужда!

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ха хо

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "гласоподател":

    Много добре знам кой на кого е рода! От историята на Гьоктурския хаганат, през рода Ашима, огузите и огурите, че и до рода Дуло! И за тотема знам, и знам накой султански шлем стои. Хайде да не се учим!
  • 38 пляс пляс

    8 0 Отговор
    Какво да е научил, прави далавери, отричай ако те хванат, прави далавери, отричай ако те хванат, водно колеело!
  • 39 Ха хо

    8 3 Отговор

    До коментар #36 от "гласоподател":

    И преди да се установите в западна Анатолия, нали сте минали през източна и в онзи момент първата е била селджукска! А акъла ти наистина е застинал там някъде, в районите където обичате козите си!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Д'мин

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "гласоподател":

    Не, трябваше някой да остане за да им работи и да плаща данъците , от които са освободени мюсюлманите! Нямам намерение да споря с теб!
  • 42 Цирк

    9 3 Отговор
    Кандидат Президента,първо научи Български език и тогава ръси глупости по медиите!
  • 43 хихихихихи

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "гласоподател":

    А появил се някой от "по мачовете" и се прави на по-голям тюрк от бай Ердо! Не че и той е тюрк ама "нейсе"!
  • 44 Павел пенев

    11 3 Отговор
    Това е последния жест на агент Сава към Карадайъ-човека с две родини. След изборите ще бъде изгонен като кирливо коте от кебапчийница.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 АзАз

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "гласоподател":

    То всичкото това убаво, ама родината ми не е България бе аби......

    Коментиран от #49

  • 49 АзАз

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "АзАз":

    Не "ми", а "му".
  • 50 Пучо Капучо

    7 5 Отговор

    До коментар #32 от "Фатих":

    Скрий се някъде ве, мин.дил! Тих те искам, вон.ящ.ий! По-нисък от тревата, по-тих от водата
    те искам! Анадъму, Реза.коглу? То бива по.мак, ами той и ах.мак туй мири.зли.вото...
  • 51 сноу

    6 1 Отговор
    Уф-ф ..не издържам ,ще ревна ,ще се тръшна и ще заплача..Много мъка по тая мустъфъ бе...ама как тъй било студентуту пък тормозено ба-а и как тъй завършило пък две думи на кръст не може да подреди...
  • 52 питащ

    5 1 Отговор
    Да ви попитам бе факти, до кога ще давате плацдарм за изявления на лица от противоконституционна партия. Прочетете закона и тогава триите коментари. Изявленията на един български гражданин, който не може да говори български език от една противоконституционна партия, какви обиди са спрямо него.Отговорете а не само да триете коментари.
  • 53 Алфа тъп

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Турчин":

    Ше ми управляваш кора.то акъл трябва за тая работа.нали служих в кеча и в такова село съм израстнал.видях колко стопляте.вие калашниците генетично сте спънати откъм процесор.
  • 54 Wegs

    4 1 Отговор
    ТОЗИ ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИ. Познавам го много добре за пари може да продаде всеки.След изборите и той ще си отиде геройски като Местан. Карадайъ ти си срам за българските турци.
  • 55 Gyunay

    5 1 Отговор
    Карадайъ сега ли се сети че си тръгнал от МДПС.Затова ли когато МДПС имаше нужда от теб ти ги продаде за жълти стотинки.Няма глас за теб.
  • 56 8848499

    4 1 Отговор
    Е на какво да го научи, на сюнети и мурафети, като по 1001 нощ, друго не може да се очаква. Аристотел бил чел... 🤥
  • 57 Иван Вазов

    5 1 Отговор
    Моля те, Карадайъ, научи български език поне колкото Ахмедчо!
  • 58 djemmil

    3 0 Отговор
    пак ли ни споменавате имената по ИЗБОРИ а се целувате сас комунистите
  • 59 Брате Турчино

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Турчин":

    Нито един от тези които си изброил не ходи в чужди държави при чужди владетели да обяснява коя му е родината и НИКОГА няма да го направи . Дори от морална гледна точка . Те имат качества независещи от религия и цвят на кожата. Ние са били "владетели " и последното което ще им мине в главата е чуждопоклонничество . Там е доказано какво е интеграция и нормалност в поколение . Тук в два етноса такова нещо няма да видиш никога . И прочети все пак Конституцията и научи защо съда изобщо разреши създаване на етническа партия на верска основа . Никой не разбира и не може да обясни за какво е това "П " към " ДС " в абривитурата на партията Ви . За какви права точно се бори ДС защото ако не беше то и влиянието на парите ,партия щяхте да видите някой друг път . А след като събрахте и продажните няколко личности като "Киряк Стефчов " и господин 10% Цонев , прибрахте и всичкото брат римлянин станахте законни от всякъде вече. Халал Ви и партията и парите крадени на башовете Ви . Обикновенният редови партиец е изработен също като брат си Българина Православен от другите партии . На един чап сме за благото на партийци и само облизващите ги меркантилни типове са около тях . При Вас обаче и "Правата вяра " идва в малко повечко и бляна за връщане на миналото господство .А това се нарича по цял свят " Нео Осмонизъм " . Той съответно предизвиква отпор и няма как да е друг яч. На това разчитат богаташите Ви идоли.
  • 60 Хасанчо

    2 0 Отговор
    Д-р. Доган отново е далновиден и умен. Тези избори ще му донесат преброяване на истинските верни членове на бизнес партията и правоверните , а от друга страна ще му даде идеален мотив да каже ,че трудно разбиращият се изказ на Карадайь с няколкото Родини е причината за поражение на изборите за президент и загубите на изборите за парламент. Така ще си го отсвири и по-добре, отколкото поредното самоубийство в редиците на тази клика . по-добре да си го изгони по живо -по здраво.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове